Ква е последно врътката за колите с чужда регистрация?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Ква е последно врътката за колите с чужда регистрация?

Мнение от stenly » 11 Юни 2008, 13:15

Едни въпроси в мен напират
и отговори не намират.
За туй обръщам се към вази,
БеЕмВе-форумци-гавази:

Откак сме в ЕС-тата нали отпаднаха ДДС-тата (и тако дале) за коли внос от ЕС.
Начи въпрос номер 1: а как стои въпросът за внос на коли от non-EU countries (такива са например Швейцария и Норвегия)?

Ако влезнеш с кола с чужда регистрация обикновено граничните (или митничарите?) си го отбелязват, и се предолага си излезнеш обратно с нея. Въпроси номер 2 и 3: до колко време трябва да я изкараш обратно? И ако я оставиш в страната и тръгнеш да излизаш (със самолет например) дали пък няма да те спрат на ГКПП-то на летището?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 11 Юни 2008, 17:46

Ако е от Швейцария се плаща ДДС на фактурната стойност на автомобила демек за сумата за която си я купил. Ако е на договор за сумата посочена в договора.
При внос на автомобила на митницата се записва и дължиш ДДС то в определен срок след това има лихва наказание,а след това и АКТ за митническо нарушение и така нататък и не ме питай откаде знам :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Re: Ква е последно врътката за колите с чужда регистрация?

Мнение от oxam » 11 Юни 2008, 18:08

stenly написа:Едни въпроси в мен напират
и отговори не намират.
За туй обръщам се към вази,
БеЕмВе-форумци-гавази:

Откак сме в ЕС-тата нали отпаднаха ДДС-тата (и тако дале) за коли внос от ЕС.
Начи въпрос номер 1: а как стои въпросът за внос на коли от non-EU countries (такива са например Швейцария и Норвегия)?

Ако влезнеш с кола с чужда регистрация обикновено граничните (или митничарите?) си го отбелязват, и се предолага си излезнеш обратно с нея. Въпроси номер 2 и 3: до колко време трябва да я изкараш обратно? И ако я оставиш в страната и тръгнеш да излизаш (със самолет например) дали пък няма да те спрат на ГКПП-то на летището?

за въпрос номер 2 и 3 никой не си отбелязва нищо, вкарах си е36цата с английските номера и на границата имаше само добър ден и приятен ден.
Изображение Изображение Изображение Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2008, 19:51

madpetio написа:При внос на автомобила на митницата се записва и дължиш ДДС то в определен срок след това има лихва наказание,а след това и АКТ за митническо нарушение и така нататък и не ме питай откаде знам :mhihi:

+ едни калъфи от агенция за държавни взимания,съдия изпълнители,скандали :) и мен не ме питай от де знам :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 11 Юни 2008, 21:07

madpetio написа:...
При внос на автомобила на митницата се записва и дължиш ДДС то в определен срок след това има лихва наказание,а след това и АКТ за митническо нарушение и така нататък и не ме питай откаде знам :mhihi:

Ама обръщаш ли внимание (и ти RSxRacer ), че не става въпрос за "внос" , а за влизане в България, с кола която си е с валидна чужда регистрация? И както oxam правилно е отбелязал - нямаш проблеми да влизаш без да дължиш ддс-та и мита, щото това формално не е внос.

И все пак - има ли някой дето е влезнал с кола с чужда регистрация и после и излязал без нея без да му правят проблем?

Щото съм чел страховитата история за един нашенец живеещ в Астрия, дето си дошъл тук с колата, откраднали му я и за капак като тръгнал да се връща за Австрия без нея не го пуснали без да й плати ДДС-то - полицията още я издирвала и не му били издала тапия, че я е отнемало завинаги.

Такива едни работи ме опасяват разбийш'и ...

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 11 Юни 2008, 21:19

stenly написа:
madpetio написа:...

Ама обръщаш ли внимание (и ти RSxRacer ), че не става въпрос за "внос" , а за влизане в България, с кола която си е с валидна чужда регистрация? И както oxam правилно е отбелязал - нямаш проблеми да влизаш без да дължиш ддс-та и мита, щото това формално не е внос.

И все пак - има ли някой дето е влезнал с кола с чужда регистрация и после и излязал без нея без да му правят проблем?

Щото съм чел страховитата история за един нашенец живеещ в Астрия, дето си дошъл тук с колата, откраднали му я и за капак като тръгнал да се връща за Австрия без нея не го пуснали без да й плати ДДС-то - полицията още я издирвала и не му били издала тапия, че я е отнемало завинаги.

Такива едни работи ме опасяват разбийш'и ...

имаше някъкъв срок мисля че беше около 60 дена но не съм сигурен след което излизаш с колата извънграница и пак влизаш и така няма проблеми.Това ти говоря по памет преди да паднат митата,защото си патих от една кола която не и бях платил митото и ддс-то и големи филми станаха,но сега как е нз понеже колите ми пристигат с кораб без номера и не ги регистрирам и така няма проблеми
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 11 Юни 2008, 22:15

бе ти си ела със смолет пък аз тука щи дам една 23ка :mhihi:

п.п
като дойдеш ако не се обадиш
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 13 Юни 2008, 12:27

ве4е няма такова нещо. рег. от ес е все едно си я караш с варненски номера в софия ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 13 Юни 2008, 14:27

interlagos написа:ве4е няма такова нещо. рег. от ес е все едно си я караш с варненски номера в софия ;)

Колегата е задал въпрос за това как стоят нещата за кола регистрирана не на територията на ЕС.
Най-добре колега си направи справка като питаш Агенция митници. Понеже съм от Гърция и преди влизането на България в ЕС ми се е налагало да правя същата справка като питах съответната структура там. Тогава имах право да карам с чужда регистрация само за определен срок от време за една година, ако тези срокове не бяха спазвани Гръцката държавата имаше право да налага глоби дори и да конфискува колата.
Това че колата влиза в страната се отразяваше с печат на паспорта и водач на МПС-то можеше да е само този които е минал границата с него- съответно има печат на паспорта или роднина първа степен.
Отделен е въпроса че трябваше да имаш основание да караш кола от чужда държава (временно, продължително пребиваване и прочие)

Най-добре е да се информираш преди да тръгнеш с кола и да се запознаеш със съответния закон за да не те изненадат...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 13 Юни 2008, 14:29

interlagos написа:ве4е няма такова нещо. рег. от ес е все едно си я караш с варненски номера в софия ;)

Това е отг. а и колегата знае :mhihi:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Назад към Извън Темата