Странен проблем с единия фар

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Странен проблем с единия фар

Мнение от HDI » 14 Юни 2008, 14:16

Опитахме да регилираме фаровете на едно Е36 на познат,и се оказа че на десния фар късите светят много по-надясно,отколкото дългите на същия фар.И така при правилно регулиране на късите,дългите светят в насрещното,а ако регулирам дългите както трябва,късите светят в бордюра? :help: Възможно ли е да е разместена лупата или нещо подобно?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 14 Юни 2008, 14:35

Аз мисля, че е нарочно така, за да не заслепяваш тези в насрещното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 14 Юни 2008, 14:41

трябва да регулираш рефлектора и лупата ...незнам вече колко месеца си играя с моите откакто им сложих ксенон все има нещо което не ми харесва...,голяма играчка е колега но незабравяи че и левият ти фар играе роля така че почваи да ги регулираш и двата защото идва един момент единия фар неможе да поеме повече настроика и трябва да пипнеш и другия...успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HDI » 15 Юни 2008, 12:15

RIDDICK написа:трябва да регулираш рефлектора и лупата ...незнам вече колко месеца си играя с моите откакто им сложих ксенон все има нещо което не ми харесва...,голяма играчка е колега но незабравяи че и левият ти фар играе роля така че почваи да ги регулираш и двата защото идва един момент единия фар неможе да поеме повече настроика и трябва да пипнеш и другия...успех

А как става това регулиране на рефлектора и лупата ? Очевидно не е от врътките за регулиране на самия фар,защото от там мърда и двете - и късите и дългите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 15 Юни 2008, 12:20

HDI написа:
RIDDICK написа:трябва да регулираш рефлектора и лупата ...незнам вече колко месеца си играя с моите откакто им сложих ксенон все има нещо което не ми харесва...,голяма играчка е колега но незабравяи че и левият ти фар играе роля така че почваи да ги регулираш и двата защото идва един момент единия фар неможе да поеме повече настроика и трябва да пипнеш и другия...успех

А как става това регулиране на рефлектора и лупата ? Очевидно не е от врътките за регулиране на самия фар,защото от там мърда и двете - и късите и дългите.

Отваряш фара и почваш да вартиш вратките от ватрешната страна...и гледаш рефлектора колко се измества...аз така напайх при мене...и после ги сложих на колата и още малко играчка с болчетата който влизат за да хванеш фара за купето и така... :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 15 Юни 2008, 13:31

както каза колегата отваряш въртиш....играчка...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странен проблем с единия фар

Мнение от mityooo » 15 Юни 2008, 14:45

HDI написа:
Изображение

При такова фрапантно "разминаване " първо бих погледнал за неправилно поставена или за дефектна ( или изкривена пречупена в основата при монтаж) крушка :!:
0898578595

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странен проблем с единия фар

Мнение от HDI » 16 Юни 2008, 11:13

mityooo написа:
HDI написа:
Изображение

При такова фрапантно "разминаване " първо бих погледнал за неправилно поставена или за дефектна ( или изкривена пречупена в основата при монтаж) крушка :!:

За това не се бях сетил да погледна....ще я погледнем тези дни,ако не е това,ще разглобим целия фар до основи и ще видим за какво иде реч

Назад към E36