една различна гледна точка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

една различна гледна точка

Мнение от genezis » 06 Юни 2008, 12:24

http://vbox7.com/play:e20b37aa

да променим малко мнението на хората :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 12:35

Питбула е много игриво и умно куче. Изключително рядко може да нападне човек - само ако е обучено за това, или ако някой посегне на стопанина му. Иначе са много добронамерени.
За съжаление наистина има склонност към агресия към себеподобните си (т.е. към кучета), и с това трябва да се внимава още докато е малко. Поради тази причина не го препоръчвам за първо куче - определено трябва да имаш опит, иначе рискуваш да разхождаш кучето си само на повод. ;) Още повече, че много собственици умишлено насърчават агресията.

ентусиаст
Аватар

Мнение от genezis » 06 Юни 2008, 12:46

12 години гледах един такъв красавец......
беше син на всеизвестният Софийски елитен представител на породата КИТ
друго освен на хората овцете не закачаше...мале с тея овце що ядове съм брал :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 12:46

ACCELERATOR написа: Още повече, че много собственици умишлено насърчават агресията.

Искаш да кажеш, че защото храня моята кавказка овчарка със сурово месо два пъти в месеца, тя от малка като надуши циганин и тръгва да гризе оградата в опит да го докопа? Примерно?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юни 2008, 13:06

Archangel написа:
ACCELERATOR написа: Още повече, че много собственици умишлено насърчават агресията.

Искаш да кажеш, че защото храня моята кавказка овчарка със сурово месо два пъти в месеца, тя от малка като надуши циганин и тръгва да гризе оградата в опит да го докопа? Примерно?
аз мисля че той имаше предвид най вече питбулите ;) ,като знаеш какъв е типичния им собственик..(без да обобщавам,има много изключения разбира се) :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 13:07

Ами към цигани специално много кучета имат неприязън. Аз имах немска овчарка, и пак беше така. Циганите си миришат по специфичен начин, аз така си го обеснявам :winky:
Относно суровото месо - това са градски легенди, че кучето се „озлобявало“ от него. Абсолютни глупости са това. Даже съм чел, че е полезно да се дава 1-2 пъти месечно.
Последна промяна ACCELERATOR на 06 Юни 2008, 13:10, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юни 2008, 13:10

ACCELERATOR написа:Ами към цигани специално много кучета имат неприязън. Аз имах немска овчарка, и пак беше така. Циганите си миришат по специфичен начин, аз така си го обеснявам :winky:
ми специфично е,който и да е да се къпя 2 пъти годишно :lol: :lol: ...(макс. :mhihi: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 06 Юни 2008, 13:12

ми като харата ве - неприязънта към мангалите е като условен рефлекс :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '89 BMW 320i Coupe

Мнение от VEYRON » 06 Юни 2008, 13:16

От 10 години имам стафордшир и мога да твърдя че са много послушни,умни и обичливи кучета. Всичко според мен е въпрос на възпитание, но все пак всеки трябва да внимава с такъв тип порода куче. Разлигави ли се или ти се качи на главата може да береш много ядове. Трябва да се знае кой е стопанина вкъщи. И питбулите и стафчетата са много подходящи за отглеждане в домашни условия, дори и ако има малки деца.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 13:42

Ае порода, възникнала за гладиаторски боеве. Борба с бикове.
Ще да е особено умна и никак няма да е агресивна.
Нали, то е особено ясно че освен генът и възпитанието имат значение.
Обаче тука говорите за гена. Е откъм ген тея "мили" животинки са доста ощетени.

Иначе ,стига да искате, има и обратното.
Виждал съм какво става от улична мъстия, държана на тъмно и хранена със сурово месо.
Мисля, че би разкъсала и питбул. Въобще момента на замсляне преди нападение го нямаше, веригата и беше одрала врата да се хвърля, буквално се засилва и в един момент полита назад, спряна от веригата.

По принцип обаче, за да ми каже някой, че питбула е умно куче, просто не е виждал умно куче.
А за да каже, че не е агресивно, сигурно не е сигурен в породата му. За 1 месец може да се докаже всеки питбул дали е агресивен. Генетично заложената му агресия си личи не по това, че ви е облизал ръцете преди малко. Личи си като се постави при равни условия с други породи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 14:04

D3BEP написа:По принцип обаче, за да ми каже някой, че питбула е умно куче, просто не е виждал умно куче.
А за да каже, че не е агресивно, сигурно не е сигурен в породата му. За 1 месец може да се докаже всеки питбул дали е агресивен. Генетично заложената му агресия си личи не по това, че ви е облизал ръцете преди малко. Личи си като се постави при равни условия с други породи.

Tи какво куче имаш, и имал ли си питбул, че се изказваш толкова компетентно? Аз съм имал 2 немски овчарки (едната беше на братовчед ми, но живеехме заедно), и питбул. Немската овчарка се води за една от най-умните породи, доколкото знам, така че имам база за сравнение.
На питбула сестричката му беше собственост на един приятел, който го държеше в една клетка почти през цялото време (става дума за седмици, прекарани вътре, без да излиза). Мога да ти кажа, че това куче (женското) е едно от най-добродушните кучета, които знам. Всяко друго куче при такива обстоятелства ще се озлоби, но това в редките случаи, когато успяваше да излезе от клетката, започваше да си играе с децата на двора, и никога не съм го виждал да напада други кучета, за разлика от брат ѝ ;)
За интелигентността - това е много относително понятие, и е като при хората - има умни, има и тъпи кучета. А и много зависи от собственика им. Но като цяло питбула е податливо на дресировка куче (за разлика например от каракачанката, или пък кавказката овчарка), и затова го определих като „интелигентно“ куче, макар и да не е много точно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 06 Юни 2008, 14:12

ACCELERATOR написа:........Питбула е много игриво и умно куче. ............

:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 16:39

Tи какво куче имаш, и имал ли си питбул, че се изказваш толкова компетентно? Аз съм имал 2 немски овчарки (едната беше на братовчед ми, но живеехме заедно), и питбул. Немската овчарка се води за една от най-умните породи, доколкото знам, така че имам база за сравнение

А ти чувал ли си за град Поморие? И за град Бургас...
И кво викате... Щерка на Кит?
А Муци знаете ли го? То май нямаше много щерки.
И май е по - пример от Кит.

Принципно не съм имал питбул и няма и да имам. Освен ако не блъсна някой на пътя и да го прибера от чувство за вина.
Но така ... да се изразя... Виждал съм питбули.
Не по телевизията.

И както вече казах: да, може отделното куче да е добре възпитано.
Породата обаче по мое виждане е за изтребване.
И проблемите й никъде по света не са преодоляни. Навсякъде е затънала в каша и мизерия.
Жертва е, жертва на човешката алчност и кръвожадност, но това че е жертва не значи че всикчи трябва да й ставаме жертви.
Били агресивни само към кучета. Или само към овце. Браво.

ентусиаст
Аватар

Мнение от genezis » 06 Юни 2008, 17:43

D3BEP написа:
Tи какво куче имаш, и имал ли си питбул, че се изказваш толкова компетентно? Аз съм имал 2 немски овчарки (едната беше на братовчед ми, но живеехме заедно), и питбул. Немската овчарка се води за една от най-умните породи, доколкото знам, така че имам база за сравнение

А ти чувал ли си за град Поморие? И за град Бургас...
И кво викате... Щерка на Кит?
А Муци знаете ли го? То май нямаше много щерки.
И май е по - пример от Кит.

Принципно не съм имал питбул и няма и да имам. Освен ако не блъсна някой на пътя и да го прибера от чувство за вина.
Но така ... да се изразя... Виждал съм питбули.
Не по телевизията.

И както вече казах: да, може отделното куче да е добре възпитано.
И проблемите й никъде по света не са преодоляни. Навсякъде е затънала в каша и мизерия.
Жертва е, жертва на човешката алчност и кръвожадност, но това че е жертва не значи че всикчи трябва да й ставаме жертви.

до сега дзверче определено ме развеселяваше с постовете си по всичи теми било то за кучета,котки,коли музика филми или квото и да е друго....явно си много голям капацитет във всички области....няма лошо

ама да кажеш че породата ПИТ БУЛ е за итребление....това вече немога да го приема...от този ти пост си личи колко си ограничен в една две материи и невиждайки това мислиш че навсякаде можеш да се изказваш компетентно,ама тоя път се оака много,ама много здраво
стана за смях...още повече,че правиш изказване от подобен род,без дори да си бил собственик на тази порода куче....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ACCELERATOR » 06 Юни 2008, 18:44

D3BEP написа:И както вече казах: да, може отделното куче да е добре възпитано.

Aми не си прав. :roll:
Питбула си е куче, като всички останали. Преди, като бях малък, същата слава се носеше за доберманите. Какви ли не истории се говореха. Мисълта ми е - нарочи ли се някоя порода, и край.

То по тази логика - питбулите са развъждани за схватки м/у кучета, ами в такъв случай - немската овчарка пък се използва по границите да лови престъпници, или в полицията - пазят мачове с тях и т.н., т.е. - обучават ги години наред да нападат хора. Значи им е вродено?
Всяко куче може да стане агресивно, зависи от стопанина му. Мен и пудел ме е хапал, но не са ме писали по вестниците. Питбула е опасен дотолкова, доколкото захапката му е доста мощна, но същото се отнася и за породи като ротвайлер, булдог, разните там овчарки - кавказка и т.н... Дай да се изтребят всичките?!

Следваща

Назад към Извън Темата