Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

Мнение от BMWPetar » 08 Юни 2008, 22:38

След дълги и безрезултатни спорове с баща ми, той купи Мерцедес Е220 cdi. Може би защото не му се даваха повече пари за Е50 525Д, която аз толкова много исках, но това е положението :uups: . В крайна сметка останах много приятно изненадан от колата, въпреки, че не е от марката люБИМА.
Реших да напиша тук едно кратно ревю.

Външен вид.

Колата е с много добър дизайн, има някак си агресивно-елегантно излъчване.Тъмно син металик е. Джантите са стандартни 16-ки, които не ми харесват и със сигурност ще се сменят.

Интериор

Всичко е много добре измислено. Има мултифукционален волан, чейнджър за 6 диска, двузонов климатроник, сензор за дъжд, много добър саунд, абе доста екстри.

Двигател и трансмисия

Колата е 2004 година. Двигателят е може би най-добрата й черта. Върви страхотно за сравнително малката си кубатура. 150 коня е, на границата на акциза. Разходът на гориво също е страхотен, 8-9-10/100.
Скоростната кутия е петстепенна автоматична. Много добра е, има нещо като кик старт (съжалявам, не знам точното име на екстрата, ще се радвам някой да ме светне). Има спортен и зимен режим. Друго удобство е това, че като се отпусне спирачката, колата тръгва сама, което при наклон играе ролята на ръчна спирачка.

Набира доста добре, за няколко дни бяхме най-жестоко наказани от едно Е66 745Д, заиграхме се също с ново ТТ - то стартира добре, но предимството му намалява след 130-40 км/ч.

Накратко - учудващо много удоволствие за мерцедес.
Следващата искам да е Е60 с голям двигател и много екстри :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 08 Юни 2008, 22:41

честито. от всичко написано си личи, че за първи път сядаш на автомат :)
Изображение

BMWPhotographer
Аватар

Мнение от BMWPetar » 08 Юни 2008, 22:51

Така си е :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

Gone, but not forgotten:

*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 23:02

Ае с риск отново да стана черна станция.....

Приятел...
Ти не беше ли на 15 години...?
И си търсеше работа за лятната ваканция...?
В една тема дето Азраил я заключи преди месец?

Какъв автомат, какви системи? Това не е забавление, а отговорност.
Иначе ще ти кажа, попаднал си на кола. За мен Е класата е най - колата на колите.... По - добра е и от петицата на нейните години, че даже и от ес класата по - си струва според мен. Не е грешка, недей се отчайва.
Е класата е грешка, която мерцедес решиха да поправят. Вдигнаха й твърде много цената. Да върви Ес класата. Иначе....
И въобще дизел БМВ е грешка, дизеловият Мерц обаче няма грешка! Дизелите на мерца са най - добри!
Честито и със здраве!
Лично мнение.

BMWPhotographer
Аватар

Мнение от BMWPetar » 08 Юни 2008, 23:11

D3BEP написа:Ае с риск отново да стана черна станция.....

Приятел...
Ти не беше ли на 15 години...?

Бях, и още съм :) Освен това, темата започва как баща ми е купил колата.
За да се избегнат по-нататъшни недоразумения - не аз карам, а татето. ;)

Gone, but not forgotten:

*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 23:15

Ааа, ок. Честито пак тогава. Ще мине време до пълнолетие, достатъчно за да смените колата с по - нова :)
За пасажера няма кола, която да доставя по - голямо удоволствие от Мерц :)
Поздрави!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Юни 2008, 23:20

еваларка,аз от заглавието на темата мислех е е ФорТ нещо,Киа мия,тям подобни :lol: :mhihi: Па и ас честно казано бих предпочел Еклас пред 5та серия, :uups: и то определено дизел,и понеже дизел,бих искал автоматиче 8) Виж ако е Ц клас или 3та серия,,там е друго.. 8) Както и да е,кой ме пита мене ,та се обяснявам :lol: Колата звучи пърфект,слои малко снимки да точим лиги и със здраве да я ползувате :winky:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Re: Новата кола, за съжаление не от любимата марка.

Мнение от datcho » 08 Юни 2008, 23:30

BMWPetar написа:След дълги и безрезултатни спорове с баща ми, той купи Мерцедес Е220 cdi. Може би защото не му се даваха повече пари за Е50 525Д, която аз толкова много исках, но това е положението :uups: . В крайна сметка останах много приятно изненадан от колата, въпреки, че не е от марката люБИМА.
Реших да напиша тук едно кратно ревю.

Външен вид.

Колата е с много добър дизайн, има някак си агресивно-елегантно излъчване.Тъмно син металик е. Джантите са стандартни 16-ки, които не ми харесват и със сигурност ще се сменят.

Интериор

Всичко е много добре измислено. Има мултифукционален волан, чейнджър за 6 диска, двузонов климатроник, сензор за дъжд, много добър саунд, абе доста екстри.

