Народа е откАчил!
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Народа е откАчил!
Тема не съм пускал от маса време, още повече такава в която да се оплаквам, ама ми писна. Как може да има такива хора бе да му се невиди. И после мрънкаме, че ни е слаба държавата, е как няма да е, като коефициента на интелигентност на редовия българин клони към 60 (т.е. след-трениран-гибон), а културата е нулева. Всеки ден ли трябва да е изпитание??? Неможе ли просто човек да стане, да иде на работа, да хапне, да седне в колата вечерта и да се прибере, без да му се случи нещо??!!!??? МАЙ НЕ!
Започвам от сутринта. Отивам на центъра в 8:20. След 30 минути успях да паркирам --> СЛАВА БОГУ. 9 без 5 едвам влязох в офиса задъхвайки се, защото съм паркирал на 0,5км от него, понеже няма къде. Преживях го. Нормално е това за София или поне ние така си мислим.
Вечер отивам към колата весел и доволен от ползотворния ден, обикалям я, да видя, дали нещо не е хванало крака и какво да видя?!
ОРАНЖЕВ СПРЕЙ по цялото предно стъкло
ВТФ? И лепенка, нещо за колелата, краката и инвалидите, явно някой не е успял да мине на оставеното му 1,5м място на тротоара. И от 50 коли на същия тротоар, само моята. Изпсувах наум и седнах в дръгела. Дупките няма да ги коментирам, на една ми падна рамката около касетофона
. Изчистих стъклото на близката автомивка.
Прибрах се. Ядох, стана 9:45 и отидох да прибирам жената от работа. Пак седнах у дръгела. Отидох, всичко точно, бързо и безпроблемно и на връщане се качвам на бул.Гена Димитров от кръговото на 4ти км, минавам пешеходния светофар, няма никакви коли, карам с 50км/ч, другите ме прескачат и в тоя момент от нищото човек на пътя, а точно там е неосветено, тоя с тъмни мръсни дрехи (впоследствие видях, че е пиян на дърво)
Никога не съм предполагал, че спирачния път от 50км/ч е толкова дълъг или поне на мен ми се стори така. Спрях на 2 метра от него. Сърцето ми щеше да изскочи, слепоочията ми щяха да се пръснат. Поех въздух, свалих джама и му изкрещях нещо, пресече 10 метровото шосе по 25 метрова траектория. Чудех се дали да изляза да го смажа от бой (не, че съм кой знае какъв бияч, ма тоя 60 килограмов 50 годишен пиян на дърво ще го пратя в Пирогов без много проблеми), впоследствие прецених, че идващите коли може мен да съберат. Поех пак въздух, първа и потеглих. Разминах се. СЛАВА БОГУ.
Та:
Питам аз, какви са тези хора? И като си представям, че повечето са така.
Питам аз, трябваше ли да го прибия, за да неможе да ходи, белким никой не го блъсне в близките 2 месеца и да му тежи на съвестта?
Питам аз, ако го бях блъснал и трябваше да го лежа?! КАКВО ПО-ДЯВОЛИТЕ?!!?!!! Щеше да пише несъобразена скорост, нали?!
ДЪРЖАВАТА ЛЕШ. ХОРАТА И ТЕ! Направо не знам.
Нямам какво да кажа, дано някой каже и направи нещо умно, явно ние неможем.
Започвам от сутринта. Отивам на центъра в 8:20. След 30 минути успях да паркирам --> СЛАВА БОГУ. 9 без 5 едвам влязох в офиса задъхвайки се, защото съм паркирал на 0,5км от него, понеже няма къде. Преживях го. Нормално е това за София или поне ние така си мислим.
Вечер отивам към колата весел и доволен от ползотворния ден, обикалям я, да видя, дали нещо не е хванало крака и какво да видя?!

ОРАНЖЕВ СПРЕЙ по цялото предно стъкло

Прибрах се. Ядох, стана 9:45 и отидох да прибирам жената от работа. Пак седнах у дръгела. Отидох, всичко точно, бързо и безпроблемно и на връщане се качвам на бул.Гена Димитров от кръговото на 4ти км, минавам пешеходния светофар, няма никакви коли, карам с 50км/ч, другите ме прескачат и в тоя момент от нищото човек на пътя, а точно там е неосветено, тоя с тъмни мръсни дрехи (впоследствие видях, че е пиян на дърво)

Та:
Питам аз, какви са тези хора? И като си представям, че повечето са така.
Питам аз, трябваше ли да го прибия, за да неможе да ходи, белким никой не го блъсне в близките 2 месеца и да му тежи на съвестта?
Питам аз, ако го бях блъснал и трябваше да го лежа?! КАКВО ПО-ДЯВОЛИТЕ?!!?!!! Щеше да пише несъобразена скорост, нали?!
ДЪРЖАВАТА ЛЕШ. ХОРАТА И ТЕ! Направо не знам.
Нямам какво да кажа, дано някой каже и направи нещо умно, явно ние неможем.
.
няма такава държава, напълно си прав, но ние си пишем на широко по форумите и си правим мохабет между нас си и там си остава всичко, то вече чак е смешно да коментираме. Държавата едва ли точно ние ще доживеем да се оправи и да го видим това!
Re: Народа е откАчил!
vicho написа:Тема не съм пускал от маса време, още повече такава в която да се оплаквам, ама ми писна. Как може да има такива хора бе да му се невиди. И после мрънкаме, че ни е слаба държавата, е как няма да е, като коефициента на интелигентност на редовия българин клони към 60 (т.е. след-трениран-гибон), а културата е нулева. Всеки ден ли трябва да е изпитание??? Неможе ли просто човек да стане, да иде на работа, да хапне, да седне в колата вечерта и да се прибере, без да му се случи нещо??!!!??? ...
тогава ще има тема не мое ли поне нещо да се случи бе д..ба секи ден едно и също

така е сега така ще е и занапред ... няма с какво да му помогнеш даже и да го спукаш от бой... след 20 метра друг ще изкочи... да не сполетява никой това да бутне човек пях на дърво и да го лежи
живи и здрави и да се стягаме поне от някъде да се почне

bailow написа:Държавата едва ли точно ние ще доживеем да се оправи и да го видим това!
промени си мнението към по оптимистично че така ептем до никъде няма да стигнем

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Вичка... можеше и по-зле да е. Да не предизвиквам дявола, ама може и да го блъснеш... тогава идва по-голямата бела... и можеше да не е спрей на джама ами да е камък и кой знае какво да липсва вътре в красавицата... чукай на дърво и си казвай слава богу, че пак си лягаш да спиш без демидж... и си пази нервите... поне за нещо по-голямо в това приключение, в което живеем. Тури му пепел. 

---
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
Re: Народа е откАчил!
vicho написа:Вечер отивам към колата весел и доволен от ползотворния ден, обикалям я, да видя, дали нещо не е хванало крака и какво да видя?!![]()
ОРАНЖЕВ СПРЕЙ по цялото предно стъклоВТФ? И лепенка, нещо за колелата, краката и инвалидите, явно някой не е успял да мине на оставеното му 1,5м място на тротоара. И от 50 коли на същия тротоар, само моята. Изпсувах наум и седнах в дръгела... Изчистих стъклото на близката автомивка...
Виж кой слага стикерите

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Бе относително си е
Ти на тротоара ли се паркира? Ако да, подкрепям стикера. Колата няма място на тротоара и това си е
Не че на мен не ми се налага, но ще си отнеса стикер, глоба, псувня без да мрънкам
Огледало - няма да понеса добре де
Като няма къде да се паркира или сезираш Страсбург, или не караш - защо да страда друг (майка с дете/количка, инвалид и пр.)
За пияницата наистина е гадна работа... тия навсякъде изкачат, по булеварда редовно имаше на Плиска ПТП-та заради тях, хубаво, че мрежа сложиха вече
Ма и да не си на негово място де
помисли си го, действа успокояващо
и чукни на дърво
Да не се случва никому

Ти на тротоара ли се паркира? Ако да, подкрепям стикера. Колата няма място на тротоара и това си е

За пияницата наистина е гадна работа... тия навсякъде изкачат, по булеварда редовно имаше на Плиска ПТП-та заради тях, хубаво, че мрежа сложиха вече

