Маркучите на Резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Кажи кво стана с маркучите,интересно е че не е като при другите.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Колеги при мен под купето точно отзад под лявата седалка капе бензин може ли да е спукан маркуч или нещто др. да излезе проблем

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Днес я гледах на подемник ,няма нищо побългарявано ввсички маркучи са си по местата ,един пич ми каза че това било отдушник,но защо прелива когато се напълни до край 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
hell's angel написа:ако ти се чака, утре ще отвора мойта и щи я нащракам да си гледаш...![]()
![]()
Няма грижи аз я карам така от 20000км та един ден ли ше ми попречи

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз сам голям неразбирач по тези въпроси, НО според мен тази тръбичка си е за въздух, не може помпата да тегли бензин без да не влиза въздух от никаде... според мен е нормално да има място за влизане на въздух, а относно това че капе и мерише на бензин, може да е имало нещо като вентил който да вкарва само въздуха от вън а не да изкарва газовете от резервоара.... мисля че има логика, кажете и вие

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Значи ще кажа как е при седан, защото преди седмица вадих бензиновата помпа и сменях поплавъка.
То м/у другото изглежда абсолютно същото.
Значи там маркуч има, освен това като гледам при теб е счупено, щото отдолу трябва да си е здрава пластмасата за да влезе маркуча и да се затегне със скоба.
Другия маркуч ходи към инжекциона, той излиза от бензиновата помпа и когато врътнеш на контакт и завъртиш почва да излиза бензин, а този твоя отвор е по-скоро за баланс м/у двата резервоара според мен е вид преливник, защото при мен при пълен резервоар там излиза бензин, ако не го пълниш - проблем няма.
Плюс че ако извадиш помпата и поплавъка при пълен резервоар, и после се опиташ да ги вкараш отново в резервоара, от там почва да блика бензин.
Та моето мнение е следното - това е баланкс м/у двата резервоара, за да не се получават въздушни възглавници (те няма как да са абсолютно еднакво пълни) освен това помпа има само при десния отвор. (той винаги е малко по-пълен м/у другото)
Другото пак мое лично мнение е че някой ти е счупил тръбичката
Но там ТРЯБВА да има маркуч , иначе ще олива и тече на бензин, а си е неприятно, аз докато слагах помпата излезе малко само и после мириса цяла седмица
То м/у другото изглежда абсолютно същото.
Значи там маркуч има, освен това като гледам при теб е счупено, щото отдолу трябва да си е здрава пластмасата за да влезе маркуча и да се затегне със скоба.
Другия маркуч ходи към инжекциона, той излиза от бензиновата помпа и когато врътнеш на контакт и завъртиш почва да излиза бензин, а този твоя отвор е по-скоро за баланс м/у двата резервоара според мен е вид преливник, защото при мен при пълен резервоар там излиза бензин, ако не го пълниш - проблем няма.
Плюс че ако извадиш помпата и поплавъка при пълен резервоар, и после се опиташ да ги вкараш отново в резервоара, от там почва да блика бензин.
Та моето мнение е следното - това е баланкс м/у двата резервоара, за да не се получават въздушни възглавници (те няма как да са абсолютно еднакво пълни) освен това помпа има само при десния отвор. (той винаги е малко по-пълен м/у другото)
Другото пак мое лично мнение е че някой ти е счупил тръбичката

Но там ТРЯБВА да има маркуч , иначе ще олива и тече на бензин, а си е неприятно, аз докато слагах помпата излезе малко само и после мириса цяла седмица
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Маркучите на Резервоара
тя темата е на 300 години но.. имам същия проблем
оказва се че са монтирани два вида нивомери
при този от темата излишното се отича в другия нивмер, а на по старите е по друг начин..
аз търся нивомер от по стария със здрав маркуч за помпата, че стана голям проблем
оказва се че са монтирани два вида нивомери
при този от темата излишното се отича в другия нивмер, а на по старите е по друг начин..
аз търся нивомер от по стария със здрав маркуч за помпата, че стана голям проблем

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2