омасляване на АGR

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

омасляване на АGR

Мнение от fatix » 19 Юни 2008, 10:03

Колеги от 1 седмица насам по двигателя ми се появиха много ситни пръски масло от страната на пръчката за маслото,включително и по нея и ми се вижда че духа през AGR клапана,понеже когато колата е в покой от долната страна на този клапан има някаква дупчица и оттам е омаслено!Има ли някакъв проблем с клапана или си е нормално?

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 12:40

Виж тази тема - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... hlight=egr или ако не искаш да го изолираш, виж тази - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=55688 Аз направих и двете. Преди това клапана ми беше увит с найлон (сделано в Италии, така си дойде), за да не мацоти навсякъде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fatix » 20 Юни 2008, 1:24

моя си е функциониращ!изчистил съм го,беше изолиран и пак течеше но много повече от сега!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 20 Юни 2008, 9:30

fatix написа:моя си е функциониращ!изчистил съм го,беше изолиран и пак течеше но много повече от сега!

Функциониращ изключва изолиран. Няма как да е и двете.
Моя първо го почистих, защото всичко беше в масло и после го изолирах. Оттогава съм минал над 4000 км. и няма капка по него. Ако пък вече нети е изолиран - направи го.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 21 Юни 2008, 14:10

Моя го водих на автомивка 2 пъти - през някокло месеца и винаги си го изолирам, но пак масли отдолу на гумата и изобщо спрях да му обръщам внимание ;)

Живи и здрави и много безаварийни километретри на всички :D

Назад към E34