Б е н з и н !!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Юни 2008, 9:02

Ще, ще :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 20 Юни 2008, 10:48

аз зареждам 98 , определено има разлика от 95 , зареждам от Лукойл. Иначе по принцип си карам на газ.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Юни 2008, 14:54

Shell V-Power Racing 100, Лукойл 98 октана и ОМV Super 100. И на предишните ми коли по-ниско октаново число не съм зареждал и проблеми не съм имал ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Юни 2008, 15:14

Вие сте луди, бензина е само за палене :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 20 Юни 2008, 15:18

Никаква разлика не усетих между 98 и 95 и сега пак почнах да слагам 95. Зареждам от ОПЕТ-а
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 20 Юни 2008, 21:50

methanol написа:Да не отварям нова тема гледам за газ сте се заговорили... Та тъи като моята прехвърля чак на 2700 на газ, мога ли да я накарам на 2000 или поне на по малко от 2700 да прехвърля, защото ме е жал на студено да я режа до 2700?
Извинявам се за offtopica. :help:

значи на копчето за прехвърляне на газ/бензин отзад има един потенциометър който се върти ;) той е за оборотите ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Юни 2008, 22:33

Аз в последно време карам с Н-95 :roll: 100 октановия бензин на ОМВ не е толкова добър за мен :arrow: ако сипвам нещо яко ,то е рейсинг на Шел ,наистина е най-силното гориво на пазара :)

В последно време сипвам на една малка бензиностанцийка на ЕКО,която е на "Константин Величков" и трупам точки в някаква ЕКО ЕКСПРЕС карта - магнитна ,та в момента имам към 30 лв в гориво фрии 8) Тяхния бензин е добър ,последния ми тест :arrow:

Тръгвам преди два дни за Варна, пълен резервоар с доляти догоре 73 литра за ... 180 лв :mhihi: До Търново карах спокойно ,не повече от 160 км/ч ,като избягвам спирачките и само крепя много внимателно инерцията с малко газ (бензина им е добър и наистина се получи).След Търново като се подгонихме с един образ с нова комби Астра с някакъв силен бензинов мотор ,викам си "Край с икономията" :help: Голямо каране,голямо даване на газ - където дойдат завои аз продължавам и колегата постепенно изостава.най-страшно стана на Шумен,като стъпихме на магистралата :shock: Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1,просто й изкъртих зъбите ,но колегата така и не можа да стопи дистанцията ... Астрата вървеше ,горе долу ме следваше - на големите спускания към Девня и към Варна го оставях назад ,километражната стрелка седеше солидно до брояча за километрите :mhihi:
На първото кръстовище спря до мен в града ,до Мерцедес представителството човека и ми каза,че не е очаквал това изпълнение от това комби и ми вдигна палец :D После на бензиностанцията допълних отново резервоара - 49 литра за 490 км 8) На сутринта като тръгвах насам към Слънчев Бряг проверих всички течности - всичко си беше там на място :P Обичам я тая кола бе :mhihi:

п.с. малко встрани от темата ,но ако карах нормална полусинтетика ,на средата на магистралата ,трябваше да звъня на някой от Варненлии да ме теглет ,че неминуемо лагер щеше да превърти :arrow: EDGE SPORT-A на Castrol :arrow: :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 20 Юни 2008, 22:50

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

:bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 20 Юни 2008, 23:13

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

Немога да не си го сложа това на подпис! :clap:

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Георги Пенчев

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 21 Юни 2008, 7:53

Няма такава добра история :yes:
А иначе нормално колко си ти гори???Без да я пънеш така, на извънградско.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Peicho » 21 Юни 2008, 14:41

Penchev написа: :arrow: EDGE SPORT-A на Castrol :arrow: :bowdown:

Георги Пенчев

Колега, извинявам се за страничния въпрос, ама кой точно вискозитет на EDGE SPORT слагаш, че и аз си мисля за такова масло?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Юни 2008, 9:40

Peicho написа:
Penchev написа: :arrow: EDGE SPORT-A на Castrol :arrow: :bowdown:

Георги Пенчев

Колега, извинявам се за страничния въпрос, ама кой точно вискозитет на EDGE SPORT слагаш, че и аз си мисля за такова масло?

Карам 10W-60 :D Най-уникалното масло :twisted:

Колата може да падне и под 7/100 с тази трансмисия ,правил съм го,като няма да се конкретизирам точно колко за да избегнем спорове и полемики :)

Направих егати "турнето" София - Ловеч - Варна - Слънчев Бряг - Бургас - Пловдив - София и завърших в Трън :mhihi: от сряда до събота вечер с 1200 км и 120 литра :idea: Тая кола няма да я продавам ,каквато и да дойде след нея :mhihi: За Пловдив бързах много за среща и от комплекс "Св.Георги" до Панаира съм стигнал за по-малко от час.Състезавах се с Touareg V6 TDI и BMW X3 с незнам какъв мотор ,но на стъпване на магистралата започнахме да се гоним и в един момент им се дорева :lol: Х3-ката спираше на 215 км/ч , другия джип на 220 км/ч а аз си заминах постепенно напред :mhihi:
И тази магистрала я карах много здраво заради недостиг на време и за целия пробег по цяла България колата ми не дава повече от 10/100 8) Много ама много е вабна трансмисията и все пак общото състояние на автомобила.Вероятно ще пътувам с нея август месец по Швейцария и за това пътуване горивото ще ми е предполагам 8,5/100 за целия пробег.Там в най-красивата държава съм отчитал рекордно нисък разход на гориво ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Б е н з и н !!! - ...съм много доволен откъм разход

Мнение от 5етко 5етицата » 25 Юли 2008, 9:41

...съм много доволен откъм разход и динамика.

:?:

Каква е разликата с обикновен 95 от друга бензиностанция?
Какъв е с обикновен 95 от същата бензиностанция?
И как са нещата с Shell V-Power Racing?
Моля за сравнение.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Юли 2008, 9:30

абе ''ръгач'',с това комби кво прайш бе,баси вървежа,баси разхода,то вече взе да става банално-върви кат 36-а 25-а,а гори кат онда :twisted: :twisted:
да земеш да почерпиш ли :roll: :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Предишна

Назад към E34