Опасна дупка на пътното платно и писмо до кметството ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Опасна дупка на пътното платно и писмо до кметството ...

Мнение от Penchev » 08 Юни 2008, 14:01

От известно време малката дупка пред входа на въпросната кооперация в Столичния квартал "Хиподрума" започна да се уголемява ,сега в тези дъждовни дни водата започна да влиза и цялата основа под асфалта започна да пропада опасно - асфалта ,както е видно от снимките ми също поддава,улицата е пробив към бул."Акад.Ив.Гешов" и е свръх натоварена .

В съзнанието ми изплуват едни спомени от стария квартал "Дружба" ,където на бул."Цветан Лазаров" първо по абсолютно същият начин беше се скъсал афалта на голяма площ и лек автомобил беше катастрофирал/пропаднал челно в бездната а шофьора беше ранен и втория случай точно там отново на няколко метра в страни до първата бездна в една линия (някой не си е свършил работата като хората) по същия начин беше пропаднал тротоара,който е асфалт и пешеходец тичащ по алеята беше пропаднал и отново ранен :shock: :evil:

В тази връзка изпратих писмо / e-mail със същите снимки до кмета и зам.кмета на Община Красно село за да вземат под внимание проблема и опасноста за всички преминаващи водачи на МПС,пешеходци и живущите в сградата ...

Ще ви държа в течение за отговор от кметството и евентуално за ремонтни дейности по проблема - за всяко развитие с дата и час/снимки :idea: Никога досега не съм се занимавал с подобно нещо ,предполагам каква ще е реакцията ако може да се нарече "реакция" ,но да видим :roll:

Копие от писмото до Кмета и Зам.Кмета :arrow:

Уважаеми господин Църноречки ,

Изпращам ви като прикачени файлове 4 снимки на опасна дупка на пътното платно пред входа жилищната кооперация намираща се в квартал Хиподрума , ул."Григор Начевич" № 11 вх.А. Водата от дъждовете влиза в нея и подкопава усилено основата отдолу по асфалта - допреди 1 седмица въпросната дупка бе по-малка ,но сега след усилените дъждове вече и самия асфалт над нея започна да пропада усилено на голяма площ и в най-скоро време вероятно ще се отвори голяма цепнатина ,опасна за преминаващите автомобили и пешеходци.

Много моля да обърнете внимание на проблема свързан с безопасноста на всички нас и като живущи в сградата и като водачи на МПС / пешеходци.

С уважение :
Георги Пенчев Пенчев

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Георги Пенчев
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 08 Юни 2008, 14:09

Браво, Пенчев! Приветствам реакцията ти! Въпреки, че ако се снима всяка опасна дупка и се пуска писмо да институциите, чието задължение е сами да ги откриват и ремонтират, ще ни се отвори доста работа. Предлагам ние, варненци, да предприемем подобни действия срещу нашата "заспала" голяма община.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 08 Юни 2008, 14:32

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 16:50, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юни 2008, 14:44

А къде да се оплача ,че половината улица пред дома ми я няма :evil:
В следствие на проливните дъждове ,вече трудно се преминава по драгалевските преки,на места е отнесен асвалта ,а там където е копано за газ или нещо друго и не е азвалтирано ,дъждът е отнесъл чакъла с който е било заровено и сега зеят трапове по половин метър :evil: :evil: :evil:
Писна ми вече оттия безобразни разкопки ,като на археологическо поле сме.
Предполагам и в бояна и в симеоново и княжево е същата работа :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 14:50

Пишете молби в общината! Пенчев хубаво е направил.
Деба и идиотите, вземат зерските данъци, увеличиха, вземат и от пътния данък, вземат такса за смет колкото ипотеката на малък апартамент, а нищо не правят! Нали това обещаха герберите? "Ще оправим пътищата". Не ще закърпим, ще оправим. Да оправят, имат пари.

В нашият град вече има нова рановидност на лежащия, седящия и клекналия полицай.
"Газопроводен полоцай". Много хубава дупка. Копат и заминават. Забраниха ги за малко, ама сега гледам пак се появяват...
Последна промяна D3BEP на 08 Юни 2008, 14:52, променена общо 1 път

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 08 Юни 2008, 14:51

^ Владо, за там май е много зле работата :(
Аз заради постоянно захранване което липсва не мога да се нанеса в новото ми жилище в Драгалевци ,но когато това стане един ден дай-боже неслед дълго просто и единственно от това няма да съм на себе си :evil: Тези квартали нямат канализация , нямат улици като хората ,колкото и да си харесвам новия дом, улица и гледка към планината знам ,че ще ми се разкаже играта от улиците с наносите с калта с дупките и докато при брат ми пиша мейл до кмета за дупка ,там горе няма на кой да се оплача ,че да оправят целия район в полите на Витоша :puke:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Юни 2008, 14:53

vld написа:Писна ми вече оттия безобразни разкопки ,като на археологическо поле сме.
Предполагам и в бояна и в симеоново и княжево е същата работа :evil:

имаме участник познал верния отговор
както мислим двамата с баща ми - София отдавна не е столица а археологическа находка.
на мене лично ми писна от трапове.
напоследък като се прибирам с таксита само от работа винаги предупреждавам шофьорите за трапа точно на входа на пресечката ми и те по невнимание я уцелват защото е огромна и точно в средата.
последния път метраждия с Деу Матиз сменяше гума на колата си заради същата яма и защото неговата джанта беше квадратна... :evil: :evil: :evil: :evil:
на изборите гласувах за кандидат за надежда който беше независим и живее в квартала от 20 години. дори плакатите ходеше и сам си ги лепеше. Само че не успя да се добере до 2-ри тур. :confused:
Смятам че такива хора които сами простигат нещо и познават района в който искат да управляват могат да се справят с проблемите.
А не като ББ който е заобиколен от найстина добри съветници които му дават съвети къде има изгода да оправя пътищата - там където има най-много електорат и там където ще се строй някой бизнес център от който има изгода...
Ако се замислите точно новите булерварди са ремонтирани - Тодор Александров - заради Люлин който има има огромен електорален потенциал, сега ремонтира улица 202-ра заради новите 5 мола които се плануват зад Централна гара, Ломско шосе и Цариградско шосе няма да ви казвам защо ги ремонтира, и сами можете да се досетите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Юни 2008, 15:13

както се казва интереса клати феса :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 08 Юни 2008, 15:53

За да има файда - лично и взимаш входящ номер. Сега само информативно по мейла - не мисе вярва да се случи нещо :confused: Дано де!

А за Витоша наистина е кофти, но от вилна зона стана изведнъж 90% плътност на застрояването и никой не помисли, че само с гледка и голяма къща няма да е достатъчно. Затова си е гот да си караш медарка :mhihi:
Изображение
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 08 Юни 2008, 16:05

Пенчев, и аз всеки ден минавам оттам и знам за какво става въпрос.. :roll: Въобще в нашия квартал е доста зле положението. на улицата пред моя блок на няколко пъти са се отваряли много подобни дупки и така и не ги оправят изцяло. Въобще е пълно с дупки тук и да ти кажа, не си спомням скоро да е идвал някой да ги оправя.. :shock:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Юни 2008, 17:07

А, тва недовидех. Да, Пенчев, изпратил си писмо най - вероятно за кофата със СПАМ.
Ше кажат тука "имаме автоматични филтри за непознати мейл адреси, писма с атачмънти по - големи от едиколко си автоматично се трият, че презадръстват и може да са вируси" - и си готов изгорел с такова писмо.
Може и да се случи нещо, но действително не е това правилната процедура от гледна точка на закона и ако искат, могат да те прескочат.

Молбата се пуска в административната приемна в общината, дават й входящ номер и имаш едномесечен срок за отговор. В нея пишеш: "Прилагам..." и редиш снимките
След което ако искаш вземаш копие на молбата, акчваш се до кметската секретарка и с ивзимаш билетче с час за приемния му ден. В случая според мен е излишно, има една етика все пак да се ходи на среща за сериозни обществени проблеми .За съжаление малко хора я спазват, но има умиращи от глад семейства, бедстващи инвалиди без подслон и ред други, които не могат да се доберат д окмета поради тази причина, че всеки ходи за щяло и нещяло.
Поздрави!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 08 Юни 2008, 17:47

Дзвер, озаглавил съм писмото "Опасна дупка на пътното платно и точния адрес' дал съм копие до заместник кметицата , ако имат малко морал няма да го отбягнат и да остане непрочетено ,знам ли :roll:

Принципно знам ,че процедурата е така както я описа ,но реших първо това да пусна ... 4-те снимки да ги извадя ли в някое фото за да мога да ги приложа към молбата ?

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 08 Юни 2008, 18:20

направо ги принтни ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 08 Юни 2008, 18:54

Колеги подобна случка в Лозенец - миналата година.
Това е улица Богатица (отива към Американското посолство).

Изображение

Изображение

Изображение

Там, обаче, май реагираха доста бързо и я оправиха.
Добре, че човека с Пежото не пострада и трябваше да го вадят от дупката :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 08 Юни 2008, 19:21

Звучен аплоз за писмото :)

Мисля си, че трябваше да пратиш едно копие и на господари на ефира, те може да свършат някаква работа. Но дано и в кметството обърнат внимание.

Следваща

Назад към Извън Темата