Лесните матури ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 05 Юни 2008, 15:03

Лина написа:В крайна сметка няма какво да гледаме и да обсъждаме другите. Отиваш даваш най-доброто от себе си и каквото си посял, това си жънеш. Матурата по БЕЛ, действително не беше трудна!
Ето два от въпросите да си припомните... Или за тези, които не са виждали...
12. В кой ред думите НЕ са синоними?
А) вербален – словесен
Б) негативен – отрицателен
В) неприятел – враг
Г) анализ – синтез
13. Кой от посочените фразеологизми е синоним на словосъчетанието създавам
допълнително напрежение?
А) пет пари не давам
Б) наливам масло в огъня
В) през девет села в десето
Г) от дъжд на вятър

Ако кажете , че това е трудно, какво остава за други изпити

Интересно.. я дай други 2 върпоса :lol: :lol:

А? май това си бяха най-лесните и не е честно тях да даваш за пример.. я например дай 2-та най-трудни???
Изображение

Блондинка зад волана
Аватар

Мнение от Лина » 05 Юни 2008, 15:14

17. Кое от твърденията е вярно?
А) Султана е героиня от „Бай Ганьо” на Алеко Константинов.
Б) Багряна е литературен псевдоним на българска поетеса.
В) Яворовото стихотворение „Камък” е повлияно от символизма.
Г) „История ” е най-известната повест на Елин Пелин.
18. Кое от твърденията НЕ е вярно?
А) Централен в Йовковия сборник „Старопланински легенди” е проблемът за магическата
сила на любовта и на красотата.
Б) Поемата „Септември” на Гео Милев отразява конкретно историческо събитие.
В) Романът „Чичовци” отразява революционния подем на българите от епохата на
Възраждането.
Г) Романът „Железният светилник” пресъздава живота на българите в Македония.

Това ли са от трудните :roll:
За да отговориш на литературните въпроси , не се искаха никакви знания от анализи на произведенията, биографиите на авторите или литературната критика, която беше поместена в учебниците за 11 и 12 клас.Защото всичките творби се изучават не една, а две години. Беше нужно само да ги прочел и да им знаеш жанра...
I'm a little bit of everything
all rolled into one
So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
and I'm going to extremes
tomorrow I will change
and today won't mean a thing

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от -Maxxx- » 05 Юни 2008, 15:29

Абе ако беше в мойто положение по друг начин щеше да разсъждаваш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Юни 2008, 16:12

Не е там проблема приятел.
Проблема ви - аз ще ти го кажа.
Проблема ви е нещо като сценична треска.
Проблема ви е, че не сте свикнали да разчитате на знанията си и да се оправяте с тях.
Излизате от едно училище, дето в горе долу 70% от случаите сте знаели на коя дата и върху какъв материал ще ви изпитват. Бил той контролно, класно.
В 20% сте били минавали с разни рефератчета, домашни и друга простотия.
И в 10%... В 10% сте считали, че учителите се заяждат с вас.
Горе - долу всичките сте такива.

И... знанията ви вие не умеете да прилагате.
Те са безполезни. Не можете да ги извикате когато ви трябват. Като те питат за Талев, не му се сещаш за произведението, а си го чел. Като правиш фасунгата в къщи, не се сещаш за уроците по физика... И така.

Вие сте си виновни за това. правите го щото така ви е по - лесно. Щото "гуспожо, ма материалът е много за едно изпитване, ний да не учим само география?" Щото "гуспожо, ма моля Ви са, аз не съм готов за днеска, айде другия път"...
И другия път насила, зазубряйки си прочел 2-3 урока на ниво горе долу за 3 и се надяваш да се изтарикатиш и да ти пишат 6, щото си любимец на даскалката.
Или пък просто за да се харесаш и да направиш впечатление зубриш подред .Съответно в главата ти връзките се губят, много неща не са ти ясни, урокът за тебе става физическ изапаметени данни, а не част от цялостна картина...

И после идва матурата... И никой.
Еми никой.
Той си е бил никой през цялото време, умело замаскиране на работа и имитация на отлични познания.

Не говоря за теб лично, давам пример, но в примера само има подобни нюанси, изключенията са редки. Едно на сто би било добра статистика.

Много ви са моля да не ставам министър на образованието. На мен ако дадете, във всеки клас ще имате матура. Хем да разберете, че образованието не се дава, а се взима. Хем да не става тъй първата ви матура да е точно между абитюрентския бал и кандидатстудентския изпит, сред много еуфория, нерви и притеснения.

И на теб ти казвам: в момента си малк оеуфоричен. Почини, изчакай да минат впечатленията от матурата. После я осмисляй. Бързаш.

Поздрави!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Юни 2008, 16:45

D3BEP написа:Много ви са моля да не ставам министър на образованието. На мен ако дадете, във всеки клас ще имате матура.

И какъв по-точно ще е смисъла? ;) Ако не можеш да намериш квестори на място.. Ако ще всеки ден матури да се дават пак става мизерията, както сега... Смисъл от тези матури щеше да има, ако имаше по-нормални квестори. Сега, ако ще да си най-големия дебил, ако си попаднал на "читав" квестор ще изкараш пак, колкото някой, дето е учил 1 година като луд. И общо взето само ни занимаваха с глупости. Така излиза..
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Юни 2008, 16:56

Ае ше кажеш, че матурите са изпит на квестора(комисията), а не на учениците.
Това са оправдания, не бил читав изпитващият, на един писал повече, на друг по - малко. Бившият ми шеф казваше: "който търси оравдание, намира" и "Аз имам задник, ти имаш оправдание. Недей ми го показва.".
В случая е прав.
По тая логика и на кандидатстудентски недейте ходете, щото там е и по - зле. Отсега ви го казвам. Комисията се избира вътрешно, скрито, нема конкурси - монкурси и общо взето винаги има повтарящо се лице.

А каква е вероятността на 5-6 матури квесторът все да не е читав на учениците, alpina - ma6inata ?

И по - голяма ли е от вероятността просто учениците да не са читави?

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Юни 2008, 17:04

Нямам нищо против матурите, добре е да ги има, но всичко да бъде честно. Нека да бъдат строги квесторите, така и трябва, ДЗВЕР ! Обаче ти няма ли да се почувстваш малко наигран да се готвиш за тая матура много време и после квесторката на Киро от училището в Долна Диканя примерно (който си е барал ...... цяла година), му пусне гювеч и викне даскалката по БЕЛ и тя му реши матурата и изкара оценка като твоята, че защо не и малко по-висока :?:

Понякога преди да ми отговориш, се опитвай да ме разбереш какво искам да кажа... :idea:
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 05 Юни 2008, 17:09

D3BEP написа:Не е там проблема приятел.
Проблема ви - аз ще ти го кажа.
Проблема ви е нещо като сценична треска.
Проблема ви е, че не сте свикнали да разчитате на знанията си и да се оправяте с тях.
Излизате от едно училище, дето в горе долу 70% от случаите сте знаели на коя дата и върху какъв материал ще ви изпитват. Бил той контролно, класно.
В 20% сте били минавали с разни рефератчета, домашни и друга простотия.
И в 10%... В 10% сте считали, че учителите се заяждат с вас.
Горе - долу всичките сте такива.

И... знанията ви вие не умеете да прилагате.
Те са безполезни. Не можете да ги извикате когато ви трябват. Като те питат за Талев, не му се сещаш за произведението, а си го чел. Като правиш фасунгата в къщи, не се сещаш за уроците по физика... И така.

Вие сте си виновни за това. правите го щото така ви е по - лесно. Щото "гуспожо, ма материалът е много за едно изпитване, ний да не учим само география?" Щото "гуспожо, ма моля Ви са, аз не съм готов за днеска, айде другия път"...
И другия път насила, зазубряйки си прочел 2-3 урока на ниво горе долу за 3 и се надяваш да се изтарикатиш и да ти пишат 6, щото си любимец на даскалката.
Или пък просто за да се харесаш и да направиш впечатление зубриш подред .Съответно в главата ти връзките се губят, много неща не са ти ясни, урокът за тебе става физическ изапаметени данни, а не част от цялостна картина...

И после идва матурата... И никой.
Еми никой.
Той си е бил никой през цялото време, умело замаскиране на работа и имитация на отлични познания.

Не говоря за теб лично, давам пример, но в примера само има подобни нюанси, изключенията са редки. Едно на сто би било добра статистика.

Много ви са моля да не ставам министър на образованието. На мен ако дадете, във всеки клас ще имате матура. Хем да разберете, че образованието не се дава, а се взима. Хем да не става тъй първата ви матура да е точно между абитюрентския бал и кандидатстудентския изпит, сред много еуфория, нерви и притеснения.

И на теб ти казвам: в момента си малк оеуфоричен. Почини, изчакай да минат впечатленията от матурата. После я осмисляй. Бързаш.

Поздрави!

Дзверо как си ни нареди обаче :mhihi:
Но за жалост е прав - това е!
А най-жалкото, е че след 89/90 става много тежка историята - според мен 2020 на матурите(ако някой не ги отмени до 2010 за да извлече някой и друг политически дивидент)ще минават тея дето могат да си напишат правилно името..гледам разни клипчета във вбокс - ами те 90% не могат да пишат, да не говорим за пунктуация, граматика и стилистика...готиното е да убиват някой по телевизията, да си режат вените, да говорят коя била кучка/к**ва и до 12тата си годишнина да са се минали поне 50 пъти. Деградацията е пълна и все повече ще се шири и то не само в България, а и в световен мащаб. Истината такава каквато е :mhihi: :mhihi:
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Юни 2008, 17:24

alpina-ma6inata написа:Нямам нищо против матурите, добре е да ги има, но всичко да бъде честно. Нека да бъдат строги квесторите, така и трябва, ДЗВЕР ! Обаче ти няма ли да се почувстваш малко наигран да се готвиш за тая матура много време и после квесторката на Киро от училището в Долна Диканя примерно (който си е барал ...... цяла година), му пусне гювеч и викне даскалката по БЕЛ и тя му реши матурата и изкара оценка като твоята, че защо не и малко по-висока :?:

Понякога преди да ми отговориш, се опитвай да ме разбереш какво искам да кажа... :idea:

ALpinata,
Аз много добре съм те разбрал бате.
Ти не си.
Гледай си твоите знание, не си търси оправдания. Това искам да ти кажа.
Щото тва "що аз съм по умен а тоя селинджър има колкот мен" или "що аз писах за повече а ми писаха по - малко" са си точно оправдания.
Не те оправя тебе тва, ти за себе си мисли. О ак оти паднеш на "правилния" според теб квестор и той ти пише 6+, пак не те оправя тва.
Матурата е полезна. Ако си я осрал... Не ти я е осрал квесторът.
Именно за това аз казвам: повече матури. По - ясно ще ви излезе дереджето какво е. Една матура е само имитация и много хора се явяват полупияни подир бала, без даже да отдават значение какво точно значи. Като се явят на 5, ше свикнат.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 05 Юни 2008, 17:34

Е аз мога да си гледам в моята чиния до един момент, после трудно става. Защото в някоя специалност с по-висок бал мога да остана на сухо точно, заради някой, който е намазал с лабав квестор и си е преписал я от учебник, я от някъде другаде. Само ми отговори - тогава няма ли да ти стане гадно? ;) Според мен трябва да си много уравновесен човек, за да продължиш да мислиш така, както ти казваш, че трябва. ;)
2x Alpine white E30's
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 05 Юни 2008, 18:35

не, аз бих действал преди това.
Но ще ти кажа, че лабави и гадни квестори има навсякъде.

Нали съм ти го писал? Писаха ми 5,47.
Полудях, ходихме с майка ми. Още тогава бях аритметик.
Трима проверяващи били, всяка оценка била кратна на 0,25.
И тоидохме на ревизията и аз ги почнах, още ученик.
Викам: "Да ми кажете кви с били на тримата квестори оценките, щото виам 5,47 го умножавам по 3 и закръглено, и незакръглено не получавам кратно на 0,25. Накрая викам че на мен не може да се вярва, взех и елката, и двамата същото получихме."
Доста абсурдна ситуация, и всъщнпост имах наистина право. Може и чисто процедурно, но просто янмаше такава тъпа оценка. Бех единствен.
Съчиниха там простотии, че имало наказателни точки - бил съм се отклонил от темата... Викам им при изпит по език при зададен въпрос и верен отговор аз ако се отклоня от темата, само рискувам да имам още грешки, закво трябва и допълнително наказание. На изпита се търсят граматични, изразни, правописни грешки ебаси. И нали с всички - наказателни, показателни, поощрителни точки трябва да е кратна оценката на 0,25.
Накрая... майка ми е в бранша, докарахме до арбитраж.
Много надежди възлагахме на арбитъра, ма той се оказа ментак.
Писа и той 5,47 0000 нула нула... и още две нули.
И след една седмица беше крайният срок да си подам дюкиментите за висше...
Отебахме работата и те ти.

Така че братче и аз съм го преживявал. Виж го, черно на бяло. Би следвало и аз да мисля, че на матурата стават грешки и мизерии. Ама това че има лоши или грешни хора не значи че системата е лоша. То лоши и вредни има при която и да е система. Само че ми се струва, че бъркаш двата проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от -Maxxx- » 17 Юни 2008, 12:34

:drinking: :have one: :bchug: :drinking: :have one: :bchug: :clap: :lalala: :have one: :bchug: :drinking:

Изображение
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Юни 2008, 12:46

И аз съм на петички :have one: :have one: :yes: :yes: :lalala: :lalala: :weed:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 17 Юни 2008, 12:47

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :have one:
2x Alpine white E30's
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suki » 17 Юни 2008, 15:06

леле,незнам за вас ,но аз видях голям зор докато влезна в сайта на МОН да си проверя оценките-та значи по БЕЛ имам 5.82,а по биология 6.00,охх много съм хепи :mhihi: :mhihi: :drinking: :drink: :bchug: :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата