Въпрос относно изплащане на щета по автокаско?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Въпрос относно изплащане на щета по автокаско?

Мнение от miroslav4ev » 06 Юни 2008, 12:59

Въпросът ми е следния:
застрахован съм в Булстрад с бонус каско (платил съм го ) за 11000лв.при щети.
изплатиха ми 120 лв. за:
счупено задно триъгълно прозорче
надрана боя на предна и задна врати
счупен стоп
Това според вас нормално ли е, като сума, лично на мен ми се струва много малко? При положение че оригинален стоп струва около 250 лв.
Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми ще съм му благодарен, ако окаже съдействие.
Благодаря Ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 13:33

Ами аз съм в булстрад, за надиране на задна броня към 180 лв.
Отпреде за боядисване и халоген, към 200... Нещо такова.
Но зависи колко ти е стара колата, твоята е по - старичка,
и в какво състояние е, ако и преди това е била гнила, надрана... Плащат по - малко.
според мен не са ти признали някоя от щетите. Опитай там!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Юни 2008, 14:50

Тва как е заведено? Щета на паркинг? Протокол от КАТ имаш ли? Щото без протокола мисля ти намаляват от парите, изискват го вече задължително.. мен за леко чукнати преден калник, маската, бронята, и счупен мигач ми дадоха 310лв, без представяне на протокол (не знаех, че го искат)...

Имай в предвид, че имаш 11к за щети, ма тва ти е сумата, до която можеш да стигнеш сумарно при предявавяне на искове по изплащане на щети... демек примерно няколко пъти да се удариш тук-там, счупени "стъкларии", тва-онова... реално сумата не показва автоматично, че ще получаваш по-сериозни оценки... те така си хапват по-яката застрахователна премия заради голямата сума за щети, ма ти реално трябва да се удариш (леко, към средно, без тотали) едно 3-4 пъти, че да ги "направиш" тия 11к...

Пък и нов стоп струва 250лв, ма те по Шваке ти "състаряват" стоповете до 1993г. (гледам от тогава ти е колата) и смятат... сигурно състарени стоповете ти струват не повече от 60-80лв и са ти дали 40лв за единият стоп (примерно, смятам наизуст)...

Но да ти дадат 120лв за тия неща си е смешно... мен миналата година за две надирания на преден и заден калник ми изплатиха 190лв, ма тогава протокол от КАТ не искаха (за щета на паркинг)...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 06 Юни 2008, 15:44

Mollov написа:Тва как е заведено? Щета на паркинг? Протокол от КАТ имаш ли? Щото без протокола мисля ти намаляват от парите, изискват го вече задължително.. мен за леко чукнати преден калник, маската, бронята, и счупен мигач ми дадоха 310лв, без представяне на протокол (не знаех, че го искат)...

Завел съм щетата със служебна белжка от Кат за произшествие на паркинг.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Юни 2008, 15:54

Лошо... ходи да им търсиш сметка що искат да ти изплатят толкова малко.... трябва да има няква причина, щото само боядисване на един елемент вече е между 120 и 150лв... дори и колата да не е металик...

btw. Ако одраното изглежда да е станало преди повече от седмица-10 дни отново не ти го признават, щото е трябвало да ги уведомиш в 3-дневен срок за щетата.... а ако не си го направил автоматично пада това одраното като възможност за изплащане... те хубаво ти го завеждат, ма после кинти - йок...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

..

Мнение от Василев » 06 Юни 2008, 16:49

Преди няколко дена ми се случи нещо подобно .. в 7 и 30 сутринта видях
как двама наркомани ми счупили предното дясно стъкло и се опитват да
откраднат ДВД то .. докато ида до колата , те се разбягаха .

..та чакам да минат 15 дена още за да видя колко ще ми изплатят за това
нещо . От булинс инспектора или както се води там ми каза че щели да
ми платят двд то на каквато цена е днес .. а тя не е мръднала . Така че
само чакам и се надявам да съм доволен после :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 06 Юни 2008, 18:04

Mollov написа:Лошо... ходи да им търсиш сметка що искат да ти изплатят толкова малко.... трябва да има няква причина, щото само боядисване на един елемент вече е между 120 и 150лв... дори и колата да не е металик...

Май ще трябва да ходя на място, защото ми обясняват, че това било конфиденциална информация и не се давала. А се чудя дали ще има някакъв ефект след като вече съм изправен пред сършен факт?
И сигурно догодина няма да са те :mhihi:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 06 Юни 2008, 18:39

На мен за счупена пластмаса на мигач и пукната предна броня ми платиха 220лв, но при теб случая е с повечко щета, тъй че бегай да се разправяш, а от какъв зор си я застраховал за 11к незнам.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Юни 2008, 18:49

johnniewalker написа:
Mollov написа:Лошо... ходи да им търсиш сметка що искат да ти изплатят толкова малко.... трябва да има няква причина, щото само боядисване на един елемент вече е между 120 и 150лв... дори и колата да не е металик...

Май ще трябва да ходя на място, защото ми обясняват, че това било конфиденциална информация и не се давала. А се чудя дали ще има някакъв ефект след като вече съм изправен пред сършен факт?
И сигурно догодина няма да са те :mhihi:

Можеш да пуснеш жалба за преразглеждане.
По принцип булстрад са от скъпите застрахователи и плащат добре.
ова е моето впечатление от краткаа ми работа с тях, имам една кола и два недвижими имота там.
След като всичките ти щети са по един акт, няма как в процедурата да е причината за малката сума(например представяне до три дни). Не са ти признали някоя щета, естествено че можеш да оспориш, дори и по съдебен път.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 06 Юни 2008, 21:14

На мен ми се случи същото в Евроинс. За фар, броня, калник и преден капак, като фара беше заведен за смяна калника беше оценен като 3-ка за ремонт, другите неща за лек ремонт.

Първо искаха да ми изплатят 470 лева?! Само фара (ксенон) в Камор е над 1600 лева...
Не взех парите и се разправях. След седмица платиха 800 лева. Ремонта ми излезе 1200 с фар 2-ра употреба.

Така че моят съвет е да не взимаш парите ами съвсем културно да потърсиш оценителя и да поискаш обяснение защо така е оценил нещата. Ако не стане с него пусни си жалба и се обади в комисията за защита на потребителя. Поне 500-600 лева трябва да вземеш за такава щета и отивай в друга застрахователна компания.

Между другото опцията те да оправят колата в техен сервиз винаги е по-добра нищо че отнема повече от месец.

За информация мога да кажа само, че Евроинс имат такава опция за колите до 3 години. Другите взимат по 500 лева и духат супата...

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 07 Юни 2008, 3:41

Ммм.. истината е, че аз ги уграбих щото тотализирахме 1-2 и ся нямат парички, та и 120лв си е оферта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега сериозно, на мен за паркинг щета (без бележки и подобни от кат) за задрана задна броня и калник ми изплатиха 285,60лв. :roll: :roll:

Зависи явно от годината на колата доста..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Авг 2008, 23:20

miroslav4ev написа:Въпросът ми е следния:
застрахован съм в Булстрад с бонус каско (платил съм го ) за 11000лв.при щети.
изплатиха ми 120 лв. за:
....

Отговора е в самото име "Бонус Каско" - дали не си платил малко повече от цената на гражданската и да си мислиш, че имаш каско... много компании измисляха такива трикове... за мен са си чиста проба измама
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 27 Авг 2008, 23:34

И сега що дигаме темите от прахта :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Авг 2008, 23:39

Ам, имам въпрос за каско-тата. Примерно сега съм си жулнал задната броня, ама отдолу, в бордюр. Каква щета се води това, щета ли е въобще, биха ли дошли КАТ за такова нещо да ми пишат протокол и как се процедира(не че ми трябва де, ще слагам скоро М-пакетче, ама ми стана интересно), защото ме съмнява това да мога да го заведа като щета на паркинг примерно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 28 Авг 2008, 10:06

Като колата е застрахована на такава голяма сума не ти ли казаха ,че трябва да я вкараш в техен сервиз . Защото при БУЛ ИНС кола която е застрахована за над 7000 лв. я вкарват в сервиз на компанията и ти я изкарват направена .
120 само за боята няма да стигне :shock:

Следваща

Назад към Извън Темата