Тежка катастрофа на Цариградско

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Юни 2008, 19:40

ruskin написа:А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.

А недей така...аз работя в следствието, при това доста време съм изкарал именно в транспортния отдел на столична следствена, който се занимаваше точно с тежките ПТП-та - средни и тежки телесни повреди и смъртни случаи, голяма част от прокурорите в районна и градска прокуратура са ми лични познати и пак не смея да бутам направилно пресичащи пешеходци по Цариградско или България...

И още нещо - тежките ПТП-та от април 2006 год. се гледат от дознателите в полицията, а не от следователи. Изключение правят ПТП-та, в които има участник - държавен служител в системата на МВР.
Последна промяна someone на 19 Юни 2008, 19:48, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 19 Юни 2008, 19:43

Мишу написа:маи не си наясно с правилата за движение на пешеходна нетрябва да бързаш треа колите да те чакат :help:

Кръстовище се пресича в права линия по най-бързия начин! Не по диагонал с почивки между платната!
Мишу написа:... АЗ РЕшИХ ДА СЕ МАХНА ОТ БГ ПОНЕ ДЕТЕТО ДА РАСТЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ПА ТУКА МИ Е ПРЕЗ К.РА :twisted:

А това е една съвсем друга тема. Още 100000 души, каращи бронирани коли за 100000лв да се разкарат от София и нещата ще се нормализират мъничко :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 19 Юни 2008, 19:46

ГОВОРИМ за пешаходна пътека не кръстовище

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 19 Юни 2008, 20:00

someone написа:
ruskin написа:А реших, че не носиш вина при така стеклите се обстоятелства, защото имам приятели в следственна и в прокуратурата които са ме успокоили, че няма да нося последствия ако сгазя някого на бул.България по средата.

А недей така...аз работя в следствието, при това доста време съм изкарал именно в транспортния отдел на столична следствена, който се занимаваше точно с тежките ПТП-та - средни и тежки телесни повреди и смъртни случаи, голяма част от прокурорите в районна и градска прокуратура са ми лични познати и пак не смея да бутам направилно пресичащи пешеходци по Цариградско или България...

И още нещо - тежките ПТП-та от април 2006 год. се гледат от дознателите в полицията, а не от следователи. Изключение правят ПТП-та, в които има участник - държавен служител в системата на МВР.

И аз съм в час, но явно пак не сме разбрали, че няма проблем...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 19 Юни 2008, 22:15

Не бе хора не ме разбрахте правилно. Аз не съм на страната на coffe rider-а дето се преби и преди други двама. Първо бил е без каска, бил е в нарушение и тн и тн.
Но идеята ми беше, че ако някой се беше замислил за секунда и си беше казал, чакай той е с мотор, чакай да го пусна, сега нямаше да има сми да пиша тези работи и да роптая срещу наглите пешеходци.

А за предимството според размера, не мисля, че има смисъл да се коментира това не писано правило. Колкото е по-голямо едно МПС толкова повече си прави какво му скимне. За пример са тираджии, рейсаджии и секви кавали качили се на машини по 10-15 тона.
Ако бяхме всички равноправни, никой нямаше да ме затваря по 30 пъти на ден в бордюра, да ми изкача напреки и да ми вика не те видех или абе я се махай с това колело ( 750cc GSXR SRAD ) и тн и тн.

Просто сме такива убитаци сичките, че нема смисъл от повечето.

Надявам се ме разбрахте. За газене на пешеходци визирах да треснеш някой който нагло пресича бул.България там където му е забранено със закон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Юни 2008, 22:18

ruskin написа:Не бе хора не ме разбрахте правилно. Аз не съм на страната на coffe rider-а дето се преби и преди други двама. Първо бил е без каска, бил е в нарушение и тн и тн.
Но идеята ми беше, че ако някой се беше замислил за секунда и си беше казал, чакай той е с мотор, чакай да го пусна, сега нямаше да има сми да пиша тези работи и да роптая срещу наглите пешеходци.

И като е с мотор за него закони няма а?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 20 Юни 2008, 0:03

Има, съгласен съм, че трябва да се спазват, но аз как нямам нищо напротив да пусна някого излизащ от пряка докато съм в задръстването, как мога да дам предимство на човек излизащ от улица без предимство, така и някой може да каже, абе айде той е с мотор, ще профучи за секунди.

Просто излизаме на пътя за да избиваме комплекси, а не за да караме.
Разни състезатели почти на всеки светофар се опитват да се драгват с мен, на всеки булевар има по един кисел който прави всичко възможно за да не се навра между колите и да ги изпреваря докато чакат в задръстване.

Култура му се вика.

Но като цяло темата беше за 25 годишна мацка пресичала Цариградско шосе през деня, което е противозаконна и абсолютно безразсъдна постъпка.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Юни 2008, 9:29

много мнения,много нещо! ма като ти дойде до главата друга песен почва...! принципно винаги може да излезе шофера и виновен ,щото на цариградско -нека не си кривим душите- си се кара и с над 80,колкото е ограничението. отделно пешеходка чий го дири там е също въпрос.
при такава ситуация се приема съвина на пострадалата/дано не умре ,ама../ и ще е по-ниско наказанието на шофера.
той е виновен ако е карал с повече от 80/което се смята с петорна експеретиза/ ,а тя е виновна ,че пресича там. отделно ако се изчисли ,че е карал с под разрешената/примерно с 75/ тогава още повече му намалява вината и остава само вината по оня чл.20 или чл.22 забравих вече за несъобразената скорост/демек че требва да спреш квото и да ти изскочи/ и тогава се разминава почти винаги с административно наказание,което е глоба и без книжка некой и друг месец.
това са законите!убави,лоши-тва е!
нали се сещате от къде съм ги понаучил....!!?!?!?

