Колеги моля за съвет относно мененето на оборотите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Колеги моля за съвет относно мененето на оборотите

Мнение от ивчо3 » 19 Юни 2008, 10:28

levskara написа:Значи сутрин като запаля колата студене оборотите падат и гасне ,като загрее малко пак падат и цялата кола се тресе но не гасне ,от какво може да е ? :help: Маисторите казват ,че грешки не дава на компа и след сяка диагностика ме обеждават ,че ще се оправи :D Още го чакам този ден

не подвеждайте колегата да сменя стъпков мотор, дебитомер, ламбда сонда и т.н. Той достатъчно ясно е описал симптомите, а най-вероятната причина за гаснене след запалване, както и тресенето на двигателя е от засмукване на въздух някъде по системата. Вероятните места откъдето може да засмуква въздух са: Гофрирания маншон /ако е напукан, дори и да сте сигурни, че не е разкъсан от вътрешната страна, веднага го сменяйте/ след дебитомера и преди смукателния колектор; Двата маркуча, които влизат в стъпковия мотор; маркучът за обезвъздушаване на картерните газове; свръзката на сервоусилвателя на спирачките. Когато си сигурен, че всички маркучи са здрави, прегледай връзките и скобите, които ги захващат.

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D, E36 328 STAGE 2
Мечтае да кара: BMW E36 M3

Мнение от Aksen » 19 Юни 2008, 11:44

ИМах същия проблем със ВолВо С40 2.0.Доста време ходих по маистори и накрая ходих при АЛКОНАДЖИ във Варна.Сервиза се намира пред МоЛо на 2 рите светофари в ляво и след около 50 метра в лявата страна има Едно сервизче там са добри на мене ми помогнаха.УСПЕХ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 19 Юни 2008, 16:29

Относно колегата Левскара и аз бях така 3-4 пъти я паля и тря да я вкарам в обороти да не загасне.... ПРИ МЕН СПЕЦИАЛНО ( не те съветвам ако си сигурен,че моторчето е здраво ) при мен ... беше от стъпковото моторче ... смених го и се оправи да чукна на дърво сега е наред... няма менене няма гаснене няма нищо :) само тоя спад в мощноста и тва " забиване на муцуната " ... и рязкия старт след 2500 оборота.. ме притесняват но днес пък сложих бензин от лукойл А98 ... и чесно да чукна на дърво за сега ги няма тези симптоми ... може и от гъста горивна смес да е знам ли ... ппреди ми го правеше докато карах с Shell V-power 95... :roll: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tono » 19 Юни 2008, 19:57

здрасти, карам 318 ис и доскоро и на мен ми менеше оборотите. при мен ги менеше и при загрял двигател и при студен, когато си реши. много дразнещо. направих 2 неща и не знам от кое се оправи.
- По принцип имах много дупки по тръбите на гърнетата, ходих да ми ги заварят и ми сложиха и ново средно гърне на местото на катализатора. това може да бъзика ламбда сондата.
- почнах да слагам добавка за инжекцион.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от snooperchi » 21 Юни 2008, 10:13

При мене незнам какво става ама от снощи хептен немога да си карам колата никаква я няма голямо "хълцане" голямо чудо както си работи добре и изведнъж пада на 500 оборота и се чува някакво чукане от към двигателя странното е ,че като натисна съединителя и чукането спира но въпроса е ,че пък трябва да я изръчкам с газ над 2500 оборота за да зацепи (евентуално) а чукането е много странно все едно веригата се удря някаде и цялото купе се клати като дизел ... :evil: :evil: :( :(

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 21 Юни 2008, 11:24

snooperchi написа:Колега ами като нямам ламбда сонда? смисъл нямам катализатор нямам средно гърне... а само тръби и краино ? :roll: ,а съм чувал,че ламбда сондата била на катализатора? :help:
имаш,тя е след колекторите и преди катализатора.Няма ма4ин да нямаш.Кво ти пре4и да идеш на елкон?

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 21 Юни 2008, 12:43

И моита менеше оборотите и смених въздушния филтар и се оправи ;)
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от snooperchi » 21 Юни 2008, 12:59

petio_bmw 318is написа:
snooperchi написа:Колега ами като нямам ламбда сонда? смисъл нямам катализатор нямам средно гърне... а само тръби и краино ? :roll: ,а съм чувал,че ламбда сондата била на катализатора? :help:
имаш,тя е след колекторите и преди катализатора.Няма ма4ин да нямаш.Кво ти пре4и да идеш на елкон?
Колега като ходих на диагностика ( незнам на това ли казвате Елкон ) и ми казаха,че трябва да ми циркулират цифричките който показват,че ламбда сондата е добре ате стояха на 400 и нещо ... незнам точно как беше ще отида отново днес ( ако намеря къде ) понеже в нашия град нещо не се намират много хора който се занимават с тези неща :) (само да попитам на диагностиката ли казвате Елкон или? ) :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Юни 2008, 13:05

Е как?В "New York...."и няма кой да направи една диагностика :?: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от snooperchi » 21 Юни 2008, 18:41

vladiverm написа:Е как?В "New York...."и няма кой да направи една диагностика :?: :mhihi:
hahaha има има :p ама не в New York ... единственото което показа диагностиката е че ламбда сондатата ( явно съм имал въпреки че катализатора го няма ) е повредена :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от levskara » 30 Юни 2008, 19:26

значи колеги колата продължава да ми прави същия проблем след като съм сменил свещи кабели ,пробвал съм и със друго стъпково моторче но пак го има проблема,сега не ми гасне вече но като давам газ се замисля и тогава тръгва :help: ,мени си още оборотите но не визуално на таблото ,въздух вече не ми дърпа от никаде от какво може да е :help:

Предишна

Назад към E36