Проблем с датчика за чистачките...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Проблем с датчика за чистачките...
Имам следното питане:
някой сблъсквал ли се е с проблем с датчика на предното стъкло за чистачките...!? Прави следното: включва се на автоматичен режим, но чистачките вместо да се задействат от капнали капки работят като на режим-интервал!! Просто си цъкат през определено време и тва е на две коли и са закачани на комп и не иска да даде грешка, но и не работят датчиците правилно!
Някакви идеи...!?
някой сблъсквал ли се е с проблем с датчика на предното стъкло за чистачките...!? Прави следното: включва се на автоматичен режим, но чистачките вместо да се задействат от капнали капки работят като на режим-интервал!! Просто си цъкат през определено време и тва е на две коли и са закачани на комп и не иска да даде грешка, но и не работят датчиците правилно!
Някакви идеи...!?
- SKISA
-
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
И не се усилват и намаляват от силата на дъжда? Пробвай да сложиш копчето за честотата на интервалите на най-горната степен - това е най-високата чувствителност на сензора.
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
и аз го имам същия проблем дори от вчера ми светва и лампата за чистачките. светва за малко когато запаля и след 30 тина секунди изгасва. направи ми впечатление че и не пруска вода на фаровете.това се появи днес и нямам идея от кво може да е някои ако е имал подобен проблем да сподели с нас изхода 

- SKISA
-
-
Anthony_J написа:И не се усилват и намаляват от силата на дъжда? Пробвай да сложиш копчето за честотата на интервалите на най-горната степен - това е най-високата чувствителност на сензора.
не се влияят от силата на дъжда! просто си работят като на интервали,но не действат съобразно скоростта и силата на дъжда...
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Може да ми е леко некомпетентно мнението, но може и да помогне.
Ако не се лъжа в ръководството на е39 пишеше как да превключиш режима - да използва сензора за дъжд или да си работи като нормални чистачки с фиксиран интервал. Трябваше в първо положение на стартера нещо да се направи и се превключваха режимите. Моята като я взех си работеше в режим на сензор и не съм пробвал да я превключвам. Може при теб по някакъв повод да се е резетнала настройката.
Това е само хипотеза , но не пречи да погледнеш ръководството.
Ако не се лъжа в ръководството на е39 пишеше как да превключиш режима - да използва сензора за дъжд или да си работи като нормални чистачки с фиксиран интервал. Трябваше в първо положение на стартера нещо да се направи и се превключваха режимите. Моята като я взех си работеше в режим на сензор и не съм пробвал да я превключвам. Може при теб по някакъв повод да се е резетнала настройката.
Това е само хипотеза , но не пречи да погледнеш ръководството.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колегата горе е прав! при мен стана така както е описано в книжката а там си го пише мн ясно.благодаря колега (хич не ми и мина през акъла да проверя кво пише)
маи ще прочета всичко аз 

- tony555
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: z4
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Моето ръководство съм го изял с кориците, няма такова нещо като превключване на интервали и на сензор. Искам да си изключа сензора, понеже ми прави проблеми, но както изглежда, само в Дару Кар могат да го изключат.
Някой ако намери как се изключва сензора, да го пусне тук, моля.
Изглежда, че на доста хора ще е от полза.
Някой ако намери как се изключва сензора, да го пусне тук, моля.
Изглежда, че на доста хора ще е от полза.
Touring & windsurf club
Re: Проблем с датчика за чистачките...
Здравейте колеги,и аз от скоро имам същия проблем,сензора не реагира при дъжд и чистачките си работят като обикновенни.На диагностика излиза че всичко е наред.Някой от вас,ако е решил проблема моля да сподели.Благодаря.
- armour
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i
- Мечтае да кара: Много работи
Re: Проблем с датчика за чистачките...
Реших го проблема преди няколко дни,абселютно същия по същия начин както е описано в сайта - http://www.meeknet.co.uk/E38/Rain_Sensor/Index.htm
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2