Скорост и времена ... само за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Скорост и времена ... само за Е46
Здравейте, колеги ... нещо съм се зачел в старите теми за помпи, дебитомери, турбота (дизел темите де
) и ми хрумна защо не направим една тема за скорост и еластичност. Идеята ми е всеки да напише какви времена е постигал при ускорение от спряло положение (0 - 100, 0 - 200 , 0 - максимална) така и при тестове за еластичност (80 - 160 примерно на 4та и тн.).
Целта на предложената от мен тема е ицяло диагностична
... далеч съм от мисълта да се хвалим кой какъв рацер е ... по-скоро ми се иска да съберем максимално много информация за еластичност и ускорение за различните Е46 при различни модели/скорости/скоростни кутии/условия така, че всеки да може да сравнява как върви колата му спрямо другите и дали е нормално ... мисля, че времената за еластичност са от най-полезните.х
За целта предлагам всеки да пише какво е постигнал и да го обновява при нови тестове и включи поне информация за:
-модела Е46
-максимална достигана скорост
-дициплина/време (0-100.... 30-31 на 1ва
... и тн.)
-особенности: (филтри, чипове, гуми 20"ки, 2ма бабаити и каса бира в колата .... и тн.)
Общо взето нека съберем представителна извадка та когато някой се чуди "аве моя дебитомер на 30% ли работи ли на 100%" и "аз достигам 160 ама нормално бързо ли ги достигам или не" или "ами аз очаквах колата да е самолет ама нещо не набира" ... да има къде да погледне ... ако администраторите с М3-ките сметнат темата за ненужна, моля да я издухат в кофата

Целта на предложената от мен тема е ицяло диагностична

За целта предлагам всеки да пише какво е постигнал и да го обновява при нови тестове и включи поне информация за:
-модела Е46
-максимална достигана скорост
-дициплина/време (0-100.... 30-31 на 1ва

-особенности: (филтри, чипове, гуми 20"ки, 2ма бабаити и каса бира в колата .... и тн.)
Общо взето нека съберем представителна извадка та когато някой се чуди "аве моя дебитомер на 30% ли работи ли на 100%" и "аз достигам 160 ама нормално бързо ли ги достигам или не" или "ами аз очаквах колата да е самолет ама нещо не набира" ... да има къде да погледне ... ако администраторите с М3-ките сметнат темата за ненужна, моля да я издухат в кофата

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход

Понеже все още не съм замервал никакви дисциплини ще открия темата с:
Модел: Е46 320д 150кс /ръчни/
Ве-Макс: 216
Дисциплини: (очаквайте скоро)
Особенности: колата е сток, максималната скорос на равен път и двама души в колата.
ПС: мисля, че като резултат от тази тема ще има колеги които ще открият, че колите им досега са вървяли под нормалното
Модел: Е46 320д 150кс /ръчни/
Ве-Макс: 216
Дисциплини: (очаквайте скоро)
Особенности: колата е сток, максималната скорос на равен път и двама души в колата.
ПС: мисля, че като резултат от тази тема ще има колеги които ще открият, че колите им досега са вървяли под нормалното

среден разход

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Модел: Е46 320д 150кс /автомат/
Ве-Макс: 210-230 км./ч.
Дисциплини: 402м - 16.025сек.(терминална скорост около 140км/ч, двама души в колата)
Особенности: колата е сток, максималната скорост - сам в колата има и видео в подписа ми (имаше лек наклон предполагам). Гуми 225/45/ R17
Останалите дисциплини днес ще се опитам да ги засека.
Дисциплини: 402м - 16.025сек.(терминална скорост около 140км/ч, двама души в колата)
Особенности: колата е сток, максималната скорост - сам в колата има и видео в подписа ми (имаше лек наклон предполагам). Гуми 225/45/ R17
- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
klita написа:Модел: Е46 320д 150кс /автомат/
съжалявам, но няма да е лошо да казвате как сте ги мерили тези неща - по километраж, с GSM, с г-тек, с GPS ...
Защото това време 16 сек на 400м за 320д сток, пък даже й с 2-ма в колата е НЕВЪЗМОЖНО. А й тази макс скорост 210 - 230 звучи несериозно, това са +-20км
Ако наистина искате да се направи такава тема - вземаме един г-тек и няколко е46 и се тества на едно й също място при еднакви условия. Иначе темата става напълно безмислена ...
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- klita
- кандидат ентусиаст
-
netsurfer_bg написа:klita написа:Модел: Е46 320д 150кс /автомат/
съжалявам, но няма да е лошо да казвате как сте ги мерили тези неща - по километраж, с GSM, с г-тек, с GPS ...
Защото това време 16 сек на 400м за 320д сток, пък даже й с 2-ма в колата е НЕВЪЗМОЖНО. А й тази макс скорост 210 - 230 звучи несериозно, това са +-20км
Ако наистина искате да се направи такава тема - вземаме един г-тек и няколко е46 и се тества на едно й също място при еднакви условия. Иначе темата става напълно безмислена ...
Така, относно 16 сек на 402м. беше измерено на писта Сливен, на Вторият Национален Драг, който се проведе на 25.05.2008г. :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=93684&postdays=0&postorder=asc&start=30
А за скороста която говоря :
http://www.vbox7.com/play:1d5b9e46
Ако ти кажа, 230км ще кажеш невъзможно, затова написах 210-230 защото все пак зависи от много фактори,време,път и много други.
Далеч съм от мисълта да стоя и да си разправям глупости тук,щото си нямам работа.
- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
klita написа:netsurfer_bg написа:klita написа:Модел: Е46 320д 150кс /автомат/
Така, относно 16 сек на 402м. беше измерено на писта Сливен, на Вторият Национален Драг, който се проведе на 25.05.2008г. :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=93684&postdays=0&postorder=asc&start=30
А за скороста която говоря :
http://www.vbox7.com/play:1d5b9e46
Ако ти кажа, 230км ще кажеш невъзможно, затова написах 210-230 защото все пак зависи от много фактори,време,път и много други.
Далеч съм от мисълта да стоя и да си разправям глупости тук,щото си нямам работа.
аз също не искам да споря с теб, явно времената в Сливен са доста по-добри от тези на божура, защото на божура като твоята кола е средна до висока 16-ка.
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- klita
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]аз също не искам да споря с теб, явно времената в Сливен са доста по-добри от тези на божура, защото на божура като твоята кола е средна до висока 16-ка.[/quote]
Организатори също бяха потвърдили,че наистина тук се правили по добри времена от тези на Божура.Ето и един цитат от форума на Tuning.bg
"След толкова много лични рекорди трябва да помислите да изместите още повече стартове в Сливен. Като цяло пистата е по-добра и нямам чувството, че колата ще се разпадне по средата на трасето. Аз лично бих идвал всеки път до Сливен, за да карам на по-добро трасе."
Организатори също бяха потвърдили,че наистина тук се правили по добри времена от тези на Божура.Ето и един цитат от форума на Tuning.bg
"След толкова много лични рекорди трябва да помислите да изместите още повече стартове в Сливен. Като цяло пистата е по-добра и нямам чувството, че колата ще се разпадне по средата на трасето. Аз лично бих идвал всеки път до Сливен, за да карам на по-добро трасе."
Колеги хайде да не разводняваме темата ... идеята е да бъде полезна а не спор ... моля колегите или модераторите да изтрият огромните цитати отгоре ... благодаря.
среден разход

- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
tankishev написа:Колеги хайде да не разводняваме темата ... идеята е да бъде полезна а не спор ... моля колегите или модераторите да изтрият огромните цитати отгоре ... благодаря.
Да ги изтрият заедно с цялата тема,
ето колега е дал 16-ка, но не беше написал че е в сливен, друг колега като е дал 16,8 на божура ще се чуди какво не му е в ред на колата, а реално това си е време на божура. Замерванията трябва да се правят при еднакви условия с еднаква техника, за да има някакъв смисъл от темата ...
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
тая тема ако някой ми обясни къв и е смисъла ще я отключа .. ама тия данни (макс. скорост, 0-200, 400м и т.н.) ги има в нета в таблици колкото щете
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
10 мнения
• Страница 1 от 1