Фаровете през деня?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Фаровете през деня?
Въпроса ми е от колко, до колко часа през деня можем да се движим без фарове?
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Фаровете бяха от ноември до март мисля , ако бъркам някой да ме поправи. Прею останалото време на годината не е задължително да се използват през светлата част на денонощието 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Wenzy написа:Фаровете бяха от ноември до март мисля , ако бъркам някой да ме поправи. Прею останалото време на годината не е задължително да се използват през светлата част на денонощието
Именно, но нищо не ти пречи да си караш на фарове по цял ден.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Еми почне ли да се смрачава.... Да не са те глобили? И аз не мога да разбера, кат пускаме фарове требе да е винаги с халогени, за да сме гъзари, а що не ползваме фаровете винаги? Има голяма полза от тях!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
И караме коли, които през 71ва са имали ел. стъкла. Имате си алтернатори. Няма да ви падне акумулатора, ако карате по цял ден на фарове. И аз съм привърженик на това и го правя. В Европа също е общоприето да се кара на фарове целогодишно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
D3BEP написа:Еми почне ли да се смрачава.... Да не са те глобили? И аз не мога да разбера, кат пускаме фарове требе да е винаги с халогени, за да сме гъзари, а що не ползваме фаровете винаги? Има голяма полза от тях!
Не са ме глобили, ама ме спряха, за да ми покажат, че единия от дългите не свети. Аз пък на свой ред му ударих един тупаник (на фара) пред полицая и той заработи. Ченгето ми каза: "Айде със здраве и да си оправиш фара, че така неможе!"
Всичко това се случи около 14:30. Ако не ги бях пускал - нямаше да ме спрат. Ако не бяха спрели пък можеше и да не разбера, че не свети и да стане по-лошо някоя вечер. Ако пък се бяха заяли за още нещо - и хоп глобичка или рушветче. И всичко това, защото не е задължително да съм на фарове.
Аз лично вече ще ги ги пускам -при дъжд, рано сутрин или късно вечер, на извън градско и при мъгла.
А иначе в закона се казва: От 01.11. до 01.03. колите се движат задължително с включени светлини.
Но лично аз не намерих, къде пише през останалото време до колко часа (примерно 20:00) и от колко (примерно 06:00) можеш да караш без включени фарове!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
bobi_maxo написа:Когато съм извънградско винаги съм на фарове!
Когато колата ми е запалена и се движи винаги е на къси!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
err0r написа:bobi_maxo написа:Когато съм извънградско винаги съм на фарове!
Когато колата ми е запалена и се движи винаги е на къси!
така трябва да бъде

От такива неща икономия не се прави...

За халогените само не мога да разбера какъв им е проблема ... заслепявали !?

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аз не казвам, че законът те е задължил да ги пускаш лятото. Просто те са
1. За лична безопасност
2. За безопасност на останалите участници в движението
И както каза Нуклеара: Енергийните дружества още не са се сетили да ни сложат в колите електромери.
Май не трябваше да им подсказвам
Та не пречи да се пускат. Що е проблема? Че крушката ще изгори вместо за 2 години и 2 месеца за две години, пък струва 5 лева?
Всеки си преценя за себе си но лично аз мисля, че е умно и колегиално постоянно да сме на фарове.
1. За лична безопасност
2. За безопасност на останалите участници в движението
И както каза Нуклеара: Енергийните дружества още не са се сетили да ни сложат в колите електромери.
Май не трябваше да им подсказвам

Та не пречи да се пускат. Що е проблема? Че крушката ще изгори вместо за 2 години и 2 месеца за две години, пък струва 5 лева?
Всеки си преценя за себе си но лично аз мисля, че е умно и колегиално постоянно да сме на фарове.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
johnniewalker написа:D3BEP написа:Еми почне ли да се смрачава.... Да не са те глобили? И аз не мога да разбера, кат пускаме фарове требе да е винаги с халогени, за да сме гъзари, а що не ползваме фаровете винаги? Има голяма полза от тях!
Не са ме глобили, ама ме спряха, за да ми покажат, че единия от дългите не свети. Аз пък на свой ред му ударих един тупаник (на фара) пред полицая и той заработи. Ченгето ми каза: "Айде със здраве и да си оправиш фара, че така неможе!"
Всичко това се случи около 14:30. Ако не ги бях пускал - нямаше да ме спрат. Ако не бяха спрели пък можеше и да не разбера, че не свети и да стане по-лошо някоя вечер. Ако пък се бяха заяли за още нещо - и хоп глобичка или рушветче. И всичко това, защото не е задължително да съм на фарове.
Аз лично вече ще ги ги пускам -при дъжд, рано сутрин или късно вечер, на извън градско и при мъгла.
А иначе в закона се казва: От 01.11. до 01.03. колите се движат задължително с включени светлини.
Но лично аз не намерих, къде пише през останалото време до колко часа (примерно 20:00) и от колко (примерно 06:00) можеш да караш без включени фарове!
законът не конкретизира час, колега, по собствено усмотрение е

а как са усетили, че дългия не играе през деня?

инак ксенон4ето излиза малко по-дебелко, но гори по-рядко

така съм си сам електроразпределително дружество

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
бе на некой крушката може и да му е 5лв ,ма...!!на некой не е!! треа се замисла...
!
за първи път преди повече от 10г ми направи впечатление карането на фарове през деня в унгария!! беше приятно!дори и в най-големата жега -август дори икогато слънцето блестеше яко в асфалта-виждаш отсреща ,че се задава кола!! и я виждаш рано и можеш да прецениш кво ше правиш...!! на мен ми хареса и от тогава не съм преставал да карам на фарове!! в града покрай едно тъпо рено не ги пускам ,щото като ги забравех на реното и после-бутане!!! ма може би и в града е полезно!!

за първи път преди повече от 10г ми направи впечатление карането на фарове през деня в унгария!! беше приятно!дори и в най-големата жега -август дори икогато слънцето блестеше яко в асфалта-виждаш отсреща ,че се задава кола!! и я виждаш рано и можеш да прецениш кво ше правиш...!! на мен ми хареса и от тогава не съм преставал да карам на фарове!! в града покрай едно тъпо рено не ги пускам ,щото като ги забравех на реното и после-бутане!!! ма може би и в града е полезно!!
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Според мен колегата има проблем с терминологията.
На габаритите вика къси
На късите - дълги
На халогените - диоди
Сериозно, нещо не разбрах т'ва с дългите, от къде на къде ще ти ги проверяват ?
На габаритите вика къси
На късите - дълги
На халогените - диоди

Сериозно, нещо не разбрах т'ва с дългите, от къде на къде ще ти ги проверяват ?
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4