Оборотите играят при включиен климатик.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Оборотите играят при включиен климатик.
Здравейте колеги, карам БМВ 318и с климатроник. Колата си е чудна, работи си перфектно просто. Само дето от известно време на сам като включа климатика оборотите почват леко да играят, когато двигателят е включен но автомобилът не е в движение. Имам чувството, че голямата перка отпред и компресорът се включват от време на време и тогава оборотите за секунда падат. След това се изравняват. После като се изключат перката и компресорът, оборотите скачат и така постоянно. А преди не бе6е така и това ме притеснява. Климатикът иначе си бачка перфектно, но ме е страх тези постоянно променливи обороти да не прецакат нещо на съкрови6тето ми. То въобще нормално ли е, при включен климатик, перката и компресорът от време на време да спират да работят. Много ще съм Ви благодарен, ако можете да ми помогнете с някякъв съвет, че в тая жега не ми се кара без климатик 

If guns kill people, spoons make Michael Moore fat.
Всяка твоя тема завършва :
Ами отиди поне веднъж или все ти е скъпо
Не знам къде си в Германия сега ,но виж от кога си се зарекъл да ходиш на "майстор" за тия обороти :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#962512
niko81 написа:Мерси колега, явно ще трябва да се ходи на майстор
Ами отиди поне веднъж или все ти е скъпо

Не знам къде си в Германия сега ,но виж от кога си се зарекъл да ходиш на "майстор" за тия обороти :

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#962512
Последна промяна mityooo на 21 Юни 2008, 12:07, променена общо 1 път
0898578595
Митко, чети внимателно какво съм писал. Това, което цитираш, съм го писал по съвсем друг проблем. Тогава климатроникът ми "виеше", когато го включех. Този проблем отдавна е оправен. Сега просто забелязах, че оборотите леко играят на включен климатик и исках да знам, дали това е нормално.
Колкото до майсторите тук в Германия: Когато се налага, водя колата на майстор. Но и тук както и в България няма сигурност, че ще ти оправят проблема, а тарифите им тръгват от 70 евро на час нагоре, независимо дали са ти оправили проблема или са си чесали дедовия през цялото време
Та разбираемо е, че първо се опитвам да разбера, дали това е проблем и чак тогава тичам на майстор да я оправи.
Колкото до майсторите тук в Германия: Когато се налага, водя колата на майстор. Но и тук както и в България няма сигурност, че ще ти оправят проблема, а тарифите им тръгват от 70 евро на час нагоре, независимо дали са ти оправили проблема или са си чесали дедовия през цялото време

Последна промяна niko81 на 21 Юни 2008, 13:59, променена общо 3 пъти
- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
И моите обороти го правят това понякога, но не мисля, че е проблем.
Виж дали го прави на студена кола - запали я сутринта и пусни климатика докато двигателя е студен. Ако всичко е ок, но проблема се върне като позагрее може да е от виското - да не зацепва както трябва и съответно перката на климатика да се пуска за да компенсира... не че разбирам, просто аз така си го обяснявам...
Това, което може да е според мен е или стъпково моторче за празен ход, или виското на перката. Почисти моторчето и тествай перката на студена и загряла кола...
Виж дали го прави на студена кола - запали я сутринта и пусни климатика докато двигателя е студен. Ако всичко е ок, но проблема се върне като позагрее може да е от виското - да не зацепва както трябва и съответно перката на климатика да се пуска за да компенсира... не че разбирам, просто аз така си го обяснявам...
Това, което може да е според мен е или стъпково моторче за празен ход, или виското на перката. Почисти моторчето и тествай перката на студена и загряла кола...
Иначе е нормално да "трепват" за момент .Нали се натоварва двигателя с още няколко коня от климатика .
Последна промяна mityooo на 21 Юни 2008, 12:10, променена общо 1 път
0898578595
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan

По темата:И моята кочина от време на време ми мени оборотите като пусна климатроника.Предимно го прави на студен двигател.Ремъка обаче ми е в лошо състояние и може и да прескача.При тебе как е?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Мнооо интересна тема,само да не я прекъсна
но ще кажа - така трябва да е
При включен климатроник и работа на място
Компресора включва и изключва постоянно
от там и перката
сменя обороти,щото товари... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
Re: Оборотите играят при включиен климатик.
niko81 написа:Здравейте колеги, карам БМВ 318и с климатроник. Колата си е чудна, работи си перфектно просто. Само дето от известно време на сам като включа климатика оборотите почват леко да играят, когато двигателят е включен но автомобилът не е в движение. Имам чувството, че голямата перка отпред и компресорът се включват от време на време и тогава оборотите за секунда падат. След това се изравняват. После като се изключат перката и компресорът, оборотите скачат и така постоянно. А преди не бе6е така и това ме притеснява. Климатикът иначе си бачка перфектно, но ме е страх тези постоянно променливи обороти да не прецакат нещо на съкрови6тето ми. То въобще нормално ли е, при включен климатик, перката и компресорът от време на време да спират да работят. Много ще съм Ви благодарен, ако можете да ми помогнете с някякъв съвет, че в тая жега не ми се кара без климатик
Като за начало евала колега че така добре уважаш своя автомобил...колкото до проблема не смятам че е проблем аз сам с Е36 с климатик и по принцип понейе е сварзан с ремак,като го включа малко се заиграват за секунда и си ОК така че споко и стига с глупави разправии че само петните форума!
Здравейте колеги,
като начало мерси много за съветите- много ми помогнахте. Sorry за спора, който се беше развихрил, ама Митко беше доста груб в коментарите си- виждам, че сега ги е коригирал. Хубаво ще6е да е все пак да беше прочел за какво точно ставаше дума в предишната тема, която той цитира, преди да дава остроумни отговори.
Ама както и да е, прави сте, не е тук мястото за такъв вид спорове.
Благодаря Ви още веднъж за многобройните отговори- хубаво е да знаеш, че на автомобилът ти всичко му е наред
като начало мерси много за съветите- много ми помогнахте. Sorry за спора, който се беше развихрил, ама Митко беше доста груб в коментарите си- виждам, че сега ги е коригирал. Хубаво ще6е да е все пак да беше прочел за какво точно ставаше дума в предишната тема, която той цитира, преди да дава остроумни отговори.
Ама както и да е, прави сте, не е тук мястото за такъв вид спорове.
Благодаря Ви още веднъж за многобройните отговори- хубаво е да знаеш, че на автомобилът ти всичко му е наред

10 мнения
• Страница 1 от 1