BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- crazy_d
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
колеги мисля да си поръчам чипа за борда и като дойде трябва да го монтирам както е показано на линка на първата страница от темата  

чипа струва 80лв в БМВ
 чипа струва 80лв в БМВ  ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО ДОЙДЕ ЧИПА ЩЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ АКО ГО РАЗПОЯ И ДА ПРОЧЕТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАПИСАНА В НЕГО
 ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО ДОЙДЕ ЧИПА ЩЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ АКО ГО РАЗПОЯ И ДА ПРОЧЕТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАПИСАНА В НЕГО  ДАЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТИ
 ДАЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТИ  някой правил ли е това
 някой правил ли е това  и има ли някакви последствия след това
 и има ли някакви последствия след това  а по напред  в темата четох че информацията от чипа може да се види и на дисплея на самия борд когато той проработи
 а по напред  в темата четох че информацията от чипа може да се види и на дисплея на самия борд когато той проработи  и ако това е възможно да не рискувам да разпоявам чипа а направо като си тръгне да прочета информацията
 и ако това е възможно да не рискувам да разпоявам чипа а направо като си тръгне да прочета информацията  Дайте съвети
 Дайте съвети  

чипа струва 80лв в БМВ
 чипа струва 80лв в БМВ  ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО ДОЙДЕ ЧИПА ЩЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ АКО ГО РАЗПОЯ И ДА ПРОЧЕТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАПИСАНА В НЕГО
 ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО ДОЙДЕ ЧИПА ЩЕ ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ АКО ГО РАЗПОЯ И ДА ПРОЧЕТА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАПИСАНА В НЕГО  ДАЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТИ
 ДАЛИ СЛЕД ТОВА ЩЕ РАБОТИ  някой правил ли е това
 някой правил ли е това  и има ли някакви последствия след това
 и има ли някакви последствия след това  а по напред  в темата четох че информацията от чипа може да се види и на дисплея на самия борд когато той проработи
 а по напред  в темата четох че информацията от чипа може да се види и на дисплея на самия борд когато той проработи  и ако това е възможно да не рискувам да разпоявам чипа а направо като си тръгне да прочета информацията
 и ако това е възможно да не рискувам да разпоявам чипа а направо като си тръгне да прочета информацията  Дайте съвети
 Дайте съвети  

- crazy_d
- младши ентусиаст
- 

Айде и ние сме в джаза,само да остане тея дни време да го сложиме!  

п.с...Да е жив и здрав колегата BMW5820iA,дано има повече колеги като него във форума ни! 

п.с...Да е жив и здрав колегата BMW5820iA,дано има повече колеги като него във форума ни!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
		- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

- crazy_d
- младши ентусиаст
- 

kumo82 написа:колко струва и откъде поръча чипа колегауспех при монтажа
Тука В Шумен,отидох в магазина дадох направо каталожния номер на чипа (щот неможаха да разберат кво искам
 ),и дойде за една седмица! Цена до мен 95лв.
 ),и дойде за една седмица! Цена до мен 95лв.  

Ако решиш да си копуваш,или нещо не ти е ясно драсни едно Л.С. на колегата BMW5820iA,ще ти обясни(много е точен)

- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

мерси колега за информациятаcrazy_d написа:kumo82 написа:колко струва и откъде поръча чипа колегауспех при монтажа
Тука В Шумен,отидох в магазина дадох направо каталожния номер на чипа (щот неможаха да разберат кво искам),и дойде за една седмица! Цена до мен 95лв.

Ако решиш да си копуваш,или нещо не ти е ясно драсни едно Л.С. на колегата BMW5820iA,ще ти обясни(много е точен)

- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

Днес случайно си намерих кодинг само че е за моделите след 09.1993г а моето БМВ по талон е 08.1993г  мисля да го сложа и да пробвам какво ще стане и дали изобщо ще тръгне
 мисля да го сложа и да пробвам какво ще стане и дали изобщо ще тръгне  на чипа иначе пише 08.1993г
 на чипа иначе пише 08.1993г   абе незнам дайте някаква идея
 абе незнам дайте някаква идея  какво да правя
 какво да правя  

мисля да го сложа и да пробвам какво ще стане и дали изобщо ще тръгне
 мисля да го сложа и да пробвам какво ще стане и дали изобщо ще тръгне  на чипа иначе пише 08.1993г
 на чипа иначе пише 08.1993г   абе незнам дайте някаква идея
 абе незнам дайте някаква идея  какво да правя
 какво да правя  

- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

Днес подкарах успешно борда  обаче нещо не съм очарован от работата му
 обаче нещо не съм очарован от работата му  а и изобщо незнам как трябва да работи
 а и изобщо незнам как трябва да работи  тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
 тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л  не е верен и километража на борда карам с 80км  а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
 не е верен и километража на борда карам с 80км  а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.  накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много
 накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много  

По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става
 По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става  Ако някои знае и е ималопит за това как работи борда моля нека да ме светне
 Ако някои знае и е ималопит за това как работи борда моля нека да ме светне  

обаче нещо не съм очарован от работата му
 обаче нещо не съм очарован от работата му  а и изобщо незнам как трябва да работи
 а и изобщо незнам как трябва да работи  тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
 тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л  не е верен и километража на борда карам с 80км  а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
 не е верен и километража на борда карам с 80км  а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.  накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много
 накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много  

По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става
 По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става  Ако някои знае и е ималопит за това как работи борда моля нека да ме светне

Последна промяна kumo82 на 04 Юни 2008, 19:16, променена общо 1 път

- dinozab
- 

- 

- Кара: от моабет на моабет
kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
а и изобщо незнам как трябва да работи
тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
не е верен и километража на борда карам с 80км а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много 80лв за чип и нещо работа

Опит от мен колко щеш 3 чипа съсипах

Калибрирането става от тест №20 там се въвежда стойноста написъл съм по-напред как става лесно е мисля че добре съм го обяснил освен ако не съм бил пиян
 Калибрирането става от тест №20 там се въвежда стойноста написъл съм по-напред как става лесно е мисля че добре съм го обяснил освен ако не съм бил пиян  

За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост
 За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост  така става борда работи но некоректно
 така става борда работи но некоректно  При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил
 При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил 
- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

мерси много колега сега ще пробвам и утре като си тръгна за Пловдив ще видя точно резултата щото не съм я карал много след като сложих бордаdinozab написа:kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му
тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л
не е верен и километража на борда карам с 80км а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км.
накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много 80лв за чип и нещо работа

За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост
така става борда работи но некоректно
При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил

А и много бавно смятя и това ли е от чипа
        А и много бавно смятя и това ли е от чипа  

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
dinozab написа:kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му

така става борда работи но некоректно
Колеги аз написах на моя борд 21 от скритите функции и се рестартира без да ми се плези (РРРР)
 Открих че като натиснеш на оставащи километри и дадеш на копчето за превключване, което е от ляво на дисплея показва и метри даже колко остават
 Открих че като натиснеш на оставащи километри и дадеш на копчето за превключване, което е от ляво на дисплея показва и метри даже колко остават  
  пробвайте и вие ще останете приятно изненадани.
 пробвайте и вие ще останете приятно изненадани.
Иначе го открих случайно след като занулих борда и ми показваше оставащи км 32 метра

и след наливане на горивото 60 метра. Ба викам тука станах за нов чип си еба мамата и случайно цъкнах копчето и 800+ оставащи км. даже по магистралата даде оставащи 999 км

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
		Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

Колеги бихте ли ми превели някой от функцийте на борда  аз си преведох някой ама незнам дали това означават
 аз си преведох някой ама незнам дали това означават  
   1000 100 10 1 -за настройка за единици десетици стотици и хилядни
                                                                         1000 100 10 1 -за настройка за единици десетици стотици и хилядни  UHR/DAT-за превклячване на дата и час
                                                                                      UHR/DAT-за превклячване на дата и час  VERBR-среден разход на гориво за 100км
                                                                                           VERBR-среден разход на гориво за 100км    а показва ли моментен разход
  а показва ли моментен разход  REICHW-колко км.могат да се изминат с оставащото в резервоара гориво
                                                                                             REICHW-колко км.могат да се изминат с оставащото в резервоара гориво  GESCHW-средна скорост
                                                                                              GESCHW-средна скорост  ПОКАЗВА ЛИ И МОМЕНТНА СКОРОСТ
 ПОКАЗВА ЛИ И МОМЕНТНА СКОРОСТ  ZEIT-това е ако колата има печка
                                                                                         ZEIT-това е ако колата има печка  някакъв таймер
 някакъв таймер  ANK-НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА
                                                                                         ANK-НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА  моля кажете
 моля кажете  LIMIT-това е да си ограничиш скороста
                                                                                        LIMIT-това е да си ограничиш скороста   примерно на 80км. и колата неможе да вдига повече
 примерно на 80км. и колата неможе да вдига повече  така аз си го превеждам а дали е така вие ще кажете
 така аз си го превеждам а дали е така вие ще кажете  

CODE-е имобилаизера
                                                                       CODE-е имобилаизера  а като се активира веднъж после можели пак да се изключи т.е.да си пали както сега без да въвеждаш код преди палене:?:
 а като се активира веднъж после можели пак да се изключи т.е.да си пали както сега без да въвеждаш код преди палене:?:  

1000 100 10 1 -за настройка за единици десетици стотици и хилядни
                                                                         1000 100 10 1 -за настройка за единици десетици стотици и хилядни  UHR/DAT-за превклячване на дата и час
                                                                                      UHR/DAT-за превклячване на дата и час  VERBR-среден разход на гориво за 100км
                                                                                           VERBR-среден разход на гориво за 100км    а показва ли моментен разход
  а показва ли моментен разход  REICHW-колко км.могат да се изминат с оставащото в резервоара гориво
                                                                                             REICHW-колко км.могат да се изминат с оставащото в резервоара гориво  GESCHW-средна скорост
                                                                                              GESCHW-средна скорост  ПОКАЗВА ЛИ И МОМЕНТНА СКОРОСТ
 ПОКАЗВА ЛИ И МОМЕНТНА СКОРОСТ  ZEIT-това е ако колата има печка
                                                                                         ZEIT-това е ако колата има печка  някакъв таймер
 някакъв таймер  ANK-НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА
                                                                                         ANK-НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА  моля кажете
 моля кажете  LIMIT-това е да си ограничиш скороста
                                                                                        LIMIT-това е да си ограничиш скороста   примерно на 80км. и колата неможе да вдига повече
 примерно на 80км. и колата неможе да вдига повече  така аз си го превеждам а дали е така вие ще кажете
 така аз си го превеждам а дали е така вие ще кажете  

CODE-е имобилаизера
                                                                       CODE-е имобилаизера  а като се активира веднъж после можели пак да се изключи т.е.да си пали както сега без да въвеждаш код преди палене:?:
 а като се активира веднъж после можели пак да се изключи т.е.да си пали както сега без да въвеждаш код преди палене:?:  
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
- 

kumo82 написа:Днес подкарах успешно бордаобаче нещо не съм очарован от работата му

колега тези данни които ти е изписал борда не са моментни а са осреднени. те затова така бавно се сменят. т.е. имаш среден разход който примерно е събирал инфо от последните 350 км които си изминал.
същото е и със скоростта - това е средна скорост на двищение....
така че не бързай с калибровките.
ПП: при калибрирането стойностите се променят в доста малък интервал, така че ако чипа ти е от друг модел 5-ца много малко вероятно е да успееш да го накараш да показва верните стойности.