Тежка катастрофа на Цариградско
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
ruskin написа:А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.
А недей така...аз работя в следствието, при това доста време съм изкарал именно в транспортния отдел на столична следствена, който се занимаваше точно с тежките ПТП-та - средни и тежки телесни повреди и смъртни случаи, голяма част от прокурорите в районна и градска прокуратура са ми лични познати и пак не смея да бутам направилно пресичащи пешеходци по Цариградско или България...
И още нещо - тежките ПТП-та от април 2006 год. се гледат от дознателите в полицията, а не от следователи. Изключение правят ПТП-та, в които има участник - държавен служител в системата на МВР.
Последна промяна someone на 19 Юни 2008, 19:48, променена общо 1 път
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Мишу написа:маи не си наясно с правилата за движение на пешеходна нетрябва да бързаш треа колите да те чакат
Кръстовище се пресича в права линия по най-бързия начин! Не по диагонал с почивки между платната!
Мишу написа:... АЗ РЕшИХ ДА СЕ МАХНА ОТ БГ ПОНЕ ДЕТЕТО ДА РАСТЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПА ТУКА МИ Е ПРЕЗ К.РА
А това е една съвсем друга тема. Още 100000 души, каращи бронирани коли за 100000лв да се разкарат от София и нещата ще се нормализират мъничко

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
someone написа:ruskin написа:А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.
А недей така...аз работя в следствието, при това доста време съм изкарал именно в транспортния отдел на столична следствена, който се занимаваше точно с тежките ПТП-та - средни и тежки телесни повреди и смъртни случаи, голяма част от прокурорите в районна и градска прокуратура са ми лични познати и пак не смея да бутам направилно пресичащи пешеходци по Цариградско или България...
И още нещо - тежките ПТП-та от април 2006 год. се гледат от дознателите в полицията, а не от следователи. Изключение правят ПТП-та, в които има участник - държавен служител в системата на МВР.
И аз съм в час, но явно пак не сме разбрали, че няма проблем...
Не бе хора не ме разбрахте правилно. Аз не съм на страната на coffe rider-а дето се преби и преди други двама. Първо бил е без каска, бил е в нарушение и тн и тн.
Но идеята ми беше, че ако някой се беше замислил за секунда и си беше казал, чакай той е с мотор, чакай да го пусна, сега нямаше да има сми да пиша тези работи и да роптая срещу наглите пешеходци.
А за предимството според размера, не мисля, че има смисъл да се коментира това не писано правило. Колкото е по-голямо едно МПС толкова повече си прави какво му скимне. За пример са тираджии, рейсаджии и секви кавали качили се на машини по 10-15 тона.
Ако бяхме всички равноправни, никой нямаше да ме затваря по 30 пъти на ден в бордюра, да ми изкача напреки и да ми вика не те видех или абе я се махай с това колело ( 750cc GSXR SRAD ) и тн и тн.
Просто сме такива убитаци сичките, че нема смисъл от повечето.
Надявам се ме разбрахте. За газене на пешеходци визирах да треснеш някой който нагло пресича бул.България там където му е забранено със закон.
Но идеята ми беше, че ако някой се беше замислил за секунда и си беше казал, чакай той е с мотор, чакай да го пусна, сега нямаше да има сми да пиша тези работи и да роптая срещу наглите пешеходци.
А за предимството според размера, не мисля, че има смисъл да се коментира това не писано правило. Колкото е по-голямо едно МПС толкова повече си прави какво му скимне. За пример са тираджии, рейсаджии и секви кавали качили се на машини по 10-15 тона.
Ако бяхме всички равноправни, никой нямаше да ме затваря по 30 пъти на ден в бордюра, да ми изкача напреки и да ми вика не те видех или абе я се махай с това колело ( 750cc GSXR SRAD ) и тн и тн.
Просто сме такива убитаци сичките, че нема смисъл от повечето.
Надявам се ме разбрахте. За газене на пешеходци визирах да треснеш някой който нагло пресича бул.България там където му е забранено със закон.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ruskin написа:Не бе хора не ме разбрахте правилно. Аз не съм на страната на coffe rider-а дето се преби и преди други двама. Първо бил е без каска, бил е в нарушение и тн и тн.
И като е с мотор за него закони няма а?
Има, съгласен съм, че трябва да се спазват, но аз как нямам нищо напротив да пусна някого излизащ от пряка докато съм в задръстването, как мога да дам предимство на човек излизащ от улица без предимство, така и някой може да каже, абе айде той е с мотор, ще профучи за секунди.
Просто излизаме на пътя за да избиваме комплекси, а не за да караме.
Разни състезатели почти на всеки светофар се опитват да се драгват с мен, на всеки булевар има по един кисел който прави всичко възможно за да не се навра между колите и да ги изпреваря докато чакат в задръстване.
Култура му се вика.
Но като цяло темата беше за 25 годишна мацка пресичала Цариградско шосе през деня, което е противозаконна и абсолютно безразсъдна постъпка.
Просто излизаме на пътя за да избиваме комплекси, а не за да караме.
Разни състезатели почти на всеки светофар се опитват да се драгват с мен, на всеки булевар има по един кисел който прави всичко възможно за да не се навра между колите и да ги изпреваря докато чакат в задръстване.
Култура му се вика.
Но като цяло темата беше за 25 годишна мацка пресичала Цариградско шосе през деня, което е противозаконна и абсолютно безразсъдна постъпка.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
много мнения,много нещо! ма като ти дойде до главата друга песен почва...! принципно винаги може да излезе шофера и виновен ,щото на цариградско -нека не си кривим душите- си се кара и с над 80,колкото е ограничението. отделно пешеходка чий го дири там е също въпрос.
при такава ситуация се приема съвина на пострадалата/дано не умре ,ама../ и ще е по-ниско наказанието на шофера.
той е виновен ако е карал с повече от 80/което се смята с петорна експеретиза/ ,а тя е виновна ,че пресича там. отделно ако се изчисли ,че е карал с под разрешената/примерно с 75/ тогава още повече му намалява вината и остава само вината по оня чл.20 или чл.22 забравих вече за несъобразената скорост/демек че требва да спреш квото и да ти изскочи/ и тогава се разминава почти винаги с административно наказание,което е глоба и без книжка некой и друг месец.
това са законите!убави,лоши-тва е!
нали се сещате от къде съм ги понаучил....!!?!?!?
при такава ситуация се приема съвина на пострадалата/дано не умре ,ама../ и ще е по-ниско наказанието на шофера.
той е виновен ако е карал с повече от 80/което се смята с петорна експеретиза/ ,а тя е виновна ,че пресича там. отделно ако се изчисли ,че е карал с под разрешената/примерно с 75/ тогава още повече му намалява вината и остава само вината по оня чл.20 или чл.22 забравих вече за несъобразената скорост/демек че требва да спреш квото и да ти изскочи/ и тогава се разминава почти винаги с административно наказание,което е глоба и без книжка некой и друг месец.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
SKISA написа:много мнения,много нещо! ма като ти дойде до главата друга песен почва...! принципно винаги може да излезе шофера и виновен ,щото на цариградско -нека не си кривим душите- си се кара и с над 80,колкото е ограничението. отделно пешеходка чий го дири там е също въпрос.
Хубаво си го обяснил, ама за някои е излишно. Който мисли с главата си ги знае тея работи, а който си е убеден, че не е така, само ще се подсмихне на тези писания...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Малко да ви вкарам в темата http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=263931
Само да ви кажа че преди два часа една бабка пак пресичаше Цариградско НАД подлеза за Борисовата.честно ми идваше да слезна и такива шутове да и надам че да падне направо в Пирогов.Може ли да пресичаш с бастун през мантинелата и да си продължиш без дори да се огледаш?Такава катастрофа щеше да предизвика че не ми се мисли.Тая куха лейка беше минала едната страна и ходи и размахва бастуна,едно ауди спря,ама зад него се чуха спирачки,човека сигурно се беше бая уплашил,само стискаше волана.Съд за такива!
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
да ме прощава господ,ма не съд ами смърт за такиваSHVEDA написа:Само да ви кажа че преди два часа една бабка пак пресичаше Цариградско НАД подлеза за Борисовата.честно ми идваше да слезна и такива шутове да и надам че да падне направо в Пирогов.Може ли да пресичаш с бастун през мантинелата и да си продължиш без дори да се огледаш?Такава катастрофа щеше да предизвика че не ми се мисли.Тая куха лейка беше минала едната страна и ходи и размахва бастуна,едно ауди спря,ама зад него се чуха спирачки,човека сигурно се беше бая уплашил,само стискаше волана.Съд за такива!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Или пък може да накарат всички пешеходци да ходят на курс по ЗДвП и ППЗДвП и след това да им се издава пешеходска книжка с талон с 39 контролни точки...може и категории да определят - примерно - за да може да води детето си с него - допълнителен курс, аналогичен на курса за ремарке, и след това да ги накарат да се регистрират в КАТ като пешеходци и там да им дават табели с номера, като на автомобилите, които да са длъжни да носят когато излизат...и след това да ги гърбят КАТ-аджиите с глоби...и като ги щракнат с камерите да пресичат неправилно - хоп глобичка...буташ се в друг пешеходец - пак глобичка, тичаш с несъобразена скорост по тротоара - дрън - глобичка...не е лоша идея, а 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
А като му свършат точките,под домашен арест ли оставаsomeone написа:..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ама не бе, на пешеходците всичко им е изрядно и имат право да се изсерат (без извинение) на средата на Петте кьошета в 8:30 сутринта!
Знаете ли какво се случи на тоя, дето има избирателна пропускливост по пешеходните пътеки днес? Сега ще ви разкажа.
Първа кола на светофара на бул. Стамболииски и бул. Константин Величков. До мен в лявата лента се нарежда маршрутка. Минават колите на зелено по Величков, светва им червено и след 4-5 секунти светва зелено за мен и тези, по Стамболийски. Маршрутката тръгва рязко, аз тръгвам по-бавно. На средата на кръстовището маршрутката убива набраната скорост и минава бавно (точно където са релсите). Реших, че забавя за да не се разглоби на средата на кръстовището, но пича по едно време спря съвсем. Помислих, че вече се е скапало бусчето и не може да върви повече и устремен напред гледам пред маршрутката да пресича жена на видима възраст 50 +- години, която минавайки БАВНО пред моята кола (аз вече спрял на ЗЕЛЕНО и чакайки я нея да мине на ЧЕРВЕНО), видях в огледалото един Опел Фронтера как упорито не може да спре и гумите му просто скърцат. В този момент ИЗРЯДНАТА ПЕШЕХОДКА погледна мен, погледна какво се случва зад мен, ПРЕКРЪСТИ СЕ и продължи да се тътрузи до тротоара....
Манете ги тия прости шофьори, псувайте ги, те са виновни винаги. Вие, пешеходците, сте с предимство навсякъде... дори на Луната...

Знаете ли какво се случи на тоя, дето има избирателна пропускливост по пешеходните пътеки днес? Сега ще ви разкажа.
Първа кола на светофара на бул. Стамболииски и бул. Константин Величков. До мен в лявата лента се нарежда маршрутка. Минават колите на зелено по Величков, светва им червено и след 4-5 секунти светва зелено за мен и тези, по Стамболийски. Маршрутката тръгва рязко, аз тръгвам по-бавно. На средата на кръстовището маршрутката убива набраната скорост и минава бавно (точно където са релсите). Реших, че забавя за да не се разглоби на средата на кръстовището, но пича по едно време спря съвсем. Помислих, че вече се е скапало бусчето и не може да върви повече и устремен напред гледам пред маршрутката да пресича жена на видима възраст 50 +- години, която минавайки БАВНО пред моята кола (аз вече спрял на ЗЕЛЕНО и чакайки я нея да мине на ЧЕРВЕНО), видях в огледалото един Опел Фронтера как упорито не може да спре и гумите му просто скърцат. В този момент ИЗРЯДНАТА ПЕШЕХОДКА погледна мен, погледна какво се случва зад мен, ПРЕКРЪСТИ СЕ и продължи да се тътрузи до тротоара....
Манете ги тия прости шофьори, псувайте ги, те са виновни винаги. Вие, пешеходците, сте с предимство навсякъде... дори на Луната...

65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5