Помагайте, моля. За климатичната инсталация!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- mihal
- ентусиаст
-
mihal написа:Разглобих го! Значи копчето ми горе на централната духака за топло/студенo няма жило... Като му взема ново жило къде трябва да го закача че днес много гледах не намерих къде..
Има модел който не е с жило ,а е с електо управление

Ако пък е с жило единия му край е при самата врътка със синьо -червеното в средния въздухопровод ,а другия край е от към шофьора има клапа механична (противоположно на тази дето е с жилото в дясно)малко по нагоре стои от "кръгчето", което съм обозначил на твоята снимка .

Според мен климатика си е оригинален ,а просто е минал през няколко "майстора" и от там идват проблемите ти

0898578595
- mihal
- ентусиаст
-
Значи докато беше разглобено пусках и спирах..
Има две клапи за централните духалки и двете могат да се управляват от 1 моторче едната е голяма, хоризонтална и пуска директно въздуха от радиатора на климата а другата е по малка вертикална -тя пропуска въздуха преминал и през двата радиатора. Те се отварят едновременно, но целият поток въздух минава напряко през голямата. Забелязах че при затваряне моторчето затваря първо голямата и после малката.
Затова може и елекронно да се управлява ама не знам. Знам само че на горната врътка видях място където се закача жило а долу не видях къде да го закача.
Този модел с електронно управление къде му се включвяа управлението, и горе какво има потенциометър ли?
Има две клапи за централните духалки и двете могат да се управляват от 1 моторче едната е голяма, хоризонтална и пуска директно въздуха от радиатора на климата а другата е по малка вертикална -тя пропуска въздуха преминал и през двата радиатора. Те се отварят едновременно, но целият поток въздух минава напряко през голямата. Забелязах че при затваряне моторчето затваря първо голямата и после малката.
Затова може и елекронно да се управлява ама не знам. Знам само че на горната врътка видях място където се закача жило а долу не видях къде да го закача.
Този модел с електронно управление къде му се включвяа управлението, и горе какво има потенциометър ли?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Коя годиня ти е колата и по вин излиза ли с клима ?
Да не е с дигиталния климатроник и да са му прасняли аналогово управление?
Преди време пак имаше някакъв подобен случай
Да не е с дигиталния климатроник и да са му прасняли аналогово управление?
Преди време пак имаше някакъв подобен случай

- mihal
- ентусиаст
-
Колата е 95-та и по ВИН няма клима то си личи че е слаган некадърнои не мисля че е дигитален щото насочването на въздушната струя става с жило само за централните духалки имам ел. мотор на клапата.
- mihal
- ентусиаст
-
Ами тогава си мислех че онова горе(на централната духалка) пуска парното но сега си мисля че е автоматично. То е въпросното, което не работи и му липсва жилото или там каквото е.
- mihal
- ентусиаст
-
Ами още не съм(щото трябва всичко да разглобявам, а няма да го направя докато не съм сгурен в нещо) но тогава уж предимно там барах на ръка не успях да я затворя тая голямата клапа та да минава въздуша през радиаторчето за парното.
П.С. някой от варна ако ще разглобява табло с клима, моля да ме викне да гледам ко толкос има в пустия му климатик ве да го еВа
П.С. някой от варна ако ще разглобява табло с клима, моля да ме викне да гледам ко толкос има в пустия му климатик ве да го еВа

- mihal
- ентусиаст
-
Абе човек като го бях разглобил там най много гледах на ръка се мъчих да ги раздвижа всичките джаджи там.. Нищо и нищо. И нали ти казвам че моторчето затваря първо едната клапа после другата, ако не затвори 2-рата клапа ще духа топло.. Така че кажи ако знаеш при електронното управление как стоят нещата.
mihal написа:Абе човек........... , ако не затвори 2-рата клапа ще духа топло.. Така че кажи ако знаеш при електронното управление как стоят нещата.
Опасен си . Как искаш да спре да духа топло като ти е откачена клапата .Обозначих ти къде се закача това жило. За какво искаш да ти обеснявам за дигиталния вариан на климатика след като твоя е с врътките

0898578595
- mihal
- ентусиаст
-
mityooo написа:....Как искаш да спре да духа топло като ти е откачена клапата....
Тя духа само студено.
Явно не съм разбрал аз нещо.. От това което ми писа разбрах че тая клапа има два варианта електронна и с жило, като и двата варианта са на климатика с врътките.
Щом е сигурно че с жило ще стане работата - ок ще взема едно и ще се мъча да го слагам. Колата така я взех без жило и затова не знам точно какво да правя.. В тея жеги кой ти пробва парното като купува кола

- mihal
- ентусиаст
-
Значи мистерията продължава взех си жило горе го закачких заспа ама долу няма къде да го сложа... нищо не ми изглежда да е счупено
Ето снимки:

Ето снимки:

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3