Проблем със предната пасажерска седалка?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
- Кара: is-ка S50
- Мечтае да кара: E24 Alpina
Проблем със предната пасажерска седалка?
Здравейте колеги! Имам един проблем със дясната седалка! Значи бимата е двувратка(купе) и ми се счупи лостчето от дясната страна на седалката което служи за вдигане седалката напред! От моята страна също има такова лостче,но явно че след счупването вътре нещо се е откачило и сега и то не работи!
Към въпроса-някой имал ли е такав проблем и какво е устройството на тия седалки,ще мога ли сам да си я отворя и да я оправя след като си купя ново лостче???
Ето и снимка на въпросното лостче!
http://store.picbg.net/pubpic/ED/A7/c34 ... 4feda7.JPG

Ето и снимка на въпросното лостче!
http://store.picbg.net/pubpic/ED/A7/c34 ... 4feda7.JPG
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
На мойто купе е счупено едното лосче ама другото работи,виж да не би някакво парченце пласмаса да не е заседнало в механизма ако можеш да видиш през дупката

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
!
Това е проблема , поне ако от моята страна работеше добре , ама НЕ
!
А в дупката нищо немога да видя нито да бръкна
ако някой си е отварял седалката моля да каже вътре какво е устройството???
?

А в дупката нищо немога да видя нито да бръкна

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
bmwista написа:като ти е ниска седалката слагаи възглавници![]()
![]()
bmwista колега , не ми е ниска седалката просто когато трети човек трябва да качи отзад дясната седалка неможе да се сгъва на пред и трябва аз да стана да дръпна шоферската седалка и човека да седне отзад което е доста неприятно !!!
П.С. mislead Ами говорих с един човек който има Е36 на части и каза , че има такова лостче!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
на теб проблема не ти е лостчето.лостчето си е здраво а жилото в седалката се е скъсало.добре че не си проверил и за седалка 

- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
!
Колега незнам дали е скъсано или се е откачило жилото вътре в седалката , но на мен лостчето направо ми се счупи , при качване отзад на човека който дръпна лостчето за да згъне седалката лостчето му остана в ръката! И в момента го няма там както е на снимката!!!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Колега,не е задълйително нещо да е счупено или скъсано!!!Може само лостовата система да се е разкачила,но за да разбереш със сигурност свали кората на седалката.Не е трудно и самия механизъм в седалката не е сложен.
П.С. ако решиш да свляш седалката(което не се налага) разкачи акумулатора защото иначе ще генерираш грешка на еърбека при разкачане на кабела на SRS-a и ще ти свети на таблото!Поздрави и успех
П.С. ако решиш да свляш седалката(което не се налага) разкачи акумулатора защото иначе ще генерираш грешка на еърбека при разкачане на кабела на SRS-a и ще ти свети на таблото!Поздрави и успех

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Най-добре развали седалката или иди някаде да я видат, така май говорим на изуст с приказки няма да се оправи 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
Така, аз също имам такъв проблем, още откакво купих колата преди 7 месеца., но след третия НЕуспешен опит да разглобя седалката се отказах да го оправям...
Според мен е трудно много или аз го правя грешно - да махна задната кора на седалката...
При мен лостчетата и от двете страни си ги има, но като се мърдат нагоре-надолу седалката не се вдига.., жилото се е откачило (явно е на някаква кука посредата задържано към двете лостчета) .....,
Е опитах 3 пъти по половин ден да разглобя седалката отзад , но ми се стори доста трудно.., има някакви щипки железни за който е задържана тапицерията за кората , е махам ги , но като стигна до долу и излизат някакви скоби и там неисках да махам понеже после нямаше да мога да ги сложа.., правилният начин ли е това?
Някой да има схема на седалките при е36 купе ..., и ако има разлика между обикновенната и рекаро.., за рекаро ????
ПС: САЛОНА МИ Е РЕКАРО!!

При мен лостчетата и от двете страни си ги има, но като се мърдат нагоре-надолу седалката не се вдига.., жилото се е откачило (явно е на някаква кука посредата задържано към двете лостчета) .....,
Е опитах 3 пъти по половин ден да разглобя седалката отзад , но ми се стори доста трудно.., има някакви щипки железни за който е задържана тапицерията за кората , е махам ги , но като стигна до долу и излизат някакви скоби и там неисках да махам понеже после нямаше да мога да ги сложа.., правилният начин ли е това?
Някой да има схема на седалките при е36 купе ..., и ако има разлика между обикновенната и рекаро.., за рекаро ????
ПС: САЛОНА МИ Е РЕКАРО!!

- SBS_318ti
- младши ентусиаст
-
!
skate Колега точно за това и аз говоря!!! Моля ако някой е отварял или има схема на тия седалки да я даде , че не ми се иска да я мъча седалката ако няма да мога сам да си я оправя!
П.С. Моя салон не е рекаро
П.С. Моя салон не е рекаро

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
1-не е лостова система защото няма никъде лостове
2-жилото не се е откачило защото няма откъде.капсуловано е и в двата края.
3-не е нужно да се сваля кората на облегалката.отделя се облегалката от кората и се бърка.най-добре при свалена седалка.
2-жилото не се е откачило защото няма откъде.капсуловано е и в двата края.
3-не е нужно да се сваля кората на облегалката.отделя се облегалката от кората и се бърка.най-добре при свалена седалка.
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2