Двигател и трансмисия

Колата е 2004 година. Двигателят е може би най-добрата й черта. Върви страхотно за сравнително малката си кубатура. 150 коня е, на границата на акциза. Разходът на гориво също е страхотен, 8-9-10/100.
Скоростната кутия е петстепенна автоматична. Много добра е, има нещо като кик старт (съжалявам, не знам точното име на екстрата, ще се радвам някой да ме светне). Има спортен и зимен режим. Друго удобство е това, че като се отпусне спирачката, колата тръгва сама, което при наклон играе ролята на ръчна спирачка.
Набира доста добре, за няколко дни бяхме най-жестоко наказани от едно Е66 745Д, заиграхме се също с ново ТТ - то стартира добре, но предимството му намалява след 130-40 км/ч.

Накратко - учудващо много удоволствие за мерцедес.
Следващата искам да е Е60 с голям двигател и много екстри :)

Просто за информация - всички автоматици " тръгват сами " като отпуснеш спирачката :)
Fall in love or fall in hate. Get inspired or be depressed. Make babies or make art. Speak the truth or lie and cheat. Dance on tables or sit in the corner. Life is divine chaos. Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 08 Юни 2008, 23:30

D3BEP написа:За пасажера няма кола, която да доставя по - голямо удоволствие от Мерц :)

Надявам се и това да ти е лично мнение...
Хубави работи пишеш иначе,но ми прави впечатление,че винаги се опитваш да се налагаш,културно,но прекалено!
(Лично мнение)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 08 Юни 2008, 23:33

Приятел, точно у тея години колкото и да ме боли до като го пиша, E-класата превъзхожда с почти цяло поколение E39-ката, но тя там и ценовата разлика е голяма Е>Е39 ...

Със здраве да си я карате, знам какъв е кеф когато татето е с нова кола, а ти самият още нямаш книжка. Всички сме минали по този път, нали се сещаш ;)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 08 Юни 2008, 23:34

Aз също смятам, че ако си пасажер Мерцедес е може би най-добрият избор.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 23:41

Slavi_m написа:
D3BEP написа:За пасажера няма кола, която да доставя по - голямо удоволствие от Мерц :)

Надявам се и това да ти е лично мнение...
Хубави работи пишеш иначе,но ми прави впечатление,че винаги се опитваш да се налагаш,културно,но прекалено!
(Лично мнение)

Сигурно си прав в някаква степен, но в случая освен лично мнение имам и лични наблюдения.
Има хора, дето ще ти кажат че пежо е най - доброто. Аз обаче се старая да не съм предубеден. Това, че харесвам БМВ не значи че мразя Мерцедес.
На никого не го налагам, по - скоро ако някой се почувства обиден от откровеността ми, не знам.
За Е -класата мога да кажа, че е между фаворитките ми като коли... И има ужасен недостатък в моите очи, без който щеше да е прсто неповторима. Той и е в "лицето". Но не мисля че е редно да съсипвам радостта на човека с едно такова тъпо изказване на първи пост.
Още повече че това е още по - субективно. Много хора я намират неповторима . Други й викат "очиларка"...
А и физиономията винаги има опции за промяна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 08 Юни 2008, 23:41

Не, не е така ...
Всичко зависи от това, какъв тип човек е пасажера. Ако го погледнем от общоприета гледна точка автомобила като автомобил - то това е уред за придвижване от т.А до т.Б, следователно интересите на един пасажер се свеждат до там, той да стигне до крайната дестинация. Да, така е, но какво правим ако пасажера се е качил в колата с нагласата "Дай да го видим колко може т'ваааааа", "Остави му гумите на тоя светофаааар", "Земи го по-вътрешен тоя завой", "Нацепи го отново в лютеницата, че много ме кефи как ме рита все едно е с турбина над 4к оборота"

и други такива,
то тогава смятам, че любимата марка на пасажера става - ... :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 08 Юни 2008, 23:50

:shock:
Какво чуват очите ми?!?
Толкова мнения и нито една лоша дума за Мерцедес?!?
Заслужавате аплодисменти за джентълментското отношение! :D

BMWPetar, един улегнал татко на 15 годишен син не може да си купи друго, освен Е220 CDI, модел 2004. ;) Най-много да е модел 2005... :D Това е най-елегантният модел! И вози достатъчно комфортно, за да задоволи и фенове на други люБИМИ марки! :D Ще се увериш сам! :) А техническите подробности са въпрос на определени комбинации и суми... според възможностите и потребностите. :)

Не зная защо някакво шесто чувство ми подсказва, че при съответно подходящо поведение от твоя страна, не само че ще я караш и ти, но след няколко години, можеш да имаш лична Е-ди-колкото-си-мечтаеш... ;)

ЧЕСТИТО! :D
И без проблеми и произшествия!
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 09 Юни 2008, 1:07

Ммм, единственото, което ме отблъсква от описанието е муцуната... Фаровете им са много странни на тия мерцове...някак...недовършени...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Извън Темата