коланите...и законите!!!
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
целият свят ако иска може и с бахур по ушите да ходи!тва че целият свят бил така не означава ,че е правилно!!! нали и за европата така се закачихме...!! така правели те!! ми да правят! ние си имаме глави на раменете може и да решим да не правим...!! я па те!!! да не са по-умни от нас....!?!?или по-дебели!???
не знам защо смяташ ,че давам лош пример-аз никаквъ пример не искам да давам ,а споделям с колеги проблеми,което ме вълнуват и своята позиция!!кой както иска да си вади изводите!!! а и смятам ,че трябва да има хора ,които мислят за себе си като за личности , а не като за част от стадото и накъдето завее ветъра...!! така че ....!!секи си има глава на раменете -аз с моята така мисля!!! тва че некви си тъпунгери с дебели гъзове и нагли физиономии като на маршруткаджии са гласували нещо или са ги накарали да гласуват нещо изобщо не ме топли и не смятам ,че ако моят акъл ,който смятам за повече от техният , ми казва ,че нещо не е както требва -аз ще правя квото те казват!!!
не знам защо смяташ ,че давам лош пример-аз никаквъ пример не искам да давам ,а споделям с колеги проблеми,което ме вълнуват и своята позиция!!кой както иска да си вади изводите!!! а и смятам ,че трябва да има хора ,които мислят за себе си като за личности , а не като за част от стадото и накъдето завее ветъра...!! така че ....!!секи си има глава на раменете -аз с моята така мисля!!! тва че некви си тъпунгери с дебели гъзове и нагли физиономии като на маршруткаджии са гласували нещо или са ги накарали да гласуват нещо изобщо не ме топли и не смятам ,че ако моят акъл ,който смятам за повече от техният , ми казва ,че нещо не е както требва -аз ще правя квото те казват!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Според тебе е хубуу в цял свят закона за движение по пътищата да е различен и книжките ни да не се признават, тъй ли да те разбирам?
- SKISA
-
-
///peter написа:SKISA написа:там за неизпълнение на заповед вкарват в ареста ,а и в затвора по време на война! но и там има такова положение ,че заповед може да не се изпълни , когато е явно противозаконна ,противоконституционна .....!!!!
О да, в затвора вкарват по време на война
ми дори и разстрелват!!месълта ми беше ,че и там въпреки почти орязаните човешки права има мисъл ,която е вложена и е казано,че противоконституционна или аморална или срещу човечеството заповед не се изпълнява....
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
GVT написа:D3BEP написа:Според тебе е хубуу в цял свят закона за движение по пътищата да е различен и книжките ни да не се признават, тъй ли да те разбирам?
D3BEP,то и без това в много страни не ги признават.
Труе, труе,
ама като гледам звездите, има надежда.
А кат напрайм закон спеСиалн оза нас си, нема...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:///peter написа:SKISA написа:там за неизпълнение на заповед вкарват в ареста ,а и в затвора по време на война! но и там има такова положение ,че заповед може да не се изпълни , когато е явно противозаконна ,противоконституционна .....!!!!
О да, в затвора вкарват по време на война
ми дори и разстрелват!!месълта ми беше ,че и там въпреки почти орязаните човешки права има мисъл ,която е вложена и е казано,че противоконституционна или аморална или срещу човечеството заповед не се изпълнява....
Айде, айде, колана се сваля за по-малко от секунда

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
хаха,имам колега англичанин,който няма истинска книжка,а някаква provisional driving license дето май се дава на тия ,които карат курсове още.Отива на екскурзия в Тайланд и пита ченгето-мога ли да карам тука с такава?GVT написа:D3BEP написа:Според тебе е хубуу в цял свят закона за движение по пътищата да е различен и книжките ни да не се признават, тъй ли да те разбирам?
D3BEP,то и без това в много страни не ги признават.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
В Тайланд бате?
Да не е бил секс - турист
Или нарко - турист.
Има даже педофил - туристи там.
Изобщо, туристи всякакви в Тайланд.
Та коланът там верно малко може да учуди некого. Ама не говори мза Тайланд. И даже не говорим за глобата. Говорим за личното добро.

Или нарко - турист.
Та коланът там верно малко може да учуди некого. Ама не говори мза Тайланд. И даже не говорим за глобата. Говорим за личното добро.
D3BEP написа:В Тайланд бате?
Или нарко - турист.
Абе,D3BEP ,всеки трябва сам да решава как ще умре.

Е,разбира се има и много случаи обратното,когато калана помага.

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе гледам SKISA прогресивно се изнервя от вчера насам
Колега, заключи си пищова в касата, дай ключа на жена ти и я накарай да ти обещае, че под никакъв предлог няма да ти го дава, че както те е обхванало революционното, току виж си направил като онзи в Токио вчера...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
За нищо на света не давай ключа за пищова на жена си, братле... Че не се знае знае ли се....
От жена и без предпазен колан да си, спасение пак нема...
Не ги слушай, те не са ти приятели
От жена и без предпазен колан да си, спасение пак нема...
Не ги слушай, те не са ти приятели

- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
то май има по-голяма вероятност да направиш катастрофа, ако не си минал КССК (курс за светкавично слагане на колан), а вече си фиксирал скрилите се в храстите блюстители на реда...или докато си изхвърляш телефона през прозореца поради същата причина ...
тва, че колегата има акт ще накара ли някой да сложи колан, ако не иска ...?!?!?!?!?!и защото всичко друго ние наред и само коланите бяха останали...и нали....

тва, че колегата има акт ще накара ли някой да сложи колан, ако не иска ...?!?!?!?!?!и защото всичко друго ние наред и само коланите бяха останали...и нали....

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
То тъй стават катастрофите. Акъл верно никой никому не може да налее.
Ама принципа на катастрофите е прост.
"Всичко друго ни е наред, ся колан ше слагам"
"Всичко друго ни е наред, ся с 50 км.ч. ше карам. Той пътя не е за толкоз."
"Сичко друго ни е наред, ся тука непрекъсната маркировка сложили. Отнемат ми правото да избирам и не са я съобразили маркировката с мойта кола. Мойта кола може да изпревари бързо, а аз мога да преценя дали имам възможността да изпреваря."
И тъй.
Има една много подходяща поговорка за автомобилизма, и тя казва, че обикновено най - голямата пречка пред него са малките камъчета.
И да уточним още нещо неразбрано:
Държавата никому не е отнела правото да не слага колан. Както и да нарушава правилника за движение по пътищата. Тя не управлява свободната воля.
Но и ние никак не можем да я спрем да налага наказания при констатирани нарушения.
Оттам нататък всеки пак има свободната воля дали да се съобрази с наказанието, дали да го оспори, дали да се направи на луд или направо да окаже съпротива.
Това е.
Ама принципа на катастрофите е прост.
"Всичко друго ни е наред, ся колан ше слагам"
"Всичко друго ни е наред, ся с 50 км.ч. ше карам. Той пътя не е за толкоз."
"Сичко друго ни е наред, ся тука непрекъсната маркировка сложили. Отнемат ми правото да избирам и не са я съобразили маркировката с мойта кола. Мойта кола може да изпревари бързо, а аз мога да преценя дали имам възможността да изпреваря."
И тъй.
Има една много подходяща поговорка за автомобилизма, и тя казва, че обикновено най - голямата пречка пред него са малките камъчета.
И да уточним още нещо неразбрано:
Държавата никому не е отнела правото да не слага колан. Както и да нарушава правилника за движение по пътищата. Тя не управлява свободната воля.
Но и ние никак не можем да я спрем да налага наказания при констатирани нарушения.
Оттам нататък всеки пак има свободната воля дали да се съобрази с наказанието, дали да го оспори, дали да се направи на луд или направо да окаже съпротива.
Това е.
- SKISA
-
-
КОГАТО ЗАКОНА НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕАЛНОСТТА......ЗАКОНА СЕ ПРОМЕНЯ!!!
говоря принципно...!не точно за коланите ,въпреки че те бяха повода. имало е хиляди закони ,които са се гласували и после са отпадали или са се променяли ,защото се е виждало ,че са архаични.
аз споря за принципа-как никой почти не ме разбра! не споря за ползата от коланите. принципа при законите трябва да бъде ,че трябва да помагат на хората ,а не да им пречат. и тва че някой закон е гласуван изобщо не означава ,че не може да бъде прегласуван и да стане като за хора...!!
а че съм се изнервил е верно! да не ми попада бакшиш тия дни пред мене-мноу ги мразим!
пищова хора не убива-хората убиват с него! не е нужно да седи заключен! който си е взел такова нещо не го е взел да го чисти в месеца веднъж и обратно в касата.
ако даваха разрешителни по закона...ама точно по закона ,който е предвиден за издаване на разрешителни мога да ви уверя и залагам квото кажете ,че поне 80% от имащите разрешително сега няма да имат и случаите със саморазправа и стрелби и пиянски прострелвания ще са нищожни....!!! гарантирам! никога няма да забравя теста ,който се държи и психотеста после!! малко се отклонявам ,но ще ви разкажа ,защото това също касае държавата и живота ни. теста е 600 въпроса и след 50тият вече си отговаряш точно както си го мислиш ,защото ти писва по някое време да се съобразяваш да не напишеш някоя глупост и да те скъсат. отделно после с психолога разговора е близо 2ч....!!! тия са много печени-казваш си и майчиното мляко!аз си мислех,че съм подготвен и ако се наложи даже ще излъжа на някой въпрос ,за да не ме фанат примерно ,че съм откачен ,но се оказва ,че не е толко лесно. хич даже!! мацката си ме накара да си кажа и кътните зъби от първи клас...!! та идеята ми беше ,че ако разни говеда и мутри не си купуваха разрешителните ,а си държаха тоя изпит посмъртно нема да им дадат такова....!!!!
и понеже аз не си го купих-нарочно ! имах възможност хич да не ида и да ми го донесат в къщи ,но исках да видя кво е -смятам ,че следващият тъп бакшиш няма да пострада простлено стига да не слезат 5тима от 5 коли с щанги и крикове...!!!
говоря принципно...!не точно за коланите ,въпреки че те бяха повода. имало е хиляди закони ,които са се гласували и после са отпадали или са се променяли ,защото се е виждало ,че са архаични.
аз споря за принципа-как никой почти не ме разбра! не споря за ползата от коланите. принципа при законите трябва да бъде ,че трябва да помагат на хората ,а не да им пречат. и тва че някой закон е гласуван изобщо не означава ,че не може да бъде прегласуван и да стане като за хора...!!
а че съм се изнервил е верно! да не ми попада бакшиш тия дни пред мене-мноу ги мразим!
пищова хора не убива-хората убиват с него! не е нужно да седи заключен! който си е взел такова нещо не го е взел да го чисти в месеца веднъж и обратно в касата.
ако даваха разрешителни по закона...ама точно по закона ,който е предвиден за издаване на разрешителни мога да ви уверя и залагам квото кажете ,че поне 80% от имащите разрешително сега няма да имат и случаите със саморазправа и стрелби и пиянски прострелвания ще са нищожни....!!! гарантирам! никога няма да забравя теста ,който се държи и психотеста после!! малко се отклонявам ,но ще ви разкажа ,защото това също касае държавата и живота ни. теста е 600 въпроса и след 50тият вече си отговаряш точно както си го мислиш ,защото ти писва по някое време да се съобразяваш да не напишеш някоя глупост и да те скъсат. отделно после с психолога разговора е близо 2ч....!!! тия са много печени-казваш си и майчиното мляко!аз си мислех,че съм подготвен и ако се наложи даже ще излъжа на някой въпрос ,за да не ме фанат примерно ,че съм откачен ,но се оказва ,че не е толко лесно. хич даже!! мацката си ме накара да си кажа и кътните зъби от първи клас...!! та идеята ми беше ,че ако разни говеда и мутри не си купуваха разрешителните ,а си държаха тоя изпит посмъртно нема да им дадат такова....!!!!
и понеже аз не си го купих-нарочно ! имах възможност хич да не ида и да ми го донесат в къщи ,но исках да видя кво е -смятам ,че следващият тъп бакшиш няма да пострада простлено стига да не слезат 5тима от 5 коли с щанги и крикове...!!!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
SKISA написа: не споря за ползата от коланите. принципа при законите трябва да бъде ,че трябва да помагат на хората ,а не да им пречат.
Ммм...
Къде си го чел тоя принцип?
Всички закони - до един - са ограничения. Срещу правото на индивида да прави каквото си иска и както си иска... Нема такъв принцип да помагат на хората.
по - скоро обслужват обществото, не индивидите.
Те по - скоро функционират до границата на приемливост и допустимост, докато индивидът допуска и приема това ограничение и другите индивиди са склонни да му го налагат като приемлива норма на поведение.
И... не разбрах сега за какво подпука и бакшишите, ама според мен слагането на колан далеч не е неприемливо задължение, провокиращо към бунт.
Освен по форумите