една различна гледна точка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Юни 2008, 18:51

:mhihi: genezis, aми като е ограничен що го не затапиш :mhihi:

А питбула да е умен, не знам нямам подобни впечатления :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 19:05

ама да кажеш че породата ПИТ БУЛ е за итребление....това вече немога да го приема...от този ти пост си личи колко си ограничен в една две материи и невиждайки това мислиш че навсякаде можеш да се изказваш компетентно,ама тоя път се оака много,ама много здраво
от този ти пост си личи колко си ограничен в една две материи и невиждайки това мислиш че навсякаде можеш да се изказваш компетентно,ама тоя път се оака много,ама много здраво
стана за смях...още повече,че правиш изказване от подобен род,без дори да си бил собственик на тази порода куче....

Аз не съм виновен, че ти отъждествяваш породата с твоето куче приятелю.
Какво значи "след като дори не си имал". ???
Трябва да си купя от магазина за да го усетя ли?
Това че съм гледал, макар и чуждо и често съм го разнасял, стига ли?
Или требва да почна да си говоря с него за да признаеш, че съм вникнал в душата му? :mhihi:
Обясни, че аз не знам. Смешен съм, пък ти си сериозен.

Кучето от породата питбул е ужасяващ звяр спрямо всякакви животни. Не овце. Виждал ли си как разкъсва котка?
Не е просто гонене и подхапване както при другите кучета, то просто в момента, когато прояви агресия, не я контролира.
За други кучета, дай да не ти обяснявам... Че един човек така си загуби джипа. Да не е залагал на грешното куче.

Срещу хората действително рядко е агресивно.
Виждал съм куче, убиец, утвърден звяр, да го обиколят хора и да го подмятат, плюят, ритат... То ляга на земята и скимти и лази към някого, когото познава... Не напада.
Но, даже и да не е убиец, кога си нападне е както си требе.
Имаше такъв случай, не бойно куче, не на стероиди, скочи на човек и му захапа ръката.
Орязаха я. Човекът е еднорък.
А кучето спря да му отхапва ръцете, защото го застреляха. На място. Друго не можаха да направят.

Така че, плийз, не ме убеждавай колко мила добросъвестна порода си имаме.

Само за едно си прав. Може би пак хиперболизирах малко, изразих се крайно.
Вероятно съм по - луд пазител на животните и от тебе, гарантирано.
Не искам да ги изкарат и да ги изколят. Не е човешко. Пък и е отвратително приятелчето на някой да го застрелят или отровят ей тъй, заради породата.
Просто породата да се забрани да се регистрира и размножава оттук нататък.
Регистрираните си остават. Кастрирани по възможност.
Който обаче ги отглежда "на черно" - солидна глоба и конфискация и приспиване , честитка. И така.
Породата не трябва да я има. А не че трябва да има масово клане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 20:33

Посоката ти на разсъждение е грешна, Дзвер. Закона не трябва да е срещу определени породи кучета, защото Питбула далеч не е единственото куче, което може да ти счупи кост, когато те захапе. Има маса породи кучета, които могат да бъдат също толкова опасни, че дори и повече (защото питбула много рядко напада човек). Като почнем от кавказка, каракачанска овчарка, дого-аржентино, разните мастифи, доберман, ротвайлер и още много и много...
Проблема не е в кучетата, а в СТОПАНИТЕ им. Съответно и санкциите трябва да са срещу стопаните им. Ако те е нахапало куче на улицата, стопанина му да се съди по бързата процедура за средна или тежка телесна повреда, и да се влиза в затвора.
Така всеки ще си преценява сам може ли да се справи с куче от такава порода, дали да го озлобява, дали да си позволява да го води без намордник (ако се налага глоба от 1000лв за всяко куче без намордник, нещата биха изглеждали малко по-различно), и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 20:56

Ти ми приписваш посока на разсъждение, която нямам .Вероятно си я чел някъде... Не и в моите постове.
Повтарям:
Питбулът, за разлика от другите породи се характеризира с:
1. Неконтролируема агресия.
2. Омраза, предимно към всякакви други животни.
Сходно поведение имат Старфордшир и Дого Аржентино. Особено второто. То е следващото с чести нападения над хора.

На всичи надъханки им предлагам един опит. Направете го, после да си говорим. Сериозно. Недейте само приказва колко е наред всичко с питбулите и че ДЗВЕР-а е лошия.

Една кърпичка, напоете я с кръв, може и малко и я дайте на вашето дете с питбул наблизо.
Да видим, питбула обича ли децата или са вкусни.
Или по - добре недейте, защото реакцията е почти гарантирана.
Реакцията на питбула към кръв в 99% е подобна на реакцията на акула.
Изпитано, приятелю ACCELERATOR и приятелю genezis .
Не знам колко умно го мислите, но има ситуации, в които това животно буквално губи разсъдъка си.
Щото гарантирам, че една интелигентна домашна немска овчарка в подобна ситуация няма да разкъса детето.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 21:26

Извинявай, приятелю Дзвер, но последния ти пост направо ме разсмя. За съжаление нямам нито дете, нито питбул (беше на приятелката ми, с която бяхме 6 г и половина, кучето ѝ го подарих аз, и аз съм се занимавал с него, защото на нея ѝ омръзна някъде след първата годинка :lol: ), но с удоволствие бих ти демонстрирал номера с напоената кърпичка ;)
Това, което ще направи кучето (и съм 1000% убеден, от ЛИЧЕН ОПИТ), говоря за въпросния питбул:
- първо с каквото и да е напоена кърпичката, ако ще и с сос от свинско, кучето няма дори да дръпне кърпичката от детето. Не можеш да си представиш колко е нежен с малки деца, и как ги пази. Имам чувството, че не смее да ги докосне. Ще откачи, защото му мирише на храна, ще подскача наоколо и ще лае с писклив глас, но НЯМА да си я дръпне сам, особено пък от дете.
- ако все пак детето му даде кърпичката, той ще я вземе супер внимателно.
- след като я вземе, най-много да я сдъвче. Ще я подъвче, докато разбере, че не става за ядене, и докато се изгуби вкуса, и после ще я изплюе.
Кучето не е толкова тъпо, че да яде парцал :lol:

Много често се е случвало, когато в кухнята се приготвя сурово месо, на пода да капне кръв. И като по чудо, още сме живи :mhihi:
Кучето естествено ще я оближе, както би направило със всяка друга храна, която падне.
Това е.

Не знам какво си гледал, какво си видял... Възможно е да си се сблъскал с кучето на някой пишман-кучкар, опитващ се да озлоби питбула си, насъсквайки го срещу сурово месо... Един комплексиран човек може да се издевателства по много начини с куче, и ако желае, наистина да го превърне в машина за убиване, но това може да го постигне и с дакел. Като казах дакел - знаеш ли как и защо е селектирана породата дакел, и за какво се е ползвало това куче (а може би и още се ползва)???

По много теми съм съгласен с теб, Дзвер, но... след последното ти мнение вече съм сигурен, че ти куче не си имал, камо ли - питбул. :lol:
Ще ме извиняваш, но това за кръвта и акулата са абсолютни глупости :lol: :lol: :lol:

Мисля, че е безпредметно да споря с теб (знам, че дори и да не си прав, няма да се предадеш :lol: ), така че стига толкова.

ПП: към горния списък с кучетата-убийци прибавям и дакела :lol:

Блондинка зад волана
Аватар

Мнение от Лина » 06 Юни 2008, 21:35

Не знам откъде да започна, ясно е че характера на кучето зависи от дресировката и прочие, но на някои породи просто им е заложен даден ген и поведение, което се проявява при провокация.

Аз имам хъски, от 5 години вече, но миналата за малко да остана без него. В южния парк един питбул го захапа, само защото мойто куче също беше мъжко, и направи грешката да се приближи до него.
Водихме го по болници, сменяли сме чаршафи напоени с кръв , а ветеринарите ни бяха казали да чакаме , че са направили каквото могат... Ако преживееш подобно него, да стоиш 24 часа до кученцето ти и да му даваш вода от биберон , защото само скимти и не може да се помръдне , едва ли после ще защитаваш породата. Както и да е, стопанина беше осъден и двете му кучета, от дискутираната порода бяха омъртвени , а на него му беше наложена глоба.

Държа да отбележа , че не е единствения такъв случай! Имам и други познати, преживели го и такива простили се с любимците си , заради малоумието на някой, да отглежда порода, предназначена за къща, наморник и разумен собственик.
I'm a little bit of everything
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 21:50

Немската ми овчарка са го нападали всякакви кучета, без той нищо да е направил - други немски овчарки, ротвайлер, кокер шпаньол, коли, пудел, бездомни кучета, та дори и питбул (и моя най-безцеремонно си го хвана за врата, и го тресна по гръб :mhihi: :mhihi: :mhihi: ). Предполагам, Лина, че този този питбул не е първото куче, което се е сбило с твоето. Така че не е от породата, а от ПРИРОДАТА на кучетата. На всички кучета генетично им е заложено да се бият помежду си. Вълците по този начин определят йерархията в глутницата.
Това, че питбула му е тежка захапката е друг въпрос. И точно затова мисля, че всички кучета, не само питбула, трябва да се извеждат с намордници. Вината е изцяло на собственика, а не на кучето.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Юни 2008, 0:30

Акселератор, то като те гледам питбула и хора ако почне да яде ще обвиниш обществото.
И значи какво? Питбула не налита на други животни и кръвта не го интересува, агресия не проявява, а?
Ок. Да кажем, че не съм имал питбул. Камо ли пък куче :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Питбула значи се бие за щяло и нещяло от йерархия на глутницата :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти да не гледаш глутница питбули :)
Ако гледаш, ше ми я покажеш ли, че аз повече от три отгледани заедно на едно място не съм виждал... Редко глутницата им расте много... Най - големата им глутница е в отделни клетки.
Личи си, че ти си вникнал дълбоко.... И си кораво запознат....

Явно е - някои умни решения трябва да се налагат със сила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 07 Юни 2008, 1:40

Лина написа:Не знам откъде да започна, ясно е че характера на кучето зависи от дресировката и прочие, но на някои породи просто им е заложен даден ген и поведение, което се проявява при провокация.

Аз имам хъски, от 5 години вече, но миналата за малко да остана без него. В южния парк един питбул го захапа, само защото мойто куче също беше мъжко, и направи грешката да се приближи до него.
Водихме го по болници, сменяли сме чаршафи напоени с кръв , а ветеринарите ни бяха казали да чакаме , че са направили каквото могат... Ако преживееш подобно него, да стоиш 24 часа до кученцето ти и да му даваш вода от биберон , защото само скимти и не може да се помръдне , едва ли после ще защитаваш породата. Както и да е, стопанина беше осъден и двете му кучета, от дискутираната порода бяха омъртвени , а на него му беше наложена глоба.

Държа да отбележа , че не е единствения такъв случай! Имам и други познати, преживели го и такива простили се с любимците си , заради малоумието на някой, да отглежда порода, предназначена за къща, наморник и разумен собственик.

не се сърди, но това е :kuku:
очевадно е, че когато е взето решение за гледане на куче е нямало подготовка и възможност/умение

подкрепям ACCELERATOR,
ако някой има повече от 4 CAC, не виртуални, ще има възможност да се задълбочим в кинологията :mhihi:

иначе брат'4еда са е заженил, ма менье моу ма лаът :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Юни 2008, 9:22

Аве аз титли може да нямам но смея да твърдя, че много по - добре познавам домашните животни от такива герои с титли. Аз не мога да гледам на кучето като обект на тунинговане, за мен и такова гледане е против естствената му природа и характер. Как ше се държи едно такова глезено режимно зверче, само мога да подозирам, но мисля, че макар и скъпо, то е далеч встрани от нормално куче.

Изказване, в типичния интелектуален стил на Нуклеара :) Все едно да кажа: можем да си говорим за жени, ма само с някой, който е преспал поне с 4 манекенки. С международни титли.

Както и да е. Поздрави и умната с домашните любимци .Верно е, има хора дето гледат крокодил във ваната и съседите им даже не подозират.

Потребител
Аватар

Мнение от firefox » 07 Юни 2008, 17:58

Несериозно е да се поставят всички кучета от една порода под общ знаменател!
Според мен характера на кучето зависи главно от обучението и възпитанието. Представата за питбулите е насадена благодарение на лапетата които си взимат такива кучета да се правят на мачовци. И какво прави лапето като си вземе питбул ? Цял ден кучето виси по разни парцали, гуми и клони и малкия се радва на силната му захапка и го съска на всичко живо. Обучението на това куче преминава само в уроци да напада и като захапе нещо да не го пуска на никаква цена. Ако някой се държи така с голдън ретривър и той ще откачи и вече няма да е една голяма златиска играчка. Разбира се и ако един сериозен човек се заеме с възпитанието на питбула той ще стане едно нормално добре възпитано куче.
Чау чау и шарпей също са бойни породи обаче като си ги вземе някоя мадама и по цял ден ги лигави и мачка с приятелки кучетата се социализират и стават безобидни, защото в тях не е насаждана и толерирана агресия.
Така че моето мнение е че породата има много малко значение за характера на кучето,а който иска агресивно куче трябва да е отговорен и да не допуска то да застрашава други животни и хора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Юни 2008, 18:34

Чау чау и шар пей са били бойни породи...
Под въздействието на метаамфетамин, стимулиращ адреналина приятел.
Тая малка подробност пропусна.

С такъв и тебе можем да те сбием например с майка ти, нали , давам го като пример, не нещо против теб или женаа, просто да е ясна картинката.
А иначе проблемъти им и това заради оето са се отказали от боевете с тях, че че са били твърде мили и добродушни и не проявяват даже тренировъчна агресия.
Опитът е бил за селекция на бойно куче с по - къс врат и къси уши(в случая с чау чау и дебела защитна козина), успешна, ама не го докарали на характер.
Докато при питбула определено се е получило.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Юни 2008, 18:39

що разбирачи мамата си трака :mhihi:
тва с чау-чау-то уби рибата :mhihi:

младши ентусиаст