Малко мисли ... част 2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Юни 2008, 16:14

Мой познат си купи наскоро ГСМ и няколко пъти 7-8 ми звъни . Всеки път му викам -Кажи Н.....й ....а той накрая ме пита ----е как всеки път познаваш ,че съм аз :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз карам бмв от доста време - повече от 14 години , регистрирах се наскоро , но ВИНАГИ В МНЕНИЯТА СИ СЕ ОПИТВАМ ДА БЪДА ТОЛЕРАНТЕН --това е решението --ТОЛЕРАНТНОСТ но не към простотията а само към незнанието .

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Юни 2008, 16:23

///peter написа:Само не мога да разбера какво се реве толкова за "офтопика" в Извън темата? Айде в техническите подфоруми разбирам, но в Извън темата...?

Ами, защото някой хора,може би и ти (имайки предвид въпроса ти) , все още не могат да преценят коя тема или мнение са подходящи за Извън темата в автомобилен (все пак) подфорум... Има си форуми за всичко и в тях темите от "Извън темата" тук са основни... Напоследък спокойно може подфорума "Извън темата" да стане основен активен и да преименуваме целия форум... Обсъждат се невероятни тъпотии в десетки страници... Не мисля че е редно... На мен примерно никога не ми е хрумвало да пусня някаква тъпотия в този подфорум... Но все пак отново казвам че това си е до човека и до лично съобразяване... Аз съм тук заради BMW, Клуба на марката и нещата свързани с автомобилите... Ако ми трябва мнение за друго или пък ми се обсъжда политически, сексуален или житейски проблем или ще се допитам до приятелите си или там където му е мястото...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Юни 2008, 16:27

Държа да ти отбележа, DrivingGod, че от йерархията във форум рядко има по - голям вредител. Тя е нещо като цензурата...
А уважението... ТО е взаимен процес.
И също много си противоречи с йерархията... Опитай се да ги напаснеш двете. Ем единия да е по - висш, ем всички да се уважаваме.

Що се отнася до старите кучета... Ще ме прощаваш, но идеята е те са си тръгнали щото младите не знаят или много пишат е щура... Тва ми напомня на оня случай, дето една катастрофира и съди сервиза, че софтуера й блокирал дясното колело... А на снимките на произшествието и екпсертизата... Никакъв спирачен път, на никое колело.
Нали ме разбираш? Идеята проста... Когато некой нещо не го удовлетворява, почва да търси виновни, а не да се вглежда в себе си.
Тва прави иАзраил, аз съм му го казал. Това правиш и ти...

Че къде ви е проблема?
Старите се знаете.
Съберете се и си пуснете една тема: кои вредители да махнем ,че да се оправи форума..
Нали така? Казваш спамели, не се съобразявали, нямали уважение... Еми те си личат.
Ми нарочете ги, махнете ги...

ПОСЛЕ ОСТАНАЛИТЕ ВИ ЧАКАТ ПАК ВЪВ ФОРУМА.
Да видим, шса върнат ли старите, няма ли да се върнат.
Публично се хващам на бас за 500 лева, че ше се върнат единици и то временно.
Форумът не е живота ,в живота приоритетите се менят, интересите се менят, доходите се менят, работата се мени...
Лайф уил невър би дъ сейм!

И аз не мога да разбера: след като се пледира за полезност, защо всички избягахте от моето предложение? Защо барем един не го коментира? Нарочно ви го написах в червено, щото знаех че това ще направите. Защо не се вземе да се пишат полезни теми, подробни статии, хубави материали и после да се осъдят калпавите потребители и материали? А се слага каруцата пред коня?
Като баннете калпавите потребители хубавите материали сами ли ще се напишат, отговори ми?
Така малко прилича на желание за зрелище... Ние нищо няма да правим за да се оправи форума ,ма дай да баннеме/модерираме някой.

Е не става. Ще баннете, ще ви мине кефа. И после?
Последна промяна D3BEP на 12 Юни 2008, 16:30, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 12 Юни 2008, 16:29

Аз не съм забелязал нищо нередно в Е34 раздела. Според мен си върви много добре там. Мислете позитивно хора ! И аз съм на мнение, че няма какво да се направи. Аз гледам да не обръщам внимание на тъпите теми и да не се ядосвам излишно. Обичам си колата и марката БМВ и следващата ми кола ще е пак БМВ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юни 2008, 16:43

В Е34 раздела който редовно следя и пиша нещата текат перфектно.
но в случая става на въпрос за целия форум.
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 12 Юни 2008, 17:04

D3BEP написа: ...

Не ми се искаше да започвам така но ще ти отговоря...надявам се на всичко...

Първо... За мен йерархията е много важно нещо навсякъде... И точно това е нещо с което никой в Уеб пространството не се съобразява... Защото повечето се правят на нещо което не са... И това е разликата между тези които са силни тук и тези които участват по сбирките, познават се с хората лично и се уважават...
Точно заради въпросната йерархия и това че не я разбират хората и ти (в частност) се бутате навсякъде, давате компетентно мнение за всичко но не и за това за което е създаден форума...
Тук идва и взаимния, както каза ти, процес на уважение... Как искаш някой да те уважава като и ти както и много други се мешате навсякъде и не уважавате тези които вече са си заслужили уважение сред другите... Идвате и си мислите че сте си у вас... И че можете да си правите и пишете всичко... Защо мислиш всички те хранят по темите където пишеш? Защо мислиш че ти си измислил нови правила и че си най-големия спец на форумите? От всичко разбираш и за всичко пишеш, ама извън темата ;) От къде се пръкна и обясняваш на хората тук как се правят нещата и каква е идеята без дори да имаш представа за това?
От къде знаеш защо са си тръгнали старите кучета? А? Защо мислиш че причината която изтъкнах за тяхното отдръпване е просто идея? Всичко това което съм написал е говорено със всички тях...да, защото ги познавам... А ти не знаеш никой... И те не те знаят... И си поредния герой дошъл не заради Марката, Клуба или Хората а заради свободното си време... И точно заради такива като теб форума ни стана "Извън Темата"...
Има едно основно нещо което хората тук , особено новодошлите не разбират... Това не е виртуално място създадено за празни приказки ... Това е ,както каза Явор :mhihi: ,сериозен автомобилен форум със сериозни хора, насочен към реални физически обекти и е направен с цел феновете на марката по-лесно да споделят всичко около марката... Това не е място за запознанства и свалки, обсъждане на политически теми и сексуални проблеми, нито пък за изтъкване на преимущества или прикриване на комплекси...
Прав си като казваш че никой не гледа себе си и търси проблема в другите... А ти погледна ли в себе си като в доста теми дори ти казаха в очите че си досаден и че се месиш навсякъде? Или и теб те е яд и гледаш другите и даваш акъл навсякъде и на всичкото отгоре се месиш в общество създадено 5 години преди да се включиш ти с изградени вече разбирания и ЙЕРАРХИЯ... Не може човек регистриран преди една година да има повече от 2000 мнения без особено много от тях да са смислени а още по-малко по темата BMW и да чака уважение и нещо повече от мнение като "досадник" сред останалите...
Ние с Азраил, Жоро и т.н. които сме тук от найси време много отдавна сме намерили каквото търсим тук и намирането на виновни за каквото и да било във форума определено не ни е приоритет...

Отново ти казвам...познавам хората които се оттеглиха от форума...и основната причина е че се изруди смисъла и идеята му... точно това визираше Азраил в темата си и точно това е причината и голяма част от нас "старите" сме се дръпнали на страна и се месим само там където има смисъл и ни е работата... Точно защото умеем да се съобразяваме, уважаваме се и знаем на кой къде му е мястото... Докато и вие не се научите на това било то тук във форума или навън по сбирките и реалния живот няма да получите и друго от нас, ще бъдете поредните дразнители и спамери, досадници които днес са тук а утре ги няма... Нищо не може да се направи за да се промени това но общността си остава, много свестни хора си проправят път в нея и печелят уважение когато знаят как да го направят... Останалите са пълнеж на мнения и потребители в статистиката на сайта... Общността е много повече от форума и на нас ни е болно точно за това че много малко от потребителите във форума съвпадат с читавите и истински BMW ентусиасти по сбирките и мероприятията, хората които са истински значими за BMW гилдията и които правят нещо за да върви тя напред и да е все така задружна и силна както беше преди, останаха една шепа хора тук които пишат наистина със синьо-бял пламък в очите и дават нужното уважение на тези които го заслужават....

А смислените теми са се писали (много от темите са изчерпани)...пишат се и ще се пишат за това за което е необходимо и значимо... И ние ги оценяваме... Но процентното им отношение спрямо другите е плачевно и плашещо... И ще е така докато има ограничени хора които са тук за да си уплътняват времето...
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 12 Юни 2008, 17:26

D3BEP написа: ОВАЦИИТЕ СА ИЗЛИШНИ.
Абсолютно неградивно и безпочвено е всеки да се реди в темата ди ка заже колко е прав тоя или оня в констатациите си.

Ето и в това ти мнение си личи че те дразни уважението... Не може според теб някой да уважава мнението на хора които са си го заслужили... Не може на някой да им се кланят а теб да те хранят... Струва ми се че си търсиш поле за изява и начин за изтъкване и прикриване на разни комплексчета... Да,колкото и да ви дразни някой хора тук са уважавани, създали са си добро мнение в останалите и са показали че са достойни за уважение хора, точно на такива хора се гради всичко това и тези които ги уважават само могат да си спечелят уважение и да вървят нагоре, да им бъде подадена ръка... Никой от истинските хора които са от край време тук не е отказал да отдаде уважение на някой който си го е заслужил или пък да му окаже помощ в нещо... Но всичко си има начало...А началото е много важно...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 12 Юни 2008, 17:40

Имам един единствен въпрос! Как аз който не може да даде съвет от рода на:
как да си изчистя радиатора; или ТДС-а не пали, или какъвто и да е съвет за това как да си оправим колата,
та как аз да пиша във форума?
Да чета тия съвети, "попивам" ги, уча се, но не пиша.
Харесвам мненията на D3ВЕР-а, харесвам и мненията на Пенчев който е един от най-разбиращи за е34 може би.
Не харесвам(х) bam-bam, но не съм му се сърдил за думите(викаше ми стикера :mhihi: )

Мисля, че това е място което можеш да си "поговориш"(поспориш) с приятел който не можеш да видиш в момента, а с приятели не се говори само за коли.
Ето да речем в моята тема за кредита, ами намерих(взех) много полезни съвети, сближих се и с други колеги с който до сега нямах "допир",
те се опитват да ми помогнат(благодаря на genezis)!
Общо взето мисля, че има смисъл от такава тема до някъде, няма смисъл да спорим.
И на мен са ми заключвали теми или изтривали мнения, никога не съм се сърдил на модераторите така са преценили изтрили са го.
Даже когато Асен Х беше пуснал тема през есента за як контрол сънувах как ме изтриват от форума, без да съм се провинил :mhihi:

Винаги когато мога влизам и попивам всичко, благодаря че ви има ВСИЧКИ! :bowdown:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 12 Юни 2008, 17:50

Със същата успеваемост (и даже по-голяма) щеше да намериш приятели и да получиш съвети и помощ във форуми с тази или близка насоченост...Но както и да е...
Като не можеш да напишеш нещо смислено във форума просто не пишеш!!! Защо трябва да има въпроси от рода на твоя "та как аз да пиша във форума? " ...
Каква е тази мания просто да пишеш във форума? Трябва просто да пишеш и да трупаш мнения или да си полезен и да има смисъл от това което си написал?Ето това не мога да разбера...Като няма какво да напишеш просто четеш...
Само за протокола... На мен лично никога не са ми трити мнения не на място във форума! Може и да съм някакъв феномен но съм успял да го направя... Опитайте и вие... Или за вас е геройство да напишете нещо което да изтрият модераторите? Чувствате се бунтари ли? Войводи някакви? А? По-мъже ли се чувствате?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 12 Юни 2008, 17:51

Aбе, вие на работа не ходите ли? Баси шефовете - философи. :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Юни 2008, 17:58

DrivinGGoD написа:...

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... t=#1023470

DrivinGGoD написа:Ебаси щом твоята кола не искат да я купят за тези пари аз къде се бутам с моята... Нали всички ревете че искате "читави" и бързи Е30ки...Къде сте сега а? Ама ако може да е за 1000лв нали че вече е на 20 години... Писна ми от празни приказки в тоя форум и от смешни изказвания колко лесно се прави хубава кола и как ги има страхотни уникални, единствени по рода си екземпляри за 2к... Купувайте си ги и си ги карайте като ги намерите... А ако все пак (както естествено ще стане) не намерите и осъзнаете че хубавата кола, било тя и Е30ка на 20 години струва пари... Много пари... И като се навиете да си купите такава ще струва още повече защото собственика и продължава да прави това което е правил и до сега - да налива пари...

Айде със здраве че се изнервих...

Много ми бяха полезни на мен мненията ти от линка и цитираното тук, много ми обогатиха познанията относно марката и ме накараха да я обичам още по-силно от всякога ... ;)
In Ban We Trust!

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 12 Юни 2008, 18:02

А ти видя ли темата от линка и смисъла в нея та ми говориш за мненията ми?
А в цитата който си пуснал отново наблягам да флуда който се наблюдава напоследък във форума и "разбирачите", които се навъдиха...
Така че смятам забележката ти за неуместна и не ме карай да се ровя като мишка в мненията ти и да търся примери за нещата които съм казал в предишните си мнения...
Последна промяна DrivinGGoD на 12 Юни 2008, 18:05, променена общо 1 път
Изображение

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 12 Юни 2008, 18:04

..............ааа,така за форума:в последно време се въздържам от писане, но пак чета редовно.Това което обаче ми прави лошо впечетление е стремежа на някой от потребителите да "боготворят" други такива,няма лошо :mhihi: Аз също забелязвам отсъствието на някой знаещи други самопровъзгласили се,еее...демокрация
За мен,ми кво карам БМВ,винаги съм карал и ще продължавам,....не ме интересуват красиво говорещи тарикати ;) ,не ме итересуват и търгашите и много други неща,ма.....Щом форума ше служи на марката(БМВ),всичко е ок.Тука не трябва да има два,три,четири :mhihi: лагера,кви са тия лагери?????Бой м/у фенове на марката на национален събор.........не го разбирам.Остана ми още много да казвам,но сигурно няма никъв смисъл от думите ми
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Юни 2008, 18:07

DrivinGGoD написа:Каква е тази мания просто да пишеш във форума? Трябва просто да пишеш и да трупаш мнения или да си полезен и да има смисъл от това което си написал?Ето това не мога да разбера...Като няма какво да напишеш просто четеш...

Eто това видях, как смяташ, отговаряш ли на собствените си критерии или не? А моите мнения и да ги гледаш, и да не ги гледаш, все тая, аз не съм се бил в гърдите да казвам, че съм по-чист и от Дева Мария ;)
Последна промяна eraziel на 12 Юни 2008, 18:12, променена общо 1 път
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Юни 2008, 18:09

Боже на Шофьорите,

Имаш много съществена грешка.
Бъркаш и смесваш форумната комуникация с организацията, със срещите и т.н.... Ате... нямат нищо общо. Комуникацията през интернет е нещо съвсем друго. Това, че се опитваш да г исмесваш и да изтъкваш това кой колко и откъде познаваш... На кой му пука?

Туй ,че се опитваш да се слагаш отгоре ми отделен проблем... Че няма как да стане, то ясно - само стига правописа ти да видя, ама много се радвам, че опитваш.
Всъщност така изкара на показ пред всички основното, коеот исках да видят:
Че дерта е че не можем да се изтъкнем, да изпъкнем и да сме големата работа. Това е истината.
Да ти кажа, уважението не е даденост. Тва че имало 5 човека и те уважавали не значи че 5000 пак по същия начин те уважават.
Ти сам си унищожаваш уважението, с презрението към новите. Не ти го руша аз, всъщност не помня да съм се спречквал с тебе и въобще каквото и да е свързано с тебе да съм предприел... Знам, че май си от оная група от една предишна тема и че имаш различен поглед върху нещата... И какво от това?
Пет пъти пишеш за уважението към вас. Остави някой друг да го напише ве брат. Аз за уважението към мен не пиша, а що се отнася до интернет... Ае можем да поспорим кого повече уважават.

Аз ти казах. Допринеси за форума. Не с кандидат членска карта за клуба. Допринеси с нещо полезно като информация и после говори.
В случая спамерът и досадникът си ти.
Пък на мен ми е през оная работа дали ше ме баннат или не. Кат ме баннат, губят.
Само дето не аз ви преча да напишете свестните теми.
Барем да имахте една свястна тема, осрана от спам, развалена от интрижки... Едначка...
И после да говорите.

А тъй, само говорите, бирекядверсин някой го баннат.
Ей ма аз съм тука. Нрочно съм тука бате ако не си го разбрал. Искам да ме баннат. И да видим после какво ше напрайш ти за форума.

ПП.Аз ще т икажа, че досега решение на проблем по колата във форума не съм намерил... Само презрение от "разбирачи" и много, но често хаотична информация... Де са тези разбирачи приятел? И аз не пиша вече в е36 по тази причина. Май там има едни, дет искат да са уважавани, на никой не помагат, ама много зорко бдят за грешките на другите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата