Вдигане от лег, мъртва тяга и клякане.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Юни 2008, 12:33

HuKoTuH40 написа:нали знаете като вървите по улицата хората няма да викат: "Малеее тоя пра'й 250 кила от лег,300 от тяга" а ще кажат: "скиваи го ква е машинка немое се збере у якето"

...или "тоя сигурно колко е голем, толкова е и тъп..." или "тоя така се е назобил, че сигурно не може да си напише правилно името..." и разни други :) Да не говорим, че в много случаи си е вярно... :)

Пък и големите мускули си вървят с химията, нема как.... но нека правим разлика между големи мускули и сила... има хора, които са големи, ма не са силни за фигурата си... и хора, които уж не изглеждат много здрави, ма всъщност СА... затва и има такива, каквито описа pavlin_e30 :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Юни 2008, 13:13

Mollov написа:
HuKoTuH40 написа:нали знаете като вървите по улицата хората няма да викат: "Малеее тоя пра'й 250 кила от лег,300 от тяга" а ще кажат: "скиваи го ква е машинка немое се збере у якето"

...или "тоя сигурно колко е голем, толкова е и тъп..." или "тоя така се е назобил, че сигурно не може да си напише правилно името..." и разни други :) Да не говорим, че в много случаи си е вярно... :)

Пък и големите мускули си вървят с химията, нема как.... но нека правим разлика между големи мускули и сила... има хора, които са големи, ма не са силни за фигурата си... и хора, които уж не изглеждат много здрави, ма всъщност СА... затва и има такива, каквито описа pavlin_e30 :)

Здрав като бик и почти толкова умен. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: форд мондео мк2
Мечтае да кара: е30 М3/е38 750iL

Мнение от HuKoTuH40 » 17 Юни 2008, 0:31

Mollov написа:

съгласен :yes:
аз познавам доста хора които като ги видиш ще кажеш тоя баси кльощавеца а в същото време са доста силни за килата си,примерно един пич тренира в същия фитнес като мене на лично тегло около 60-65 кг прави серия от 8 повторения на 90кг от лег,
и такива дето са по 120-тина кила гледаш го некаф огромен в същото време прави със 12 кила за бицепс и си помага с другата ръка щото му е тежко
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 17 Юни 2008, 7:57

Съгласен съм, че има хора, природно здрави или с по - високи силови показатели от другите, без това да им личи. Аз лично съм виждал такива и допускам колегата да е такъв. Но има и друго- нали се сещате, че силовите тренировки се различават от тези за мускулна маса. А по повод на килограмите в тренировката, мога да кажа, че в зависимост от самото упражнение са и самите тежести- има изолирани упражнения, които е невъзможно да се изпълняват с големи килограми. Аз лично предпочитам да тренирам с по- малки тежести, но в бавно темпо, което изтисква мускула до край. Това, до тук са размишления на база опит за чистия фитнес /или куртуризъм/. Има ли химия обаче, нещата стават съвсем други.
Последна промяна ktv на 17 Юни 2008, 13:27, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Юни 2008, 9:07

Евала КУНИ :D С упоритост и труд всичко се постига ...

Искам много Славянко от Русе да се включи тук, в тази тема :twisted:
Ако не се лъжа в галерията му имаше снимка с надървен бицепс , нещо от рода на 56 см :shock: http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=4297
Все си мисля ,че за да се поддържа такава форма ,човек трябва да отлепя и Шкода Мадара влекач за смяна на задна лява гума :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Юни 2008, 11:14

Мдааа като гледам този Славянко се е поиздул откъм ръчички :mhihi:
Ако и той каже,че хранителните добавки са му чужди веднага си сменям аватара :uups:

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 17 Юни 2008, 11:37

това че е важно да си голем а пък силата може и без е всеедно нато4ено купе с 1.6 двигател на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А относно химията нямам лични наблюдения но доста познати и определено химици немогат да ме стигнат ;) Така, че и това не е никакъв показател едно нещо ако си го можеш си го можеш

Всеедно да си сложиш турбо ма то ясно 4е ако надуваш прекалено ще счупиш мотора и това 4е си с турбо незначи, че си наи бърз или че не е честно спрямо другите и такива ала бала

За портокола и аз съм решил да направя един цикъл сега до края на август като отида на моренце да видим какво ще стане но ще е с леки препарати и помалко макар, че с хранителни добавки креатин трибестан и разни други подобни имам 10 пъти по добри резултати от всички химици които познавам с някои исключения ама те са бруални вече и не се броят за хора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 17 Юни 2008, 12:49

абе тия креатини трибестани не са ли също химия и да са вредни?
аз от 1.5г си ходя на фитнес ама по скоро за кеф и макс от лег дигам 90кг и не си правя много зор да нема после някоя греда :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Юни 2008, 12:51

Zaho написа:това че е важно да си голем а пък силата може и без е всеедно нато4ено купе с 1.6 двигател на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А относно химията нямам лични наблюдения но доста познати и определено химици немогат да ме стигнат ;) Така, че и това не е никакъв показател едно нещо ако си го можеш си го можеш

Всеедно да си сложиш турбо ма то ясно 4е ако надуваш прекалено ще счупиш мотора и това 4е си с турбо незначи, че си наи бърз или че не е честно спрямо другите и такива ала бала

За портокола и аз съм решил да направя един цикъл сега до края на август като отида на моренце да видим какво ще стане но ще е с леки препарати и помалко макар, че с хранителни добавки креатин трибестан и разни други подобни имам 10 пъти по добри резултати от всички химици които познавам с някои исключения ама те са бруални вече и не се броят за хора :mhihi:

Е да ама не,ти като идеш на моренце мисля че е по важно е как ще изглеждаш на плажа,а не с колко правиш мъртва тяга.Освен ако не си вземеш щангата с 200 кг тежести на плажа :mhihi:
Незнам доколко си наясно,ама по принцип не е много добре да правиш стероидни цикли в горещият сезон ;)

п.п. horhef не са вредни,ама все пак не прекалявай с креатина.

