за ... ено време
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
ACCELERATOR написа:Колко жалко, че има МЛАДИ хора, които предпочитат да ги гледат като овце...![]()
Защото комунизма си е точно това - отглеждане на овце, на които им се предоставя минимума за живеене, и не им се дава избор почти за нищо. Неслучайно се казваше „комунистически СТРОЙ“.
А България в момента е на такова дередже, защото овцете си останаха с манталитет на овце, а овцевъдите - т.е. бившите комунистически лидери и тяхната върхушка, преди ограничавани донякъде от „морала“ на партията, сега крадат безобразно.
А овцете се вайкат, и си искат пак в кошарката.
Жалко е!
Тиии луд л иси или така си чувал за комунизма?
Дядо ми приятел беше селянин от село в карнобатско. ЧОвекът при комунизма дойде в града с голяма амбиция. Изучи се. Намери си жена, която между другото беше полугъркиня, а тея по това време бяха под наблюдение от ДС, както сега китайците. Та не му е помогнала и тя. Стана лекар, хирургия, рентгенология. Напъна се, стана военен лекар и почина малко преиди да го предложат за генерал, като полковник.
Погребаха го с държавни почести, ак оси виждал такова погребение, ако не, мога да ти разкажа. Него, един селянин без род и без никой зад гърба си.
Така че тва е отговора и на Акселератора, и на Дитко(който вече от една година ми е ясно, че не разбира като му говориш по тоя въпрос) и на другите.
Дали може да се расте без да си чичо и леля? Може.
По време на комунизма имаше науки приятели. Най великите научни открития бяха тогава. За съжаление и днес, ако ти се чете за медицина, за геология, за каквото и да е, най - ценните книги са от онези години. И са руски. Днес се пише преписана литература, без стойност, колкото да задължиш студентите да си я купят.
Де е днес науката? Образованието?
Едно време имаше задължително обучение по движение по пътищата, валидно за всек ипървокласник и всяка година провеждаха такъв курс, преди лятната ваканция! Имаше даже и тренировъчни площадки, примерни знаци.
Въпреки, че едн овреме светът живееше в мир поради равните сили на двата лагера, провеждаха обучение по гржданска защита. как да действаш при бомбардировка, как при заразяване с газ, как при ядрена експлозия... Грижеха се за хората.
Днес... Газ в японското метро, атентати в Пекин, в Турция всяка кседмица, в Ирак по три пъти на ден, в Лондон сума успешни, в Мадрид, в Ню Йорк, във франция предотвратен... И никой на нищо не те учи.
Сякаш си мисля аз някой иска жертвите да са повече.
Живковото време ни даде пътищата.
Даде ни заводите, повечето от които успешни.
Даде ни селското стопанство. Помни ли някой, че при Живков, може и ТКЗС, може и незнам си кво, ама България беше най- големият световен износител на боб и домати? А сега... Ей ви я частната земя. Унищожихте и розите, и боба, и добруджа, и доматите с т. нар. приватизация... Домати внасяме, плстмасови и дори се гордеем, че са приемрно холандски???!!!!???
Никога вече няма да бъде същото.
Втори в света производител на електрокари бяхме. Моля, не ми повтаряйте ТЪПАНАРСКИТЕ думи на един наш политик. Идете в китай, в русия, в япония... Нашите кари са още в движение.
Правехме компютри, сносни за времето си. Бяхме основен световен производител на храна за космонавти. Имахме двама активни космонавти.
СЕГА КВО СМЕ? РАЗКАЖЕТЕ, ГОСПОДА КРУТИ ИКОНОМИСТИ. СТИГА С ТЪПИТЕ ВИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, ДАЙТЕ НЯКОЙ ФАКТ. КАКВО СМЕ СЕГА?
Това, коеот разправяте за свободата са щурите приказки на Дитко и СКИСА. Момчета, не знам с кого сте си имали работа. Аз лично всички вицове за живков, които знам, са от времето на неговото управление и съм чувал, че той и сам за себе си е пускал по някой виц.
А днес... Днеска приятели аз нямам свободата да си избера кога и как да имам семейство... Не знам дали ше мога да издържам малко дете.
Нямам свободата да не ме е страх че ще ме пребият или ограбят на улицата.
Нямам свободата всеки път като слеза до колата и видя нещо нередно на улицата, което става често, та нямам свободата да не отида до колата си със свито сърце и да обиколя отвсякъде.
Нямам свободата да отида с добра надежда при лекар, да съм сигурен, че той ще вникне в проблема и че няма да ме окипази, разболее повече и ограби, както и да ме направи постоянен киент на клиниката му!
Нямам свободата въпреки че съм образован за трима и имам опит, да получа нормална заплата... Нямам свободата даже на преговори за пари. Още от вратата ми казват: даваме толкова, селянин, професор, толкова пари, ти мисли... И аз мисля.
Нямам свободата да се оплача. Оплача ли се веднъж, всъщност пускам доклад срещу себе си. Проформа свобода, след която минаваш под наблюдение... На някой да са му решили проблема с жалби? Щото аз съм пробвал.
Пикая ви и на свободата. Хвърлям я веднага.
И я заменям против "загубата на свобода" да не разправям политическ ивицове за Живков.
Макар че това е телевизионна басня, а не правило.
плюсове 1.работиш неработиш все толкова -на 1 и същи пост 2ма единия предприемчив другия мързелив и заспал еднакво печелят
2.никои не стимулира индивида да се развива завършваш и отиваш по разпределение кво ми пука колко знаеш и можеш аиде 5г в каспичан
3.права на човека и различно мислене -да-да
4.кореком
немаш$ седиш като гледно куче пред месарница
деца спрте да слушате родителте и техните спомени как са ходили по бригади и са се на тях това им липсва не случаино този строи никъде по света неуспя безмислен труд кипеше тогава във всяка област щяхте да носите ромика а никето щяха да са супер лукс а роберто ленци хич и немаше да го има
верно спете спокоино
2.никои не стимулира индивида да се развива завършваш и отиваш по разпределение кво ми пука колко знаеш и можеш аиде 5г в каспичан
3.права на човека и различно мислене -да-да
4.кореком

деца спрте да слушате родителте и техните спомени как са ходили по бригади и са се на тях това им липсва не случаино този строи никъде по света неуспя безмислен труд кипеше тогава във всяка област щяхте да носите ромика а никето щяха да са супер лукс а роберто ленци хич и немаше да го има

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Дееба не може ли да въреме комунизма и дисидентите като тоя отгоре да ги заточиме във фабриките на Нике и Роберто Ленци.
Направо чета и очите ми се пълнят със сълзи.
Това е еманация на простотията и калта, в която сме затънали, Мишо. Твоят пост. Показва колко сме деградирали. Колко тъпанарски са ни идеалите... И как ги отнасяме към едно време с други, по - човешк иидеали.
Там е проблема бате... Моралът, мисленето, идеалите. Там комунизма ще го стигнеме след 50 000 години. Не заплатата е важна, човешкото си изгубихме и затова страната няма да се оправи докато сме живи. Щото мизерята е в главите ни.
Иначе, не Роберто Ленци, ами Роберто Кавали ти пожелавам. Щом са ти такива сериозни целите в живота.
Поздрави и успех бате!

Направо чета и очите ми се пълнят със сълзи.
Това е еманация на простотията и калта, в която сме затънали, Мишо. Твоят пост. Показва колко сме деградирали. Колко тъпанарски са ни идеалите... И как ги отнасяме към едно време с други, по - човешк иидеали.
Там е проблема бате... Моралът, мисленето, идеалите. Там комунизма ще го стигнеме след 50 000 години. Не заплатата е важна, човешкото си изгубихме и затова страната няма да се оправи докато сме живи. Щото мизерята е в главите ни.
Иначе, не Роберто Ленци, ами Роберто Кавали ти пожелавам. Щом са ти такива сериозни целите в живота.
Поздрави и успех бате!
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
... а защо никой не пише за държавната политика започнала още от онова време по лумпенизиране на нацията- работническата класа се издига в култ за сметка на смачкването на интелигенцията! защо никой не пише как се гонеха колашки деца как не им се даваше право да се образоват?!? защо не се казва нищо за държавната политика по подмяна на дипломите от висшите училища с цел привилигироване на едни за сметка на съсипване на други. за национализацията на земите също нищо.....защо разни ушеви и подлоги на ЦК на БКП можеше да си купят апартамент на пенчо-славейковски цени а за останалите нямаше? защо нищо не се казва за старата традиция като станеш татко автоматично да направиш вноска за москвич, че евентуално като стане детето на 20 г. да ти е излезъл реда в автотехника?!? защо нищо пак не се споменава за разните милионери и едри бизнесмени, които са ПРЯКО свързани с тогавшния елит?!? как стана така, че до 1989 всички бяхме УЖ равни, пък после някои избуяха и за годинка-две станаха милионери?!? ТАТО трябваше да го разсрелят както Чаушеско, че да им дойде акъла малко на червените боклуци! същото важи за всички уяли се партиини величия, които си живеят в някакъв изолирен техен си свят!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Абе Мишуу да те питам бате,тез колици от галерията ти що не си ги снимал в нашата прекрасна държавица където нищо не вирее-нито ханство,нито царство,нито комунизъм и всичко се сгромулясва рано или късно? То при нас и демокрацията е само ДЕМО на свободен живот!Аз съм от хората,които имат за какво да мразят комунизма,но никога няма да отрича и положителните неща на този строй! Преди ни тормозеха с липса на свобода на словото,а сега кво става? Пак ти затварят устата ама с кинти бе бате и то в добрия случай,щот когато решета си избират други методи,които пак наопаки на цял свят виреят само в нашата татковина! Но както и да е! Живи и здрави!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Интелигенцията се създаде по времето на комунизма. Даже после разбирачите я плюхте на партийни митинги под името "номенклатура". Може би я бъркаш с царската аристокрация, както и виждам че правиш, смесвайки я с понятието кулак. Еми... Това е държавен преврат, нормално е всички от старата власт да са били изолирани.
Ква е таз държавна политика?
Всичко, що е постороено и хорта го имат, и е свястно като недвижимост им е от времето на комунизма. И ще надживее строителството на "хубавото време", помни ми думата. Що се отнася до разграбването на земи и апартаменти... Да не си с превръзка на очите?
Всъщност напоследък взеха да твърдят, че това всеки българин да иска да има Партамент не било нормално, де давали така... Изводите сами се налагат.
Глупости.
А не знам тука автомобилен форум ли е... Верно, че се карат основно стари талиги, ама... Тоз довод вече стана банален и тъп.
Някой купувал ли си е нова кола?
Знае ли, че и ДНЕС, и то БМВ и Мерцедес е възможно да поръчаш и да чакаш ЕДНА ГОДИНА(ако не искаш мострата), като при това си оставил половината капаро? Днес. А какво ли е било преди 40 години?
Или да го обесят като Левски? Чаушеско беше човекът, който се опита да спаси Румъния от циганията и батака. Застреляха го, защото "се опитал да избяга със злато от държавното съкровище" и сменял колите за да се скрие. Ти виждал ли си го наживо? Аз съм виждал жена му, Елена, на посещение в Нефтохим. Нея също я разстреляха, била окичена с държавно злато.. Глупости. Тъпанарски истории. Жената беше с едни сандали за 5 лева от битака и един пенюар на междудържавно посещение. Кво злато кви чудеса и беше живо заинтересувана от икономиката, от доставките, от новите мощности и всичко, коеот може да вземе за държавата си, а не от украшенията по главата й.
Тъпанарска история.
И, пепел ти на езика.
Дано ти не доживееш такава "справедливост".
Убиха го, защото знаеше какво следва, да не каже. А не защото е предател и това оправи страната .Затънаха в по - дълбок и от нашия батак.
Е, та верен въпрос. Първият верен.
Та намери сам отговора, политически деецо. Нали си вещ...
намери, опитай. Ние ше чакаме и ше помагаме.
държавната политика по подмяна на дипломите от висшите училища с цел привилигироване на едни за сметка на съсипване на други
Ква е таз държавна политика?
защо разни ушеви и подлоги на ЦК на БКП можеше да си купят апартамент на пенчо-славейковски цени а за останалите нямаше?
Всичко, що е постороено и хорта го имат, и е свястно като недвижимост им е от времето на комунизма. И ще надживее строителството на "хубавото време", помни ми думата. Що се отнася до разграбването на земи и апартаменти... Да не си с превръзка на очите?
