проблем със спирачки на 320и

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i
Мечтае да кара: CL 63 AMG
Детайли за колата: открадната :)

проблем със спирачки на 320и

Мнение от valerio1 » 04 Юни 2008, 18:20

Колеги, имам чувството, че спирачките ми не спират както трябва. Проверих си накладките - имат още живот, имам си достатъчно спирачна течност.

На прегледа ми казаха, че предните са ми на ръба на допустимата граница.

Иначе АБС си работи, тресе ми педала като го натисна рязко, но просто не усещам да спира хубаво. Понякога даже, припомпвам педала, за да може да спре по-добре. Дали е от АБС-а?

Не знам от какво може да е, някой да даде идея? Мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Re: проблем със спирачки на 320и

Мнение от inseCT » 04 Юни 2008, 18:27

valerio1 написа:Колеги, имам чувството, че спирачките ми не спират както трябва. Проверих си накладките - имат още живот, имам си достатъчно спирачна течност.

На прегледа ми казаха, че предните са ми на ръба на допустимата граница.

Иначе АБС си работи, тресе ми педала като го натисна рязко, но просто не усещам да спира хубаво. Понякога даже, припомпвам педала, за да може да спре по-добре. Дали е от АБС-а?

Не знам от какво може да е, някой да даде идея? Мерси

Като смениш предните нема да е така... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 04 Юни 2008, 19:22

Има много фактори от който зависи доброто спиране на колата.Но след като казваш че всичко е добре остават само накладките.Смени ги и ще усетиш разликата веднага.Може и да имат още хляб в тях но,може и да са опечени.А и са ти казали че са на ръба. Другото като ги сменяш погледни и дисковете на какво дередже са.Това е което мога да ти кажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 05 Юни 2008, 20:44

Смени си накладките-ако трябва всичките...забравяш проблема!
Само дето първите км. трябва да не ги мокриш много че ще има да свирят после...така ми се получиха на моите и сега нямам никакъв проблем...газ и спирачки....главата да е мирна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 05 Юни 2008, 20:48

cucko :mhihi: това не е от мокрене, те май не попиват, и мойте цвилят защото са текстар, другият път ще пробвам Ате.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 05 Юни 2008, 20:57

ditko1 написа:cucko :mhihi: това не е от мокрене, те май не попиват, и мойте цвилят защото са текстар, другият път ще пробвам Ате.

И мойте са текстар ама не са цвилнали нито веднъж откакто са сложени

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 05 Юни 2008, 20:58

мойте приятели който сложиха текстар само от това се оплакват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 05 Юни 2008, 21:18

ditko1 написа:cucko :mhihi: това не е от мокрене, те май не попиват, и мойте цвилят защото са текстар, другият път ще пробвам Ате.

Ами не знам...просто така си мисля де!
Случая се разви така че от като ги смених...покарах около 200 км. без проблем и вече спокойно си натискам с толкова колкото искам(има АБС който ми отказва да натискам повече ако се блокират)..тъй след това завяля един голям дъждец а аз съм между дърветата че да не падне някоя градушка...после се прибирам при плуване.....
на следващия ден почнаха да свиркат...така вече ме дразнеше една седмица...както си спирам нормално и ко да ви кажа давам яко газ..колкото може и яко спирачки така 2-3 пъти и от тогава ми спря свиренето...сега вече не църкат...но си спират много добре! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 05 Юни 2008, 23:08

Спирачната течност се сменя по принцип на 24 месеца нали така? Освен това помпата, спирачната може да си заминава и докато не се види не е убаво да се кара така.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 05 Юни 2008, 23:30

На мен един стар майстор ми каза да си промия помпата и системата със АМВ разредител защото той е мазен и не разяжда, 1л. сипах почнах да помпа искара гняс, и сега педала ми е доста по мек и чуствителен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Юни 2008, 17:12

Чак с АМБ разредител не знам дали е добре да се прави промивка, но с изтегляне от казанчето на старата спирачна течност и наливане на нова и яко помпане за изкарване на гадостите през щуцерите за обезвъздушаване е ОК да се направи.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E36