BMW готви премиера и на новия М5
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vankata™
- младши ентусиаст
-
BMW готви премиера и на новия М5
Следващата година е особено важна за BMW и за Mercedes-Benz.
Двете немски фирми ще пуснат новите поколения на Серия-5 и на Е-Клас, заедно със всичките им модификации, които ще се появят след това. Mercedes ще покаже седана си от високата средна класа на изложението в Женева през март 2009, а по-късно през годината, най-вероятно на автомобилния салон във Франкфурт, и BMW ще покаже следващото поколение на Серия-5.
Според най-нови информации, „горещата” версия М5 много вероятно ще има премиера заедно със стандартната „петица”. Тези компютърни образи показват как би могъл да изглежда новият М5. Ако те са верни, личи влияние пренесено от стила на М3. Отпред решетката е станала още по-голяма, като цяло профилът е по-изчистен, преобладават гладките линии.
Двигателят на новия М5 ще бъде V10, но най-вероятно във версия би-турбо и с допълнителни 500 см3 работен обем. Това означава повишаване на мощността до стойности около 550 – 580 к.с. В BMW правят това за да могат да отговорят на предизвикателството на наскоро показания Audi RS6.
Най-вероятно скоростната кутия ще бъде новата система на BMW, M-DCT с два съединителя, която вече познаваме от М3. Като цяло купето ще бъде по-леко от това на сегашния модел, благодарение на широкото използване на карбон, фибростъкло и алуминий.
Платформата на колата ще бъде хибридна конструкция от алуминий в предната част и традиционна стоманена конструкция за пътническото отделение и за задната част. Това ще позволи да бъде постигнато благоприятно съотношение между теглото на предната и на задната част. Очакваме покривът да е от карбон, както и панели от други части на купето.
източник: automedia.bg
Двете немски фирми ще пуснат новите поколения на Серия-5 и на Е-Клас, заедно със всичките им модификации, които ще се появят след това. Mercedes ще покаже седана си от високата средна класа на изложението в Женева през март 2009, а по-късно през годината, най-вероятно на автомобилния салон във Франкфурт, и BMW ще покаже следващото поколение на Серия-5.

Според най-нови информации, „горещата” версия М5 много вероятно ще има премиера заедно със стандартната „петица”. Тези компютърни образи показват как би могъл да изглежда новият М5. Ако те са верни, личи влияние пренесено от стила на М3. Отпред решетката е станала още по-голяма, като цяло профилът е по-изчистен, преобладават гладките линии.
.jpg)
Двигателят на новия М5 ще бъде V10, но най-вероятно във версия би-турбо и с допълнителни 500 см3 работен обем. Това означава повишаване на мощността до стойности около 550 – 580 к.с. В BMW правят това за да могат да отговорят на предизвикателството на наскоро показания Audi RS6.
Най-вероятно скоростната кутия ще бъде новата система на BMW, M-DCT с два съединителя, която вече познаваме от М3. Като цяло купето ще бъде по-леко от това на сегашния модел, благодарение на широкото използване на карбон, фибростъкло и алуминий.
Платформата на колата ще бъде хибридна конструкция от алуминий в предната част и традиционна стоманена конструкция за пътническото отделение и за задната част. Това ще позволи да бъде постигнато благоприятно съотношение между теглото на предната и на задната част. Очакваме покривът да е от карбон, както и панели от други части на купето.
източник: automedia.bg
::: vankata™ :::
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не е добре това че ще вкарат турбо в М според мен, а и на вид нещо не ми харесва много с тия гигантски бъбреци. Точно бях започнал да свиквам с е60 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- vankata™
- младши ентусиаст
-
bmwista написа:Нещо ми се губи агресията.
Това е много лошо за бмв особенно М5.
Първо това са компютърни вариации и второ никой не е казал, че това на картинката е М5 !
::: vankata™ :::
сорри за офаа ,но като гледам всички нови модели на бмв се ориентират към големите бъбреци ,незная защо но на мен лично не ми харесват . Иначе погледната колата е красива ,но това е типично за всички модели на БМВ
Дано само не зачеркнат индивидуалността на 5-та серия и не я превърнат в по голяма 3-ка или огромна 1-ца. 

Последна промяна Shondy на 05 Юни 2008, 19:48, променена общо 1 път

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
....
оръфана викаш а
за мен не е лоша

за мен не е лоша
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
В това което чета налява надясно често се споменава за 500сс повече, към 550+кс, но за турбо никъде не става дума. Според мен това инфо за турбо М5 е недостоверно
тия от automedia.bg са гледали някой грешен филм 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
580 к.с. много малко, надявах се да са поне 620. между другото това на снимката не е М а е нормалната 5ца, надявам се 4е Мката ще е доста по брутална и с пове4е коне
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
vitamincpp написа:Не е добре това че ще вкарат турбо в М според мен, а и на вид нещо не ми харесва много с тия гигантски бъбреци. Точно бях започнал да свиквам с е60
Витаминче

Правилната посока според мен са 9000 мин-1 и 620 к.с. както каза интерлагос

Георги Пенчев
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
100% трябва да го направят над 600кс. време е да има бмв над 600 к.с. , мерцедесите са по 600 ...
It`s party time !
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Еми...такъв е животът. А този, който си е играл с ФотоМагазин-а е направил бъбреците ужасно несъразмерни. Съмнявам се, че от БМВ биха пуснали нещо подобно на пазара.
Направо да му махнат и фаровете и да направят цялата предница два големи бъбрека, ще е като космически кораб.
Направо да му махнат и фаровете и да направят цялата предница два големи бъбрека, ще е като космически кораб.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ами те Мерц са с двигатели над 6 литра и с много турбо, което противоречи на философията на БМВ за спортен автомобил и се надявам да продължи да е така. Гледах Топ Гиър сравнение на С63АМГ и М3 и въпреки че Мерца има поне 50 коня отгоре прави по лоша обиколка на пистата, така че не е всичко в магаретата.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3