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 17 Юни 2008, 13:44

sambeto написа:
Zaho написа:това че е важно да си голем а пък силата може и без е всеедно нато4ено купе с 1.6 двигател на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е да ама не,ти като идеш на моренце мисля че е по важно е как ще изглеждаш на плажа,а не с колко правиш мъртва тяга.Освен ако не си вземеш щангата с 200 кг тежести на плажа :mhihi:
Незнам доколко си наясно,ама по принцип не е много добре да правиш стероидни цикли в горещият сезон ;)

п.п. horhef не са вредни,ама все пак не прекалявай с креатина.

не съм си и помислял да твърдя че силата кефи пове4е от външния вид 8) но наи добре е и двете да са налице ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Юни 2008, 13:47

sambeto написа:.Освен ако не си вземеш щангата с 200 кг тежести на плажа :mhihi:

Най-добър ефект се постига ако я влачиш след себе си съвсем небрежно и без никво по-сериозно изражение на лицето си... все едно си дърпаш камионче... :mhihi:

Иначе Креатин-а повече от 10-15гр на ден нема и сми, щото се изпикава доста, а до колкото знам едва над 20гр на ден, и то дълговременно приемане може да ти "стане нещо" :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 17 Юни 2008, 14:06

Стана тя културистичната тема, и понеже има достатъчно трениращи ся е момента да ме посъветвате :
Тренирам си 3 пъти седмично, без никви амбиции да стана Мистър олимпик :mhihi: , приемам Whey Protein който знаете е т.нар. Суроватъчен с високо съдържание на разклонени вериги аминота (BCAA) , сиреч тва го пия след тренировка по 50гр. + 500мг BCAA на капсули преди и след тренировка.
Че искам да ви питам драги ми културяги, какъв е аджеба ефекта от прекалено много BCAА то е субективно разбира се според натоварването какъв ти е приема, ама знаете ли какво се получава на клетъчно ниво и как се отразява засиления прием на аминокиселини на организма като цяло.
Знам че примерно при предозиране на креатина клетните си създават буферни зони е които си складират вода и т.н, НО какво става с аминокиселините.
Последното чудене е: Има ли "бавно разбграждащ" се протеин който може примерно да се приеме като междинно хранене, и да компенсира липсата на въглехидрати и захари в отганизна примерно в 10:00 часа преди обед. Щото една видимо информирана женица ме уващаваше да си купя на Hansa Sport Nutrition един протеин пак суроватъчен ама не за след тренировка ми за както тя се изрази "захранка" (не съм чуал такова животно).
последно чудене 2 : :mhihi: какви аминокиселини предпочитате да приемате вие BCAA или Амино пак-овете (2700, 3400 и т.н)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 17 Юни 2008, 17:45

От собствен опит, без да претендирам за голяма компетентност, ще кажа следното:-
- вземам само обикновени амино 2100- залагам на простото и ефикасното. дозирам ги според инструкцията и ми стигат. при предозиране отиват в канала :confused: ;
- вземам 20- 30 минути след тренировка въглехидратен протеин, съобразен с личното ми тегло- възстановява енергийните загуби от тренировката и спира "самоизяждането" на мускулната маса;
- изреденото до тук може да се "обогати" с креатин;
- а най- важното е правилното хранене, т.е. режим със съответните съставки в процентно съотношение за деня;
- като междинно хранене за деня може да се вкара доза протеин, но да е белтъчен/ яйчен, суроватъчен или нещо подобно/.
Така мисля аз сега :)
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 17 Юни 2008, 17:59

ktv Това несъмнено е най-правилния подход при "не маниакалното" трениране. Само в случая приемаме малко по различни аминота и протеини, но то е до типа структура на тялото и до ефекта който всеки цели.
Само за т.нар. отделяне на аминокиселините през "пикочния мехур" не бях убеден, но все пак предозиране с Аминокиселини е силно казано, все пак те изграждат белтъка на клетката не са някакви анаболни стимуланти.
За междинно хранене май най добър вариант си остава варианта "плод" както ме информира по-запознат с тематиката колега, но както ти казваш може и протеин.
Естествено приема на хранителните добавки обезателно се съобразява с личното тегло, кому е полезно инъче. А добавките след тренировка са обезателни (в твоя случай високо въглехидратния протеин) за забавянето на катаболния ефект. Аз тук си приемам Суоватъчен протеин с високо съдържание на Бцаа и с ниско въглехидратно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Юни 2008, 20:58

не съм сигурен,само слух,който съм чувал е ,че от Трибестан се оплешивява :roll:
"За да бъдеш все напред-яж с лъжица п4елен мед"-цитат сп."Дъга",сериал Бубачко :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата