Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 09 Юни 2008, 7:45

А вие всичките как го хвалите тоя дънер... сигурно нямате приятели с такива.... :mhihi: :mhihi:
Визия 5.50, комфорт 6, лукс - особено при авантгард 6! Ама здравина и надежност... 3 с 2 минуса... :mhihi: :mhihi:
Имах такъв за продаване... 270... палеше когато иска, оказа се некъв блок на запалването ... от шаси до шаси номер прави проблем после не прави, после караш... като натиснеш рязко спирачка и след това почва да си я натиска сам... тва на дълъг път е интересно събитие да ви кажа аз.. после други разни... и всичкото софтуер... други проблеми не.. но софт-а е пълен ташак
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Юни 2008, 8:02

е тва пък,че този мерцедес превъзхожда 39-та не е вярно.ц класата е много по-добра,купе, окачване,по-здрава е.
а вътре рядко се среща салона и таблото да са смислено направени.една 39-а след 00г я убива отвсяйде тая е класа.
мерцедеса е много чуплив откъм кутия,окачване,двигателя само чака убие някоя дюза и да я спече-хоп едни хиляди почват да хвъркват....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юни 2008, 8:18

честито колата не е лоша па бащати я е харесал типчино мерцедес пенсионерска кола
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 9:32

ГОворите щуротии за кола, която не познавате.
Аз съм виждал S 65 AMG, която след един месец дойде за смяна на кутия.
Когато колата я кара звяр, който няма никаква жалост, това се случва. Ако искате му дайте и ролс ройс... 1 месец ше живее.
Проблемът със спирачката не знам как го измислихте, но той е следствие най - вероятно на някакъв "майсторлък" по колата. Твърде много са защитните системи точно на спирачката.
СПирачката приятел има сензотроник и селективна сила при завой, отделно ABS, ESP и другата гивендийщина. Има интелигентен спирачен асистент, който функционира според натискането на педала. Към тея всите е прикачена сервизна система, която следи за проблем и освен това могат да се изключват.
Досега не съм виждал на Е класа 2004 да й се прави нещо по окачването без удар. НЕ знам защо решихте, че окачването е слабо, според мен се намирате на работа. Меко, да. Слабо - глупости. По - слабо от на Е39 - пак глупости. Мекото окачване за мен е предимство, не недостатък.
Проблемът с дюзите е голям проблем на комън рейл двигателите, но това не е опел фастра с комън рейл или фиат уно. Комън рейла на Мерцедес е това, което човек трябва да си представи, като каже комън рейл - най - добрият в света. Дюзите наистина са скъпи, но затова пък са много устойчиви. И подлежат на ремонт.
Но ако им сипваш нафта от бай Манчо, 1:1 с вода, нема се затрудниш да повредиш която и да е дюза.
С тая пенсионерска кола се фърчи със средна скорост 240 по магистралите. Никое БМВ на тея години на такъв литраж дизелов двигател нема шанс, нито на скорост, нито на ускорение, нищо че е по - тежка. Пък вие пак си говорете.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

Мнение от SKISA » 09 Юни 2008, 10:18

datcho написа:
BMWPetar написа:След дълги и безрезултатни спорове с баща ми, той купи Мерцедес Е220 cdi. Може би защото не му се даваха повече пари за Е50 525Д, която аз толкова много исках, но това е положението :uups: . В крайна сметка останах много приятно изненадан от колата, въпреки, че не е от марката люБИМА.
Реших да напиша тук едно кратно ревю.

Външен вид.

Колата е с много добър дизайн, има някак си агресивно-елегантно излъчване.Тъмно син металик е. Джантите са стандартни 16-ки, които не ми харесват и със сигурност ще се сменят.

Интериор

Всичко е много добре измислено. Има мултифукционален волан, чейнджър за 6 диска, двузонов климатроник, сензор за дъжд, много добър саунд, абе доста екстри.

Двигател и трансмисия

Колата е 2004 година. Двигателят е може би най-добрата й черта. Върви страхотно за сравнително малката си кубатура. 150 коня е, на границата на акциза. Разходът на гориво също е страхотен, 8-9-10/100.
Скоростната кутия е петстепенна автоматична. Много добра е, има нещо като кик старт (съжалявам, не знам точното име на екстрата, ще се радвам някой да ме светне). Има спортен и зимен режим. Друго удобство е това, че като се отпусне спирачката, колата тръгва сама, което при наклон играе ролята на ръчна спирачка.
Набира доста добре, за няколко дни бяхме най-жестоко наказани от едно Е66 745Д, заиграхме се също с ново ТТ - то стартира добре, но предимството му намалява след 130-40 км/ч.

Накратко - учудващо много удоволствие за мерцедес.
Следващата искам да е Е60 с голям двигател и много екстри :)

Просто за информация - всички автоматици " тръгват сами " като отпуснеш спирачката :)

просто за информация....: не всички!моят например не тръгва!! стои си на едно место и като натисна газта тогава включва и мърда...!!СМДжита- ко да ги праиш!!! :lol:
честита придобивка ,колегата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Re: Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

Мнение от Rebel » 09 Юни 2008, 12:29

SKISA написа:просто за информация....: не всички!моят например не тръгва!! стои си на едно место и като натисна газта тогава включва и мърда...!!

Мойта също :roll:

Иначе за Бенц-а, незнам к'во толкова му се кефите (за собственика разбирам - честита да му е, със здраве да си го карате, пък дано някой ден остане за теб ;) )

Незнам как решихте, че е по-добър от 5-цата (е39/е60) ?
В Автобилд ли сте го прочели? Надеждни били... Точно този мерцедес броя на екстрите му е правопропорционален на софтуерните грешки, които дава с течение на времето (някои започват и от 3000км :mhihi: )

Аз лично бих предпочел някоя по-новичка и с фулл-екстри Е39-ка, да не говорим, че за тези пари има и Е60... Но е въпрос на вкус де.
Това си е един изявен "чичомобил" с добър двигател, кофти електроника и според мен си го купуват само хора, които не ги вълнува каква точно кола карат, стига да им предлага необходимите екстри и им пасва добре на финансовото състояние.

За визия - 3-ка , и то по милост, защото за мен това е един от най-зле изглеждащите мерцедеси ( а попринцип много ги харесвам 8) )

Не се сърди, колега (бъдещ), това е моето мнение.
Честито отново ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 12:44

Не, приятелю. Не сме го чели в аутобилд. Само сме го карали и сме се возили на него доста.
И примерно година - две сме имал поглед отгоре върху мерцедесите в оторизиран сервиз, проблемите, които дават и грешките, които дават. Не е трудно, в системата на Мерцедес има специализирана сервизна програма. Да, възможно е наистина по 200 коли да не може да се съди за 2 000 000 по света, ама аз ще питам: твоите(вашите) наблюдения на какво почиват? Колко коли? Горе - долу, дайте една насока.

Да, аз не съм специалист в тази насока, просто съм разглеждал, обаче тоя филм го нема. Софтуер... Ами да преминем на крачно предаване, понеже софтура е сложен. Нали заради това има сервизен компютър. И да кажем ,че генерира грешка. И какво? Мерцедесът спира... Дали?
Аз пък ще ти кажа, че почти няма кола влязла в сервиза само за чистене на грешка. За оправяне на проблем + чистене на грешка, да. Ама само за грешка, и то критична, а не примерно да ти е забила лампичката на еърбега... Само можеш да си направиш изводите дали софтуера е виновен.

Друг е въпроса калпавите шофьори и стопани с какво се извиняват. Софтуера.
Винаги.

Една се опита да съди сервиза, понеже докато карала с 100 едното й колело само блокирало, поради "грешка на софуера".
Хитро, нали... ?
Нехитрото е че в снимките на полицията и експертизата нямаше никакъв спирачен път на това колело, никаква следа от влечена гума...
Така че го знаем тоя филм, вервай ми... Знаем го. Друг един софтуер е проблемен, не на компютъра на Е - класата...

Че е грозен, грозен е.
Но пак казвам: наскоро видях е Класа с преправен фар... Не можаш да повярвам, че виждам Е класа... Седеше изключително красиво. Не зная какъв тунинг беше, но беше много добър.
Така че малките козметични дефекти и те имат оправия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Юни 2008, 13:06

2 години сме имали 2 мерцедеса - ц класа купе и ц класа 220цди - същия мотор като на колегата е класата - да му е честита и милиони безавариини . но двер не съм много съгласен с теб че дизела на мерцедес бил по добър - на с класата сигурно 10 пъти и правеха някви ремонти на турбото на 120к км докато накрая не го сменихме , заваля 1 по сериозен дъжд и влезнала вода в няква електроника та когато искаше се отключваше и палеше когато иска не. с бензиновия мерц никви проблеми но точно с сди-то ... иначе гори малко и върви добре за 2.2 .
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 09 Юни 2008, 13:09

Чакай сега бе, пич, аз изказвам моето мнение с моите си наблюдения.
Не бачкам в сервиз на мерцедес, че да съдя по 300 бройки, ами съдя по 2 на мои близки хора. И к'вото щеш ми говори, за мен този мерцедес не струва като цяло (било то софтуер, мофтуер , визия и т.н) Кола, която АЗ ЛИЧНО НЕ бих си закупил, разбраш ли ? ;)

D3BEP написа:Че е грозен, грозен е.
Но пак казвам: наскоро видях е Класа с преправен фар... Не можаш да повярвам, че виждам Е класа... Седеше изключително красиво. Не зная какъв тунинг беше, но беше много добър.
Така че малките козметични дефекти и те имат оправия.

