как да изключа климатроника?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Явно това си е голям и сериозен проблем на БМВ. Какви са па тия дето ще ви включват вентилатора да ви вкарва свеж въздух в колата след запалване. То както е тръгнало, лятото ще вземе да почне да ви духа студено в колата вместо да си отворите прозорците. Това климатроника знаете ли колко дига разхода. Аз да нямам бензиностанция в двора че да карам на климатик в жегата. (Има два вида съществуване-ЖИВОТ и ЖИВОТЕЦ. БМВ е създадено за хората които са от първата група на съществуване. За втората група има Форд и Опел с газова уредбица.)
Всъщност екстрата да се включи вентилатора при запалване си е хубава, само сложете системата на ауто и БМВ си знае работата. В моето упътване пише, ако е възможно да изключите климатика(снежинката) няколко минути преди да загасите двигателя. Това е с цел да се изсуши влагата от системата, иначе хваща плесен и започва да мирише .
Всъщност екстрата да се включи вентилатора при запалване си е хубава, само сложете системата на ауто и БМВ си знае работата. В моето упътване пише, ако е възможно да изключите климатика(снежинката) няколко минути преди да загасите двигателя. Това е с цел да се изсуши влагата от системата, иначе хваща плесен и започва да мирише .
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колеги май ще черпите
, мисля че открих начин да се изключи вентилатора и при следващо палене да стои изключен, значи преди да загасите колата слагате температурата на 16 градуса и изключвате вентилатора, при следващото запалване вентилатора осава изключен. Пробвайте и пишете дали работи така и при вас
Само да уточня че колата ми е преди фейс-а .

- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
kiko™ написа:Колеги май ще черпите, мисля че открих начин да се изключи вентилатора и при следващо палене да стои изключен, значи преди да загасите колата слагате температурата на 16 градуса и изключвате вентилатора, при следващото запалване вентилатора осава изключен. Пробвайте и пишете дали работи така и при вас
Само да уточня че колата ми е преди фейс-а .
А има ли значение на какъв режим са тези 16 градуса? Топло или студено? И как е нагласена врътката на духалките - към червено синьо или неутрално?
- kiko™
- ентусиаст
-
Ми при мен 16 градуса са си 16 градуса, нямам топло/студено, а врътката при духалките ми беше на синьо. Никой ли не пробва бе колеги, толкова голяма тема изписахте, никой ли не си направи труда да пробва дали и при вас става?
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
kiko™ написа:Ми при мен 16 градуса са си 16 градуса, нямам топло/студено, а врътката при духалките ми беше на синьо. Никой ли не пробва бе колеги, толкова голяма тема изписахте, никой ли не си направи труда да пробва дали и при вас става?
НЕ СТАВА! Така като гледам, твойта е 01г. сигурно управлението ти е по-ново.
- xtreme_bg
- кандидат ентусиаст
-
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- kiko™
- ентусиаст
-
Незнам колеги, толкова се зарадвах че при мен се изключи, утре ще пробвам да го изключа на каквато и да е друга темлература за да видя дали ще се изклчючи.
- kiko™
- ентусиаст
-
Колеги днес пробвах и се оказа че моя вентилатор си се изключва на всякаква температура, до сега не го бях пробвал, защото на всекъде из форумите пише че при "стария" контролен панел на климатроника не може да се изключва, но при мен пък си се изключва 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kiko™ написа:Колеги днес пробвах и се оказа че моя вентилатор си се изключва на всякаква температура, до сега не го бях пробвал, защото на всекъде из форумите пише че при "стария" контролен панел на климатроника не може да се изключва, но при мен пък си се изключва
Незнам какво си пробвал колега, ама той климатроника си изключва при всики температури стига да го намалиш до минимув.
А като дадеш наново контакт изключен ли остава?
Почти съм сигурен 4е без препрограмиране няма начин климатроника да остане изключен при повторно даване на контакт - винаги се включва. При по-новите тази "екстра" не се предлага

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kiko™
- ентусиаст
-
Е аз точно това пиша бате, че съм със старото оправление на климатроника и ако вентилатора съм го изключил при палене НЕ се включва, а си остава изключен.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kiko™ написа:Е аз точно това пиша бате, че съм със старото оправление на климатроника и ако вентилатора съм го изключил при палене НЕ се включва, а си остава изключен.
Освен предишният собственик на колата да го е дразнело и да е отишъл при някой дилър да му го препрограмира

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda