Питане относно АКТ
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Питане относно АКТ
Значи случката е следната:
Карам по бул . Ботев от Ц. Гара към бул. Сливница.
Минавам по линиите и след това завивам надясно по Козлодуй. Малко след това спирам пред офиса ми който пак е на Сливница. Слизам от колата и до мен спира патрулка. Искат ми се документи.. започват да ми обясняват какъв съм бил .. мърльо и т.н. и т.н.
Пише ми се акт че съм бил без колан.
Едно че карах с колан, второто че аз вече бях спрял автомобила и слезнал от него. Принципно в офиса имаше хора, които мога да пиша като свидетели че ми поискаха документи след като бях слезнал от колата.
Не ме е яд за друго, акта мога да си го платя и точки имам... обаче да седи и д аме обижда какъв съм бил... и как му било писнали от такива да му се правели на интересни и да му караи БМВ'та се едно са господари на пътя... просто няма да стане.
Не ми даде да допиша опровержение на акта, както съм се подписал само че съм получил акта.
Върпоса ми е някой писал ли опроввержение, което трябва да подам в КАТ и аз ли да го пиша или адвоката?
Минавам по линиите и след това завивам надясно по Козлодуй. Малко след това спирам пред офиса ми който пак е на Сливница. Слизам от колата и до мен спира патрулка. Искат ми се документи.. започват да ми обясняват какъв съм бил .. мърльо и т.н. и т.н.
Едно че карах с колан, второто че аз вече бях спрял автомобила и слезнал от него. Принципно в офиса имаше хора, които мога да пиша като свидетели че ми поискаха документи след като бях слезнал от колата.
Не ме е яд за друго, акта мога да си го платя и точки имам... обаче да седи и д аме обижда какъв съм бил... и как му било писнали от такива да му се правели на интересни и да му караи БМВ'та се едно са господари на пътя... просто няма да стане.
Не ми даде да допиша опровержение на акта, както съм се подписал само че съм получил акта.
Върпоса ми е някой писал ли опроввержение, което трябва да подам в КАТ и аз ли да го пиша или адвоката?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
Най добре е адвоката да напише възражението от твое име, защото това ще ти е в основата на съдебното оспорване на акта. Задължително е да посочи свидетелите от офиса които ще свидетелстват в твоя полза. Задължително трябва да се посочи че не са ти дали възможност да напишеш възражение по акта. А не ти и пречи да пуснеш жалба срещу действията на полицаите. Направи ги преди да е изтекъл 3-дневния срок защото адм. орган който ще издаде нак. постановление може да отмени акта и да не стигате до съд
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
Re: Питане относно АКТ
Giorceto написа:Значи случката е следната:
трябвало е да се разбучиш един панаир в повечето случай помага/ ако е ясно че ще ти пишат акт/ !!!! ако не си написал възражение на акта е почти безсмислено да правиш каквото и да било / по простата причина,че на момента не си имал възражения после за какво ще претендираш !!!
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Писах два реда.. за повече не дадоха.
Разбучах се, те бяха трима аз сам... колкото и да буча...
Палячовци!
Разбучах се, те бяха трима аз сам... колкото и да буча...
Палячовци!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- map13
- младши ентусиаст
-
е щом и възражение имаш.. ги почвай ...ако не ти решат проблема самите органи на КАТ, и стигнете съдя да решава задължително се яви и води свидетел и на 90% ще ще премахнат наказанието !!!
ДА споделя и за тези който не знаят !!! когато ви спрат и е ясно че ще има акт просто не давайте синия талон .. пише ви се акт за без талон 20 кинта глоба без точки и ви пускат ... пробвано е и е така !!! знам го от един приятел на бащата който преди време помогна да не се возя с колело !!!
ДА споделя и за тези който не знаят !!! когато ви спрат и е ясно че ще има акт просто не давайте синия талон .. пише ви се акт за без талон 20 кинта глоба без точки и ви пускат ... пробвано е и е така !!! знам го от един приятел на бащата който преди време помогна да не се возя с колело !!!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
map13 написа:е щом и възражение имаш.. ги почвай ...ако не ти решат проблема самите органи на КАТ, и стигнете съдя да решава задължително се яви и води свидетел и на 90% ще ще премахнат наказанието !!!
хубуу де примерно спират те с превишена скорост, обаче казваш че си забравил книжката . кво става

