Странно скърцане отзад.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Странно скърцане отзад.

Мнение от astoinov » 19 Юни 2008, 20:04

Колеги,

от известно време когато се поклаща колата от легнали полицаи, дупки и т.н., от зад почна да се чува много неприятно скърцане. Сега вече го прави на съвсем малки неравности, като потеглям и ваобще на всяко подрусване на колата в която и да е посока.

От денс се получи и още един ефект. Като тръгвам, със все скърцането се чува някакъв странен звук когато пускам съединителя. Същото се чува и на 2ра. Звучи наистина ужасно и много съм се сдухал.

Някой може ли да ми каже от какво е това. Имали ли сте подобен проблем. Аз мислих, че може да е съединител, но всичките тия мизерии се чуват от задната част на колата.

:help:
Моля помогнете, защото никак не ми се ходи пеша на работа, а и съм фалирал тотално. Бедно студентче съм :(
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

Потребител
Аватар

Мнение от andreysto » 19 Юни 2008, 20:46

Здрасти!

Най-вероятно трябва да отидеш и да си смениш задните тампони. Моето скърцане беше от тях и точно така се получаваше, колкото повече го отлагах, толкова повече скърцаше.
За съединителя не знам, но скърцането отзад почти сигурно ще се оправи от смяна на тампоните, с работата ще ти вземат не повече от 50-60 лева :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 19 Юни 2008, 21:30

Мерси колега, дано е това, защото съм се отчаял. Дали има възможност да са карета, кардан, диференциал или нещо от сорта? Някой ако има идея нека сподели моля.

Потребител
Аватар

Мнение от andreysto » 19 Юни 2008, 21:33

Моля, за нищо! :)
Дано наистина са тампоните, но при мен беше същото и се оказаха те. Пиши после да споделиш дали са били тампоните :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Юни 2008, 22:08

+1 за тампоните ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Turbo Amet » 19 Юни 2008, 23:32

е даде,ма кои точно тампони,че отзад са малко повече от 12,ако броиш и стаб щангата :mhihi: :mhihi:
Изключи лампата и не викай "ОХ!"!Включи живота си!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 20 Юни 2008, 1:19

Turbo Amet написа:е даде,ма кои точно тампони,че отзад са малко повече от 12,ако броиш и стаб щангата :mhihi: :mhihi:

Ей ся вече ме вкара в размисъл кви да ги върша :confused:

Добре, сега ще трърсим майстор. Да знаете някой читав в района на Студентски град, Младост, Дианабад и т.н., щото ме е страх да ходя при някви случайни, дето ще ми измислят 1000 други неща които уж да оправят. А аз съм си риба и лестно ще ме пуснат по пързалката, като не разбирам много.

Бих отишъл при Никола в Люлин, но не съм сигурен, дали е добре да я карам така колата. Да не земе да се разпадне в движение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexandrovi » 20 Юни 2008, 7:41

най бързо свършват големита опорни тампони и тези на амортисьорите горе.но все пак иди на стенд да проверят иначе четирите със смяната не са повече от 100лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 20 Юни 2008, 7:53

Тия дни се мятам на майстор, че днес дойдох до работа с автобус и никак не ме кефи така :banghead: :censored: :bcry:

Пак да питам някой ако знае добър майстор из моя район (Студентски град, Младост и околие) да свирка.

Потребител
Аватар

Мнение от Turbo Amet » 21 Юни 2008, 22:43

въпроса е кои скърцат ;)

ентусиаст
Аватар

Майстор

Мнение от [Georgi] » 21 Юни 2008, 23:28

astoinov написа:Тия дни се мятам на майстор, че днес дойдох до работа с автобус и никак не ме кефи така :banghead: :censored: :bcry:

Пак да питам някой ако знае добър майстор из моя район (Студентски град, Младост и околие) да свирка.

Колега, в твоя район единствения вариант за читав сервиз е Юве - намира се на Симеоновско шосе, зад шоурума на А2.

Иначе за ходова част бих ти препоръчал D&N в Люлин, срещу Лукойл-а до BILLA-та се намира. Друг вариант е "форумния" майстор Никола обаче при него е доста натоварено и сигурно и той ще записва за след 2 седмици.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 22 Юни 2008, 18:55

Днес пообиколих района, но навсякъде е затворено. Да питам някой има ли някакви впечатления от сервиза на Дунев? Добре ли работят, кви са им цените и т.н. ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 22 Юни 2008, 20:06

Има няколко теми във форума за тях. Отрицателни отзиви предимно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 23 Юни 2008, 12:26

Днес ме зарадваха, че е тампонче на някаква щамга, която държи цялото магаре отзад. Подшушнаха ми веселата сума от 280 лв. за майсторлък, защото се сваляло всичко отзад.

Някой сменял ли е нещо такова? Как ви се струва тая сума, нормално ли е това ? Става въпрос само за работата.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 23 Юни 2008, 12:42

astoinov написа:Днес ме зарадваха, че е тампонче на някаква щамга, която държи цялото магаре отзад. Подшушнаха ми веселата сума от 280 лв. за майсторлък, защото се сваляло всичко отзад.

Някой сменял ли е нещо такова? Как ви се струва тая сума, нормално ли е това ? Става въпрос само за работата.
Само за работа тва са много пари,тия маистори да нямат златни ръце?

Следваща

Назад към E36