брат ми изка да замине за Англия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

брат ми изка да замине за Англия

Мнение от BMWfenomen » 08 Юни 2008, 21:57

моят брат изка да замине за Англия на работа в сверата на селското стопанство..ако някои може да ми препоръча фирма или организация която е 100% сигурна..нека помогне, а ако някои има някакви впечатления от тези програми нека ги сподели :D мерси за помоща предварително :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 08 Юни 2008, 22:06

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 316i, E36 320i, AUDI A8 4.2

Re: брат ми изка да замине за Англия

Мнение от BilLaBONG » 08 Юни 2008, 23:38

BMWfenomen написа:моят брат изка да замине за Англия на работа в сверата на селското стопанство..ако някои може да ми препоръча фирма или организация която е 100% сигурна..нека помогне, а ако някои има някакви впечатления от тези програми нека ги сподели :D мерси за помоща предварително :-)

иска ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 09 Юни 2008, 0:01

Е...моя в момента е там, от началото на февруари.
Няма да ти казвам как ми липсва :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 0:15

usit colors, orange.bg - най - големите.

Бригадите за ягоди и друг мармалад са леш.
Ти си вид безправен роб там. Сравнението е доста точно, фермерите не блестят с интелигентно отношение и доста от тяхоще живеят в годините на робството и Британската Империя, където слънцето, казват, не залязвало. И доста ги е напекло.
Обичайно живеете в каравани. Поне преди години не беше рядкост в караваните да няма топла вода, а някъде даже да няма вътре и течаща вода.
Да гледа да е на добре със супервайзорите. Че могат леко да му съсипят живота.
Имаше случай на пребито(от хора на фермера) момче, защото вдигнало глас да се оплаче на едно т.нар. общо събрание от ужасяващите битови условия.
Няма и на кого да се оплачеш, в най - добрия случай идва ревизия, която с два - три подкупа си тръгва, а ти оставаш без работа. И официално обявено, без право да си там.

Данъкът там е прогресивен.
Т.е. май колкото повече седи и повече пари си докара, данъкът му скача.
Моята препоръка: да тръгне на бригадата, по възможност да бега и да търси работа на черно. В строителството добри пари вадят там в моемнта, има бая нашенци.
Поздрави!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юни 2008, 0:21

D3BEP написа: търси работа на черно. В строителството добри пари вадят там в моемнта, има бая нашенци.
Поздрави!
Все си мисля че работата на 4ерно е малко неразумно решение вече...когато в половин европа се работи легално,в някои държави даже без никакви ограничения :!: (Швеция,Финландия,догодина от 1 януари Испания,Дания е с супер облекчен режим от 1май тази година...)А ивероятно и Англия съшо от догодина... ;)
П.П. малко повече инфо,при това на български :!: :idea: http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=bg успех :winky:
Последна промяна Bogat-Beden на 09 Юни 2008, 0:27, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 0:25

Англия - от 2011.
Такава информация имам от пряко заинтересовани.
Знаеш , там всичко европейско стига забавено. Бавно преплува Ламанша, Богат - Беден. Явно има силно насрещно течение.
Но то не пречи да си търси работа с договор, въпроса е да му дадат договор. Аз не го съветвам да отказва легална работа, просто да ти кажа остро се съмнявам да му дадат, при условие, че могат да не му плащат данъци, осигуровки, да не му съдействат за разните визи и отгоре на това да му плащат по - малко и да се мъчи повече, щото няма на кой да се оплаче...
Та така .А ако може да избегаа и да работи легално, най - добре!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 09 Юни 2008, 16:06

по принцип много информация има тук www.bghelp.co.uk
повечето които пишат във форума са пълни глупаци и ужасни комплексари но има и много полезна информация
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 09 Юни 2008, 22:43

изка????!
Такива теми трябва да се трият без предупреждение!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 09 Юни 2008, 23:08

Конкордия е много сериозна фирма. Много познати и колеги заминаха с нея и са много печени. Супер се изкефих като видях кво дават бонус - преходник за щепсел :mhihi:

Иначе сериозно - от 2 години ходя лятото в Лондон да бачкам по строежите, щото там са парите. Къра е ялова работа. Но без фирми посредници, без нищо. Има хора българи там (кожодери), които за 200-300 паунда ти оформят всички необходими документи. А ако не ти се дават - в БГхелп.ко.ук има премного информация относно цялостната процедура по легализация. Необходимо е да се регистрираш като self-employed, изкарва се един CSCS тест за безопасност, открива се банкова сметка, минава се едно интервю за insurance и с тея неща се кандидатства за жълтата работна карта. А да - първото нещо, което трябва да се направи там е да се смени шофьорската книжка с английска, щото тоя докИмент за самоличност най-лесно се вади - с една петдесетачка в джоба и БГ книжка се отива на Wimbledon, дето е тяхното МВР (DVLA) и след 4-5 дена имаш книжле. И оттам се почва...
---

Назад към Извън Темата