Проблема във външния му вид далеч не идва от "козметични дефекти". То цялата му недодялана форма отвръщава всеки любител на красивите коли с поне малко вкус. Щом дори АМГ-то ми грознее (а по-добър тунинг за бенц от АМГ - здраве му кажи...) значи има нещо нередно в тая кола... И не мога да повярвам, че в БМВ-форум, чета как бил по-добър от 5-та серия :help: :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 13:13

Еми бате, намокрили сте кмпютъра и при това сте го насилили да работи така, какво искате да стане :D
Не мерцедес и не БМВ, ами и Бентли да беше, пак щеше да има проблем. Това е твърде ясно.
Няма спор, колкото е по - сложна една система, толкова повече дефекти могат да се появят и повече познания се искат за отстраняването им, обаче тия филми за Мерца, че върви върви, дава грешка, почва сам да си бие спирачки и да дава газ... Нема таквиа филми. Дава толкова грешки, колкото, че и по - малко от кола с нейната електроника.
И обикновенно като даде грешка не е Виндовса виновен, ами някой го е докарал до грешка.
Поздрави!

Rebel,
Може и да не вярваш, приятел, ама го четеш. На, кажи да ме баннат. Все едно аз да кажа "не мога да повярвам че във форум на БМВ има хора, дет се пъчат под аватара си с някакви фастри, голфетки и друга работа". Сещаш се, че твърдението ти е евтин опит за "политически" дивиденти.

А що се отнася до тунинга ,грешиш.
Лично за мен най - красивият тунинг на Е - класата от тези години от официален тунинг партньор е на Kleemann . Друг въпрос, че АМГ са си почти собственост на Мерцедес.
Последна промяна D3BEP на 09 Юни 2008, 13:20, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Юни 2008, 13:16

D3BEP написа:Еми бате, намокрили сте кмпютъра и при това сте го насилили да работи така, какво искате да стане :D
Не мерцедес и не БМВ, ами и Бентли да беше, пак щеше да има проблем. Това е твърде ясно.
Няма спор, колкото е по - сложна една система, толкова повече дефекти могат да се появят и повече познания се искат за отстраняването им, обаче тия филми за Мерца, че върви върви, дава грешка, почва сам да си бие спирачки и да дава газ... Нема таквиа филми. Дава толкова грешки, колкото, че и по - малко от кола с нейната електроника.
И обикновенно като даде грешка не е Виндовса виновен, ами някой го е докарал до грешка.
Поздрави!

абе заеби ела виж в мерцедес в пловдив има един гооляяяяяяяяяям паркинг и всичките чакат за сервиза :mhihi: скоро гледах някав дето се влачеше почти по земята се 1 няма амортисиори :mhihi:
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 13:24

Гоцев, ако за същото нещо говорим, той проблема на сервиза в Пловдив е друг, по - дълбок :) Не е така "от птичи поглед"... Там малко съм чувал, има и древни неоправени случаи. Ще ги поизчистят.. Въведоха мисля че от догодина от Германия задължение за неустойка на сервизи за твърде голямо забавяне и на лек автомобил :)
Поздрави!

ПП. Ае що си мисля че обърнахме темата на това да "покажем", че мерца е калпав. Не е калпав. Другото е въпрос на вкус. Казкто казах, има хора, които предпочитат Пежо, даже мога да ви ги покажа... Всеки с главата си ходи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Юни 2008, 13:31

D3BEP написа:Гоцев

Благия пенсионер ли пише тука :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 09 Юни 2008, 13:46

аз не мисля че мерцедеса е калпава кола , напротив даже в някои отношения за мен е по добър от бмв ...
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 09 Юни 2008, 14:30

обожавам марката БМВ- това е кола и марка , която ме кара кръвта ми да кипи- и само бмв карам..............но има едно НО!- продавам нови части в магазин за мерцедес и бмв- 8 години- ЗА ПРЪВ ПЪТ СПОДЕЛЯМ ТОВА и малко ме боли - все едно си плюя на лицето :( - съотношението на търсене за части между двете марки е 3---1 - в полза за мергела......а пък за дизела- няма въобще място за сравнение- въпреки че и бензиновия 111 мотор ма мерцедеса- маи ще ни надживее......... ;)
BMW-маниак
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата