блутут + навигация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

блутут + навигация

Мнение от alexsch » 05 Юни 2008, 7:49

Драмата е следната- имам нокия Н95 с работещ гармин и гласови команди на БГ- всичко си е супер! свързах обаче нокията с блутут системата на колата и гласовите команди изчезнаха! (пробвал съм като свържа през блутут-а нокията с безжично хендс-фри гласовите командзи си се чуват в слушалката) някой знае ли как може да се попарави това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 05 Юни 2008, 9:25

Не може да се поправи ... работата на блут-т системата в БМВ е устроена така, че телефона комуникира с ULF модула, чрез блут-т антена.... в тази комуникация модула получава и предава глас към и от телефон и касетофон (към касетофона/ULF-a се вързва микрофона в колата) ... тази комуникация се извършва само когато е установено телефонно обаждане (т.е. някой те е потърсил и си вдигнал или ти си набрал някой) ... в свободен режим (когато не е установено телефонно обаждане) ULF модула приема гласови команди (зависи от поколението на инсталираният модул) след натискане на бутона за гласови команди намиращ се на волана .... чрез тези гласови команди може примерно да се избира, НО избирането на този номер става в паметта на ULF модула ... т.е. чак след приемане на команда "избери" ("Dial" - дайъл) ULF-а изпраща блут-т команда за избиране на този номер до телефона.

Надявам се да е станало ясно къде се намира проблема в твоята схема:
1) гласово командване може да има но само през ULF модула на колата;
2) твоят глас достига до самият телефон само по време на разговор.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 05 Юни 2008, 9:59

....и аз така мислех! за съжаление може да се ползва или само навигация от телефона с гласово навигиране, или свързване на телефона към ULF модула и отпадане на гласовото навигиране. съчетание между двете явно е невъзможно.....вероятно никой не може да го препрограмира въпросния модул?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 11 Юни 2008, 4:34

От къде може да се намери списък с потдържаните телефонни апарати от блутуут-а на колата?
В момента съм с SE W800i и модула е неизползваем.
Искма при избора на следващия си телефон да взема това впредвид.
И другия ми въпрос дали упдайт на софтуеара на колата би подобрил ситуацията със сегашния ми телефон?

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 11 Юни 2008, 7:08

ъпдейт на софта на колата вероятно би подобрил, но да не стане резил както при един познат- звъни телефона- добър ден, ние сме от Дару кар- заповядайте да ви сменим гаранционно софта на 7-цата. отива пича, вкарват колата, след малко излиза приемчика блед-зелен-червен- ами много се извиняваме, но с новия софт радиото не свири! как така бе?!? ми незнам, явно бъг некъв...ми върнете стария- неможе! може само по-нова версия! добре ами кога ще има по-нова- след около 6 месеца! а дотогава какво?! ами ако сте запален меломан мога да ви припоръчам едни слушалчици и уолкмен с касетка :shock:

за подържаните телефони виж в раздел Е90 има тема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 11 Юни 2008, 18:35

alexsch написа:ъпдейт на софта на колата вероятно би подобрил, но да не стане резил както при един познат- звъни телефона- добър ден, ние сме от Дару кар- заповядайте да ви сменим гаранционно софта на 7-цата. отива пича, вкарват колата, след малко излиза приемчика блед-зелен-червен- ами много се извиняваме, но с новия софт радиото не свири! как така бе?!? ми незнам, явно бъг некъв...ми върнете стария- неможе! може само по-нова версия! добре ами кога ще има по-нова- след около 6 месеца! а дотогава какво?! ами ако сте запален меломан мога да ви припоръчам едни слушалчици и уолкмен с касетка :shock:

за подържаните телефони виж в раздел Е90 има тема

Мерси. Видях я темата, но не ми помогна много явно като копувам телефон ще ходя с колата и ще искам да тествам.

Добре тея тука като са официален сервиз не може да нямат контакт в потдръжката на БМВ в Германия. А те като са написали бъг ще му пратят предната версия с по-висок version counter ако трябва ебаси или ще им кажат как да го върнат не може да няма начин. То все върху някаква памет седи. А и каква е гаранцията че версията след 6 месеца няма да го има същия бъг след като не знаят какъв е?

Е и какво стана в крайна сметка минаха ли 6те месеца оправиха ли го?

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 12 Юни 2008, 7:12

... нямам представа какво се е получило! човекът е зает доста и няма време да виси по сервизи и да се моли на приемчици. спомням си само, че беше много ядосан и с право! вика- как е възможно в сервиза на толкова престижен автомобил да има такива безпомощни некадърници :shock:
за подържаните телефони- аз имам нокия Н95 и с нея се свързва блутут-а, обаче не подържа адресната книга. имам и сименс S55 (за който оригинално е предвиден слот под подлакътника) и с него бачка всичко на 100%....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 18 Юни 2008, 0:50

ето малко информация за блутут
www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bl ... nfo_10.pdf

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 18 Юни 2008, 2:00

Извинявам се предварително, че ще ти използвам темата, но не искам да отварям нова, тъй като моят въпрос е също горе-долу "по темата"...
Та! Аз съм с Нокиа Е60. За да могат колите ми да я използват пълноценно (т.е. да я използват изобщо, да я вържа към колата), трябва да разреша достъп до СИМ-картата. За което, обаче, трябва 12-цифров ПИН, а фабрично в навигацията на БМВ е заложен 4-цифров ПИН. Въпросът ми е: може ли този 4-цифров ПИН, заложен в софтуера на БМВ, да се препрограмира и да стане 12-цифров? Най-лесният вариант е да си хакна Нокиата, да, ама там е греда.
Идеи?
MORE BEER!

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 18 Юни 2008, 7:27

Колега, не те разбирам??? какъв 12-цифров пин? въвеждаш си четирите цифри за сдвояване на твоя тел и бултута на колата и ако телефона ти се подържа от системата на колата ще имаш достъп до всички функции. ако ли не- ще може само да набираш и да приемаш разговори (при мен е така)

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 18 Юни 2008, 12:31

А така...
Няма сдвояване без този 12-цифров ПИН. Нищо не може да стане без да го вкарам - ни да приемам, ни да предавам... Този въпросен 12-цифров ПИН пробит телефонът ми го иска, за да даде достъп на външния апарат до СИМ картата... От където вече се зареждат телефонни номера и всичко останало.
Добре, нема значение, дали просто някой знае дали може да се препрограмира фабричният ПИН за блутуут-а на колата?
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 18 Юни 2008, 12:40

то може ама пак с 4 цифрен :confused:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 13 Апр 2009, 22:37

Sharo написа:то може ама пак с 4 цифрен :confused:

Как мога да си препрограмирам ПИН номера на блутута.Защото аз лично нямам вапросния ПИН номер тъй като немците са ми взели книжката. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 14 Апр 2009, 0:00

Аз също нямах достъп до фоунбука на телефона. С Нокия 6120 съм. С предишния ми телефон SE K700 всичко си беше наред. Ама с Нокията греда. След много ровене из нета се оказа, че има и резервен вариант ако колата ви няма достъп до фоунбука на телефона. Номера е да ъплоуднете фоунбука си в колата. Това ъплоудване може да стане само когато се прави първоначалният Device Pairing. Та когато колата и телефона се намерят не гасите от контакт колата а отивате на телефона маркирате наведнъж 4-5 номера и казвате Send via Bloetooth или каквото е там. И така няколко пъти докато ъплоаднете целия си указател. За жалост не може да се изберат всички номера и да стане на един път - дава грешка. Става само с по 4-5 номера. Аз така си качих 30 от най-използваните номера. Пак е по-добре от нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 14 Апр 2009, 0:07

Никой ли няма кои да ми помогне? :-( :help:

Следваща

Назад към E46