Махане катализатор и имат ли SENSOR SIMULATORте почва у нас?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Махане катализатор и имат ли SENSOR SIMULATORте почва у нас?

Мнение от Nukem » 09 Юни 2008, 19:37

Tака доиде и при мен времето да слагам резонаторно гърне!И пред мен стоят три въпроса за който искам вашите съвети и мнения :D !:
От RealOem-a излиза следната схема за моята is-ka 03.96-та М44!
Изображение
От която схме си правя извода че съм с две ламбда сонди съответно 7 и 8 на схмата,така първата си е наред/поне за сега/ и предполагам не попадам във варянта в който първата ламбда е на катализатора! , след махането на катализатора ще трябва да сменя само 2-та ламбда след него която отчита дали е в изправност катализатора и ако не се замени/премахне ще свети лампичката Check Engine на таблото!Четох някаде че се слага резистор или такава джаджа: http://cgi.ebay.com/2-pcs-O2-OXYGEN-SEN ... dZViewItem
1.Прав ли съм че за моята ис-ка има наистина две ламбди и въобще така ли стоят обшо взето нещата?
2.Препоръчаите къде ще извършат наи-качествено махането на катализатора ,слагането на резонаторно гърне и резистор/джаджа :mhihi: за втората ламбда!///цената не е от значение///!
3.Как стоят нещата със втората ламбда слагат ли се масово резистори и струва ли си тази джаджа и ще намеря ли някой които да знае как се поставя?
Последна промяна Nukem на 09 Юни 2008, 19:42, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 09 Юни 2008, 19:42

Аз си махнах катализатора, без никакви глупости да слагам.Тя ламба сондата работи или не работи. За това не се занимавай с глупости да слагаш такива неща.
Аз цялата трансплантация я направих в Дружба - М-комплект, момчетата много добре я направиха и сега е бетон. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Махане катализатор и имат ли SENSOR SIMULATORте почва у

Мнение от plamenpenis » 09 Юни 2008, 21:18

Nukem написа:Tака доиде и при мен времето да слагам резонаторно гърне!И пред мен стоят три въпроса за който искам вашите съвети и мнения :D !:
От RealOem-a излиза следната схема за моята is-ka 03.96-та М44!
Изображение
От която схме си правя извода че съм с две ламбда сонди съответно 7 и 8 на схмата,така първата си е наред/поне за сега/ и предполагам не попадам във варянта в който първата ламбда е на катализатора! , след махането на катализатора ще трябва да сменя само 2-та ламбда след него която отчита дали е в изправност катализатора и ако не се замени/премахне ще свети лампичката Check Engine на таблото!Четох някаде че се слага резистор или такава джаджа: http://cgi.ebay.com/2-pcs-O2-OXYGEN-SEN ... dZViewItem
1.Прав ли съм че за моята ис-ка има наистина две ламбди и въобще така ли стоят обшо взето нещата?
2.Препоръчаите къде ще извършат наи-качествено махането на катализатора ,слагането на резонаторно гърне и резистор/джаджа :mhihi: за втората ламбда!///цената не е от значение///!
3.Как стоят нещата със втората ламбда слагат ли се масово резистори и струва ли си тази джаджа и ще намеря ли някой които да знае как се поставя?

ами като цената не ти е от зна4ение за6то не си сложи6 нов катализатор и вси4ко да си както от завода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Юни 2008, 21:23

ами като цената не ти е от зна4ение за6то не си сложи6 нов катализатор и вси4ко да си както от завода.

Aиде да не се заяждаме а да направим една тема която да може да послужи на някой! ;)
А за цената съм го казал разбира се в разумни граници!
:D
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenpenis » 10 Юни 2008, 0:43

не се заиаждам колега просто мнение ;) а това след катализатора едва ли е втора ламбда сонда мислиа 4е е прост дат4ик!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Юни 2008, 8:38

Mдам, имаш кислороден датчик явно след ката... Не знаех, мислех че всички IS-ки na E36 имат сонда отпред само. Моята е М42 TI и няма втора сонда или поне така изглежда.

Като чета листинга, който си пуснал, няма никакъв проблем да инсталираш сензора сам. Идеята е да ти заварят резонатора добре.

Говорил съм с хора с купета, които честно и неофициално си признават, че колата им не върви след като са махнали ката. Аз също изчаквам, докато не усетя че имам проблем с него. Ако наистина не ти се свидят парите за емулатора, поприказвай си малко с тея пичове, които го продават. Гледам имат добър рейтинг, трябва да знаят дали работи добре с БМВ. Много Е36тици карат в САЩ. Парите ще си ги избиеш много лесно. На мен ми предлага едно момче от форума 150-160лв. за катализатори като нашите, така че цялата игра ще ти излезе почти безплатно.

Назад към E36