Гуми Мишлен....мнение!??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

доволни ли сте от Мишлен!?

по-скоро "да"!!
47
84%
по-скоро "не"!!
9
16%

Общо гласове : 56

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Гуми Мишлен....мнение!??

Мнение от SKISA » 19 Юни 2008, 15:33

имам следното питане!
който е карал мишлен-доволен ли е от тях и като представяне и като гледаме цена и като издръжливост на гумата!!????
питам от гледна точка ,че ми се очертава да направя един тест на техни гуми ,но става въпрос за гуми за камиони и ми се иска да разбера дали и при колите има такова съотношение цена-качество или просто да науча мнението ви за марката и различните модели.
аз мога да кажа моето мнение до момента:
мишлен са много добри гуми! преди години издържаха малко като километри,но държаха много на пътя...
сега не мога да кажа!
говоря само за гуми за леки коли-за камиони не мога да дам мнение... все още...!
Последна промяна SKISA на 19 Юни 2008, 15:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Юни 2008, 15:41

Лични впечатления от Michelin Pilot Exalto, много добро сцепление и въпреки него сумата е износоустойчива, доста време ги търкалях и съм много доволен

Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 19 Юни 2008, 15:42

Карал съм с няколко вида мишелин, чисто нови, летни (през лятото, не през зимата), не искат да спират на мокро, това ми е впечатлението. Знам, че никой няма да се съгласи с мен, но нали питаш за мнение. Износват се много бързо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 19 Юни 2008, 15:48

за мен това е по-добрата гума ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Юни 2008, 16:09

Nucl3arDru1D написа:за мен това е по-добрата гума ;)

След Bridgestone ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 19 Юни 2008, 16:30

Имам впечатления от летен Мишлен за първо вграждане,служебните ни коли са с такива и изобщо не съм доволен!Не спират!Зимните са по-добре.....!За мен гумите са:Бриджстоун,Гудиър и някои Дънлоп....
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 19 Юни 2008, 16:39

ми аз лично не съм доволен много .. наложи се колата да не я карам известно време примерно 4-5 месеца и да съм карал е било за млако .. накрая всяка една от кумите започнаха да излизат балончета и да гърмят като капси !!! гумите бяха на 20000км не знам малко ли е много ли но ми се наложи веднага да ги смея че не се издържаше всеки ден да тичам при гумаджия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 19 Юни 2008, 18:17

Аз съм карал вече два комплекта мишлен енерджи (летни) и съм доволен като цяло ;) Държат се добре и в дъжд , и на сухо. Като че ли единствено в горещините малко се "излагат", но мисля че си заслужават. Още повече че точно тоя модел е от средния ценови клас и мисля че си заслужава парите ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 19 Юни 2008, 19:48

аз съм със стриит пилот 2 и съм супер доволен летни са

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Юни 2008, 19:58

по-скоро "да"!!

Гласувах така, но трябва да уточня, че имам преки впечатления от зимните им гуми - Алпин. Три зими карам такива и не съм имал никога и никъде проблеми а при мен общо взето така става, че падне ли сняг и тръгвам на път :) За на жената Яго-то също взех Мишлен Алпин, и имам също много добри впечатления - колата стана осезаемо по - стабилна. Говоря за два конкретни размера гуми от този модел - 195/65/15 - на БМВ-то и 155/75/14 на Яго-то.

Виж, ако питаш за летните - там - не знам...през лятото досега винаги съм бил с Континентал. Сега за пръв път сложих фредщайн хай трак исъбирам впечатления.

EDIT: Аааа...сори...излъгах - един месец покарах с Мишлен Енерджи, ама бяха някакви стари - ДОТ от 2005 год. , гумаджията ми ги сложи, докато ми докара фредщайна. Не знам доколко това беше заради това, че каучукът беше стар, ама нито се спираше като хората с тези гуми, нито се тръгваше - при най - лекото изфорсиране, почвах да дрифтя неудържимо...а за завоите да не говорим...що псувни съм отнесъл за един месец от съседните ленти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 19 Юни 2008, 20:16

Мишлен е гумата...
от няколко години съм с такива и замислям нова покупка за зимата!!

естествено че и "Мостов камък" и "Добра гума" стават...но това е като да сравняваш БМВ (Мишлен) и Мерцедец (Бриджстоун)....дано ме разбра 8)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 19 Юни 2008, 20:58

Aз съм с Мишлен Енерджи.
Впечатленията са ми - на сухо са перфектни, особено като загреят - много държат. Сравнявам ги с Good Year (не се сещам в момента кой е модела), с които е другата ми кола. Точно обратното мнение на колегата по-горе - колкото са по-загрели, толкова повече държат.
Съответно на мокро пързалят малко повече от Good Year-a.
За износоустойчивостта им - не съм забелязал да си заминават бързо, като се има предвид, че обичам да пързалям.
Това, което ми прави най-голямо впечатление е много малкото им съпротивление при търкаляне. Има едно нанадолнище, по което често минавам. С предните ми гуми колата поддържаше по-ниска скорост по инерция, отколкото при Мишлена. Мишлен наистина работят по този въпрос, и съпротивлението им при търкаляне е едно от най-малките в класа. Съответно и разхода пада с някакъв % теоритично.
Като цяло гумите са отлични, освен на мокро, където са по-скоро добри.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 19 Юни 2008, 21:28

Е тая Michelin Pilot горе на снимката повече не искам да я виждам.Освен,че се износва според мен бързо не държи.Не знам на вас какви са ви критериите.Смених ги с Goodyear Hydragrip и Bridgestone Potenza съответно отпред и отзад и съм доста доволен.По принцип бях наумил 4 Potenza-и,но сместа на Hydragrip ми хареса и взех 2 за отпред.Сухо,мокро няма мърдане.Това е гумата.Който я е карал съм убеден 100%,че е много доволен :)
Между другото колата е с предно и много се усеща бива ли я гумата отпред или не в завоя...
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 19 Юни 2008, 22:05

titto написа:Имам впечатления от летен Мишлен за първо вграждане,служебните ни коли са с такива и изобщо не съм доволен!Не спират!Зимните са по-добре.....!За мен гумите са:Бриджстоун,Гудиър и някои Дънлоп....

:yes: Напълно съм съгласен,трудно спира.Преки наблюдения върху Michelin Pilot закупени 4 гуми чисто нови,и то от Гърция и изключвам да са менте.А за цената няма да говоря. :mhihi: Има доста по евтени гуми и по дабри.Иначе преди години доста мешелини търкаляха по камионите но в последно време гледам повечето са с Бриджстоун./говоря за чужди камиони и то по нови/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Юни 2008, 22:23

мишлен никога вече,както и йокохама.
на дъжд пласмасовото пирели 92-ро лето дето сложих отзад е в пъти по-добро от мишлена с който бях :confused:

Следваща

Назад към Извън Темата