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 20 Юни 2008, 9:36

SKISA написа:много мнения,много нещо! ма като ти дойде до главата друга песен почва...! принципно винаги може да излезе шофера и виновен ,щото на цариградско -нека не си кривим душите- си се кара и с над 80,колкото е ограничението. отделно пешеходка чий го дири там е също въпрос.
при такава ситуация се приема съвина на пострадалата/дано не умре ,ама../ и ще е по-ниско наказанието на шофера.
той е виновен ако е карал с повече от 80/което се смята с петорна експеретиза/ ,а тя е виновна ,че пресича там. отделно ако се изчисли ,че е карал с под разрешената/примерно с 75/ тогава още повече му намалява вината и остава само вината по оня чл.20 или чл.22 забравих вече за несъобразената скорост/демек че требва да спреш квото и да ти изскочи/ и тогава се разминава почти винаги с административно наказание,което е глоба и без книжка некой и друг месец.
това са законите!убави,лоши-тва е!
нали се сещате от къде съм ги понаучил....!!?!?!?

Хубаво си го обяснил, ама за някои е излишно. Който мисли с главата си ги знае тея работи, а който си е убеден, че не е така, само ще се подсмихне на тези писания...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 9:41

Малко да ви вкарам в темата http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=263931

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SHVEDA » 20 Юни 2008, 18:33

Само да ви кажа че преди два часа една бабка пак пресичаше Цариградско НАД подлеза за Борисовата.честно ми идваше да слезна и такива шутове да и надам че да падне направо в Пирогов.Може ли да пресичаш с бастун през мантинелата и да си продължиш без дори да се огледаш?Такава катастрофа щеше да предизвика че не ми се мисли.Тая куха лейка беше минала едната страна и ходи и размахва бастуна,едно ауди спря,ама зад него се чуха спирачки,човека сигурно се беше бая уплашил,само стискаше волана.Съд за такива!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 20 Юни 2008, 18:39

SHVEDA написа:Само да ви кажа че преди два часа една бабка пак пресичаше Цариградско НАД подлеза за Борисовата.честно ми идваше да слезна и такива шутове да и надам че да падне направо в Пирогов.Може ли да пресичаш с бастун през мантинелата и да си продължиш без дори да се огледаш?Такава катастрофа щеше да предизвика че не ми се мисли.Тая куха лейка беше минала едната страна и ходи и размахва бастуна,едно ауди спря,ама зад него се чуха спирачки,човека сигурно се беше бая уплашил,само стискаше волана.Съд за такива!
да ме прощава господ,ма не съд ами смърт за такива :twisted:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 20 Юни 2008, 18:49

Или пък може да накарат всички пешеходци да ходят на курс по ЗДвП и ППЗДвП и след това да им се издава пешеходска книжка с талон с 39 контролни точки...може и категории да определят - примерно - за да може да води детето си с него - допълнителен курс, аналогичен на курса за ремарке, и след това да ги накарат да се регистрират в КАТ като пешеходци и там да им дават табели с номера, като на автомобилите, които да са длъжни да носят когато излизат...и след това да ги гърбят КАТ-аджиите с глоби...и като ги щракнат с камерите да пресичат неправилно - хоп глобичка...буташ се в друг пешеходец - пак глобичка, тичаш с несъобразена скорост по тротоара - дрън - глобичка...не е лоша идея, а ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юни 2008, 19:04

someone написа:..
А като му свършат точките,под домашен арест ли остава :lol: :lol: :mhihi: [/quote]
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Юни 2008, 20:46

Ама не бе, на пешеходците всичко им е изрядно и имат право да се изсерат (без извинение) на средата на Петте кьошета в 8:30 сутринта!
Знаете ли какво се случи на тоя, дето има избирателна пропускливост по пешеходните пътеки днес? Сега ще ви разкажа.
Първа кола на светофара на бул. Стамболииски и бул. Константин Величков. До мен в лявата лента се нарежда маршрутка. Минават колите на зелено по Величков, светва им червено и след 4-5 секунти светва зелено за мен и тези, по Стамболийски. Маршрутката тръгва рязко, аз тръгвам по-бавно. На средата на кръстовището маршрутката убива набраната скорост и минава бавно (точно където са релсите). Реших, че забавя за да не се разглоби на средата на кръстовището, но пича по едно време спря съвсем. Помислих, че вече се е скапало бусчето и не може да върви повече и устремен напред гледам пред маршрутката да пресича жена на видима възраст 50 +- години, която минавайки БАВНО пред моята кола (аз вече спрял на ЗЕЛЕНО и чакайки я нея да мине на ЧЕРВЕНО), видях в огледалото един Опел Фронтера как упорито не може да спре и гумите му просто скърцат. В този момент ИЗРЯДНАТА ПЕШЕХОДКА погледна мен, погледна какво се случва зад мен, ПРЕКРЪСТИ СЕ и продължи да се тътрузи до тротоара....

Манете ги тия прости шофьори, псувайте ги, те са виновни винаги. Вие, пешеходците, сте с предимство навсякъде... дори на Луната... :evil: :evil: :evil:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата