Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Chains » 24 Фев 2008, 10:21

Е време е да се оплача и аз!

Лявото стъкло - абе захапва леко гумата, ама иначе си се движи задоволително!

Обаче дясното - отваряш прозореца /без грешка/, натискаш копчето за затваряне /опа проблем/ - машинката въобще не реагира /дори не се чува цък-цък от моторчето/; така след близо час игра с копчето в един момент стъклото си се вдига!

пп: надявам се това да се дължи на нарушен контакт!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Мнение от Herman » 24 Фев 2008, 10:24

Chains написа:Е време е да се оплача и аз!

Лявото стъкло - абе захапва леко гумата, ама иначе си се движи задоволително!

Обаче дясното - отваряш прозореца /без грешка/, натискаш копчето за затваряне /опа проблем/ - машинката въобще не реагира /дори не се чува цък-цък от моторчето/; така след близо час игра с копчето в един момент стъклото си се вдига!

пп: надявам се това да се дължи на нарушен контакт!

е същото като при мене ве човек нов мотор ти тряя за механизма зъбците са се износили и се застъпват като лашнеш по-силно вратата се наместват и тръгва но тва е моментно решение на проблема. Напрао търси си от някъде моторче за механизма .... ;)
Изображение
Изображение
///М - The Most Powerfull Letter In The World
Аз не карам бързо, просто летя бавно ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Мар 2008, 10:02

Вечната тема.

И на двете стъкла уплътненията са прехапани в острия ъгъл на стъклото. 12 годинки не прощават.

Шофьорското и моето се измята понякога и ръчна настройка. Много е кофти, но ще го мъчим.

Къде сте виждали да се продават такива уплътнения, да ги сменя. (с Компакт съм, т.е. размера е по-голям от седан, но имам рамка)

Откъде мога да взема и пластмасовите водачи да ги сменя профилактично? Водачите имат ли някакъв вид смазка. Ако да, каква е? Форда ми има нещо като фабрична грес и за толкова години не е мръднала и не цапа стъклото.

Не съм вързан в ръцете, видях схемата, трябва да стане работата. Помагайте с инфото. Като намеря частите, ще има снимков материал много с оправията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 14 Мар 2008, 16:11

А ако при натискане на бутона за лявото стъкло нагоре или надолу на е36 купе се чува щракане откъм жабката? а стъклото не помръдва нито се чува машинката да работи?... Как се оправя?

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 17 Мар 2008, 18:17

Чудя се, дали механиката от връките става за ел. стъклата. Интересното е, че никой с механични стъкла не реве... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 22 Мар 2008, 16:40

При мен проблема е в лявото стъкло.. карам седан. натискам си аз бутона и се чу изпукване от щипката която е вътре и се откачи.. отварям аз вратата и видях че механизма (Х-образен) който вдига стъклото е заваряван и доста усукан (купих колата преди няколко дни). Намерих си нов такъв в една автоморга но ми искат 60 лв.. ще потърся още малко :roll: а някой да има идея колко ще струва нов механизъм и евентуално къде? моторчето е здраво трябва ми само това което то движи.
след това ще смажа всичко и ако има оправия ще разправям :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Troii » 29 Апр 2008, 15:35

Преди 2 месеца ми счупиха стъклото(предно ляво ,карам седан)и оттам доиде проблема, сложих новото стъкло но на другия ден се откачи-купих два нови водача и всичко беше ОК,докато вчера при мен се случи същото :натискам си аз бутона и се чу изпукване от щипката която е вътре и се откачи...(нямам време да го погледна ,но си мисля че нещо рамката на механизма ми е крива след счупването).Май и на мен ми трябва нов механизъм ,някой да има представа за цената ?? :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

Мнение от Rudisan » 10 Май 2008, 14:50

© написа:Не го затваряй с задържане на бутона.
По добре опитвай на малки интервали.
моето беше същото
веднъж като го затворих чрез задържане на бутона счупи пластмасовите водачи и изскочи от релсите, после ни напред, ни назад. Като го затваряш автоматично и като "усети" трудност машнката изключва и връща малко - така си го обяснявам. Аз сменях пластмасови водачи няколко пъти докато накрая не се досетих и не смених уплътнението покрай прозореца. Явно стъклото е заяждало в него
сега нямам проблеми
от къде мога да намеря пласмасови водачи, проблема е същия нагоре върви трудно и се връша надолу

Потребител
Аватар

Мнение от mchakarov » 17 Май 2008, 10:50

Еми аз я втасах, колеги. И мойте стъкла не работят и преди малко махнах корите да виря какво е положението. Да ама на мен направо ми се е строшило едно от ония метални рамена, които повдигат стъклото :shock: Това дали подлежи на заваряване или да си търся нови. Просто не ми се мисли какви пари ще ми искат за тая механика.
Не се знае знае ли се.

Потребител
Аватар

Мнение от jonks » 19 Май 2008, 15:07

Водачи има в едно магазинче зад Театър София, между наказателния паркинг на "Паркинги и гаражи" и бензиностанцията на Петрол.

Иначе рамото ми го завариха перди време, но пък стъклото тръгна леко накриво и започна да хапе гумените уплътнения. Гадна работа...

Потребител
Аватар

Мнение от mchakarov » 20 Май 2008, 21:04

Ами тогава някой може ли да ми каже дали мога да ползвам части от механизъм за стъкла с "ръчка", става дума за въпросното рамо? Намерих механизъм за ръчно отваряне в една автоморга за 50 лева (?) и мисля да му ползвам частите, ако стават, че иначе за ел. механизъм искат 100лв. :shock:
Не се знае знае ли се.

Потребител
Аватар

Мнение от andreysto » 13 Юни 2008, 6:07

Здравейте,

понеже вчера правих лявото стъкло и още ми е прясно, че Ви споделя и моя проблем, пък може да е полезна информацията. Докато си карах и стъклото отказа, посредата на рамката и до там, нито на горе нито на долу, иначе се чуваше, че електрониката работи, но моторчето - не. Откарах го при един майстор, свалихме цялата механика и моторчето, той го почисти, мисля, че вътре имаше нещо разместено и то тръгна. Беше се пукнало и едното рамо на механиката, завариха ми го (зад КАТ) човека го направи като ново, а каза, че прави и зъбчетата, ако се отчупят :) Смених и водачите, че бяха много зле ( по 3,6 лв бройката са в момента) и сега стъклото е много добре :)

Хайде успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 13 Юни 2008, 6:52

andreysto написа:... Беше се пукнало и едното рамо на механиката, завариха ми го (зад КАТ) човека го направи като ново, а каза, че прави и зъбчетата, ако се отчупят :)

Здравей!
Би ли уточнил къде зад КАТ се намира този майстор? При мен е скъсано около ухото на единия болт (не цялото ухо, около 1/3), който държи механизма към вратата. Дребна работа е, но сега механизма се криви, когато върти, а стъклото излиза от релсите.
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от andreysto » 13 Юни 2008, 7:28

Здравейте пак!

Човека най-вероятно ще ти свърши работа.
Значи като отидеш пред КАТ влизаш навътре, минаваш покрай металните ограждения (където се редят колите за регистрация) и стигаш до бариерата, тя трябва да е точно срещу теб, малко на ляво ти остава и сградата където си взимаш талона, примерно ;) От дясната страна има една висока сграда, заобикаляш я и мойстора се намира отзад някъде. Там питай някой, те го знаят. Намира се в една барачка, няма нито надписи нито нищо (това също може да ти е ориентир).

P.S. Аз между другото питах една мургава леля, която продаваше някакви калъфчета за документи и тя го знаеше и ми обясни. Стоеше от дясно на бариерата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 15 Юни 2008, 6:19

andreysto написа:Здравейте пак!
....

Благодаря! Вчера ходих, но явно в събота почива. Ще мина през седмицата ако остане време.

ПредишнаСледваща

Назад към E36