Фаровете през деня?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Юни 2008, 11:44

Аз също постоянно карам с включени светлини. Преди година някъде бях чел и статия в Ауто Билд по тази тема и хората бяха писали, че е направено проучване, което е установено, че включението фарове намаляват вероятността за катастрофа с 30% !!! А и предполагам, че и вие сте забелязвали колко по-бързо забелязвате колите, когато са с фарове...да не говорим, ако са сиви, бели или черни.

Според мен една крушка...дори ксенонов фар, може да ти спести някой идиот, който да те резне и да трябва направо фаровете да сменяш...което не че е невъзможно и ако караш на фарове :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 12 Юни 2008, 17:31

Непрекъснато карам на фарове, преди да сложа ксенона карах и с халогенни , но сега те ми светят жълтичко и трябва да им сложа дели крушки и пак с тях ще бъда
Но ми писна нощем все да ми присветват с дълги все едно и аз съм с дълги, но прост народ какво да се прави

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Юни 2008, 18:37

карането на фарове се налага от самосебе си като започнат да изпреварват срещу теб
даже и дълги пускам понякога :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Юни 2008, 18:43

© написа:карането на фарове се налага от самосебе си като започнат да изпреварват срещу теб
даже и дълги пускам понякога :mhihi:

Същото :lol: Особено като наближиш Бяла и ония ми ти русенски тирове започнат да се изпреварват един друг отсреща :roll: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 12 Юни 2008, 23:19

sladkotobeb4e написа:...Но ми писна нощем все да ми присветват с дълги все едно и аз съм с дълги, но прост народ какво да се прави

А дали ти светкат от простотия, или "умните" майстори са настроили малко по-иначе ксеноните? Или това отпада като вариант? :roll:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 12 Юни 2008, 23:36

ivantchoG написа:
sladkotobeb4e написа:...Но ми писна нощем все да ми присветват с дълги все едно и аз съм с дълги, но прост народ какво да се прави

А дали ти светкат от простотия, или "умните" майстори са настроили малко по-иначе ксеноните? Или това отпада като вариант? :roll:

Настройката е супер и си е в земята а не в отсрещната кола
така че това отпада

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Юни 2008, 23:40

sladkotobeb4e написа:
ivantchoG написа:

Настройката е супер и си е в земята а не в отсрещната кола
така че това отпада

не ми се сърди ама искам да те питам какво значи "Настройката е супер и си е в земята" щото си има норми за тая цел,а не просто да си светата в земята ;)

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 12 Юни 2008, 23:42

По стара традиция БМВ Е-36 и Мерцедес 124-ка на къси и халогени денонощно.Все още се намират комплексари дето пазват стриктно традицията макар и вече да сме в 21-ви век,а не в зората на мутрите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 14 Юни 2008, 13:17

Твърдо съм против задължителното каране на фарове. Причините са една дозина:
най-тъпата: фаровете са с електомер, който твърди обратното да отвори някой учебник по ДВГ.
като е еколог и човек, които мисли за чистия въздух на децата.
карането на фарове създава фалшиво усещане за сигурност: -мислиш си ще го видя, нали отпред ще свети, да но ако е забравил да включи фаровете, какво става?
фаровете "заслепяват мигача" има модели при които не можеш да разбереш този пред теб включил ли е мигача или не.
човешкото око НЕ може правилно да възприеме светещ обект в пространството, т.е. не преценява добре скоростта на този срещу теб.
ОФИЦИАЛНАТА статистика: първата зима с фарове - повече жертви от предишната. Втората зима с фарове, почти колкото "тъмната" зима без фарове. Това е истината.
Вбесявам се в мъгла или сумрак някой да е без фарове, но да ме задължават в слънчев ден е поредна копирана глупост. Писал съм 100 пъти. Ние сме южна стана със сравнително дълъг ден през зимата. Карането на фарове беше копирано от скандинавските страни от депутати на екскурзия(официално работна среща). А колко е деня през зимата там? И колко е светъл?

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Юни 2008, 13:31

не съм съгласен с теб
искаш да кажеш, че с фарове ще ме видят или съответно аз ще го видя по-късно отколкото без? Вината, че някой може да кара без фарове е вина на самия него, а не на това, че всички останали карат с фарове.
Преценяването на разстоянието с фаровете наистина е по-проблемно, но обикновено човек може да си помисли, че колата е по-близо отколкото по-далече и съответно да не предприема рисковани изпреварвания.
Аргументите ми звучат така: не карайте с фарове защото някой с москвич може да забрави да ги пусне, а друг с мерцедес и бмв като ги пусне ще го виждате по-лесно и ще се пазите? :D И в двата случая са виновни водачите на Москвича и съответно БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 14 Юни 2008, 14:09

bobi_maxo написа:Когато съм извънградско винаги съм на фарове!

Винаги съм си на фарове, без значение градско или извънградско :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 14 Юни 2008, 14:13

Още един недостатък на постоянното каране с включени фарове е бързото пожълтяване на лупите или стъклата на късите и в последствие напукването им.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Юни 2008, 14:23

еинджъла винаги си е включен ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 14 Юни 2008, 14:57

малко по-надолу от нашите ширини карането на фарове си е безмислено през деня... даже в испания по магистралите преди всеки тунел си има знак за пускане на фаровете, и веднага след тунела знака е що си с пуснати фарове ,бре келеме :mhihi: ... ма тва е сигурно щото там отдавна са спрели да четат ото билда, щото са разбрали че е безмислено :mhihi:
у нас всеки прелиства закона като рогатия евангелието, така че квото и да правиш, все може да си в грешка :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 14 Юни 2008, 23:20

twin spark написа:Твърдо съм против задължителното каране на фарове. Причините са една дозина:
най-тъпата: фаровете са с електомер, който твърди обратното да отвори някой учебник по ДВГ.
като е еколог и човек, които мисли за чистия въздух на децата.

съгласен съм, че повишават разхода, но това съизмеримо с повишения разход заради радиото или форсиране на светофара ;)
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата