Питане за боядисване с латекс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Юни 2008, 17:20

За латекс за таван-само мат!
За основа - грунд с малко латекс и тогава се минава първа ръка (стената хем има основа, хем има и цвят (светъл/тъмен)) ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 03 Юни 2008, 17:46

остави го и виж на другия ден дали ще е така :idea:
след боядисване то до 24 часа си е напълно нормално да стои на ивици щото не е напълно изсъхнало
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Юни 2008, 18:09

земи с грунд за стени намажи тавана се оправи 100% гледал съм много предавания за това
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 03 Юни 2008, 19:20

за грунд определено вече е късно :confused:
ивиците при втората и трета ръка сами ще си изчезнат, не се притеснявай. при тази температура и квадратура, която намазваш - след като плеснеш една ръка, изчакваш 2-3 часа и отново си ти. Ако имаш забележки бий трета и ще ти хареса. не е нужно да разреждаш, мечето трябва да е читаво, не просто ново и да не натискаш с назлобване, все едно искаш за педя да го изцедиш ;)
Успех!

А! И като си приключил, пусни си "Баш майстора" да се разтовариш :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Юни 2008, 22:27

А и аз да се изкажа,за грунда който помага да се разнесе и поеме равномерно латекса по тавана наистина е вече късно.
Разреди малко латекса,задължително ползвай валяк който е с дунапрен и не натискай по стената като минаваш с латекса.
След максимум още две ръце няма да виждаш ивици по тавана ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юни 2008, 1:27

Значи , разредих латекса с вода с два валяка работихме и стана горе долу - утре ще видя реално как е ,но определено е по-добре.Само искам да ви предупредя да не ползвате Дисповит :evil: Всички стени си ги боядисах с Боро и всичко беше супер и днес едно да оправя ,друго развалих :evil: Като почнаха едни боклуци от латекса по тавана да разнасям лелееееее :evil: :evil: :evil: Мечетата нови,перфектни обаче вътре все едно парчета гипс - утре пък трябва да ги чистя с шпакла и пак целия този огромен таван да се боядисва, писна ми вече :ranting:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 04 Юни 2008, 7:24

земи си хубав валяк колега. ако може с естествен косъм

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Юни 2008, 8:23

Penchev написа: Като почнаха едни боклуци от латекса по тавана да разнасям лелееееее :evil: :evil: :evil: Мечетата нови,перфектни обаче вътре все едно парчета гипс - утре пък трябва да ги чистя с шпакла и пак целия този огромен таван да се боядисва, писна ми вече :ranting:

Георги Пенчев

??????
Пич, таванът ти старият да не е бил винервайс? Че тука като те слушам, "парчета латекс", "гипсове" "много бързо дърпа"... Направо имаме пълно съвпадение...

Ако е винервайс, да знаеш, не е виновен латекса... Първо е трябвало да изстържеш стария слой или най - малкото кораво да го стегнеш с някакъв грунт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Юни 2008, 8:57

при винервайса, мързеливия вариант е латекс на варова основа ;)
стърженето е баси хамалогията :confused:
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 04 Юни 2008, 10:30

ДЗВЕР , жилището ми е чисто ново :idea: На една година е ... няма винервайси,няма маймуни :mhihi:

Стените си ги боядисах със същите валяци ,но с БОРО и всичко стана от хубаво по-хубаво :confused: Вчера като се качих на кофата с латекса и като отстраних няколко боклука от тавана ,като ги огледах се оказа,че са си от самия латекс :idea: Кофата бе отворена 5 минути преди работа най-много ,разбърках я много хубаво с един мостов проводник 2 по 4 квадрата :mhihi:

В интерес на истината се оказахте прави за разреждането с вода - тавана стана горе-долу добре,мисля си че днес като ида горе и го видя сух напълно ще е добре ,но ще трябва сега с две шпаклички да почваме да стържеме ши**ните боклуци, край няма мама му стара :evil: Не случайно споменах за спалнята ,че и таван и стени боядисахме и от раз стана страхотно, но продуктите на Лакпром явно са много лоши в момента като качество

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 04 Юни 2008, 11:14

Според мен трябва да НЕ натискаш много валяка към тавана за да не се изцежда отстрани.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 04 Юни 2008, 11:43

^ Я :shock: Леле аз май вярно натискам неоснователно много ...
Ма така си боядисах другите стаи и нямаше боклуци бе :help:
Колега мерси за инфото :D

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 04 Юни 2008, 11:50

Лелееее, Жоре, напълно те разбирам..... :mhihi:
Със жената, навремето, един латекс на варова уснова Faust, цяла седмица, всеки дсен след работа боядисвахме, по две ръце тавана, докато придобие що годе плътенцвят! :mhihi:

От там насетне Маршал, Сикенс, и Сократис съм ползвал, латекси и лакове за дърво!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 05 Юни 2008, 18:34

И аз искам да кажа нещо - Трябва да уцелиш с колко вода да разредиш боята . Между другото не подценявай разбъркването - намери се една летва по -добре и бъркай по -продължително. Мечето гледай да е със заоблени краища. Ползвай и ванички за боята за да се разнесе равномерно по мечето До колкото те познавам си бързак а боядисването става "лекинко" и с "пиниз" Факт е ,че с брат ми боядисвахме у тях ,но неговото качество е по-добро от моето -а той е много спокоен да не кажа бавен :mhihi: Мнението ми е , че макар да изглежда лесно боядисването не е за всеки. За мен не е със сигурност :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 05 Юни 2008, 20:18

Абе адаш,ти толкова писане удари за едно боядисване. :mhihi: Виж колко айлякчии във форума,по един валяк и щяха да боядисат кооперацията. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата