коланите...и законите!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

коланите...и законите!!!

Мнение от SKISA » 08 Юни 2008, 15:36

първоначално мислех да е в историите ,но мисля,че дискусия ще се получи и за тва реших темата да е тук.
поводът е ,че току що -преди 15мин ми написаха акт за това ,че не съм си сложил предпазен колан...!!за съжаление не успях по никакъв начин да ги накарам да земат пари и си го написаха като пичове....!както и да е...! въпреки ,че тва ми е първият акт от близо 10г назад! не вярвам ,че наще катаджии са станали некорумпирани-просто явно не ми беше ден или съм бил 50тият от спрените и си имат неква схема ,че се пак требва неска 1-2 акта и ад напишан,но факта е факт!
мислейки по въпроса ми дойде нещо на ум: защо ,аджеба,държавата ше ми казва аз как да се пазя...!?!? и почвам да правя аналагоии...!!
начи тя много се е загрижила за мен и моето здраве и е решила,че и трябвам ,за да и пълня хазната с данъци и ако случайно зема да умра ставаме един по-малко!!! ми аз може да искам да умра!!толкова си обичам колата,че просто не мога да я гледам ударена и предпочитам да се очистя...!!кой е тоя ,който ше ми каже кво да правя с живота си!?!?!?
може би трябва да наложат глоба и ако ходиш не добре облечен зимата-щото може да истинеш и да се гътнеш....!
или пък който плува в морето без пояс-акт!
или като карам ски извън пистите-акт!! а може би и ако реша да се репча на тъщата-пак акт!!!щот тва си е самоубийство почти....!!!
чудя се от къде на къде държавата ще ми определя аз как ще изляза от евентуален инцидент!!! и с какво заслужих тази загриженост!!! може би с прекрасните пътища ,по които карам колата си и няма абсолютно никаква опасност да се пребия по тях.....!!
или може би с идеално осветените шосета-като в дания и окосената трева по завоите....!!!
а дали не е с прекрасно отводнените и изчистени улици ,по които няма никакв опасност да хлътна в шахта без капак или да аквапланирам в локва -дълбока 1м....!??!
нямам си на идея....!!! някой да има....!?!?!?
може би ще каже някой-има закон-трябва да се спазва!!! да така е! но по моето скромно мнение тоя закон е крив!наличието на закон не означава ,че непременно е подвластен на логиката и правотата...!!! в случая държавата решава ,че аз трябва да имам по-големи шансове да оживея при тежък инцидент!!!...вместо мен го решава !!!! и дори ако не спазя тази нейна мярка-ме наказва!!! .........я по-полека!!живота си е мой!!!ако реша е са ше се метна от балкона!!стига да не застрашавам други хора -никой няма право да решава вместо мен!! предполагам,че законотвореца не е гласувал тоя закон ,защото е смятал ,че има вероятност да изхвръкна през предното стъкло и да нацеля с глава некой велосипедист без каска!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Юни 2008, 15:56

това за коланите и аз съм си го мислил че е адски тъпо особено пък за града

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Юни 2008, 16:00

То и евтаназията тогава трябва да е легална, ама нейсе... ;) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 08 Юни 2008, 16:02

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Юни 2008, 16:04

sladkotobeb4e написа:http://www.vbox7.com/play:7c60cd13

1 за извън градско ок донякаде съм съгласен
2 тва е голф бре и с 30км да се шибнеш пак си тоталка :mhihi:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 08 Юни 2008, 16:06

Всяка държава трябва да я е еня за живота на всеки неин поданик. От досегашния си съзнателен живот си правя едно заключение- нашата не се интересува за живота на българите, сиреч нас.
От друга страна погледнато, когато си в колата и си сложил колана, пазиш живота и на другите, не само своя. В нета има едни образователни клипчета точно за коланите- на тях се вижда, че пътниците без колани при удар са опасни за другите в колата.
Мога да ти изредя още няколко причини да караш с колан, но няма смисъл- ти си достатъчно голям човек, за да ги знаеш. Нормално е да ти пишат акт и да ти вземат пари. Лощото е,че тия пари няма да отидат за запълването на дупката, дето беше снимал Пенчев например или да оправят пътищата.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Юни 2008, 16:06

петре,евтаназия се прави не от теб а от друго лице...!!
ако сам си дръпна шалтера не е незаконно!!! а и да е-пука ми!да си го заврът тоя закон в гъза!!
аз съм фен на коланите -слагам когато карам ,защото съм видял ползата от него...! и не само извън града -аз се преметнах в града!!
обаче смятам ,че аз искам ад реша какво да правя точно по този повод!!
точно днес карах с 10-буквално!!бях тръгнал по-рано да взема сина и за да не чакам отпред реших да се влача!!пътя ,който обикновено взимам за 15мин изминах за 30!! и не сложих колан!!болен съм ,беше ми гадно,дрехите ме драпаха и прецених ,че няма да го слагам!! карам по малки улички и не смятам ,че каквото и да се случи има нужда от тоя колан!така съм преценил!! само че не ми оставят право на избор,което в случая смятам ,че си е изцяло мое!!! на никой освен на себе си не преча с това ,че нямам колан!!! за да ми застанат тия просяци и пумияри зад кюшето и да ме дебнат ,за да ми земат пари или да ме изчаластрят с акт!!! щото нека някой ме убеди ,че са застанали там ,за да ме сапсяват от мене си...!!!добреееее.....
Последна промяна SKISA на 08 Юни 2008, 16:10, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Юни 2008, 16:09

съгласен съм ,че колана е нужен-не го оспорвам!! но тва трябва да е мое решение-не на държвата!! както и дали да карам с каска ски или да плувам с пояс!!!просто аз трябва да реша какво искам и дали .... с живота си!! и ако сега съм решил ,че не искам да се пазя/бях сам в колата/ - значи така съм решил!! просто е тъпо държавата да го решава вместо мене...!!може да ми е било гадно и да съм искал да се очистя...!!

имам два зверски удара с кола!!!
единият беше с Е30 ,което му отнесе половината предница ,бяхме без колани и двамата с жена ми и нищо ни намяше ,защото се отметнахме настрани телата и си ударихме чутурите една в друга,но не отнесе специално тя едара от нейната страна!в тоя случай колана щеше да е кофти опция и можеше да има счупени ребра,таз,глава и прочие...!!
другият е с премятане през покрив с едно кади и тогава се отвориха еърбеци и мисля,че в случая колана ми помогна!!!!
начи точно при мен шанса е бил 50 на 50 от два удара и няма приоритет кое е по-добре....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Юни 2008, 16:33

Колега , ти си достатъчно интелигентен , че да знаш, защо е такъв закона. Ти ще прецениш , съобразиш и т.н. но голяма част от обществото НЕ РАЗСЪЖДАВА като теб и мен .....за тях е закона ...покрай сухото гори и мокрото....Вярвай ми ,имам работници ,и всичко което не съм съобразил да забраня се прави моментално . Иначе уважавам човешкия род ,но голяма част от представителите му просто са много ,ама много ограничени... Примерно снощи към 12.00 един с 190е ми пресича пътя с изгасени фарове - нито го видях, нито нищо --късмет че не ме удари.... щото той решил да кара без фарове..... Между другото и аз нямах акт за повече от 12-13г и ми го написа приятел за превишена скорост на околовръстното -огр. 50 ,аз с 92 .... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Юни 2008, 16:48

SKISA написа:петре,евтаназия се прави не от теб а от друго лице...!!
ако сам си дръпна шалтера не е незаконно!!! а и да е-пука ми!да си го заврът тоя закон в гъза!!
аз съм фен на коланите -слагам когато карам ,защото съм видял ползата от него...! и не само извън града -аз се преметнах в града!!
точно днес карах с 10-буквално!!бях тръгнал по-рано да взема сина и за да не чакам отпред реших да се влача!!пътя ,който обикновено взимам за 15мин изминах за 30!! и не сложих колан!!болен съм ,беше ми гадно,дрехите ме драпаха и прецених ,че няма да го слагам!! карам по малки улички и не смятам ,че каквото и да се случи има нужда от тоя колан!така съм преценил!! само че не ми оставят право на избор,което в случая смятам ,че си е изцяло мое!!! на никой освен на себе си не преча с това ,че нямам колан!!! за да ми застанат тия просяци и пумияри зад кюшето и да ме дебнат ,за да ми земат пари или да ме изчаластрят с акт!!! щото нека някой ме убеди ,че са застанали там ,за да ме сапсяват от мене си...!!!добреееее.....

СКИСА, така е без спор, ти решаваш какво да правиш с живота си.
Но това ти е далеч най-малкия проблем, ами данък печалба?
Защо да даваш пари на държавата си? след като си ги изкарал с двете ТВОЙ ръце? :)

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Юни 2008, 16:57

///peter написа:
SKISA написа:петре,евтаназия се прави не от теб а от друго лице...!!

СКИСА, така е без спор, ти решаваш какво да правиш с живота си.
Но това ти е далеч най-малкия проблем, ами данък печалба?
Защо да даваш пари на държавата си? след като си ги изкарал с двете ТВОЙ ръце? :)

пак не правиш правилната асоцияция!
да!няма да си платя данък печлбата или осигуровките ако другата страна-т.е. държвата не си изпълнява нейните задължения!!
аз не плащам данъци щото е така...просто щото се намирам на някакво място на планетата!!плащам данъци,за да ми се осигури пътища,ама истинска...здравеопазване,образование и сигурност!!тва са задълженията на държвата към мен като и платя!! ако не ги изпълни-и аз няма да платя!!!! проста работа!!!
не знам защо трябва да разсъждаваме за хората като за тъпаци!!!да-има тъпаци ,но не е масово или пък да е нормялно така да се мисли...!!! съгласен съм държавата да ограничава скоростта ,защото така намалява предпоставката за произшествие,съгласен съм ,че трябва да има правила!!!!специално това с колана смятам ,че това си е лично моя работа дали го искам или не...!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 08 Юни 2008, 16:58

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 16:49, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Юни 2008, 17:01

t060 написа:SKISA, замисли се, че ако ти искаш да се трепеш. Едва ли ще го правиш като си свалиш колана. ;) Засега ще те посъветвам да се успокоиш и да погледнеш трезво на ползата и вредата от колана, било то и при 10км/ч. Като го направиш съм сигурен, че сам ще намериш отговора. Достатъчно умен човек си.

П.С. Оздравявай скоро.

RESPECT

by t060

пак повтарям -аз не оспорвам ползата от коланите!!! смятам ги за нужни и ги слагам!!! аз оспорвам правото на държавата да решава кога да го слагам!!
нека някой ме обори за аналогията за каските на пистата за ски и поясите в морето!!!! просто смятам ,че трябва човек да има право на избор за нещата ,които касят лично него....!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 08 Юни 2008, 17:21

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 16:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 17:29

Аз, бате Ив, виждам в писмото ти два въпроса, различни, които си смесил.

1. Въпроса за контрола на държавата над гражданина и намесата в личното му пространство и свободи. Да, тука за съжаление сме на едно мнение. ДЪржавата ни ебава мамата. Контролът е твърде силен, а има и стотици форми на контрол, които не сме виждали. Но за съжаление това е, трябва да се съобразяваме, вярно е и обратното: въпреки слният контрол свободията е голяма.
Може би въпросът е ка ки на кого се прилага твоят контрол :)

2. ВЪпросът за предпазния колан. Много хубаво са те глобили да ти кажа аз. Че и не са поискали подкупа ти. Бих казал: Браво!
Знаеш с какво съм се занимавал... В автомобилите винаги най - интересното качество ми е била сигурността на пътуващите.
Изчел съм доста работи по въпроса.
Най - безспорният спасител е предпазният колан приятел. Във всички системи за сигурност има спорни моменти при различни ситуации, възглавниците могат да счупят врата на малко дете, укрепената предница да те убие с инерцията и т.н.
Коланът в 90% от случаите е полезен. Вреден е само в 10%, като наистина смъртоносен е само при страшно силен страничен удар, който ще ти кажа аз е смъртоносен и с и без колан, просто разликата е дали ще умреш от прерязване на врата от колана или часове по - късно от мозъчен отток на безвъзвратно прекъснатите от станичната инерция свързващи полукълбата мозъчни нерви. Това даже и ако нямаш видими травми, друг въпрос ао е влязъл и камион в коалта отстрани, да не дава Господ. Удари тип "липсват ми вратите" определено се преживяват леко и с колан.
Та, препоръчвам ти, нищо че си ми приятел. плюй на глобата, признай си че може би си сгрешил и вече си създай навика да си с предпазен колан.
Да кажеш "препаркирах коалта и ме глобиха", да каж да, заяждат се ,ама си карал без колан братче.
Научи и детето си, недей си мисли че тоя евтин и грозен аксесоар го слагат на всички коли, камиони, че и въздухоплавателни средства щото да има повече жертви, или да им ограничат личната свобода и личното пространство....

Поздрави!

Следваща

Назад към Извън Темата