Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 8:24

Те са поне 100 теми точно като тази в тоя форум. Бая заключване тра да падне.
Аз по принцип не ги обичам тея новини, ма на кой да се оплача....?

Лошото в пешеходците не е само културата и това, че не ги глобяват. Лошото е, че те имат вече създадено едно вътрешно чувство, че шофьорите трябва да ги пазят, че даже и те(пешеходците) да не преценят правилно ситуацията, шофьорът е длъжен да го прави.
Затова са способни да ходят като гламави и да очакват от шофьор на 10 тонен автобус точност в завоя до милиметър.

Точно за това аз си мисля, че трявб ада има сериозн глоби за пешеходците. Да се постреснат малко.
Друг въпрос е обаче, ако вземат и ме глобят на мойта улица например че ходя по пътното платно, аз кво ше напрайм. Че на практика няма тротоар от паркирани коли. Проблемът не е един.
Обаче ситуацията е абсурдна. Излиза, че според закона за движение по пътищата пешеходец не може да бъде нарушител на правилника.
Е. вчера влизам с ляв от голям, трилентов път в локална уличка на скорост, зер пътят е много натоварен и в уличаката три пешлемета, и едното като ме видя, хукна да пресича, двете останаха. Спирачки... Добре, че светофара беше спрял тея отдясно. И че нямаше никой зад мен. И ако го ударим кво прайм, аз ли съм виновен? Баси тъпанарската логика, излиза че след като съм с кола требва да напрайм всичко възможно ако ше има произшествие първо мен да ме ударят. Чак тогава вече може да удряме и нарушителя.

Потребител
Аватар

Мнение от BMWear » 06 Юни 2008, 22:54

Maverick_VS написа:
Mollov написа:Пешеходците започват да имат някво уважение към водачите на МПС едва когато те самите станат такива....

Е това е много вярно :yes: ;) ! Аз откакто взех книжка дори на пешеходна не тръгвам да минавам ако примерно е само 1 кола и след нея чисто - за какво да го нервирам човека - или пък ако са 2-3 и се движат "в пакет броня до броня" -> просто осъзнаваш опасността, че 1ят ако успее да спре следва верижна! Да ама тия пенсии как да ги проумеят тия неща - на какво съм се нагледал(както и вие естествено) - само 1 пример -> една баба реши, че ще пресича бул. В.Левски, малко след попа, с 2 торби с скорост сигурно 2м/мин - от там какви маневри последваха от колите - все едно линейка или пожарна(или и 2те :mhihi: ) минават!

:clap: точно казано....

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 07 Юни 2008, 0:47

Аз като пешеходец ще си кажа мнението, пък вие ме псувайте колкото си искате. (На всеки ще бъде отделено нужното внимание ОБЕЩАВАМ) Ако пресичаш някоя улица и изчакаш автомобилите да спрат, после се налага да спринтираш като Карл Луис, за да стигнеш до заветния друг тротоар преди чревеното. Ако има разделено движение, може да останеш по средата (Между края на мантинелата и островчето на стълба на светофара, пътеката и без това минава от там, просто спираш.) и да се надяваш някой да не реши да прави обратен като мине от там (Случвало ми се е, да видиш как после гоня калибра и я замерям с огледалото и. Което оня отчупи в мантинелата понеже видя, че има хора, но реши да мине през пешеходната като само завие по-остро, вместо да спре или да си завие през платното като нормален човек, за да спести 3 метра, зер колата ще изгори 30гр. по-малко бензин) или да започнеш да пресичаш, разчитайки някой от последните 2-3 ленти да не те качи на капака докато отчаяно плонжираш към отсрещния светофар. Това на големи те булеварди и то само в редките случеи когато не ти се налага да обикаляш коли псрели върху, понякога и по-навътре в кръстовището от пешеходната пътека и няма камикадзета които минават на жълто с по 80-100 км/ч или на червено с ниската скорост от 50-70. (Внимават някой да не ги удари ли, що ли?)

