Затъмняване на стоповете.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Затъмняване на стоповете.

Мнение от EcLipSeR » 21 Юни 2008, 22:00

Хммм.Търсих из форума за тема как стават и намерих само една тема в която гласеше: Вземаш черен спрей за 5-10 лв и пръскаш с 2 раце.Та въпроса ми е има ли някакъв друг начин и ако да, с кой ще стане наи добре.Гледах едно сайтче http://headlightarmor.com/index.asp?Pag ... stom&ID=28 ,вярно че е професионално това,но тук може ли да се направи нещо подобно?До колкото разбрах от сайта това е със фолио.Я раздуйте по-опитните как става фокуса и сам можеш ли да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 21 Юни 2008, 22:11

някои от тея са фабрично потамнени,пък ина4е си копуваш едно спрейче от 8лв.(за потъмняване-тои е с пове4е лак).ама стопа е хубаво да се напръска от вътре,пък не е36 това е малко трудна работа.ма не и невъзможна :mhihi:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 21 Юни 2008, 22:17

krasman написа:някои от тея са фабрично потамнени,пък ина4е си копуваш едно спрейче от 8лв.(за потъмняване-тои е с пове4е лак).ама стопа е хубаво да се напръска от вътре,пък не е36 това е малко трудна работа.ма не и невъзможна :mhihi:

Е що от вътре бе колега?! :roll: Ква е логиката...то така нема да свети нищо!Или се бъркам :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 21 Юни 2008, 22:39

някаде бях чул,че като се напръска със спрея,пласмасата почва са прецаква.Нещо вярно?

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 21 Юни 2008, 22:53

Нищо вярно няма пръскаш отвън няколко ръце и си готов можеш да видиш моите в галерията как са станали :)
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 21 Юни 2008, 22:59

k1k0 написа:Нищо вярно няма пръскаш отвън няколко ръце и си готов можеш да видиш моите в галерията как са станали :)

Добре е колега,но ти си пръскал само мигачите .Целия стоп дали ще стане добре със спрей,няма ли да прозира тъй като моя е червен стоп,а мигача ми е на 2 части жълта и бяла :) ?
Аз по принцип съм се спрял на light smoke (по светло затамнено нещо като сиво) по прилично стоят според мен де :)

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 22 Юни 2008, 0:36

Както са написали колегите по горе единия вариант е със спрей а другия с фолио(около 3-4лв струва фолиото което ти е необходимо за двата стопа) за целта ти трябва един помощник (варианта с фолио)+ сушоар и воала: [img][img]http://i.data.bg/08/06/22/1015750_t.jpg[/img][/img]
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 22 Юни 2008, 0:43

Бисер_Гечев написа:Както са написали колегите по горе единия вариант е със спрей а другия с фолио(около 3-4лв струва фолиото което ти е необходимо за двата стопа) за целта ти трябва един помощник (варианта с фолио)+ сушоар и воала: [img][img]http://i.data.bg/08/06/22/1015750_t.jpg[/img][/img]

Много Добре е станално колега ! точно така искам да направя и аз,Можеш ли да ми обясниш малко по подробно как си го направил.Някакво спец фолио ли си зел?От 2те страни ли си сложил фолиото поясни ако можеш :help: :uups:

ентусиаст
Аватар

Мнение от k1k0 » 22 Юни 2008, 1:51

Ми ако вземеш спрея на Dupli color тои затъмнява постепенно колкото повече е наслоен толкова е по тъмен можеш да си го направиш стопа колкото си прецениш тъмен може много леко да го затъмниш да придобие леко тъмен отенък и ще стане супер :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 22 Юни 2008, 2:00

EcLipSeR написа:
Бисер_Гечев написа:Както са написали колегите по горе единия вариант е със спрей а другия с фолио(около 3-4лв струва фолиото което ти е необходимо за двата стопа) за целта ти трябва един помощник (варианта с фолио)+ сушоар и воала: [img][img]http://i.data.bg/08/06/22/1015750_t.jpg[/img][/img]

Много Добре е станално колега ! точно така искам да направя и аз,Можеш ли да ми обясниш малко по подробно как си го направил.Някакво спец фолио ли си зел?От 2те страни ли си сложил фолиото поясни ако можеш :help: :uups:

Да,найстина е супер...и аз исках да правя такива неща по стоповете...та дано колегата сподели по подробно как се прай с фолио?! :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 22 Юни 2008, 9:38

k1k0 написа:Ми ако вземеш спрея на Dupli color тои затъмнява постепенно колкото повече е наслоен толкова е по тъмен можеш да си го направиш стопа колкото си прецениш тъмен може много леко да го затъмниш да придобие леко тъмен отенък и ще стане супер :)

може ли да направя ефекта като на колегата от снимката,а се праска от вънка така ли ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от k1k0 » 22 Юни 2008, 15:49

Отвън се пръска може да пръснеш и лак допълнително ако искаш да стане по лъскаво но и само с спрея си става достатъчно добре :) а ако искаш да са толкова тъмни ще ти трябват минимум 2 спрея :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 22 Юни 2008, 18:39

Можеш да видиш и в мойта галерия как се получи на 3-4 ръце със спрей. Става въпрос за transparent спрей, мисля че е въпросния на Dupli color. Хубавото е, че ако не ти хареса, може да се чисти след това с корселин и доста търкане. Успех.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 22 Юни 2008, 20:07

astoinov написа:Можеш да видиш и в мойта галерия как се получи на 3-4 ръце със спрей. Става въпрос за transparent спрей, мисля че е въпросния на Dupli color. Хубавото е, че ако не ти хареса, може да се чисти след това с корселин и доста търкане. Успех.

Ще го потърся утре ,че сега се връщам изпържен от плаж :mhihi:
А мигачите и тях си ги праскал или са ти така,чудя се дали да ги пръскам още,защото не съм затамнил задните стъкла и дали ще се връзва с колата (dynamic shwarz) ми е цвета,а то щом за стопове има спрейове, за стъкла има ли или там 100% фолио :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 22 Юни 2008, 20:33

Ами мигачите си ми бяха така като си купих колата. Някаде бях мернал картинка на напълно затъмнени мигачи ама нещо не ме грабна. Иначе за стъклата не съм чувал за спрейове, нямам идея има ли нещо такова. Мойте са с фолио и станаха прилично.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

Следваща

Назад към E36