Питане за страничните огледала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 13 Юни 2008, 9:07

някой да си е поръчал такъв комплект? айде че и аз се запалих по идеята

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 14 Юни 2008, 21:54

Днес установих, че жичките не са където трябва-в огледалото. Което значи, че са във вратата. Видях как точно излизат при другото огледало. Сега обаче стигам до някои въпроси.
Виждал съм си кората махната-отдолу има един пласт сиво пенесто "нещо", на което също е закрепен еърбега.
Въпроси:
1. Кои цветове кабели на бусичката за двигателчетата подават ток 12В?
2.Мога ли да пусна 2 жички от буксата за към подгряването на огледалото, и ако мога- няма ли да се раздели напрежението между подгряването и захранването на моторчетата?(да, не бях отличник по електротехника в 7ми клас)
3. Ако пък реша да махна кората- как мога да почовъркам в самата врата за жичките?Как се маха това сивото с бега на него и има ли смисъл да го махам въобще?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 14 Юни 2008, 23:26

Archangel написа:Днес установих, че жичките не са където трябва-в огледалото. Което значи, че са във вратата. Видях как точно излизат при другото огледало. Сега обаче стигам до някои въпроси.
Виждал съм си кората махната-отдолу има един пласт сиво пенесто "нещо", на което също е закрепен еърбега.
Въпроси:
1. Кои цветове кабели на бусичката за двигателчетата подават ток 12В?
2.Мога ли да пусна 2 жички от буксата за към подгряването на огледалото, и ако мога- няма ли да се раздели напрежението между подгряването и захранването на моторчетата?(да, не бях отличник по електротехника в 7ми клас)
3. Ако пък реша да махна кората- как мога да почовъркам в самата врата за жичките?Как се маха това сивото с бега на него и има ли смисъл да го махам въобще?
Колега, ако подадеш 12В на нагреватела на огледалото така 'на гьоторе' рискуваш да стане "печка" до момента в който ще ти изгори..нали все пак това огледало трябва да се подгрява когато наистина има нужда ;) По-добре свали кората на вратата и се моли оригиналната букса да ти е набутана под нея..ако ли не трябва да се проследи къде е подвързано захранването на реотана на работещото огледало и да пуснеш нови проводници от същата клема..успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 15 Юни 2008, 6:32

aleks_al написа:Колега, ако подадеш 12В на нагреватела на огледалото така 'на гьоторе' рискуваш да стане "печка" до момента в който ще ти изгори..нали все пак това огледало трябва да се подгрява когато наистина има нужда ;) По-добре свали кората на вратата и се моли оригиналната букса да ти е набутана под нея..ако ли не трябва да се проследи къде е подвързано захранването на реотана на работещото огледало и да пуснеш нови проводници от същата клема..успех :yes:

Е,да, и аз го мислех. Ама нали установихме, че огледалата си подгряват от момента, в който дадеш на втори контакт, така че... Нищо де, днес ще махна кората, намерих си едни снимки в DIY-a, които показват точно откъде идват жиците.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 15 Юни 2008, 10:07

И така, след 1 час умуване и 5 мин. сваляне установих голямата простотия, която пак е направил предишния собственик-явно огледалото е било чупено цялото. Когато махнах кората видях нещо интересно-черните кабели, които трябва да са заедно с другите три, отиващи до моторчетата въобще ЛИПСВАТ! Което значи, че е купувано ново огледало(още повече че шофьорското ми отвътре е 10 пъти по-захабено) и това огледало е било за без подгрев-тоест просто двата черни кабела ги няма.... По странното обаче е следното- буксата, в която трябва да се включи огледалото също няма + и - кабели(тоест има 3 сини(които са за моториката на огледалото). Доколкото съм гледал по снимки трябва да има още два- кафяв и зелен, които да са + и -. И именно от тях тръгват кабелите за огледалото.
И така, след толкова изписано излиза, че - когато е сменяно огледалото двете жици за подгрев са издърпани някъде навътре във вратата, ако не са ги орязали даже до бушона...
Не ми остава друго освен в Дару да я закарам, тъй като в нета не намирам ел. схеми на Е46, за да видя откъде мога да си пусна кабели за подгрев.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Мнение от MasterBoy » 26 Юни 2008, 15:53

plamen_hh написа:
© написа:на този приятел за който писах, също му се накланят огледалата като включи задна, а като задържи копчето за заключване на самия ключ, огледалата се прибират

А мойте защо не се накланят като включа на задна и мойто е комфорт :shock:

причина за това, че не ти се накланя огледалото на задна е че трябва копчето с което избираш на кое огледало да настройваш позицията да е в дясна позиция

Предишна

Назад към E46