дайте си мнението за Е36 325 тдс 97г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nitemare
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW M50 B20 VANOS
дайте си мнението за Е36 325 тдс 97г.
дайте отзиви и впечатления.Такова съм решил да гледам.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Здрасти братле, ами моето лично мнение такова, значи возил съм се в такова мога да кажа че върви, мисля че не е много икономично (което е нормално за БМВ). По принцип несъм изобщо фен на дизелите, пък и чесно да ти кажа като чуя БМВ дизел и някак не ме радва. Лично аз мисля, че ако не държиш да е дизел земиси 320 ванус.Иначе за самия двигател чисто технически съм чувал добри отзиви. Аз засега нямам възможност ама съм си казал, че следващата ще е шестак
наскоро карах едно такова и ....

Здравейте,
Аз пък мога да кажа че след 318 тдс, М51 е най икономичния двигател. Ако уцелиш хубав екзепляр(поддържан) ще те радва много. Като проблемни части може да се посочат помпите им (с цена около 500-600 лв) и са прослути че пукат глави. Винаги като караш ТДС погледа трябва да е върху стрелката за температурата
(в е34 подфорума ми го вкара в подсъзнанието и за съжеление не мога да откъсна погледа си вече). Иначе поразрови се в старите теми, прегледай
Често срещани проблеми при Е36
И ако имаш конкретни въпроси питай, аз или някой друг колега с радост ще ти отговори
Поздрави
Аз пък мога да кажа че след 318 тдс, М51 е най икономичния двигател. Ако уцелиш хубав екзепляр(поддържан) ще те радва много. Като проблемни части може да се посочат помпите им (с цена около 500-600 лв) и са прослути че пукат глави. Винаги като караш ТДС погледа трябва да е върху стрелката за температурата

Често срещани проблеми при Е36
И ако имаш конкретни въпроси питай, аз или някой друг колега с радост ще ти отговори

Поздрави
Последна промяна swh_bmw на 19 Юни 2008, 12:27, променена общо 1 път
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Много добре си се насочил много ЗДРАВ двигател.Само обаче внимавай да е читав ,защото повечето са на много километри.Като казвам много имам впредвид над 350000 км.Такава кола се купува да се кара много,а не като например 316.До 300-350000 км немаш проблеми след това се почва помпи плочки и т.н.Така че гледай като я запалиш да нема мноо пушеци, да не си мени оборотите на празен ход и ред други неща....УСПЕХ 

- nitemare
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW M50 B20 VANOS
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Колкото по-стара година и висока цена, толкова по-хубава кола и обратното колкото по-нова година и ниска цена, толкова по-лоша кола.
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
6то ти е дизел? земи здрава бимба с 1.8 2.0 безинов мотор - метан4е - и са пука6 от каране и си доволен.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Безмислен избор в момента.Освен,ако не намираш нафта на 2 лв.
Гори колкото 320,а поддръжката е доста по-солена.Не дай си боже
да се скапе турбо или помпа
Гори колкото 320,а поддръжката е доста по-солена.Не дай си боже
да се скапе турбо или помпа

Дотък с всички мнения съм съгласен,но искам да добавя нещо.
Карал съм и дизел и бензин БМВ и мога да ти кажа , че избора опира до вкус и употреба на автомобила.
Ако караш много на дълъг път, ТДС-а няма да ти даде разход като Ваноса,дори и нафтата да е по-скъпа с почти 20 ст. в сравнение с бензина.525ТДС на дълъг път ми даваше раход около 7-7,3 с всичките привилегии на бърза кола,удобство и пр.Подръжката е малко по-скъпа на дизела , но никой не е застрахован.Ремонтите по бензиновия Ванос също не са никак евтини.Като се оглеждаш вземи си някой който е карал и разбира повечко да огледа турбото,дали надува маркучите(вкарва компресия и е или за гарнитура или главата е пукната) дали държи темп. и обороти както казаха и др.колеги.
Но ако пътуваш повечко с колата и не искаш да слагаш газ или метан вземи си дизел - лично мое мнение.
Карал съм и дизел и бензин БМВ и мога да ти кажа , че избора опира до вкус и употреба на автомобила.
Ако караш много на дълъг път, ТДС-а няма да ти даде разход като Ваноса,дори и нафтата да е по-скъпа с почти 20 ст. в сравнение с бензина.525ТДС на дълъг път ми даваше раход около 7-7,3 с всичките привилегии на бърза кола,удобство и пр.Подръжката е малко по-скъпа на дизела , но никой не е застрахован.Ремонтите по бензиновия Ванос също не са никак евтини.Като се оглеждаш вземи си някой който е карал и разбира повечко да огледа турбото,дали надува маркучите(вкарва компресия и е или за гарнитура или главата е пукната) дали държи темп. и обороти както казаха и др.колеги.
Но ако пътуваш повечко с колата и не искаш да слагаш газ или метан вземи си дизел - лично мое мнение.
- mitio bawareca
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i , e65 745i
брато има една поговорка жена и кола са на касмет аз имах и 320 е36 и 520 после карах 1 година 725тдс и сега сам сас 325тдс сас чип и ги карам като бензинови немам ядове ама си изкат подражката и касмета
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
не съм съгласен с твърдението, че от към разход са еднакви. Дизеланата в града хапва по 10-10,5л/100км (със задръстванията му, климата, настъпването и т.н.). Колкото до 320ките много са хубави, но мисля, че е два ли падат под 15л/100км (предишната ми кола все пак беше 20ка и знам като я понастъпиш за какво похапване говорим).
Колкото до въпроса на колегата пуснал темата - всичко е късмет, но си вземи и човек, който да я огледа. Аз на моята гледах единствено дали пуши, дали пали студена и топла и външен вид.
Колкото до въпроса на колегата пуснал темата - всичко е късмет, но си вземи и човек, който да я огледа. Аз на моята гледах единствено дали пуши, дали пали студена и топла и външен вид.
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Amorphis написа:Дотък с всички мнения съм съгласен,но искам да добавя нещо.
Ясно колега,но нали знаеш,че тдс-а ако не пукне кратуна,все едно не си караъл тдс!
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Amorphis написа:Дотък с всички мнения съм съгласен,но искам да добавя нещо.
Ясно колега,но нали знаеш,че тдс-а ако не пукне кратуна,все едно не си караъл тдс! Пък и 7 нафта и 8 бензин - май май няма мн разлика а 20-ката не ти тряя да гледаш мн мн стрелката за водата и да пускаш теми във форума в стилл "нещо надува маркучите"!

добре бе пичове какво му е по- скъпото на подръжката на дизела?
не сменявам свещи на 20К , като има турбо какво от това не е задължително да се скапе?
маслата и филтрите са си същите
Какво му е по- скъпото на дизела ? Пука глава , помпата се ебава - е не е задължително и на бензина има какво да се прецака
поздрави
п.с. и кабели не сменявам

не сменявам свещи на 20К , като има турбо какво от това не е задължително да се скапе?
маслата и филтрите са си същите
Какво му е по- скъпото на дизела ? Пука глава , помпата се ебава - е не е задължително и на бензина има какво да се прецака
поздрави
п.с. и кабели не сменявам

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2