Ма и да не си на негово място де

Да не се случва никому

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
аз пък имам друга гледна точка... малко по-различна!
улици много, знаци - бол, ама един паркинг да има за паркиране?
всичко живо строи жилища, офиси, ма паркоместа не се предвиждат.
е хубаво на главата ли да си я сложа тая кола, като искам да паркирам?
има толкова места за паркиране на улицата, където не затрудняват движението по никакъв начин, там естествено е забранено и паяците бръмчат през 5 минути
да си направят паркинги, даже и да са платени, пък тогава чак да ме глобяват!
щото след време ще стане излизаш с колата, караш без да спираш и накрая се връщаш у вас, щото не можеш да си мушнеш колата в джоба и да си свършиш някъде работата
улици много, знаци - бол, ама един паркинг да има за паркиране?
всичко живо строи жилища, офиси, ма паркоместа не се предвиждат.
е хубаво на главата ли да си я сложа тая кола, като искам да паркирам?
има толкова места за паркиране на улицата, където не затрудняват движението по никакъв начин, там естествено е забранено и паяците бръмчат през 5 минути

да си направят паркинги, даже и да са платени, пък тогава чак да ме глобяват!
щото след време ще стане излизаш с колата, караш без да спираш и накрая се връщаш у вас, щото не можеш да си мушнеш колата в джоба и да си свършиш някъде работата

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
съгласен съм, но за недомислиците на някои, пешеходката с детска количка ли да страда? тя не търси гараж или паркинг, тя си пешеходства и толкова
ти или аз сме с колата, не тя
или ще пописукаме, без да фане дикиш или ще паркираме на майната си или няма да сме с колата
не мисля, че мнението ти е по-различно

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
1.Хората са българи
(или от ДПС агенти), ама викам да паркираме вече по платени паркинги
2.По-хубу че не си го набил, на тебе нямаше да ти е харабия после.
3.Ко го беше утрепал, щеше да подремеш по затворите. Ти да не си Максим Став..... (да го е*а и него)

2.По-хубу че не си го набил, на тебе нямаше да ти е харабия после.
3.Ко го беше утрепал, щеше да подремеш по затворите. Ти да не си Максим Став..... (да го е*а и него)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Nucl3arDru1D написа:съгласен съм, но за недомислиците на някои, пешеходката с детска количка ли да страда? тя не търси гараж или паркинг, тя си пешеходства и толковати или аз сме с колата, не тя
или ще пописукаме, без да фане дикиш или ще паркираме на майната си или няма да сме с колата
![]()
а съгласен ли си вякакви пешеходци да ми се мотат по пътя докато тротоара им е напълно свободен и е широк над 2-3 метра, или тогава аз да се кача отгоре и да си карам, поне да не се притеснявам, че ще смачкам някой?
пешеходците са като хлебарките (навират се навсякъде, не ме разбирай погрешно)

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
ех...
предполагам осъзнаваш, че и ние сме пешеходци
пешеходците са построили пътищата, не автомобилистите
а понеже когато не са с кола и им писне да се връткат като хамстери около паркираните по тротоара автомобили, пешеходците слизат на платното и стават бели
а кое е първопричината за инвъртването на нещата?
не ще да е една:
- станаха много колите и гражданята
- строи се безогледно и никой не се замисля за гаражи
- няма организация и култура
- на никой не му се дават 2 лева за синя зона или платен паркинг и предпочита да се покатери някъде, дето не му е работа, ма това май си е до културата де
...излишно е да ги изброявам
днес отново някакъв пурко си беше изср*л кошера пред гаража и се чудех къде да спра докато го намеря и да не преча на движението...
но така е в града, иначе търсят хижари на Витоша
рано ми е още, но лошото е че се замислям понякога

предполагам осъзнаваш, че и ние сме пешеходци

пешеходците са построили пътищата, не автомобилистите

а понеже когато не са с кола и им писне да се връткат като хамстери около паркираните по тротоара автомобили, пешеходците слизат на платното и стават бели

не ще да е една:
- станаха много колите и гражданята
- строи се безогледно и никой не се замисля за гаражи
- няма организация и култура
- на никой не му се дават 2 лева за синя зона или платен паркинг и предпочита да се покатери някъде, дето не му е работа, ма това май си е до културата де

...излишно е да ги изброявам
днес отново някакъв пурко си беше изср*л кошера пред гаража и се чудех къде да спра докато го намеря и да не преча на движението...

но така е в града, иначе търсят хижари на Витоша

рано ми е още, но лошото е че се замислям понякога

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3