Екотакса при регистрация ?!?!?!
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Екотакса при регистрация ?!?!?!
Колеги преди малко един познат ме шашардиса да отивам по-бързичко да си регвам колата в КАТ за да избегна "новата" Екотакса която горе долу за мойта колибка може да стигне 300лв.!!!
Значи на колата ми това няма да и е първата регистрация в БГ,просто ще е прехвърля изцяло вече на мое име.Като съде по тази статия излиза,че аз няма да плащам такава такса..... "Лицата, притежаващи моторни превозни средства, които замърсяват въздуха или причиняват промяна в климата, да заплащат еднократно при първа регистрация продуктова такса. Това предвиждат промени в закона за опазване на околната среда, обсъждани вчера в парламента. Досега такава такса се плащаше за обезвреждането и рециклирането на излезли от употреба автомобили. Размерът й ще се определи на заседание на Министерския съвет.".....
Та имам питане дали наистина е така или може и мен да ме карат да плащам тази такса.
Значи на колата ми това няма да и е първата регистрация в БГ,просто ще е прехвърля изцяло вече на мое име.Като съде по тази статия излиза,че аз няма да плащам такава такса..... "Лицата, притежаващи моторни превозни средства, които замърсяват въздуха или причиняват промяна в климата, да заплащат еднократно при първа регистрация продуктова такса. Това предвиждат промени в закона за опазване на околната среда, обсъждани вчера в парламента. Досега такава такса се плащаше за обезвреждането и рециклирането на излезли от употреба автомобили. Размерът й ще се определи на заседание на Министерския съвет.".....
Та имам питане дали наистина е така или може и мен да ме карат да плащам тази такса.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
хммм ами колега да не искам да ми вярваш напълно щото и аз не сам мн сигурен но мисля че от понеделник вече е в сила... дано не е още де, но ти все пак побързай
- Totogada
- младши ентусиаст
-
Kambe написа:хммм ами колега да не искам да ми вярваш напълно щото и аз не сам мн сигурен но мисля че от понеделник вече е в сила... дано не е още де, но ти все пак побързай

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Totogada написа: Тази такса не се ли плаща само при коли нов внос,моята просто ще я прехвърля на мое име с нов талон и нов рег. номер.
Ами преди време като си регистрирах моята, която не беше нов внос, направих именно тези операции и ПАК платих Екотаксата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Totogada
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Totogada написа: Тази такса не се ли плаща само при коли нов внос,моята просто ще я прехвърля на мое име с нов талон и нов рег. номер.
Ами преди време като си регистрирах моята, която не беше нов внос, направих именно тези операции и ПАК платих Екотаксата.
2006 си регистрирах кола на мое име не плащах.2007 си регистрирах другата ми кола пак на мое име пак не плащах.Колега ти кога си я плащал тая екотакса?Тя беше паднала по едно време но сега пак ще я върнат

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Аз сега се връщам от Кат регистрирах 2 коли.Екотаксата влиза в сила от утре.Не е много 150-200лв взависимост от годината на производство.Но екотакса ЩЕ ИМА 100%
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
matros написа:Аз сега се връщам от Кат регистрирах 2 коли.Екотаксата влиза в сила от утре.Не е много 150-200лв взависимост от годината на производство.Но екотакса ЩЕ ИМА 100%
На вече регистрирани коли не се плаща тая такса.Проблема е,че аз днеска регистрирах един бус и оттървах за него такстата,но утре имам една кола която ще я хване.
п.п Тъпото е и че на 2-те мпс-та документите са печатани в понеделник,но след като не съм успял неска колата утре я хваща,защото регистрацията не е станала днеска.Шибана държава ей!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
От утре ще се плаща, няма лабаво.Таксата е за коли нов внос, тоест за пръв път ще им се сложи БГ номер, при пререгистрация не се дължи такса. За коли над 10 г. таксата е 200 лв., от 6 до 10 г. мисля, че беше около 150-160лв.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Аз пък вчера регистрирах на нашите колата и платих 200лв екотакса и 20 кинта комисионна на банката....е*и му майката,първо във Варна почват,дееба и обирджиите
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Totogada написа:...
Аз 2003 съм я плащал таксата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
До 5 години 130лв., 5-10 180лв. над 10г. 200лв. за еко-таксите...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Nasti написа:До 5 години 130лв., 5-10 180лв. над 10г. 200лв. за еко-таксите...
Вече събират ли ги ?
От кога са в сила?

14 мнения
• Страница 1 от 1