пишат ти за превишена и за забравени документи

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
В тридневен срок от съставяне на акта, можеш да подадеш писмени възражения до началника на КАТ. Адресира се "До началника на отдел Пътна полиция - СДП" и се подава на Драган Цанков 33.
В едноседмичен срок след издаване на наказателното постановление можеш да подадеш жалба срещу него. Подава се до Софийски Районен Съд, наказателно отделение, чрез началника на отдел Пътна Полиция - СДП и също се подава на Драган Цанков 33 или по пощата, с обратна разписка. Важи датата на пощенското клеймо. Предварително се плаща такса по сметката на СРС и се прилага към жалбата. Можеш да се справиш и без адвокат, тъй като съдът е длъжен служебно да следи за законосъобразност на наказателните постановления, които се обжалват. Т.е. достатъчно е в жалбата да пишеш "Считам, че наказателното постановление е незаконосъобразно, постановено е в нарушение на материалния и процесуалния закон и моля да бъде отменено", въпреки, че е добре да бъдат посочени законовите основания, на които смяташ, че следва да бъде отменено постановлението, както и фактите, които искаш да бъдат установени пред съда.
Сроковете се броят от деня следващ деня на съставяне на акта/издаване на наказателното постановление. Ако изтичат в почивен ден, за последен ден на срока се счита първият работен ден, следващ след почивните.
Успех!
В едноседмичен срок след издаване на наказателното постановление можеш да подадеш жалба срещу него. Подава се до Софийски Районен Съд, наказателно отделение, чрез началника на отдел Пътна Полиция - СДП и също се подава на Драган Цанков 33 или по пощата, с обратна разписка. Важи датата на пощенското клеймо. Предварително се плаща такса по сметката на СРС и се прилага към жалбата. Можеш да се справиш и без адвокат, тъй като съдът е длъжен служебно да следи за законосъобразност на наказателните постановления, които се обжалват. Т.е. достатъчно е в жалбата да пишеш "Считам, че наказателното постановление е незаконосъобразно, постановено е в нарушение на материалния и процесуалния закон и моля да бъде отменено", въпреки, че е добре да бъдат посочени законовите основания, на които смяташ, че следва да бъде отменено постановлението, както и фактите, които искаш да бъдат установени пред съда.
Сроковете се броят от деня следващ деня на съставяне на акта/издаване на наказателното постановление. Ако изтичат в почивен ден, за последен ден на срока се счита първият работен ден, следващ след почивните.
Успех!
- map13
- младши ентусиаст
-
Спират те даваш книжката а талона почваш да фантазираш : изпрах го, кучето го наяде, забравих го, те няма как да ти пишат акт !без синия талон .... нали се сещаш, че без да го представят този акт е написах едва ли не по спомени .. нищо не са ти взели пък и акт имаш .. има много такива недомислици в закона !!! който му стиска да пробва .. аз се престраших веднъж и нямаше проблем ... говоря когато явно сте направили нарушение а не като ви спрат за проверка
Последна промяна map13 на 22 Юни 2008, 11:14, променена общо 1 път
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
map13 написа:Спират те даваш книжката а талона почваш да фантазираш : изпрах го, кучето го наяде, забравих го, те няма как да ти пишат акт !без синия талон .... нали се сещаш, че без да го представят този акт е написах едва ли не по спомени !!! който му стиска да пробва .. аз се престраших веднъж и нямаше проблем ... говоря когато явно сте направили нарушение а не като ви спрат за проверка
ами ще ти вземат книжката

- map13
- младши ентусиаст
-
и как ще ти я вземат !!! те имат право да взимат талона .. личната карта някой взимал ли ти я е ??? зависи с колко си превишил скоростта .. все пак се съобразяваш с другата част от законите ... когато си само за акт а не да ти я взимат направо няма грижи !! веднъж бързах много минах на червено и ме спряха не си дадох талона и те почнаха да се опитват да ме здухват .. какво щяло да стане !! аз им викам квото ще да става аз талон нямам ....забравих го в едни панталон,, приятелката го изпра .. да им докажа даже звъннах на приятелката ми .... отнесох един акт за без талон глобата и толкова..
не говоря по спомени .. не е народна приказка в която всеки следващ разказвач прибавя нещо от себе си за да стане по-интересна ..
не говоря по спомени .. не е народна приказка в която всеки следващ разказвач прибавя нещо от себе си за да стане по-интересна ..
Последна промяна map13 на 22 Юни 2008, 11:22, променена общо 1 път
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
map13 написа:и как ще ти я вземат !!! те имат право да взимат талона .. личната карта някой взимал ли ти я е ???

имам някви бегли спомени че на един френд така беше станало ама не съм много сигурен

- map13
- младши ентусиаст
-
много зависи за какво са те спрели !!! и още по важното е да си убеден е цирка който разиграваш
ако те спрат с 120 при ограничение 60 не знам .. но тогава подхода е друг / на всеки му е ясно / аз говоря за дребни нарушения не да караш както ти скимне.... гледаш и да не си много нагъл

ако те спрат с 120 при ограничение 60 не знам .. но тогава подхода е друг / на всеки му е ясно / аз говоря за дребни нарушения не да караш както ти скимне.... гледаш и да не си много нагъл
- map13
- младши ентусиаст
-
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
map13 написа:и как ще ти я вземат !!! те имат право да взимат талона .. личната карта някой взимал ли ти я е ??? зависи с колко си превишил скоростта .. все пак се съобразяваш с другата част от законите ... когато си само за акт а не да ти я взимат направо няма грижи !! веднъж бързах много минах на червено и ме спряха не си дадох талона и те почнаха да се опитват да ме здухват .. какво щяло да стане !! аз им викам квото ще да става аз талон нямам ....забравих го в едни панталон,, приятелката го изпра .. да им докажа даже звъннах на приятелката ми .... отнесох един акт за без талон глобата и толкова..
Минал си с акт за без талон, а иначе щеше да минеш само с мъмрене... Ти слушай приказки от 1001 нощ, после - олеле... Както сам си се досетил - мини със 100 при разрешени 50 (или попадни на подходящия човек), пък да видим дали някой ще му дреме за талона ти. Това дето са ти го казали, че без талон не могат да ти пишат акт е в сферата на хубавите мечти...
Леко и безаварийно каране от мен.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
someone написа:В тридневен срок от съставяне на акта, можеш да подадеш писмени възражения до началника на КАТ. Адресира се "До началника на отдел Пътна полиция - СДП" и се подава на Драган Цанков 33.
Успех!
Е, ако някой не е разбрал, значи е ид**т. По-точно обяснение от тава НЯМА!
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3