Смяна на виско

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS Touring `96 г.

Смяна на виско

Мнение от a4o » 08 Юни 2008, 13:17

Здравейте колеги,
Силиконовия съединител ми е за смяна и имам въпроси. Някой ако ми отговори ще му бъда благодарен.
Майстора ми каза,че ще ми намери на старо оригинален изправен и било по-добре. Вярно ли е, че е по-добър вариант?
На Е36 еднакви ли са виско съединителите?
Със здраве!
Не е важно дали вървиш, важното е да не спираш!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 08 Юни 2008, 13:28

За колко ще ти го намери? И на мене ми предстои да сменям, но си мисля че това е консуматив и не си струва да се взима 2-ра употреба освен ако не ти го продадат МНОГО евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от a4o » 08 Юни 2008, 13:35

Не сме говорили за пари. По принцип знам, че е консуматив, но ако е свален от катастрофирал автомобил може би има резон.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юни 2008, 13:35

Колега а на тоя ТДС ако му кривнеш главата ,майстора ше ти го оправи ли без пари :?:
Купи си ново все пак не е кой знае колко скъпо и не се разваля често ;)
За дизелите е около 180лв.
За бензинките има и по ефтини вариятни като сакс който е 115лв. в даскалов кар.
Пак в същия магазин има и варианта за дизел,аз си мислех ,че няма разлика между бензин и дизел,но продавача ми каза че ефтиния вариянт много бързо здавал багажа при дизела.
Може да е търговски трик,или шантаж знам ли :roll:
Но втора употреба си е риск.
Все пак има лагер в него който се амортизира постоянно дакато е запален мотора.
То всъщност това му се разваля на виското.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от a4o » 08 Юни 2008, 13:50

Колега vld, Благодаря за отговора.
Имам автомобила от повече от две години и ми се струва, че никога не ми е работило виското правилно. В големите жеги ми се включва вентилатора на климата на втора степен, но това лято не смея да рискувам. Ще го сменям, но мисля, че виското не е най-важното за охлаждането. Със здраве.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Юни 2008, 14:05

a4o написа:...., но мисля, че виското не е най-важното за охлаждането. Със здраве.

Само така си мислиш :mhihi:
Значи перката за климата трябва да се включва само когато виското не смогва,нали се сешташ,че това означава ,че тогава температурата е по височка от нормалната :idea:
Нищо че стрелката не е мръднала.
Тя ако ти работи винаги с повисока темература с около 5 градуса ,ще е на по видоко налягане ,ще ти дърви яко маркучите и тн.
В някой прекрасен момент ако ти избие водата и мотора остане сух ,за секунди е влязла в червеното,а от там следва много скъп ремонт.
Едно е да ти мръдне в дясно и да си има вода в системата,
съвсем друго е да остане без вода и да прегрее качествено.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от a4o » 08 Юни 2008, 14:17

Колега, може би си прав. Ще помисля по въпроса. Благодаря!
Със здраве.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 08 Юни 2008, 20:28

Съжалявам , че се включвам в темата на колегата ... ;)
Имам въпрос свързан с виското : в градски условия , колата поддържа нормална температура , но при каране например на магистралата , при изкачване започва да вдигда температурата !Възможно ли е проблема да е от виското ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Юни 2008, 20:40

Айде не се излагайте втора употреба ще слагате. Вземете си нов и за 20 мин. време ще ви го сменя и няма да ви занимавам с глупости: онова е за смяна, друго и т.н. Доста колеги са доволни от това което съм и споделил от опит и това което съм свършил по колите им.
Относно качване на баир е нормално малко да вдигне Т, но зависи от баира и карането, може да провериш дали ти е читаво виското като вземеш един вестник и го навиеш на руло, вкарваш го към виското и ако спре: купуваш нов, ако не спре и раздроби вестника - питай си питанката и не зори колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 08 Юни 2008, 20:56

NikiNikolov написа:Айде не се излагайте втора употреба ще слагате. Вземете си нов и за 20 мин. време ще ви го сменя и няма да ви занимавам с глупости: онова е за смяна, друго и т.н. Доста колеги са доволни от това което съм и споделил от опит и това което съм свършил по колите им.
Относно качване на баир е нормално малко да вдигне Т, но зависи от баира и карането, може да провериш дали ти е читаво виското като вземеш един вестник и го навиеш на руло, вкарваш го към виското и ако спре: купуваш нов, ако не спре и раздроби вестника - питай си питанката и не зори колата.

Благодаря колега :winky:
утре ще видим резултата :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pet@r » 08 Юни 2008, 21:17

А как разбра, че е за смяна? :shock:
Какви са признаците кажи да знаем, че и някой друг колега може да му е за смяна! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Юни 2008, 9:43

Друг признак на читаво виско е: като запалиш колага студена трябва да фучи като излитащ самолет, друго като е топла колата и като го въртиш с ръка трябва да усещаш съпротивление - не да си се върти свободно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 09 Юни 2008, 15:12

и аз все още не мога да разбера кога едно виско е засмяна (освен когато почне да минава 12ч температурата). На последните ми 2 е36-ци никога не ми е минавало средата а вискотата им като са студени не са зацепени а като е загряла колата след доста каране градско виското пак не е запецено напълно- на запалена кола добре загряла с весник без проблем се спира и не оказва кои знае какво съпротивление ама може би лятото ще си го сменя профилактично ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 09 Юни 2008, 17:37

Аз мойто и с ръка го спирам,но никога не ми е минавала стрелката повече от нормалното,маркучите са нормално твърви или меки кои както иска да го разбира,не разбрах тая диагностика с вестника какво точно показва,за смяна или не?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 09 Юни 2008, 18:15

likeavirgin написа:Съжалявам , че се включвам в темата на колегата ... ;)
Имам въпрос свързан с виското : в градски условия , колата поддържа нормална температура , но при каране например на магистралата , при изкачване започва да вдигда температурата !Възможно ли е проблема да е от виското ?

при мене е същото-само като я зоря и особено нанагорнище извънградско - дига темперетурата-инак даже в наи голямата жега в задръстване или ръчкане в града-не-ама извънградско -над 150- и понанагорнище- грее :roll:

Следваща

Назад към E36