Всъщност напоследък взеха да твърдят, че това всеки българин да иска да има Партамент не било нормално, де давали така... Изводите сами се налагат.
нищо не се казва за старата традиция като станеш татко автоматично да направиш вноска за москвич, че евентуално като стане детето на 20 г. да ти е излезъл реда в автотехника?
Глупости.
А не знам тука автомобилен форум ли е... Верно, че се карат основно стари талиги, ама... Тоз довод вече стана банален и тъп.
Някой купувал ли си е нова кола?
Знае ли, че и ДНЕС, и то БМВ и Мерцедес е възможно да поръчаш и да чакаш ЕДНА ГОДИНА(ако не искаш мострата), като при това си оставил половината капаро? Днес. А какво ли е било преди 40 години?
трябваше да го разсрелят както Чаушеско, че да им дойде акъла малко на червените боклуци!
Или да го обесят като Левски? Чаушеско беше човекът, който се опита да спаси Румъния от циганията и батака. Застреляха го, защото "се опитал да избяга със злато от държавното съкровище" и сменял колите за да се скрие. Ти виждал ли си го наживо? Аз съм виждал жена му, Елена, на посещение в Нефтохим. Нея също я разстреляха, била окичена с държавно злато.. Глупости. Тъпанарски истории. Жената беше с едни сандали за 5 лева от битака и един пенюар на междудържавно посещение. Кво злато кви чудеса и беше живо заинтересувана от икономиката, от доставките, от новите мощности и всичко, коеот може да вземе за държавата си, а не от украшенията по главата й.
Тъпанарска история.
И, пепел ти на езика.
Дано ти не доживееш такава "справедливост".
Убиха го, защото знаеше какво следва, да не каже. А не защото е предател и това оправи страната .Затънаха в по - дълбок и от нашия батак.
как стана така, че до 1989 всички бяхме УЖ равни, пък после някои избуяха и за годинка-две станаха милионери?
Е, та верен въпрос. Първият верен.
Та намери сам отговора, политически деецо. Нали си вещ...
намери, опитай. Ние ше чакаме и ше помагаме.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Аз '89-та бях на 10 , така че малко хванах от предишния строй, не бих го нарекъл комунизъм. Глупаво е да се отричат постиженията му. В зората на "демокрацията" се убиха да говорят как нямало безплатен обяд и всичко що беше безплатно - образование, лечение и др. - сме ги плащали скъпо и прескъпо. Че и 10 милиарда долара дълга натрупали безотговорните комунисти с тези безплатни екстри. Какво се получава сега - плащаме за всичко , включително за болници и образование и въпреки това няма един нов завод или един нов път построени и на всичкото отгоре външния дълг расте.
Само че не могат да се отричат и недомислиците и откровените глупости тогава и предимствата на днешния ден. Вярно е, колега D3BEP, че сега ти казват - не те устройва тази заплата ? ако искаш. Ама аз по този повод от 6+ години работя в София, защото в Бургас заплатите в моята област са не смешни, а подигравателни. Ако и в София не ме устройва , мога да се пробвам навън - ако ставам за нещо ще се оправя. Как точно щях да търся по-добри условия навремето - за друг град ти трябваше жителство, а и държвата казваше какви ще са заплатите, така че Бургас или София , разликата нямаше да е голяма, а за чужбина ти трябваше изходяща виза - даже за братския соцлагер.
А простотията на хората въобще не се зароди след '89-та - нали се сещате, че все още повечето икономически активни хора (така наречената средна класа) са расли и учили преди 10 ноември '89-та. Просто държавата се грижеше (включително с репресивни мерки) тази простотия да не избива навън.
Само че не могат да се отричат и недомислиците и откровените глупости тогава и предимствата на днешния ден. Вярно е, колега D3BEP, че сега ти казват - не те устройва тази заплата ? ако искаш. Ама аз по този повод от 6+ години работя в София, защото в Бургас заплатите в моята област са не смешни, а подигравателни. Ако и в София не ме устройва , мога да се пробвам навън - ако ставам за нещо ще се оправя. Как точно щях да търся по-добри условия навремето - за друг град ти трябваше жителство, а и държвата казваше какви ще са заплатите, така че Бургас или София , разликата нямаше да е голяма, а за чужбина ти трябваше изходяща виза - даже за братския соцлагер.
А простотията на хората въобще не се зароди след '89-та - нали се сещате, че все още повечето икономически активни хора (така наречената средна класа) са расли и учили преди 10 ноември '89-та. Просто държавата се грижеше (включително с репресивни мерки) тази простотия да не избива навън.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тоест, държавата сега ми е дала свободата да избягам и да се спася от нея?
Не намирисва ли малко тая политика?
Гражданството е една басня... Имало го е година - две. В София. След това никой никъде не е проблем да си го докара.
Баща ми е тук, от едни малки градчета в региона. Писан е Софианец, а няма нищо там. Баба ми (майка му) е от село до Пещера.
Така че ей ви го гражданството... Поредната басня.
Не, логиката ти не е вярна.
Преди 10-ти имаше образование и култура... Сега ги няма, но това е друго!
Простотията и нарушаването на правилата са вътрешноприсъщи на всеки. Точно след 10-ти се зароди. С анархията. С липсата на силна власт. С липсата на правова държава.
И в САЩ, и в Германия или в Япония да въведеш нашите "правила" и "власт" след 10-ти, и там ше избие простотията. Просто въпросът е за колко време.
Не намирисва ли малко тая политика?
Гражданството е една басня... Имало го е година - две. В София. След това никой никъде не е проблем да си го докара.
Баща ми е тук, от едни малки градчета в региона. Писан е Софианец, а няма нищо там. Баба ми (майка му) е от село до Пещера.
Така че ей ви го гражданството... Поредната басня.
А простотията на хората въобще не се зароди след '89-та - нали се сещате, че все още повечето икономически активни хора (така наречената средна класа) са расли и учили преди 10 ноември '89-та.
Не, логиката ти не е вярна.
Преди 10-ти имаше образование и култура... Сега ги няма, но това е друго!
Простотията и нарушаването на правилата са вътрешноприсъщи на всеки. Точно след 10-ти се зароди. С анархията. С липсата на силна власт. С липсата на правова държава.
И в САЩ, и в Германия или в Япония да въведеш нашите "правила" и "власт" след 10-ти, и там ше избие простотията. Просто въпросът е за колко време.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аре, аре аз па да ви върна малко по-назад, след 45та България тръгна към икономически упадък стабилно надолу, да имало е и моменти в които по времет она комунизма сме били и по-добре, но като цяло България е в мизерията, средна класа има ли?
Защото след края на първата световна даже има средна класа!!! Сега не няма, има хора които даже не могат да пишат на Български правилно, но за сметка на това карат страшни лимузини и живеят в големи имения, общо взето цялата световна икономика е една пародия, една фалшива лъскавост, но при нас положението е още по-трагично. Така че изобщо не хвалете нито комунизма, нито "сегашната демокрация"..
Аре със здраве
Защото след края на първата световна даже има средна класа!!! Сега не няма, има хора които даже не могат да пишат на Български правилно, но за сметка на това карат страшни лимузини и живеят в големи имения, общо взето цялата световна икономика е една пародия, една фалшива лъскавост, но при нас положението е още по-трагично. Така че изобщо не хвалете нито комунизма, нито "сегашната демокрация"..
Аре със здраве

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Eи Дзвер възхищавам ти се на нервите и усилията да пишеш такива дълги постове!Евала,мен си ме марзи!Пак и да си кажа мнението ще ме нападнат като миналия път с резервната гума и ще ме разнищят
!
И Дзвер Имаш избор хващаш самолета и кадето поискаш чичо ми заминаха за Канада,съседите мой приятели от деца са единия в Испания другия в Америка!Така че избор имаш,просто си направи сметката и не се занимаваи с глупости в Бг млад човек ако родителите му нямат пари не си заслужава да стои и да си губи времето!
Просто като си спомня че с 2 месеца работа имах пари да си купя Grand Cherokee 2003 с всички екстри само мога да се смея на мизерията тук!

И Дзвер Имаш избор хващаш самолета и кадето поискаш чичо ми заминаха за Канада,съседите мой приятели от деца са единия в Испания другия в Америка!Така че избор имаш,просто си направи сметката и не се занимаваи с глупости в Бг млад човек ако родителите му нямат пари не си заслужава да стои и да си губи времето!
Просто като си спомня че с 2 месеца работа имах пари да си купя Grand Cherokee 2003 с всички екстри само мога да се смея на мизерията тук!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Както споменаха по горе, всяко време си има + и –
Едно време всеки си е знаел мястото, а не както сега, всеки е "голяма" работа и на никой не можеш да кажеш нищо!
До колкото си спомням едно време хората не си заключваха вратите, а сега по колко врати си слагате? Друго, което ми е правело впечатление, е че българския език беше официален, да беше сега имамите вият в джамиите и в градовете със смесено население се говори на турски и цигански, а същите по лична карта са българи!
Имало е работа за всички включително и за малцинствата, имало е ред, а сега?!
За сегашно време няма да пиша, то ясно и видно!
Който е кадърен се оправя независимо от времето, в което живее!
Едно време всеки си е знаел мястото, а не както сега, всеки е "голяма" работа и на никой не можеш да кажеш нищо!
До колкото си спомням едно време хората не си заключваха вратите, а сега по колко врати си слагате? Друго, което ми е правело впечатление, е че българския език беше официален, да беше сега имамите вият в джамиите и в градовете със смесено население се говори на турски и цигански, а същите по лична карта са българи!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Club BMW написа:Както споменаха по горе, всяко време си има + и –

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
И на мен много не ми се пишат дълги постове, но ще вметна още нещо, а по-нататък можем да седнем на капаните и да си спорим - далеч съм от идеята, че ще се убедин един друг нещо, но на мен ми е интересно да си говоря с хора, на които им пука какво става - достатъчно интелигентни познати имам, но повечето са казали отдавна - "'бал съм го".
Образованието ни от едно време си е изостанало, особено висшето, но до завършване на средното, всеки получаваше някаква обща култура, която смятам че е нужна. Но образованието си е проблем в световен мащаб - това естествено не е оправдание и ние да сме на това дередже, но пък и не бива да се очаква да сме няккаъв остров на благоденствието - всички да благодарим на глобализацията. А културата - под формата на литература и изкуства и сега я има. Конкретно книги има в пъти повече. Само че навремето, покрай цензурата на неудобна литература, държавата филтрираше и пълната плява, с която сега е залят пазара. И сега се иска да си направиш подбора сам, което не смятам че е проблем. Проблема е че повечето хора предпочитат да пуснат телевизора вместо да почетат малко, но това вече е въпрос на възпитание и ценности и не е толкова свързано с политическия модел.
D3BEP написа:Преди 10-ти имаше образование и култура... Сега ги няма, но това е друго!
Образованието ни от едно време си е изостанало, особено висшето, но до завършване на средното, всеки получаваше някаква обща култура, която смятам че е нужна. Но образованието си е проблем в световен мащаб - това естествено не е оправдание и ние да сме на това дередже, но пък и не бива да се очаква да сме няккаъв остров на благоденствието - всички да благодарим на глобализацията. А културата - под формата на литература и изкуства и сега я има. Конкретно книги има в пъти повече. Само че навремето, покрай цензурата на неудобна литература, държавата филтрираше и пълната плява, с която сега е залят пазара. И сега се иска да си направиш подбора сам, което не смятам че е проблем. Проблема е че повечето хора предпочитат да пуснат телевизора вместо да почетат малко, но това вече е въпрос на възпитание и ценности и не е толкова свързано с политическия модел.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Конкретно книги има в пъти повече. Само че навремето, покрай цензурата на неудобна литература, държавата филтрираше и пълната плява
Tук съм напълно съгласен!Сега има в пъти повече книги,преди какво четяхме Алаксандър Беляев,братя Аркадий и Борис Стругатски/като полвината им книги бяха забранени,и въобще грешно е да се мисли че на времето се забраняваше само западната литература/ и Станислав Лем!
Сега се радваме на цели нови класове книги който просто липсваха на времето!Сега се радваме на Тимати Зан,Л.Р.Хабърд,Р.Джордан и много други!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!