Категория за скутери...?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Категория за скутери...?

Мнение от titto » 04 Юни 2008, 19:31

Всички ли 50 кубикови скутери могат да се карат с "М" категория?
От кои марки,модели имате добри впечатления?
П.П.Като съм 100 кг.да си взимам ли въобще скутер(50),или ще го бутам повече,от колкото ще го карам....? :uups: :mhihi:
Работата ми е на 3-4км.от нас само по малките улички и затова се замислям....пък и ми писна да обикалям да търся място за паркиране сутрин!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 04 Юни 2008, 20:08

"M" - до 50куб.см
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното :mhihi: :mhihi: не знам, предполагам, че ще издържи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 04 Юни 2008, 20:12

((:BuKcu:)) написа:"M" - до 50куб.см
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното :mhihi: :mhihi: не знам, предполагам, че ще издържи.
То ще ме издържи,ма аз него не знам кат спре на баиро.... :mhihi: ,бе май или ще минавам на разделно хранене,или ще карам "А"категория..... :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 04 Юни 2008, 20:29

titto написа:
((:BuKcu:)) написа:"M" - до 50куб.см
То ще ме издържи,ма аз него не знам кат спре на баиро.... :mhihi: ,бе май или ще минавам на разделно хранене,или ще карам "А"категория..... :mhihi:

бааа има модели знаиш как вървят :shock: :shock:
на морето с един френд бяхме взели една ямаха 50 кубика и двамата бяхме по 90 кг и тва кат му дадеш газ и се изправяше :shock:
общо 180 кг отгоре и тва не го вълнуваше дали е нанагорно или не тръгваше яко даже се учудих от де я вади та сила :mhihi:
само да не си вземеш някво китаиско чИН-чИ че с него няма тръгване наистина пълна скръб имал съм и то чисто ново по някое нагорнище му се молиш да тръгне :mhihi:

а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч :shock:
актче :mhihi: 200 лв а бях и без каска и без номер и без гражданска :mhihi: :mhihi: 330 лв акт и 2 месеца без книжка :shock: :shock: :shock: аи сиктир
обаче в ръководството на мотора пише макс спеед 48км/ч :D обжалвах и спечелих делото и куката ма гледаше така :twisted: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 04 Юни 2008, 20:31

Спокойно имат сила тия машинки ;) ! Аз съм 110кг, а скутера ми е на 9-10 години т.е. старичък модел и си пере с 50-60км/ч без ядове ;)! Даже ни е возил и с баща ми (още 100кг ;)) и на баир се задъхва, но пак около 30км/ч си държи без проблеми:)! А пък да не ти казвам какви баири, сено, слама, поляни, кал :mhihi: и какво ли още не е видял, защото го карам главно на село из района ;)!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 04 Юни 2008, 22:25

stambo_81dg написа:а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч :shock:
актче :mhihi: 200 лв а бях и без каска и без номер и без гражданска :mhihi: :mhihi: 330 лв акт и 2 месеца без книжка :shock: :shock: :shock: аи сиктир
обаче в ръководството на мотора пише макс спеед 48км/ч :D обжалвах и спечелих делото и куката ма гледаше така :twisted: :mhihi: :mhihi:
Е точно тези неща не ми бяха ясни,МЕРСИ колега! :winky:Ще се изкарва май "А"кат.,че с 50км.не си е работа.... :roll:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Юни 2008, 22:26

мани ги тея 50-ки искарай си "А" за 2 дена работа е и си земи едно 125
и не се занимавай с глупости 150-тина лева е цялото удоволствие
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 04 Юни 2008, 22:26

А какви са А1 и А2? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от titto » 04 Юни 2008, 22:32

Navi_Bmw написа:А какви са А1 и А2? :roll:
Да бе и за тези измислици чух нещо,ма май още не е в сила.....да им го ....пак ще щавят допълнително за нещо,накрая да не станем като в Китай-всеки на колело,че само за него и за каруците на циганите не изискват "докименти"!? :twisted:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: CBR 900RR

Мнение от nCuXoHeBpo3eH » 04 Юни 2008, 22:49

titto написа:
stambo_81dg написа:а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч :shock:
Е точно тези неща не ми бяха ясни,МЕРСИ колега! :winky:Ще се изкарва май "А"кат.,че с 50км.не си е работа.... :roll:

Влез тука и разбери как стоят нещата... http://scooterclub-bg.com/forum/index.php/ ... Kато цяло - За това с 50-те километра рядко ще ти направят проблем, но можеш да кажеш, че е шаблон, по документи са ти го писали толкова и ти не си виновен, че имаш ограничители и като иска да се качи и да направи повече километри...А бе оправдания милиони... ;) За марки и модели - ориентирай се към двигател минарели хоризонтал... Марки - италиянски и японски - Ямаха, Априлия, Пиаджио, Малагути, Джилера и т.н. Водното охлаждане е плюс ако го караш на дълги разстояния....

За А1 - може да се изкара на 17 години и можеш да управлявам мотоциклет с работен обем до 125 куб см. и мощност 13 к.с.(Гледай само кубиците - не гледай конете ;) А за А2 няма такава категория...

П.с. Колега не те питах какви пари си отделил, но ако кажеш мога да ти препоръчам точно модели ;) ;)
Последна промяна nCuXoHeBpo3eH на 04 Юни 2008, 23:00, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 04 Юни 2008, 22:54

А1 е до 11киловата мотор в Бг има много малко такива мотори или да го регистрираш с такъв двигател и да сложиш после друг това е за 17 годишни изпита се кара на единствените познати от мен 11 киловатови и те са китайски направо :comp: да го метнеш :mhihi:
Аз преди имах Хонда дио 50 кубика и вървеше 70 с малко шлайф абе има такива дето като се пипнат мойто има клипове как обикаля махалата на една гума :mhihi: на предна върти пущеци и беше регистрирано като "М" а на един френд с по стара машина в кат му го писаха да се кара с "А"или "А1" категория щото на километража пише 90 а то всъщност повече от 65 на спускане от някаде не може така че влизаш в форума на скутер маняците и ти намират нещо готино с малка регистрация и градско ти е супер пушка:::::
http://scooterclub-bg.com/forum/
Заповядай :winky:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Юни 2008, 6:20

нема никакво съмнение че няма да варви на моя стар е и малък съм карал с мене и един шопар обшо кам 160 прави си 60-65км/ч. а е малък и стар на 7-8 години та марката и модела са Honda Dio има по нови и по добри и доста по бързи на скоро един приятел си за Yamaha Aerox много върви сам го карах направи 100км/ч :shock: с двама ни 80км/ч харчи около 3 на сто и не забраваи веажно е на къф ше попаднеш :!:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Юни 2008, 9:09

За категорията само да добавя, че основното е как ще е регистрирано по талон - "мотопед" или "мотоциклет". Ако е регистрирано като мотопед, километражът и до 260 да е разграфен, не можеш да очакваш проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 05 Юни 2008, 10:32

аз си карам моята априлия без никаква книжка, просто ми я отнеха
150 кубика ми е, до сега съм имал няколко пъти проблем, но не с катаджий, а с мръсните копеленца на Софийско градско и Сигмачекиджийте ;)

П.П. 50 кубиков скутер е гадна работа, като караш на булевард и се притесняваш с тази ниска скорост от 50км/ч

вземи си по-голям скутер та да можеш и на булевардите да се чувстваш човек ;)
--