Автоматик ---> Ръчка ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Автоматик ---> Ръчка ...

Мнение от h4ckED » 18 Юни 2008, 13:59

Някой правил ли е подобна операция ... има ли рискове нек'фи ? . И колко пари излиза ремонта :?: :D
Изображение
M - The most powerful letter in the world

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 18 Юни 2008, 14:44

Колега, ако не е тайна, защо искаш да влизаш в подобен филм...
:?: :?: :?:
Сиурен съм, че кола с твоя двигател, би трябвало да е мн.приятна за каране, дори и ако е автоматик.... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fireblade » 18 Юни 2008, 14:55

как що ве 325 автоматик карали се то не е да сриташ съединителя :mhihi:
BMW POWER

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Юни 2008, 14:58

За всички хейтъри на автоматиците, да се чувстват поздравени с песента "Софийските задръсвания" - изпълнител ББ, текст 600-800 хил автомобили :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от h4ckED » 18 Юни 2008, 16:45

Sea Eagle написа:Колега, ако не е тайна, защо искаш да влизаш в подобен филм...
:?: :?: :?:
Сиурен съм, че кола с твоя двигател, би трябвало да е мн.приятна за каране, дори и ако е автоматик.... ;)

Интересно ми е просто ... :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d sport

Мнение от Spectral » 18 Юни 2008, 16:58

h4cked я ми кажи каде караш твоето бмв на сервиз в това Габрово? Извинявам се че не съм по темата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Автоматик ---> Ръчка ...

Мнение от deyan-enchev » 18 Юни 2008, 17:09

h4ckED написа:Някой правил ли е подобна операция ... има ли рискове нек'фи ? . И колко пари излиза ремонта :?: :D

Ама ти много си му набрал на тва твойто с автомата. Какво точно те е издразнило. Аз точно си мисля да се качвам на автоматиче а ти не ти е харабия. Сподели си тревогите
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от h4ckED » 18 Юни 2008, 23:00

Spectral написа:h4cked я ми кажи каде караш твоето бмв на сервиз в това Габрово? Извинявам се че не съм по темата

Ами аз не карам аз колата ... а баща ми :uups: Ии... нямам книжка още.
Баща ми има познати в някакъв сервиз в село Междене и там ходи.

deyan-enchev написа:
h4ckED написа:Някой правил ли е подобна операция ... има ли рискове нек'фи ? . И колко пари излиза ремонта :?: :D

Ама ти много си му набрал на тва твойто с автомата. Какво точно те е издразнило. Аз точно си мисля да се качвам на автоматиче а ти не ти е харабия. Сподели си тревогите

Аз просто питам ... не че ще се прави подобно нещо. Наш'та кутия се скапа един път ... превключваше само до 3-та. И искаха бая пари за нова ... трябват ти много здрави нерви , търпение и пари :confused: В крайна сметка се оправи ама пак соленичко излезе.

Както каза баща ми един път - Ако скапеш ръчна кутия - сменяш един лагер , апък ако скапеш автоматична - цяла кутия ...

:OT: :OT: :OT:

Абе автоматика с тия 2500 кубика може ли да се върти ... ? Говоря за донът примерно ? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Юни 2008, 23:57

Ми требе да може, ама може да се наложи да дадеш предварителна газ. С което не злоупотребявай, щото разваля кутията, температурата на маслото се качва много. Четох, че не трябва да се надува така за повече от 5 секунди и след това чакаш поне една минута да се охлади маслото. Ис-ката веднъж успях да я завъртя на сухо, но беше с ужасно лоши гуми, с по-хубави абсурд. Може и с кика да пробваш, караш лекичко на спорт режим, като включи втора настъпваш до ламарина тя включва първа и лесно ще завърти. Ама гледай да си на много широко, че си е опасно. А м/у другото имаш ли ръчен режим или е от тия със снежинката вместо ръчен?
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 19 Юни 2008, 3:28

Преди няколко години баща ми имаше една е36-ца Мка USA варянт автомат 240 коня мисля ,че беше .Стоеше сумати време в гаража (не става въпрос за България) ,а аз тогава хал хабер си нямах от таз марка само бях разпитал какви пари щеше да струва да се сложи ръчка и хората от тамошните сервизи бяха ме отчаели с няколко хиляди долара.А имайки си предвид ,че и тя не беше в страхотно състояние се отказах,малко ме е яд че колата я продаде,тъй като се пак си беше М дори и седан.
Лично мое мнение:По добре е продай и си земи една със ръчка знаеш ли на какви майстори ще попаднеш и колко читаво ще ти е направят,а и да не говорим колко ще те ръснат само за труда и отделно закупуването на другата скоростна кутия :),но все пак ако имаш нерви,пари и големи симпатий към тази кола,нищо не е невъзможно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от h4ckED » 20 Юни 2008, 9:51

Exy написа:Ми требе да може, ама може да се наложи да дадеш предварителна газ. С което не злоупотребявай, щото разваля кутията, температурата на маслото се качва много. Четох, че не трябва да се надува така за повече от 5 секунди и след това чакаш поне една минута да се охлади маслото. Ис-ката веднъж успях да я завъртя на сухо, но беше с ужасно лоши гуми, с по-хубави абсурд. Може и с кика да пробваш, караш лекичко на спорт режим, като включи втора настъпваш до ламарина тя включва първа и лесно ще завърти. Ама гледай да си на много широко, че си е опасно. А м/у другото имаш ли ръчен режим или е от тия със снежинката вместо ръчен?

Ммм ... няма ръчен режим :( Има зимен , економичен и спортен. Да, знам че се скапва кутията. Тя се скапа от нормално каране камоли пък от разни изпълнения.

EcLipSeR написа:Преди няколко години баща ми имаше една е36-ца Мка USA варянт автомат 240 коня мисля ,че беше...

Доколкото знам e36 М са около 280 коня ... :roll: а иначе няма смисъл да се хвърлят пари на вятъра. То тоя ремонт ще ми излезе все едно да си купя една e30-ска и нея да пързалям.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 20 Юни 2008, 10:21

Здравейте,
Не знам за е36 но един колега Баджио му викахме (преди време когато бяхме в университета), имаше две е28 524td едната с ръчки само за резервни части, другата автоматик за каране. Та почти всяка седмица си сменяше скоростната кутия. Един път го гледам с автоматик, друг път с ръчка трети път пак с автоматик и т.н. :mhihi:. Та си беше голям ентусиаст. Щом той го правеше със стоптвените си сили (и ни събираше да вдигаме тешки железа), какво му е на един сервиз да го направи :dunno:
Поздрави
Баджиоо ако четеш този форм напиши няколко реда.

Назад към E36