На малките улички за тротоар може да забравиш, ако въобще някъде го има, той е зает от един или два реда паркирали автомибили и ти нямаш избор, освен да се движиш по платното, а там имаш съвсем минимален шанс за оцеляване заради кварталните рейсъси, които инават през легнал полицай със скорости като за извънградско и после 100-200 метра вкарват колата в пътя. (Един нервак ми направи забележка от терасата на първия етаж, че съм минавал близо до колата му, която беше заела целия тротоар и някаше от къде да се мине, ма като му огънах предния калник с 5-6 шута омекна.)

За липсата на каквито и да е пешеходни пътеки, подлези, надлези или каквото и да е няма да говоря, но е факт, че в голям за България град като Варна лично съм виждал поне 20 спирки, за да стигнеш до които трябва да минеш през улица с натоварен трафик, но липсва дори знак обузначаващ това, че там може би пресичат хора. И шофьорите си перкат с по 80-90 (А аз знам, че в града е разрешено 50, греша ли?) и не ги интересува. Съответно пешеходците чакат 5-10 мин някой да спре или да намали, за да може да се мине и после минават на "ръш" като малдши отряд на алкайда. (Един път имах време и реших да чакам и на около 40 и някоята минута един колега от форума, беше с черно е30 СТ5096** със стикер, да е жив и здрав човека, спря и отнесе доста псувни за това плюс риска да му залепят задния номер на гърба на предната седалка.)

Накрая ще обобщя, че в България да си пешеходец си е жив сървайвър, хората вече не ги е нея дали ще ги блъсне някой, убие, наппави инвалид и т.н. Просто скачат и тръгват през платното. (Не един път съм дърпал хора да не тръгват в даден момент и съмим спасявал живота, пък те вместо "мерси", "д*ба....нататък го знаете") Но има и свестни пешеходци, малко но ни има, горе-долу колкото шофьорите които спазват правилника за движение сме.

Почвам да си нося по едно паве във всяка ръка, да лекувам недисциплинирани водачи и пешеходци! Писна ми да плонжирам докато пресичам, зада не ме отнесе поредния идиот минал на всичко друго но не и на зелено, да се вардя като вървя по тротоара от паркиращи с ръчна коли и такива, които просо минават от там за да избегнат задръстването и това докато заобикалям паркиралите по него коли. Омръзна ми да обикалям спрелите върху нешеходната пътека, на сприката или на входа на подлеза коли. Ако сте във Варна и видите зверски разкривена физиономия на пешеходец или някой такъв почне да ви троши колата вместо да я заобиколи когато навлезете в кръстовише и спрете, защото е червено, по-добре не слизайте, че става страшно и за мен и за вас.
П.С. Защо когато в България шофьор спазва правилата на движение всичко е наред, а ако го прави пешеходец той рискува живота си?

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 07 Юни 2008, 8:02

По повод на това, което каза колегата тошо, мога да отбележжа, че културата на движението във Варна е една от най- ниските в страната. От там идват всички проблеми. В София е много по- натоварено, но се кара по- спокойно, и пешеходците по- малко страдат. За съжаление обаче, и там загиват хора, като в конкретния случай.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Юни 2008, 9:49

П.С. Защо когато в България шофьор спазва правилата на движение всичко е наред, а ако го прави пешеходец той рискува живота си?

Ами не са много тея "чисти" пешеходци, които спазват правилата за движение по пътищата. Всъщност, повечето от тях:
1. Не познават по - важните правила за движение по пътя.
2. В главата си имат едно "златно" правило: щом съм пешеходец съм с предимство, колата трябва да направи път.
3. Тотална липса на наблюдение и съобразяване с пътната обстановка. Виждат кола. Гледат я гадно и я мразят. Не кола без предимство. Не колона от коли. Не завой. Не задръстване. Чак толкова съобразителни не са.

А иначе, и шофьорите карат по закона и си рискуват живота не по - малко. Културата е такава.
Нали, жал ми е за пешеходците. Всъщност ми е жал за всички, загинали по пътищата, даже ако е заради миг невнимание, а не съвсем без вина. Но явно и всчките да ги споменем, няма какво да постигнем... Това е и така ще е. Като колите се удвоят, движението ще се забави и катастрофите ще намалеят и толкова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 07 Юни 2008, 10:44

Не трябва да се разглежда проблема с движението по пътищата изолирано.В България загиват хора, защото :
1.законите са глупави
2.законите може безнаказано да не се спазват
3пътищата и колите са кофти(поне по-вечето)
Тук цари тотална анархия и корупция и е резултата е налице.
Проблема няма да се реши,ако хората станат по-съвесни-това е невъзможно и е исторически доказано.Трябва да си извоюваме нормални закони, работеща съдебна система и държавата ще се оправи и не само този, а и повечето проблеми ще изчезнат. Тези, които в момента държат властта нямат финансова изгода да променят нещата, но е факт, че в никоя нормална държава никой няма да ги търпи и две минути.Проблемите трябва да се решават кардинално, а не на парче, защото иначе се измества фокуса и резултата е нулев.

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 07 Юни 2008, 15:52

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 16:52, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Юни 2008, 17:45

всички шофьори сме и пешеходци...!!обратното не винаги е вярно! така че всеки от нас може да изпадне в ролята на пешеходец и не е лошо да знае за какво иде реч.
никой мисля от спорещите не говореше за неспазване на закона от една или друга страна-ясно е ,че и от двете страни има неспазващи и ненормалници!!!(
аз говорех,че АКО ШОФЬОРА Е СПАЗИЛ ПРАВИЛНИКА не трябва пак в него веднага да търсят вината за произшествие с пешеходец!! има си правилник ,бе!!! как да го пазя ВИНАГИ!!!??!?!? няма как да стане!! и независимо от последствията и пораженията трябва да се гледа кой е спазил правилника!!! според мен това е положението!! аман от това: ма дайте са да га пазим ,че те са по-нежни!!! ми дайте тогава трабантите да са с предимство независимо от светофара ,щото са от картон или некое Фиат Чинкуеченто да е по-с предимство от мене ,щото ако го уцела и ше се разпадне...!!!! /и аз пъ - фък май семф ин май симпъл хед - да зема да напиша фиат с голема буква!!!!/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Юни 2008, 17:55

Аве точно на това кръстовище не знам, ако не е спазвал правилника мисля си че не само 1 пострадал щеше да има, явно нещо се е случило необичайно, може и момичето да е паднало под гумите...

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Юни 2008, 17:59

а бе вие не чухте ли ,че светофарната уредба била се прецакала!?!? аз поне така разбрах...!светело и в двете посоки зелено.... нелепост някаква....!!! ма са пак шофера ше дърпат ,щото е требвало да гадае ,че светофара е преебан и че пешеходец ше се подлъже да мине и е требвало да изследва паветата преди да мине ,че ен държат толкова на спиране и да спре....!!! :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Юни 2008, 18:06

SKISA не знам какво си разбрал, това е светофара на Дондуков и Васил Левски.
Когато светне зелено за десен от Дондуков по Левски светва и на пешеходците зелено - ВИНАГИ.
Но там има ВИНАГИ талпа с хора която няма как да сгази само един от тях ако не ги е изчакал...

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Юни 2008, 18:10

бе ясно ,че като стветне за направо и за надясно за колите светка и за пешеходците направо...!!баси тва ако не знам!! те твърдяха,че и в двете посоки по двата булеварда е светело зелено и тя е пресичала ,а той я е отнесъл....!това чух по телевизията-не знам каква е истината!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Юни 2008, 18:20

автобуса я завлича, завивайки надясно... на хиляди места се случва във всеки един момент, какво чудно има, не знам...
а като чета ситуацията на дзверо, добре, че не съм му съгражданин... ето че има и бая шофери, дето не знаят правилника... :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Юни 2008, 18:28

Владо написа:автобуса я завлича, завивайки надясно... на хиляди места се случва във всеки един момент, какво чудно има, не знам...
а като чета ситуацията на дзверо, добре, че не съм му съгражданин... ето че има и бая шофери, дето не знаят правилника... :help:

Ти луд ли си или просто си пешеходец?
Къде точно не зная аз правилника?
Какво общо с правилника има поста ми?
И отде знаеш аз как карам?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 07 Юни 2008, 19:06

жалко за момичето.. но тука пак сте навлезли в някакъв сценарии. :)
Всеки казва някаква случка и хоп - етикет на всички. Глупаците както и да се предвижват те ще си останат такива. Аз може би клоня леко в ползва на пешеходците, вярно че ги има гламавите - но гламавите с коли са повечко .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата