730i
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
730i
някой да каже сравнение цени части е32-е34.валнува ме по точно 730-ката v8(претенциозен ли е мотора )
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Здравей, носят се слухове, че осмака се бил чупел, че нямало части за него, почти никой не го разбирал и доста такива. За чупенето на този мотор нищо не мога да споделя. Това че няма части сигурно са имали предвид 2-ра ръка, защото е много рядък точно този мотор в бг заради акциза, който е 9000лв за него. Ако си купиш автомобил който е бил подържан както трябва, има документи и не е на 500 000+ км мисля няма да имаш проблеми с мотора. Аз се обедих, че за да си караш колата спокойто трябва да я вземеш от собственик, да има пълна сервизна история и да дадеш маса пари при покупката. Така няма да се налага после да даваш същите тези пари по майстори, части и т.н.
Хайде и ако си купиш е32 с този мотор пиши тук и ако имаш път към Сф ще искам да се видим и да й се порадвам. Много ме кефи тази кола ей.
Хайде и ако си купиш е32 с този мотор пиши тук и ако имаш път към Сф ще искам да се видим и да й се порадвам. Много ме кефи тази кола ей.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Аз знам само за двама човека от форума които имат Е34- ки с този мотор, Azrail / 540/ и ljubo72 / 530/. Azrail я има от няколко години, така,че можеш да се обърнеш към него за съвет. 

AcOrP написа:Аз чета на доста места,че алуминиевия блок с времето бензина започва да го яде и заминава.
това важеше едно време за М52 за бензина на щатите който бил с повече съдържание на сяра (може би) и веднага смениха блоковете с друго покритие никасил или нещо такова..няма начин да намериш такъв мотор вече е в скрап...иначе 540ката на азрайл къртеше мивки и матки като тирбушон и не съм чул проблеми по двигателя да е имал...но по-добре иди сам в германия и иди на някоя автокъща с втора употреба на БМВ за да си сигурен каква кола взимаш...вярно по-скъпо от "е90 от пазара на дупница която я карал бабката ми само на първа и втора" но ще надживее много съвременни коли на същия концерн
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
AcOrP написа:Аз чета на доста места,че алуминиевия блок с времето бензина започва да го яде и заминава.
еми карайте на газ бре

иначе тоя мотор в началото е имал никасилово (wtf?) покритие на цилиндрите отвътре което с времето се изхабява и започва да губи компресия, и затова в по късните етапи на производството му покритието е заменено с алуминиево. такаче ако ще си купуваш М60 гледай коя година е произведен че да не патиш.
наскоро имате една тема че един М60 духал от щеката на маслото
иначе колегата speedtool твърди за неговия М60B40 че е с никасилово поркитие и засега не е мръднало. за справка досега карах върпосната кола и найстина върди доста добре

но дали наистина е с такова покритие със сигурност - не знам
ако самия мотор има отличителни белези по които да се познае нека знающите да кажат
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:после пак си приказваите че М30 бил от сватбата на хитлер![]()
ама и А-86 да му налееш ша въри кат ЗИЛ
![]()
нека си говорят

- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Ама целия ли го изяжда и целия ли си заминава или остава поне малко от него

Ясно при мене ми е изяден блока вече и се чудя що избива от "щеката" и от капачката и отсекъде масло

Към колегата пуснал темата - съпоставими са цените за за е34 и е32 с този мотор , разликите са минимални и не фрапиращи . Дали е капризен мотора , ами да - колкото един никасилов м52 . Ккато казаха колегите , зависим е от лошо гориво.Другото слабо място на м60 е склонността му към прегряване на главите при мърлява подръжка.
Не е капризен като цена на подръжка и между другото в Дару за м60 има почти всичко и то на прилични цени. За втора употреба - ясно е защо не се намират части.
Колегата grnka каза точно нещата .
ПП. Моята кошара е май месец 1992 година , демек първата серия на е32 с м60 . Доста от колегите знаят , че върви прилично , никакво "стървене " на масло и мотора е сух отвсякъде. Карам го със синтетика и мотора не гори масло , няма пушек какъвто и да е от ауспуха.Нивото е трайно постоянно . Така , че оставете какво се говори а дайде лични наблюдения струва ли си или не мотора М60.
http://www.vbox7.com/play:8a2c866d
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
_65536_kb_sec_ написа:само искам да те питам в тоя клип не ти ли е подгъната задната врата леко???
Беше огъната. Едно фиорино ми докаратова. За събора беше оправена вратата . Но не това е темата.
Re: 730i
Динко... написа:някой да каже сравнение цени части е32-е34. вълнува ме по точно 730-ката v8 (претенциозен ли е мотора )
Трудно се намират в България запазени и с пълна сервизна история в оторизиран сервиз на БМВ вече, без тунинги всякакави и в оригинален вид. Консумативите са евтини, но специфичните части по мотора са по-скъпи. При мен е около 300 лв средно на месец за нормална поддръжка (гуми, филтри, масла, данъци, части), при пробег около 40 хил. на година. Скоро ще правим 400 000

Нов внос: 9600 лв е акциза за м60б30 - на практика невнасяема кола, ако не се намери измама де, че сме изобретателни хора...
Да, претенциозен е - иска си поддръжка.
ПС: вземи б40, б30 е на границата с 'мъртвец', ама това зависи от гледната точка, де

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: 730i
V8 написа:ПС: вземи б40, б30 е на границата с 'мъртвец', ама това зависи от гледната точка, де
Колега ти ме уби

Аз знам на адаша гего колата как върви и трябва да ти кажа ,че май не е така работата

Ако 3-те литра е мъртвец ,то и 4-те литра не е кой знае какво ... Возил съм се на Азраил в колата ,много хубаво вървеше ,но и на Гего 7-цата с 3-те литра ме изненада

Такъв мотор се съмнявам да не е бил поддържан,все пак това 7-ците са премиум клас автомобили ,знам ли - аз тук за европейския бензин с малко сяра в състава си не съм чул за скапан блок на М60 ,нито за скапан М52 от друго освен прегряване.Това просто си го избийте от главата ,по едно време бая се бях запалил по една Е32 с такъв мотор и поизчетох по форумите ,извън България и не прочетох никъде за такова нещо.
Просто се приготви за поддръжка по 2 - Вобразен мотор е и респективно някои части се дублират.
Георги Пенчев
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми тогава и кефа тряя да е дублиран 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2