спор (виновен/невинен)
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
спор (виновен/невинен)
С един приятел спорим дали аз или таксиметровата шофьорка е виновен/виновна.
Става въпрос за ПТП.На 7.06.2008 сутрина правя десен завой и спирам след около 50 метра след завоя плътно до бордюра зад една кола и чакам един приятел.Идва приятеля,качва се и паля,ляв мигач,защото пред мен кола (паркирана) и се оглеждам и никакво движение,нито от завоя ае всичко чисто.Потеглям си аз бавно бавно,защото бях близко до колата която беше пред мен и вече половината ми кола е на дясната лента а тоя път е еднопосочен с 2 ленти.И поглеждам пак назад да не би да идва някой ама пак чисто и вече тръгвам и по едно време тряс...гледам Такси.Слизам аз и от Таксито излиза Жена.Вика ми "ми вие бяхте виновен,защото ми сякохте пътя".При положение,че можеше да мине в лявата лента или да намали зад мен или да свирне или просто тя не ме видяла.И тя ми вика ко искам да не викаме КАТ,тя щяла да са оправи и аз викам ми ок няма да викаме,защото на мен ми е изтекла Гражданската.И сега след като съм се огледал и съм видял,че няма коли и съм вече половин кола на пътя и доста далеч от завоя,а тя от завоя дойде и няма начин как да я вида когато още не е влязла в завоя,защото има Пици за бързо хранене и тя ако беше гледала пътя и можеше да мине вляво или да намали зад мен или както тя казва,че съм и бил сякал пътя и тя да набий спирачки пък нищо не
направи кой е виновен
,тя или аз?
Гр.Бургас до БСУ
Става въпрос за ПТП.На 7.06.2008 сутрина правя десен завой и спирам след около 50 метра след завоя плътно до бордюра зад една кола и чакам един приятел.Идва приятеля,качва се и паля,ляв мигач,защото пред мен кола (паркирана) и се оглеждам и никакво движение,нито от завоя ае всичко чисто.Потеглям си аз бавно бавно,защото бях близко до колата която беше пред мен и вече половината ми кола е на дясната лента а тоя път е еднопосочен с 2 ленти.И поглеждам пак назад да не би да идва някой ама пак чисто и вече тръгвам и по едно време тряс...гледам Такси.Слизам аз и от Таксито излиза Жена.Вика ми "ми вие бяхте виновен,защото ми сякохте пътя".При положение,че можеше да мине в лявата лента или да намали зад мен или да свирне или просто тя не ме видяла.И тя ми вика ко искам да не викаме КАТ,тя щяла да са оправи и аз викам ми ок няма да викаме,защото на мен ми е изтекла Гражданската.И сега след като съм се огледал и съм видял,че няма коли и съм вече половин кола на пътя и доста далеч от завоя,а тя от завоя дойде и няма начин как да я вида когато още не е влязла в завоя,защото има Пици за бързо хранене и тя ако беше гледала пътя и можеше да мине вляво или да намали зад мен или както тя казва,че съм и бил сякал пътя и тя да набий спирачки пък нищо не
направи кой е виновен

Гр.Бургас до БСУ
Последна промяна NEDQLKO на 11 Юни 2008, 15:02, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ми тя може да мине в лявата лента, ама или не ти е видяла мигача или нарочно те е бутнала. Па тва че не си я видял и за завоя бошлав работа, то все така си става по-принцип ти ко я беше видял нямаше да се ударите нали.
Ама и ти си спрял на пътното платно, плътно до бордюра не важи в случая ти пак си на ПЪТЯ така че ти пречиш на движението.
Ма майната му, желязото се прай, тва да не те тормози, инъче на всеки се случва тва кат караш, няма как да го избегнеш.
Успех с майсторите
Ама и ти си спрял на пътното платно, плътно до бордюра не важи в случая ти пак си на ПЪТЯ така че ти пречиш на движението.
Ма майната му, желязото се прай, тва да не те тормози, инъче на всеки се случва тва кат караш, няма как да го избегнеш.
Успех с майсторите

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако ти вече си излязъл на платното и тя те нацели отзад ,тя е виновна
Ако ще и с парашут да си се появил на платното
Не съобразена скорост и така нататък.
Ако те шибне странично в някоя врата или калник докато излизаш ти си виновен,отнемане на предимство.
И един съвет ,направи си гражданска ,че е много страшно по закон без нея,ако е била някоя гад да те е сасипала

Не съобразена скорост и така нататък.
Ако те шибне странично в някоя врата или калник докато излизаш ти си виновен,отнемане на предимство.

И един съвет ,направи си гражданска ,че е много страшно по закон без нея,ако е била някоя гад да те е сасипала

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
NEDQLKO написа:vld написа: ... Направи си гражданска;)...
Неска я направих![]()
. Пък за тоя закон или к`вото е там не съм съгласен с него
....
ето са тоя колега е зел лош пример...!!!много сме...силни сме!!!!!

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми ти си виновен според мен, ама ако беха дошли КАТ щехте да сте и двамата
ти за отнемане на предимство, а тя за несъобразена скорост !

ти за отнемане на предимство, а тя за несъобразена скорост !

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Според мен и двамата имате вина,но ако бяха дошли КАТ сигурно щяха да ти лепнат акт за отнемане на предимство и за изтекла гражданска.
тъчи написа: акт и за изтекла гражданска.
Вчера на Vw събора отидоха да са гонкат и отидох да ги гледам,но по едно време се зададе една патрулка,спряха до нас.Искаха лични карти и после единия вика кой е шофьора на тоя пасат и аз викам ми аз и той шофьорска книжка,контролен талон,документ за минал преглед.Давам му ги аз и после ми вика дай ми и Гражданска отговорност и аз ми изтекла е и той а такааа.Вика ся имаш 2 варианта.
1.Заключваш колата тука и когато направиш нова застраховка,идваш и си я взимаш.
2.Тръгнеш ли сега,спирам та,зимам ти сички документи и спирам колата от движение.
Тръгнаха си куките и другите от събора викат сега ще та заключим (2-3 коли пред мен и 2-3 зад мен

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
NEDQLKO написа:тъчи написа: акт и за изтекла гражданска.
Вчера на Vw събора отидоха да са гонкат и отидох да ги гледам,но по едно време се зададе една патрулка,спряха до нас.Искаха лични карти и после единия вика кой е шофьора на тоя пасат и аз викам ми аз и той шофьорска книжка,контролен талон,документ за минал преглед.Давам му ги аз и после ми вика дай ми и Гражданска отговорност и аз ми изтекла е и той а такааа.Вика ся имаш 2 варианта.
1.Заключваш колата тука и когато направиш нова застраховка,идваш и си я взимаш.
2.Тръгнеш ли сега,спирам та,зимам ти сички документи и спирам колата от движение.
Тръгнаха си куките и другите от събора викат сега ще та заключим (2-3 коли пред мен и 2-3 зад мен) и ме ескортиха до нас
и от неска съм със гражданска
По добре късно, отколкото никога да ти дойде акъла... Помисли само, ако се беше поударил в някоя С-класа, колко пасата трябваше да продадеш, за да си платиш щетите... да не говорим, ако вместо кола беше нещо живо...

А относно "заключването" ти в колона, проблема е никакъв - спира се колоната, взимат ти документите и пак гориш... не лежи на това, по добре мисли навреме...
11 мнения
• Страница 1 от 1