бушон no41
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- plamenpenis
- кандидат ентусиаст
-
бушон no41
Здравеите колеги! имам следниа проблем гори ми този бушон но41 а вси4ко по колата си работи на моиа капак пи6е ''ventola addizonale 6-cil.'' от една тема изтеглих снимка с превод на бушоните и там пише ''допълнителен вентилатор'' веднага проверих вентилатора на климатика
работи си и така и се 4удиа за какво е този бушон??? ниакакви идеи

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Виж дали прави хубав контакт бушона с клемата и дали не е окислила... щото на мен ми беше прицърквал няколко пъти един бушон и горяха... а сичко си беше ток и напрежение.
---
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
plamenpenis написа:иавно никои не знае не6то конкретно по вапроса
Май доколкото разбирам е на италиански...става въпрос за неква перка...а 6цил. май треа да е 6 цилиндара...

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Предпазител номер 41 е за втората степен на перката на климатика (тази зад "бъбреците")
Предпазител номер 16 е за първата степен на същата.
Проверете дали се върти тази перка изобщо.
- Ако се върти на първа степен, а на втора не има късо по верирата за втората степен.
- Ако се върти само на втора степен е изгорял резистора.
- Ако не се върти на никоя степен трябва да се сменят четките на електромоторчето.

Предпазител номер 16 е за първата степен на същата.
Проверете дали се върти тази перка изобщо.
- Ако се върти на първа степен, а на втора не има късо по верирата за втората степен.
- Ако се върти само на втора степен е изгорял резистора.
- Ако не се върти на никоя степен трябва да се сменят четките на електромоторчето.
Забравих да кажа, че и моят гори, но само когато карам градско с включен климатроник. Перката се въртеше трудно и реших, че е заради това. Разглобих всичко, дори отворих моторчето. Оказа се отлепен и счупен магнит. Сглобих го и отначало работеше нормално. Но преди два дни бях оставил колата на слънце и както е напечена я запалих и пуснах климатика. На първото кръстовище 41 бушон беше вече изгорял. В събота ще я разглобявам пак.
Re: бушон no41
Здравейте, виждам, че темата е доста стара, но и аз има същите проблеми с вентилатора на първа степен не работи а на втора гори предпазителя....
замерих резистора оказа се изгорял поръчах и чакам да дойде да го сменя. но не виждам причина да изгаря предпазителя на втора степен.
ако може колегата да качи снимки на разглобения ел.мотор на вентилатора ще бъда признателен.
Благодаря предварително.
замерих резистора оказа се изгорял поръчах и чакам да дойде да го сменя. но не виждам причина да изгаря предпазителя на втора степен.
ако може колегата да качи снимки на разглобения ел.мотор на вентилатора ще бъда признателен.
Благодаря предварително.
12 мнения
• Страница 1 от 1