Категория за скутери...?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Категория за скутери...?
Всички ли 50 кубикови скутери могат да се карат с "М" категория?
От кои марки,модели имате добри впечатления?
П.П.Като съм 100 кг.да си взимам ли въобще скутер(50),или ще го бутам повече,от колкото ще го карам....?
Работата ми е на 3-4км.от нас само по малките улички и затова се замислям....пък и ми писна да обикалям да търся място за паркиране сутрин!
От кои марки,модели имате добри впечатления?
П.П.Като съм 100 кг.да си взимам ли въобще скутер(50),или ще го бутам повече,от колкото ще го карам....?

Работата ми е на 3-4км.от нас само по малките улички и затова се замислям....пък и ми писна да обикалям да търся място за паркиране сутрин!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
"M" - до 50куб.см
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното
не знам, предполагам, че ще издържи.
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното

- titto
- старши ентусиаст
-
То ще ме издържи,ма аз него не знам кат спре на баиро....((:BuKcu:)) написа:"M" - до 50куб.см
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното![]()

--------------------------------------------------------------------------------------------
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
titto написа:То ще ме издържи,ма аз него не знам кат спре на баиро....((:BuKcu:)) написа:"M" - до 50куб.см
Еми не знам каква е издражливостта на тия мотопедки, но би трябвало да те издържи....или най-много да се движи по-бавно от обичайното![]()
,бе май или ще минавам на разделно хранене,или ще карам "А"категория.....
бааа има модели знаиш как вървят

на морето с един френд бяхме взели една ямаха 50 кубика и двамата бяхме по 90 кг и тва кат му дадеш газ и се изправяше

общо 180 кг отгоре и тва не го вълнуваше дали е нанагорно или не тръгваше яко даже се учудих от де я вади та сила

само да не си вземеш някво китаиско чИН-чИ че с него няма тръгване наистина пълна скръб имал съм и то чисто ново по някое нагорнище му се молиш да тръгне

а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч

актче

обаче в ръководството на мотора пише макс спеед 48км/ч

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Спокойно имат сила тия машинки
! Аз съм 110кг, а скутера ми е на 9-10 години т.е. старичък модел и си пере с 50-60км/ч без ядове
! Даже ни е возил и с баща ми (още 100кг
) и на баир се задъхва, но пак около 30км/ч си държи без проблеми:)! А пък да не ти казвам какви баири, сено, слама, поляни, кал
и какво ли още не е видял, защото го карам главно на село из района
!

- titto
- старши ентусиаст
-
Е точно тези неща не ми бяха ясни,МЕРСИ колега!stambo_81dg написа:а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч![]()
актче200 лв а бях и без каска и без номер и без гражданска
![]()
330 лв акт и 2 месеца без книжка
![]()
![]()
аи сиктир
обаче в ръководството на мотора пише макс спеед 48км/чобжалвах и спечелих делото и куката ма гледаше така
![]()
![]()

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
мани ги тея 50-ки искарай си "А" за 2 дена работа е и си земи едно 125
и не се занимавай с глупости 150-тина лева е цялото удоволствие
и не се занимавай с глупости 150-тина лева е цялото удоволствие
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- titto
- старши ентусиаст
-
Да бе и за тези измислици чух нещо,ма май още не е в сила.....да им го ....пак ще щавят допълнително за нещо,накрая да не станем като в Китай-всеки на колело,че само за него и за каруците на циганите не изискват "докименти"!?Navi_Bmw написа:А какви са А1 и А2?

- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
titto написа:Е точно тези неща не ми бяха ясни,МЕРСИ колега!stambo_81dg написа:а за категориите е до 50 кубика и до 50 км/ч макс скорост ако развива над 50 км в час е А-категория мене ме спира една кука и вика- охоо с М кат. а то нна километража пише 60км/ч![]()
актче200 лв а бях и без каска и без номер и без гражданска
![]()
330 лв акт и 2 месеца без книжка
![]()
![]()
аи сиктир
обаче в ръководството на мотора пише макс спеед 48км/чобжалвах и спечелих делото и куката ма гледаше така
![]()
![]()
Ще се изкарва май "А"кат.,че с 50км.не си е работа....
Влез тука и разбери как стоят нещата... http://scooterclub-bg.com/forum/index.php/ ... Kато цяло - За това с 50-те километра рядко ще ти направят проблем, но можеш да кажеш, че е шаблон, по документи са ти го писали толкова и ти не си виновен, че имаш ограничители и като иска да се качи и да направи повече километри...А бе оправдания милиони...

За А1 - може да се изкара на 17 години и можеш да управлявам мотоциклет с работен обем до 125 куб см. и мощност 13 к.с.(Гледай само кубиците - не гледай конете

П.с. Колега не те питах какви пари си отделил, но ако кажеш мога да ти препоръчам точно модели

Последна промяна nCuXoHeBpo3eH на 04 Юни 2008, 23:00, променена общо 2 пъти
А1 е до 11киловата мотор в Бг има много малко такива мотори или да го регистрираш с такъв двигател и да сложиш после друг това е за 17 годишни изпита се кара на единствените познати от мен 11 киловатови и те са китайски направо
да го метнеш
Аз преди имах Хонда дио 50 кубика и вървеше 70 с малко шлайф абе има такива дето като се пипнат мойто има клипове как обикаля махалата на една гума
на предна върти пущеци и беше регистрирано като "М" а на един френд с по стара машина в кат му го писаха да се кара с "А"или "А1" категория щото на километража пише 90 а то всъщност повече от 65 на спускане от някаде не може така че влизаш в форума на скутер маняците и ти намират нещо готино с малка регистрация и градско ти е супер пушка:::::
http://scooterclub-bg.com/forum/
Заповядай

Аз преди имах Хонда дио 50 кубика и вървеше 70 с малко шлайф абе има такива дето като се пипнат мойто има клипове как обикаля махалата на една гума

http://scooterclub-bg.com/forum/
Заповядай

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
нема никакво съмнение че няма да варви на моя стар е и малък съм карал с мене и един шопар обшо кам 160 прави си 60-65км/ч. а е малък и стар на 7-8 години та марката и модела са Honda Dio има по нови и по добри и доста по бързи на скоро един приятел си за Yamaha Aerox много върви сам го карах направи 100км/ч
с двама ни 80км/ч харчи около 3 на сто и не забраваи веажно е на къф ше попаднеш 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
За категорията само да добавя, че основното е как ще е регистрирано по талон - "мотопед" или "мотоциклет". Ако е регистрирано като мотопед, километражът и до 260 да е разграфен, не можеш да очакваш проблеми.
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
аз си карам моята априлия без никаква книжка, просто ми я отнеха
150 кубика ми е, до сега съм имал няколко пъти проблем, но не с катаджий, а с мръсните копеленца на Софийско градско и Сигмачекиджийте
П.П. 50 кубиков скутер е гадна работа, като караш на булевард и се притесняваш с тази ниска скорост от 50км/ч
вземи си по-голям скутер та да можеш и на булевардите да се чувстваш човек
150 кубика ми е, до сега съм имал няколко пъти проблем, но не с катаджий, а с мръсните копеленца на Софийско градско и Сигмачекиджийте

П.П. 50 кубиков скутер е гадна работа, като караш на булевард и се притесняваш с тази ниска скорост от 50км/ч
вземи си по-голям скутер та да можеш и на булевардите да се чувстваш човек

--